Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Βρώμικη πόλη με καθαρούς στη πορεία ανθρώπους σε ατέλειωτη ταραχή




Bρώμικη πόλη με καθαρούς στη πορεία ανθρώπους σε ατέλειωτη ταραχή.

Οι ανθρωποθάλασσες της σημερινής πορείας γεννούν μνήμες σε μας τους παλιότερους από άλλες αγωνιστικές διεκδικήσεις και γινόμαστε κριτικοί στοχαστές των σημερινών δρώμενων.
Καταρχάς γιατί εκεί, το πρέπει του πράγματος. Είσαι θιγμένος, είσαι ίσως προδομένος ή σκασμένος στα ψέματα των πολιτικών σου και βρίσκεσαι εκεί διαμαρτυρόμενος. Βρίσκεσαι και στα πονηρά ερωτήματα δημοσκοπήσεων ή στις πίττες τις χρονιάτικες του γλειψίματος για μια θέση στα κοινωνικά σου δικαιώματα ή αν έχεις την αξιοπρέπεια έχεις ξεκόψει καιρό πιά από κάθε νταραβέρι από πονηρούς πολιτευτές του δικομματισμού.
Ψηφίζεις για μικρή αύξηση άνω του πληθωρισμού και ο προφεσόρος μειλίχιος κος Παπανδρέου τα μετρά καλύτερα μετά πάντα από την ψήφο και σου κόβει ένα κουστούμι μείον 2-3 μισθούς από τους γλίσχρους που παίρνεις. Ούτε να θίξουμε την ακρίβεια των αγορών, που τάχα θα αυτορυθμιστούν, ούτε να συμμαζέψουμε τις φοροαπαλλαγές αυτών που διαφεύγουν από τη δίκαια εισδρομή στο κοινωνικό κράτος που θάπρεπε να υπάρχει. Ποιός να φέρνει πίσω τώρα τα....κλεμμένα!
΅Με ψήφισες ήρθε η ώρα να σε εξοντώσω΅ παρά να σε υπηρετήσω μια και δεν πρόσεξες να ελαττώσεις τη δύναμη γνωστών μπαταχτσήδων ανα την Ευρώπη.
Οι Ευρωπαίοι σίγουρα θα αναρωτιούνται τι φρόκαλα είμαστε που δίνουμε 45άρια επί τοις εκατό στο καταλληλότερο ...των προτιμήσεων της ηγετικής άρχουσας τάξης μας που καθορίζει ειδήσεις, εργολαβίες και μεσιτείες του κρατικού κορβανά.
Γιαυτά και για τάλλα βρέθηκες λοιπόν στο δρόμο διαμαρτυρόμενος και έχεις ευθείς εξ αρχής να ξεδιαλέξεις πρόβατα στο πεδίο του Άρεως και κατσίκια στην Ομόνοια. Την ίδια ώρα και από διαφορετικούς δρόμους. Αυτό λύνει προβλήματα ποιός τραγουδάει σε κάθε μικρόφωνο άσε που ελάχιστοι θα ακούσουν αλλά και μετά ποιός πορεύεται με τι περιεχόμενο και που πάει. Οι αναρχικοί είναι στη πύλη του Πολυτεχνείου, ακούγεται η τσιριχτή φωνή μιας μοτορόλας τροχονόμου. Κοιτάω καλύτερα και βλέπω 2 πανό από τις τέσσερις 4ες Διεθνείς –τροσκιστές- και κανα δυό πυροβολημένες συνιστώσες του Σύριζα. Α και με το πανό κάτω και εμφανώς χωρίς διάθεση, τα γεγονότα στη Δάφνη πρόσφατα, κάτι κουρασμένα παλικάρια των αναρχοαυτόνομων έχουν στηθεί σε σύστημα μπουλούκι η χαρά του κάθε φωτογράφου της ασφάλειας. Με τα κράνη παραπόδα. Εμφανώς στερούνται σακιδίων και πολεμοφοδίων μόνο φορητές σκακιέρες δεν φέρουν και οι άλλοι τα παιδιά από Τρίκαλα και Καρδίτσα με το ψιλοεπιδοματάκι των ΜΑΤ τους ορέγονται σαν μυδοπίλαφο.
Παρακάτω το κυρίως μπλοκ του Σύριζα για πρώτη φορά κάνει προσπάθεια οργανωμένης πορείας, γιατί εκτός από τον ιμπεριαλισμό υπάρχει και η μοναξιά και μέσα σε τόσο κόσμο νοιώθουν άβολα θάλεγες. Περιττό να σας πω ότι 30.000 κόσμος του ΠΑΜΕ και 22.000 κόσμος των συνδικάτων σωματείων ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ είναι αυτός που δίνει το χαρακτήρα και την ζωντάνια στη βρώμική μας πόλη. Είναι οι πρωτοπόροι, οι ερωτευμένοι με τη ζωή, οι ονειροπόλοι για κάτι καλύτερο, οι θυμωμένοι καθαροί άνθρωποι αυτής της πόλης. Οι μεν περιφρουρημένοι οι δε ξεχάρβαλοι οπότε ανάμεσα στα σωματεία να και οι μαύρες σημαίες των άτακτων παιδιών. Αν υπήρχε περιφρούρηση στη πορεία της ΓΣΕΕ , θα είναι γύρω από τον Παναγόπουλο μπας και ξαναφάει ξύλο κατακριτέο βεβαίως βεβαίως.
Έτσι τα παρασόλια του Χρυσοχοίδη κάνουν ασκήσεις επί άνευρων και σκόρπιων ψιλών και μη πελταστών.
Μια διμοιρία των ΜΑΤ από την Καποδιστρίου πάνω και κάτω άλλη μια μπροστά στις σχολές Ξυνή επί της Πατησίων κόβει την πορεία της ΓΣΕΕ στη μέση. Εφ ενός ζυγού οι ΜΑΤ με 3 δακρυγόνα και 1 κρότου λάμψης κόβει το μπλοκ των μαυροπουκαμισάδων κρανοφόρων που είχαν φροντίσει να σώσουν τη μοναξιά τους με ιδεολογική παρέμβαση και κολύμπι στις μάζες. Ο κόσμος αποδοκίμασε την ενέργεια των ΜΑΤ. ΅Έξω οι μπάτσοι απο την πορεία ΅ και άλλα γαλλικά όμως επί 20 λεπτο 30 ένστολοι κρατούσαν κότες μια ολόκληρη φιλειρηνική πορεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ 30 αναρχοαυτόνομων και 50 συνισταμένων.

Οι προβοκάτσιες του κατασταλτικού μηχανισμού έχουν περάσει λογής στάδια, κάποτε πυροβολούσαν εν ψυχρώ πάνω από την ταράτσα της Βουλής και του υπουργείου εξωτερικών, τώρα ότι ώρα θέλουν μπορούν να διαλύσουν και να συκοφαντήσουν μια πορεία φιλειρηνική. Γιαυτό οι πορείες επιβάλεται να προστατεύονται από τους διοργανωτές και να είναι ξεκάθαρο στους πάντες ότι οι ιδεολογικές πλατφόρμες δεν είναι τροχαία συμβάντα να συγκρούονται στο πεζοδρόμιο. Περιττεύουν τα μπασίματα του ενός μπλόγκ μέσα στο άλλο θυμίζουν ώσμωση ξεφτισμένου μπαϊλντισμένου ζευγαριού σε εμμηνόπαυση.

Ο κόσμος είναι τελείως απροετοίμαστος σε αυτά ,η αστυνομία το ξέρει και βάζει φυτιλιές όσο θέλει και τα πολιτικά συμφέροντα την προτρέπουν.

Με τόσα φροντιστήρια ένα γύρω σαν ιδιαίτερο καταστολής φαίνονταν. Η σαν προσπάθεια του Χρυσοχοίδη να παρελάσει η Παπαρήγα ανεμπόδιστη και κυρίαρχη μπροστά στις άδεις βιτρίνες και τα κατεβασμένα ρολά Σταδίου και Πανεπιστημίου. Λίγα περίπτερα και 2 τυροπιτάδικα ε όχι δεν λέγεται αυτό καθημερινή κίνηση Αθήνας .
Η παλιοπαρέα των 7 πενηντάρηδων σκόρπισε θεληματικά. Τα κινητά δεν πιάνουν μέσα στο χώρο τις πορείας ποιός ξέρει τι κλωβό έχει εφαρμόσει ο Αρχιταραξίας πάνω μας, ούτε να συννενοηθεις για ένα ουζάκι με τους γνωστούς σου. Τα κακά νέα της ημέρας αμείλικτα σε τροχαίο έφυγε ένα χρυσό παιδί μουζικάντης.
Δε μας τρομάζουν τα νέα μέτρα, η αμετροέπεια των κυβερνώντων ναί μας τρομάζει, και με τι επιπολαιότητα κάποιοι συντοπίτες μας έδωσαν γη και ύδωρ σε ανθρώπους που φοβάμαι ήδη απέδειξαν ότι δεν το άξιζαν.........
Οι ρυθμοί της πορείας ήταν κάτω του 7 χλμ ανά ώρα, περιπάτου θα έλεγα που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο όποιος παχύσαρκος. Έβλεπες νέα παιδιά και στις δυό πορείες που έβραζε το αιματάκι τους, βαστούσαν τις σημαίες τους και κανόνιζαν τα μετέπειτα ραντεβού. Τα μεγάφωνα τις ΚΟΑ από Θεμιστοκλέους έστελναν τον κόσμο του ΚΚΕ σε παρόδους μη τυχόν και συναντηθούν στο πεζοδρόμιο τα φιλαράκια των δύο αριστερών κινημάτων, τα κέρατά μου τα προοδευτικά και την "πολιτική συμμαχιών" των ταγών μας.

Για αποτελεσματικούς αγώνες χρειαζόμαστε και τις φιλιππινέζες της Πολιτείας όπως και τους Πακιστανούς της ναυτιλίας μας.35% ανεργία στους νέους, 28% εισφοροδιαφυγή στα ασφαλιστικά ταμεία (μαύρη εργασία) και 73% εκτός σωματείων κρύβουν το φόβο και το πάθος της σημερινής εργατικής τάξης.

Πληρώνουμε τα κέρδη τους να μην πληρώσουμε και την κρίση τους.............

Διόνυσος.

11-3-2010


Σχετικά

1. Φωτογραφίες από τη σημερινή πορεία.

2. Nέα από τη σημερινή μεγαλειώδη απεργία
http://news.yahoo.com/s/ap/20100311/ap_on_bi_ge/eu_greece_financial_crisis;_ylt=AkgFGJLB5RfrbwnBNdcRDF2ROrgF;_ylu=X3oDMTNmc3I4YjBvBGFzc2V0A2FwLzIwMTAwMzExL2V1X2dyZWVjZV9maW5hbmNpYWxfY3Jpc2lzBGNjb2RlA21vc3Rwb3B1bGFyBGNwb3MDMgRwb3MDMgRzZWMDeW5fdG9wX3N0b3JpZXMEc2xrA2dyZWVjZWhpdGJ5cw--
http://www.msnbc.msn.com/id/35810315/ns/world_news-europe/

3. Και βίντεο
http://www.msnbc.msn.com/id/21134540/vp/35816763#35816763

12 σχόλια:

  1. Για το νόμο-έκτρωμα

    Μειώσεις αποδοχών εξαιτίας περικοπών σε επιδόματα και δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα αδείας κατά 700-7.500 ευρώ ετησίως για 900.000 υπαλλήλους και λειτουργούς του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προκαλούν τα μέτρα-σοκ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εκτός από τις μειώσεις αποδοχών, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποφάσισε αυξήσεις από 15-20% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης για καύσιμα, ποτά, τσιγάρα, αύξηση έως και 2% στον ΦΠΑ, επιβολή φόρου κατανάλωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, έκτακτη εισφορά 1% στα καθαρά εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Ακόμη, παγώνουν οι συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (για δεύτερη συνεχή χρονιά). Αναστέλλονται οι προσλήψεις στον δημόσιο τομέα για το 2010 και περιορίζονται για το 2011-2013 με βάση τον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Επιδοτούνται οι εργοδοτικές εισφορές έως και 100% για πρόσληψη ανέργων και για διατήρηση θέσεων εργασίας με κονδύλι συνολικού ύψους 756 εκ. μέσω υπουργικών αποφάσεων. Ρυθμίζονται ευνοϊκά τα χρέη των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία του τόνισε ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εξαπάτησε τους πολίτες αφού υφάρπαξε την ψήφο τους με μια ρητορική στον αντίποδα των αντικοινωνικών μέτρων που παίρνει σήμερα. Το συντριπτικά υψηλό ποσοστό του 70% των πολιτών διαφωνεί με τα άδικα μέτρα. Οι μόνοι που έμειναν να τα στηρίζουν είναι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Καρατζαφέρης! Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ευθύνες διότι ήταν αυτή που μιλώντας πρώτη για χρεωκοπία (ο πρωθυπουργός σε υπουργικό συμβούλιου ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο) έστρωσε το χαλί στους κερδοσκόπους, τους οποίους στη συνέχεια προσπαθεί να εξευμενίσει με τα σημερινά μέτρα κοινωνικής χρεοκοπίας, ύφεσης, φτώχειας και εφιαλτικής ανεργίας. Επίσης, έθεσε στην κυβέρνηση τα εξής ερωτήματα:

    Α) Γιατί δεν κινδυνεύουν με χρεοκοπία μια σειρά από χώρες που έχουν συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας; Το οποίο δικό μας είναι κοντά στον μέσο ευρωπαϊκό όρο της ευρωζώνης περίπου 175% του ΑΕΠ; Γιατί δεν χρεοκοπεί η Ολλανδία με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και θα χρεοκοπήσουμε εμείς με 175% συνολικό (δημόσιο και ιδιωτικό) χρέος;

    Β) Γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να θυσιάζει τις κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, βάζοντας σε τροχιά διάλυσης την ελληνική κοινωνία, βυθίζοντάς την στην ανεργία και στη φτώχεια, και δεν ακολουθεί τον αριστερό δρόμο αντιμετώπισης της κρίσης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί η κυβέρνηση δεν συμμαχεί με άλλες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα ώστε να πιέσει για ορθολογικούς όρους δανεισμού; Γιατί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δε προχωράει άμεσα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με επιβολή πόθεν έσχες στην αγορά μετοχών, ομολόγων, και στην ίδρυση και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΑΕ; Γιατί δεν προχωρά στην άμεση και καθολική απαγόρευση της λειτουργίας των offshore εταιρειών στη χώρα μας, με παράλληλη βέβαια δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε οι εταιρείες αυτές να απαγορευτούν σε όλη την Ε.Ε. Γιατί η κυβέρνηση αποφεύγει να κάνει το οτιδήποτε που θα στενοχωρούσε τις τράπεζες, αρνούμενη να συζητήσει την έκδοση ομολόγου για εσωτερικό δανεισμό, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τοκογλυφίας; Γιατί να μην αυξηθεί ο φόρος που πληρώνουν οι τράπεζες οι οποίες έγραψαν κέρδη σχεδόν τρία δις το 2009; Γιατί να μην αυξηθεί ο συντελεστής φορολογίας των κερδών στο 45% όπου ήταν πριν την κυβέρνηση της ΝΔ; Ώστε να εξοικονομηθούν 2 περίπου δις μόνο από τις τριακόσιες πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις ; (με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2008). Γιατί να μην φορολογηθεί η εκκλησιαστική περιουσία; Γιατί να μην μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες κατά 50% οι οποίες είναι 4,1-4,3 % ΑΕΠ κάθε έτος (10 δις περίπου το χρόνο) για τα επόμενα χρόνια. Έτσι θα γλιτώσουμε όσα υποτίθεται ότι θα γλιτώσουμε από τις περικοπές. Ακούσαμε μια δήλωση θετική από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, αλλά τίποτα από τον έλληνα πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα ερωτήματα αυτά, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αντί να δώσει στοιχειωδώς πειστικές απαντήσεις, προτίμησε, δια στόματος υπουργού Οικονομικών, την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και τις ύβρεις: «Άκουσα τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και ειλικρινά, κατάλαβα για πρώτη φορά ότι υπάρχει άγνοια της πραγματικότητας. Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται η χώρα.»

    Βέβαια νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους ελάχιστους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εμφανίστηκαν στη Βουλή, είχε επισημάνει ότι «έξω η κοινωνία βράζει και σεις δεν έχετε ούτε την ηθική, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση να πράξετε ένα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Με άλλη εντολή εκλεχθήκατε να υπηρετήσετε τον ελληνικό λαό, δεν δικαιούστε να τον εξαπατάτε. Σας καλούμε, λοιπόν, να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην ψηφίσετε μέτρα που θα οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε βαθύ τέλμα. Διότι ο καιρός θα δείξει ότι οι επιλογές της κυβέρνησης είναι καταστροφικές και έχουν τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι.»

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι «Σήμερα τον λόγο έχει η κοινωνία που πρέπει να κάνει την οργή αισιοδοξία. Το θυμό πείσμα. Μόνο αν υπάρξει σοβαρό πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, μπορεί η κατάσταση να ανατραπεί. Γι αυτό ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους. Και πιστεύουμε ότι μπορεί να νικήσει αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ενός μεγάλου κοινωνικού συνασπισμού, ενός πλατιού μετώπου με στόχο να μπλοκαριστούν τα μέτρα.»

    Ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής: «Αφαιρείτε ένα μισθό μέσω της εισοδηματικής πολιτικής, πάει ο 14ος μισθός, παγώνετε τις συντάξεις στα περήφανα γηρατειά, πετώντας στα σκουπίδια τις προεκλογικές δεσμεύσεις, και μέσω της φορολογίας θα πάρετε άλλον ένα άλλο μισθό. Αντί να αυξάνετε τον Φ.Π.Α., κύριοι της κυβέρνησης, δύο μονάδες, πρέπει να περιορίσετε τη φοροκλοπή του Φ.Π.Α., η οποία είναι ετησίως 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Εάν δεν κάνετε κάτι για να περιοριστεί η φοροκλοπή του Φ.Π.Α., απλώς θα αυξήσετε το μέγεθος της φοροκλοπής και δεν θα ωφελήσετε καθόλου τα έσοδα. Τι θα κάνετε; Θα φουντώσει ο πληθωρισμός, ένας πληθωρισμός που βρίσκεται ήδη 2,5 φορές ψηλότερος από το μέσο όρο της ευρωζώνης: με οικονομία σε ύφεση 2,5 φορές υψηλότερος πληθωρισμός! Πού οφείλεται αυτό; Μα στα καρτέλ. Στα καρτέλ που κυριαρχούν και βασιλεύουν σε μεγάλους τομείς της οικονομίας και γι’ αυτό δεν κάνετε τίποτα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης, ο Δημ. Παπαδημούλης πρόσθεσε «Μας λέτε ότι τα μέτρα είναι κοινωνικά δίκαια. Ας δούμε ποια μέτρα έχετε στο πακέτο που θίγουν τους πλουσιότερους. Έχετε την έκτακτη εισφορά. Τα άλλα μέτρα -οι αυξήσεις φόρων, οι περικοπές μισθών και το πάγωμα των συντάξεων- είναι μόνιμα για όσα χρόνια χρειαστούν αλλά η έκτακτη εισφορά του άρθρου 5 είναι μόνο για ένα χρόνο. Πόσα λογαριάζετε να πάρετε από αυτό το μέτρο; Είναι 100.000.000 ευρώ, δηλαδή το 2% του πακέτου, το οποίο συνολικά είναι 4.800.000.000. Έχετε και αυτόν τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος δεν θίγει πραγματικά μόνο είδη πολυτελείας, …από τον οποίο θα πάρετε πόσο; Θα πάρετε 140.000.000 ευρώ, δηλαδή άλλο ένα 3%.»

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παν Λαφαζάνης επισήμανε ότι «εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με μέτρα κοινωνικής αγριότητας. Έχουμε να κάνουμε με μέτρα τα οποία διαλύουν και κατεδαφίζουν συνολικά τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις και τα εισοδήματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Αυτή είναι η ουσία. Αυτή την ουσία πάει να αποκρύψει η Κυβέρνηση, η οποία, όμως, διαφαίνεται ακόμη περισσότερο με τα τελευταία άρθρα του νομοσχεδίου, όπου στην ουσία η Κυβέρνηση προσφέρει στην εργοδοσία τζάμπα εργασία. Εργασία με κρατική επιδότηση, υποτίθεται για να αντιμετωπιστεί η ανεργία, κρατική επιδότηση των εργοδοτικών και ασφαλιστικών εισφορών.» Επίσης ο Παν. Λαφαζάνης σημείωσε ότι «Δεν είναι δυνατόν να μας λέτε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή, την ώρα που η Τράπεζα Πειραιώς αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δανείζεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με χαριστικό επιτόκιο 1%. Γιατί δεν διεκδικείτε ανάλογο επιτόκιο δανεισμού, τουλάχιστον, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να δανείζεται το δημόσιο; Δεν είναι δυνατόν το δημόσιο να τρέχει στις αγορές με επιτόκια που προσεγγίζουν το 7%, ακόμη και μετά τα μέτρα λεηλασίας, και η Τράπεζα Πειραιώς να δανείζεται με ενέχυρο τα δήθεν αφερέγγυα ομόλογα του δημοσίου. Επομένως, εναλλακτικοί δρόμοι υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει βούληση να εφαρμοσθούν.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκης μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής: «Όσο και αν ψάξαμε στο σχέδιο νόμου –και ψάξαμε- που σπεύδετε να ψηφίσετε κατεπειγόντως, δεν βρήκαμε τον κάθε πολίτη, αλλά μόνο τους εργαζόμενους, στους οποίους φορτώνετε όλα τα βάρη της κρίσης που προκάλεσαν και δημιούργησαν οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες και οι λοιποί αόρατοι ευεργέτες που εσείς δεν βρήκατε και που δεν συμμετέχουν στην εθνική, όπως λέτε, προσπάθεια. Ταξικό είναι το θέμα τελικά. Δεν είναι εθνικό. Δεν πληρώνουν αυτοί λοιπόν για το ξεπέρασμα της κρίσης. Και να σας πω ακόμη ότι δεν βρήκαμε καμιά αναλογικότητα, καμιά κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά είδαμε μειώσεις αποδοχών, έμμεσους φόρους σε μία χώρα που έχει τους μεγαλύτερους έμμεσους φόρους στην Ευρώπη. Και αυτό είναι ισοπέδωση και αδικία. Είδαμε ανεργία μεγάλη, είδαμε ακρίβεια, λιτότητα και είδαμε όλα αυτά για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους από τη μία και από την άλλη αύξηση κερδών, ασυλία, ασυδοσία για το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τις Τράπεζες. Όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε καμιά προστασία, αλλά ένα τεράστιο απαγορεύεται στο άρθρο 3 για οποιαδήποτε αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.»

    Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τον τραυματισμό του προέδρου της ΓΣΕΕ και παρά την ρητή και άμεση καταδίκη του συμβάντος από τον πρόεδρο και τους βουλευτές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπουτσής και ο κ. Γεωργιάδης (του ΛΑΟΣ) βρήκαν ευκαιρία να κατασυκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Το νομοσχέδιο ψήφισε επί της αρχής το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ που δήλωσε παρών. Το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ωστόσο, η Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ υπερψήφισαν κρίσιμα άρθρα του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ αποχώρησε, αρνούμενο την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν από κοινού ονομαστική ψηφοφορία, ώστε κάθε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει προσωπικά τις ευθύνες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

    Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

    Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

    Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

    Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

    Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

    Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;

    Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

    Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.

    Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις . Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις  να φάμε παντεσπάνι.

    Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

    Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

    Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

    1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

    2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

    3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

    4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

    5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις  την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

    Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις  θα απέφεραν

    1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

    2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

    3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

    4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

    5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

    6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

    7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση

    8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

    9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΠΑΝΟ
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Συγκεντρωθήκαμε μπροστά στο Μουσείο.5 επιμελητές και 6 ειδικευόμενοι. Από πολλά νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά. Από το ΚΑΤ ήμασταν μόνο 2.Καλοι και αυτοί έχοντας υπόψη ότι το μόνο που λειτουργούσε ήταν ο ηλεκτρικός .10π.μ με 4 μ.μ. Μερικοί συναντιόμαστε μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλοι είναι πιο τακτικοί συνδικαλιστές.
    Η πορεία ξεκίνησε ήρεμα και χαλαρά.Από τα μεγάφωνα μία φωνή ειδοποίησε ότι ξεκινάμε. Πήραμε το πανό στα χέρια μας και μετά από λίγα βήματα σταματήσαμε. Τα συνθήματα είχαν σταματήσει και ο κόσμος φώναζε από παντού. Γύρισα το κεφάλι μου και είδα άσπρο σύννεφο. Κάτω στην άσφαλτο χύθηκε μία κίτρινη σκόνη .Όλοι τρέξανε, και προστάτεψαν τις μύτες τους. Οι τυχεροί προστατέψανε το πρόσωπο τους με μαντίλια. Ένιωσα στο πρόσωπό μου έναν οξύ πόνο και με πλυμήρησαν δάκρια. Η Όλγα μας φώναξε :μην σταματάτε ,κρατήστε το πανό!Θα προχωρήσουμε. Με ποιους τρόπους θα το κάναμε ήταν λίγο άγνωστο. Γύρω μας ο κόσμος έτρεχε και φώναζε. Σταθήκαμε σε μία άτυπη γραμμή άμυνας και περιμέναμε. Οι ειδικές δυνάμεις είχανε κόψει στην μέση την πορεία αφήνοντας μία λουρίδα χωρίς κανέναν μέσα στο επίπεδο της Στουρνάρι.
    Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα. Συνεχίζουμε. Ήταν φανερό ότι οι ειδικές δυνάμεις ,με το πρόσχημα την απώθηση των αντιεξουσιαστικών ομάδων ,που είχανε παρεισφρήσει στην πορεία, προσπαθούσαν να σπάσουν την πορεία ή και να την σταματήσουνε. Βρεθήκαμε σώμα με σώμα αντιμέτωποι με τις πλαστικές ασπίδες τους. Τα κλομπ πέφτανε στα κεφάλια και στα σώματα μας και οι ασπίδες μας έσπρωχναν προς τα πίσω.
    Μας ρημάξανε στις κλοτσιές και στο ξύλο. Το μίσος τους όπλιζε την επιθετικότητα. Τους φωνάζαμε ότι ήμαστε γιατροί. Αυτοί που ανά πάσα ώρα και στιγμή θα προσφέρουν βοήθεια όχι μόνο σε αυτούς αλλά και στους γονείς τους. Ο τι θέλαμε μόνο να περάσουμε ειρηνικά με το πανό μας για να φτάσουμε στην Βουλή. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, τα δάκρυα μου ήταν καυτά και το πρόσωπο μου έκαιγε. Ο μηρός μου πονούσε αφόρητα. Ενός συνάδελφου του σπάσανε τα γυαλιά Δί8πλα μου άλλος κρατούσε το μέτωπό του με τα δυο του χέρια αλλά δεν έκλαιγε. Μια άλλη γυναίκα δέχτηκε κλομπ στο κεφάλι της και γέμισε αίματα. Η Όλγα έβαλε Maalox στο πρόσωπό της και θύμιζε τους Αβοριγίνες της Αυστραλίας. Σπρώχναμε με δύναμη τις ασπίδες των αστυνομικών και φωνάζαμε:΄΄ έξω η αστυνομία από την πορεία΄΄ Τελικά ,παρότι μας ξυλοφόρτωσαν, περάσαμε θριαμβευτικά ,και ο κόσμος μας χειροκροτούσε Φωνάζαμε ΅΄Η απεργία είναι Υγεία ,το λένε οι γιατροί το λεν και τα βιβλία’’.
    Στα Χαυτεία και μετά στην Σταδίου επαναλήφθηκαν οι επιθέσεις. Ήμασταν πλέον μαθημένοι. Δεν υποχωρήσαμε. Κοσμοπλημμύρα, βουή και συνθήματα. Φωνές και κρότους από τις διάφορες χειροβομβίδες (κρότος, λάμψης, δακρυγόνα)που πετούσανε σαν χαλάζι οι αστυνομικοί.. Μετρώντας τις απώλειες ετοιμαζόμουνα να εγκαταλείψω το δίκιο του αγώνα. Να πάω σπίτι μου για να γλείψω τις πληγές μου. Να ηρεμήσω και να ανοίξω ,επιτέλους τα μάτια μου χωρίς να κλαίω από τον πόνο και την καούρα. Με σταμάτησε η φωνή της Όλγας. ΄΄ Το πανό, μην αφήνεται το πανό΄΄. Συνέχισα μαζί με τους συναδέλφους. Στην Βουλή, στην Πανεπιστημίου και μετά στην Ομόνοια όπου παραδώσαμε σε καλά χέρια το πανό μας. Να το έχουμε έτοιμο. Για άλλες μελλοντικές πορείες.
    Σήμερα άκουσα τον απολογισμό του συλλαλητηρίου.40.000 διαδηλωτές ,13 αστυνομικοί τραυματίστηκαν .Συνελήφθησαν 16. Πόσοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά πήγε η απεργία Διόνυσε. Καλά και οι διαδηλώσεις. Εγώ βέβαια ήμουν σ' αυτή του ΠΑΜΕ αλλά πέρασα κι απ' το Μουσείο, μεγάλη συγκέντρωση.
    Μακάρι κάποτε να μαζευτούμε όλοι μαζί σε μια ενιαία πορεία (αρκεί να λείπουν οι Παναγοπουλαίοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για μια ακόμα φορά σφοδρή επίθεση από κουκουλοφόρους δέχτηκε ο ΙΑΝΟΣ στη Σταδίου, αλλά και άλλα βιβλιοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, στις 14.10 περίπου, κατά τη διάρκεια της σημερινής πορείας, με αποτέλεσμα σοβαρές υλικές ζημιές.

    Οι επιθέσεις αυτές, σε κατ’ εξοχήν χώρους διακίνησης ιδεών, που συνοδεύτηκαν μάλιστα και από εκτεταμένο πλιάτσικο, αποκαλύπτουν εντελώς το αληθινό πρόσωπο και τα πραγματικά κίνητρα των τραμπούκων που τις εκτέλεσαν.
    Είναι προφανές ότι, τα «πρόσωπα» αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με τους εργαζόμενους που διαδηλώνοντας ειρηνικά εξέφρασαν τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις τους, σ’ αυτή τη πολύ δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.
    Δυστυχώς, επίσης για ακόμα μια φορά, οι δυνάμεις προστασίας του πολίτη και της τάξης, στάθηκαν αδύναμες ν’ αποτρέψουν τα γεγονότα. Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα παρήγορο ότι αρκετοί διαδηλωτές, μέσα από την πορεία, αντέδρασαν έντονα, όχι μόνο αποδοκιμάζοντας, αλλά απομονώνοντας και καταδιώκοντας τους τραμπούκους αυτούς.
    Εκφράζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βαθύτατη οργή μας απέναντι σε κάθε πράξη βίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η τελευταία ανακοίνωση με αναγκάζει να επαναλάβω αυτό που λέω μέσες άκρες στο κείμενό μου.Το χθεσινό σύνθημα έξω οι μπάτσοι από την πορεία,πρέπει να συμπληρωθεί απαρέγκλητα αν θέλουμε ταξικό αγώνα και όχι παιδική χαρά με την πρακτική έξω οι φασίστες κρανοφόροι κουκουλοφόροι από την πορεία,που ξέρουν με τις καταστροφές και το πλιάτσικο σε όποια βιτρίνα έμεινε ανοιχτή στην πολύπαθη Αθήνα να συκοφαντούν και να λεηλατούν αγώνες και νεανικές συνειδήσεις.

    Χτες είχαμε καταστροφές και στην Πρωτοπορία,τον Ελευθερουδάκη και τον Παπασωτηρίου χώρους βασικά διακίνησης ιδεών άρα αυτοί οι μπαχαλάκηδες είναι απλοι φασίστες που καίνε βιβλία σαν τους άλλους του Γ Ράιχ
    Ευγενία συγκλονιστική εμπειρία,τα ΜΑΤ λοιπόν εκπαιδε3ύονται να δέρνουν γιατρούς τι άλλο διάολε θα δούμε σε πρωτογονισμό σε αυτό τον τόπο;;
    Στρατολάτη όλα καλά και αδελφικά σιγά μη μας χωρίσει η Αλέκα και ο Αλέκος ή ο κάθε Παναγόπουλος μπαγλαμάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εν ενεργεία στρατιωτικός15 Μαρτίου 2010 στις 1:21 π.μ.

    1. Ο γελών πληρώνει: Οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν μ΄ αυτό το
    ηλίθιο χαμόγελο στα χείλη: Προδίδει μια παράλογη αισιοδοξία για το μέλλον, η οποία
    είναι ασύμβατη με τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Στο
    εξής όλοι οι υπήκοοι της Επιτηρούμενης θα πρέπει να διάγουν ζωή περίκλειστη, να
    είναι, να δείχνουν, αλλά και να συμπεριφέρονται ως τρομερά στενοχωρημένοι. Κάθε
    απόκλιση από τη διαταγή αυτή θα θεωρείται προσβολή προς τους Επιτηρητές και θα
    φορολογείται αναλόγως.

    2. Μετά την κατάργηση του Δώρου Πάσχα, καταργείται και το Πάσχα: Ο Χριστός θα
    σταυρώνεται κανονικά, αλλά δεν θα.. ανασταίνεται. Ετσι οι επιτηρούμενοι θα
    μπορούμε να τη βγάζουν με λαχανίδα και ταχινόσουπα σε βάθος χρόνου, ενώ
    περικόπτονται τα ενοχλητικά έξοδα για γλέντια, συναθροίσεις και σπληνάντερα μετά
    μουσικής που ανέκαθεν ενοχλούσαν με τη βαρβαρότητά τους Επιτηρητές.

    3. Κάθε αργία που βγάζει τριήμερο μετατίθεται αυτομάτως σε άλλη, εργάσιμη μέρα, σε
    απόσταση ασφαλείας από την κοντινότερη σχόλη. Από μελέτες προκύπτει ότι τίποτα δεν
    σπάει τα ούμπαλα του Ελληνα περισσότερο από να του τσακίσεις τη λεγόμενη «γέφυρα»,
    τύπου «συρταρώνω την -Πρωτομαγιά -με -το -Πάσχα-και μην τον είδατε»

    4. Οι Επιτηρούμενοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν θυσίες. Για να εντυπωθεί το
    μήνυμα, κάθε μήνα θα θυσιάζεται τελετουργικά, σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση, ένας
    Δημόσιος Υπάλληλος, μαζί με τα ένσημα και τα επιδόματά του. Αυτή είναι και η μόνη
    μαζική ψυχαγωγία που επιτρέπεται και εγκρίνουν οι Επιτηρητές.

    5. Επιγραφές και συνθήματα τα οποία παραφράζουν τις μητρικές γλώσσες των
    Επιτηρητών όπως π.χ. «Κλάϊν μάϊν πούτς», «τέϊκ μάϊ θρί»» και «βουλεβού κουσέ αβέκ
    μουά Κάρλα;» θα τιμωρούνται με ραγδαίες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής.

    6. Επιβάλλεται από πρώτης τρέχοντος ο Φόρος του Μαλάκα: Κάθε Ελληνας θα
    φορολογείται με 0,35 λεπτά του ευρώ κάθε φορά που θα λέει τη
    λέξη «μαλάκας».Σύμφωνα με μακροοικονομικές προβλέψεις, με το ρυθμό αυτό το
    έλλειμμα του ΑΕΠ θα συρρικνωθεί σημαντικά μέσα σε τρεις μόνο εβδομάδες, ενώ στο
    χρόνο απάνω, θα έχουνε και κέρδος, οι μαλάκες.

    7. Αναβάλλεται η έλευσις της Ανοίξεως, καταργείται η θερινή ώρα και απαγορεύονται
    τα θαλάσσια μπάνια, οι Πανσέληνοι και οι διακοπές παντός είδους.Ως γνωστόν, οι
    Επιτηρούμενοι παρουσιάζουν τάσεις ευτυχίας κατά τους θερινούς μήνες, και αυτό οι
    Επιτηρητές δεν μπορούν πλέον να το ανεχθούν. Επιπροσθέτως, οι Επιτηρούμενοι
    υποχρεούνται να συνεχίσουν να φορούν χειμωνιάτικα ρούχα, σκουφιά και κασκόλ
    καθ'όλον το διάστημα του έτους, για να μην τους μπαίνουν ιδέες τύπου νησιά,
    κραιπάλες και άλλες αηδίες.

    8. Τα όνειρα μεγαλείου θα λογοκρίνονται: Εξαιρούνται αυτά των Παναθηναϊκών, που
    έχουν στιγμιαία διάρκεια.

    9. Τα λαϊκά είδωλα θα πρέπει να ζητούν και να λαμβάνουν την άδεια των Επιτηρητών
    πριν προβούν σε εντυπωσιακές κινήσεις (γάμοι, βαπτίσεις, διαζύγια κλπ), διότι οι
    λεπτομέρειες του βίου τους δύνανται να καλλιεργήσουν εις τους επιτηρούμενους
    ατμόσφαιρα φαιδρότητος και χάχανου (βλέπε μέτρο 1).

    10. Η τήρησις των ανωτέρω μέτρων σαφώς δεν επαφίεται στον πα τριωτισμό των
    Ελλήνων. Σκύψτε, ευλογημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενας τρομοκράτης.15 Μαρτίου 2010 στις 1:42 π.μ.

    Τα αδικήματα των πολιτικών μας είναι τόσο παραγεγραμμένα,
    όσο μόνο ληγμένες σφαίρες μπορούν να τα λυτρώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;