Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

η Χιονάτη με τις 7 πληγές.


Δούλεψε να φας και κλέψε νά 'χεις
Ο Καιρός
Ενας κίνδυνος πλανάται πάνω από τη χώρα: να μην αλλάξει· να συνεχίσει να είναι ο παράδεισος των εξυπνάκηδων κατά των έξυπνων, των απατεώνων κατά των ευσυνείδητων, των θρασύδειλων κατά των γενναίων, των ανεύθυνων κατά των μπροστάρηδων. Οπως είναι έως σήμερα.
Η δήθεν οικονομική κρίση, που στην πραγματικότητα είναι για την Ελλάδα η διαχρονική κλοπή του δημόσιου χρήματος από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προς όφελος επιχειρηματιών, πολιτικών και υπαλλήλων, έχει δώσει μια δεύτερη ευκαιρία από τη μεταπολίτευση (τι ταμπού!) και δώθε να μπει μια τάξη στο κατσαπλιάδικο οικονομικό σύστημα της χώρας.
Αυτή η ευκαιρία έχει μετατραπεί σε μια νέα διελκυστίνδα μεταξύ υπουργών, υφυπουργών, πρωθυπουργού, γραμματέων από τη μια πλευρά και ομάδων πίεσης ευνοημένων από την άλλη για να μη διαταραχθεί η μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική, που είναι: πάρ' τα από τους αδύναμους να αντιδράσουν και άσε ήσυχους αυτούς που αντιδρούν κι αυτούς που θέλει κόπο για να πιάσουμε. Τόσο απλά και ξεδιάντροπα. Απόδειξη;
Το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά στοιχεία του καθενός, που είχε αναγγελθεί πομπωδώς, αναβάλλεται για το 2011 και θα εφαρμοστεί τώρα μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ποιός θα ελέγξει 1.000.000 δηλώσεις!!
Ας μην κοροϊδευόμαστε. Η κυβέρνηση Παπανδρέου αποτελείται από έναν πρωθυπουργό και υπουργούς, που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και υπηρετήσει το συγκεκριμένο διεφθαρμένο σύστημα. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν και να εφαρμόσουν ένα άλλο. Είναι δέσμιοι και πελάτες συγκεκριμένων συντεχνιών και νοοτροπίας. Η Ελλάδα πραγματικά χρειάζεται μια κυβέρνηση που δεν θα ξαναεκλεγεί. Χρειάζεται πολιτικούς, ή καλύτερα πολίτες, που θα αδιαφορήσουν για το λεγόμενο πολιτικό κόστος και θα νοιαστούν μόνο για τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων αυτού του τόπου.
Στην πραγματικότητα το παρόν φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια συρραφή ιδεών καθόλου επιστημονικού χαρακτήρα και γνώσης, που προδίδεται και από τη δήλωση του υφ. κ. Γεωργακόπουλου, ο οποίος με αφοπλιστική αφέλεια δήλωσε την Πέμπτη το μεσημέρι, ότι η φορολόγηση των επαγγελματιών με πραγματικά κριτήρια θα ξεκινήσει τον Ιούλιο αντί του 2011, «γιατί υπήρξαν αντιδράσεις!» Οχι γιατί έτσι έπρεπε!
Ηδη τίποτε δεν θα αλλάξει στο κοροϊδίστικο, ανεξέλεγκτο και σπάταλο μισθολόγιο του δημόσιου τομέα. Τα εκατοντάδες επιδόματα, που έχουν δοθεί με τη συλλογιστική της δωροδοκίας, με πρωταγωνιστές τα συγκυβερνώντα αντεργατικά συνδικάτα, για να μην αυξάνονται οι μισθοί, δεν καταργούνται. Περικόπτεται ποσοστό τους και θα διαιωνίζονται, με τους μισθούς καθηλωμένους, διαιωνίζοντας έτσι και το καθεστώς ομηρίας των υπαλλήλων· και αύριο, και μεθαύριο. Το ενιαίο μισθολόγιο με αξιοπρεπείς αποδοχές παραμένει μυθολόγιο.
Παράδειγμα του αλισβερισιού, που δεν κόβεται: Το επίδομα ΟΤΑ, που είναι διαμορφωμένο σε 110, 150 και 170 ευρώ, ανάλογα με τον κλάδο, την ανθυγιεινή εργασία κι ένα σωρό παραμέτρους, που έχει χώσει μέσα το κάθε ρουσφέτι, περικόπτεται μόνο στις βαθμίδες 110 και 150 ευρώ και όχι στη βαθμίδα των 170 ευρώ!
Αλλο: περικόπτεται το επίδομα σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, αλλά όχι το διδακτορικού επιπέδου!
Τρανό παράδειγμα που δεν αλλάζει είναι οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν επιβληθεί ως αμοιβή, ακριβώς για να μην πληρώνονται όσο πρέπει οι γιατροί, με το αισχρό και χυδαίο επιχείρημα εκ μέρους του κράτους «τα παίρνετε με φακελάκια»!
Ακόμα, ανεξέλεγκτα από την πραγματικότητα παραμένουν τα έξοδα για άλλα δύο σκάνδαλα: τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά -με τα οποία πληρώνονται, ας πούμε, οι υπάλληλοι για τη γραμματειακή υποστήριξη των βουλευτών και οι υπάλληλοι και αστυνομικοί στα γραφεία των κομμάτων, χωρίς να ελέγχει κανείς πόσες είναι πραγματικά οι υπερωρίες και πόσες πληρώνονται και πόσα είναι πραγματικά τα οδοιπορικά και πόσα πληρώνονται.
Τον Δεκέμβριο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καθόρισε «το ανώτατο επιτρεπτό όριο ημερών κίνησης εκτός έδρας υπαλλήλων, υπηρετούντων στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις» αρμοδιότητάς της.
Με κάθε εργαζόμενο να δικαιούται έως και 10 ημέρες εκτός έδρας ανά μήνα -δηλαδή να βρίσκεται εκτός γραφείου μία στις τρεις εργάσιμες ημέρες (!)- η συνολική δαπάνη για τις επτά νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας προϋπολογίζεται σχεδόν στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι περισσότερο από το «κίνητρο απόδοσης» ύψους 9,4 εκατ. ευρώ, τα οποία διανέμονται από το υπουργείο Εσωτερικών στις 13 περιφέρειες ολόκληρης της χώρας!
Πάμε παρακάτω. Μέχρι σήμερα η νέα κυβέρνηση έχει συγκροτήσει πάνω από 40 επιτροπές για κάθε έργο, σχέδιο, μελέτη, δραστηριότητα του γραφείου του πρωθυπουργού και των υπουργείων. Αναρωτιέται κανείς τι κάνουν οι μόνιμες υπηρεσίες των υπουργείων και του πρωθυπουργικού γραφείου, που πληρώνονται για να παρέχουν έργο και πρέπει να φεσωθεί ο φορολογούμενος με άλλους 300 αμειβομένους σε καιρό λιτότητας.
Αλλο: Με απόφαση του γ.γ. της Περιφέρειας Αττικής, προ διμήνου, στο νομαρχιακό Διαμέρισμα Αθηνών εγκρίνονται για 10 διοικητικούς γραμματείς 100 μέρες τον χρόνο για εκτός έδρας μετακινήσεις! Εκτός έδρας από πού για πού; Η έδρα (Αθήνα) συμπίπτει με τα όρια της χωρικής αρμοδιότητας της υπηρεσίας. Το συνολικό κονδύλι για εκτός έδρας μετακινήσεις υπαλλήλων των νομαρχιών Αττικής είναι 1.459.440 ευρώ για το επάρατο 2010 μόνο!
Αλλο: Ολοι οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών παίρνουν ως επίδομα το 35% των καθαρών κερδών από τα έσοδα του Εθνικού Τυπογραφείου. Ο Προκόπης Φαυλόπουλος αύξησε το ποσοστό στο 50%, και μάλιστα αναδρομικά για 4 χρόνια! Ο Γ. Παπακωνσταντίνου φρίκαρε με τη ρύθμιση και λόγω της λιτότητας ανέτρεψε την απόφαση. Αμ δε! Με απειλές και πιέσεις την ξαναφέρνει!
Αλλο: Δύο μέρες πριν από τα μισθοκτόνα μέτρα, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, που πέτυχε να χρεώσει το Δημόσιο με πάνω από 100 εκατ. ευρώ για την Cosco, έναντι 85 εκατ. που είχε προτείνει η Ν.Δ. (!), ενέκρινε τη χορήγηση επιδομάτων άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα, φωτογραφικά, για τρία συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο λιμάνι, γιατί δεν μπορούν να γίνουν διευθυντές αφού είναι συνδικαλιστές!
Αλλο: Κοντά 1.000.000 ευρώ πληρώσαμε για μελέτες του ουσιαστικά ανύπαρκτου Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων, με αναλυτές φιλόλογους, θεολόγους, δημοσιογράφους, που εκπονούν από αδιάφορες μέχρι αντιγραμμένες εκθέσεις, χωρίς ουσιαστική χρησιμότητα στο υπουργείο Αμυνας.
Θα μπορούσε κανείς να γεμίσει φύλλα ολόκληρα εφημερίδων με το όργιο της ρουσφετολογίας, της κακοδιαχείρισης και της εκμετάλλευσης ευσυνείδητων εργαζομένων από αρπακτικά, υπό τη διεύθυνση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που συνεχίζεται.
Το πρόβλημα δεν θα λυθεί λοιπόν με το μισθοκτόνο παιχνίδι στα επιδόματα των υπαλλήλων, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να αμείβονται αξιοπρεπώς, καθαρά, με μισθό ξάστερο, να κρίνονται από την αξιοσύνη της δουλειάς τους, χωρίς μονιμότητες και λοιπές πρόνοιες, που καταλήγουν εις βάρος των άλλων 9 στους 10 Ελληνες.
Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία διαπλοκής μεταξύ κυβερνήσεων και συνδικάτων, που έχουν αναπτύξει καθαρά πελατειακές σχέσεις μεταξύ τους και το χάϊδεμα των επαγγελματιών. Και που τίποτε αυτή τη στιγμή δεν δείχνει ότι θα αλλάξουν.
Η κυβέρνηση αυτή είναι η δεύτερη, με του κ. Καραμανλή το 2004, που έχει την ευκαιρία να ξηλώσει το άρρωστο φορολογικό σύστημα και να φτιάξει ένα δίκαιο και για το Δημόσιο και για τους ευνοούμενους διαρκώς φοροφεύγοντες νομίμως επαγγελματίες, που τώρα καλομαθημένοι από τη χρόνια ασυλία εξεγείρονται. Αντ' αυτού, χαϊδεύει προνομιούχες μειοψηφίες, που προκαλούν τον λαό, με την απαίτηση να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε σχολεία που έχουν πληρώσει οι υπόλοιποι.
Η Ελλάδα είχε μια ευκαιρία από χώρα αρπακτικών να γίνει χώρα ισόνομων πολιτών. Δυστυχώς, αυτό δεν γίνεται με διαπλεκόμενες κυβερνήσεις.
ΥΓ Κυκλοφορεί ελεύθερος στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών ένας νοσηρός εγκέφαλος, που για να αρπάξει λεφτά από την τσέπη των φορολογούμενων για να βουλώσει την τρύπα, που δημιούργησαν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, οι βουλευτές και οι ρουσφετοεισπράκτορες συνάδερφοί του, σκαρφίστηκε να αυξήσει τον φόρο πάνω στην αποζημίωση κάθε απολυμένου και συνταξιοδοτούμενου!
Αυτός που κυκλοφορεί ελεύθερος παίζει με το μέλλον, την υγεία, την ασφάλεια, τον οικογενειακό προγραμματισμό κάθε εργαζόμενου, που μπορεί να χάσει έτσι και 5.000 και 10.000 και 20.000 ευρώ αποζημίωσης, τη στιγμή που δεν θα έχει πια εργασία!
Το φρικώδες είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε τη ρύθμιση στο φορολογικό νομοσχέδιο και ΚΑΝΕΙΣ στο υπουργικό συμβούλιο -μήτε ο πρωθυπουργός- δεν αντέδρασε. Επειδή, προφανέστατα, τις δικές τους βουλευτικές αποζημιώσεις και συντάξεις δεν τις αγγίζει τίποτε! Με πραγματικά εισοδήματα περί τα 20.000 ευρώ το μήνα. Αποδεδειγμένα.
Αυτή είναι η φορολογική δικαιοσύνη που καλούνται οι πολίτες να αποδεχθούν.



Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr.





4 σχόλια:

  1. Ε,ναι λοιπόν φταίω εγώ !
    Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η
    οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που
    μετά από 12 (Βάλτε τα δικά σας και το μισθό σας) χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.
    Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.
    Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και
    τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.
    Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.
    Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε
    θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε
    ποδοσφαιρικές ομάδες.
    Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω
    οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.
    Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης
    και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με
    τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους
    υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια πόσοι Έλληνες εργάστηκαν στα μεγάλα έργα;
    Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο
    ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.
    Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι
    καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και
    ηθικο.
    Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για
    να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη
    τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν
    έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι
    πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.
    Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει
    λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.
    Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.
    Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι
    δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.
    Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους
    όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάννης συνέχεια...21 Μαρτίου 2010 στις 5:08 μ.μ.

    Προτείνω λοιπόν σε oλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να
    μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.
    1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν
    δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου
    δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς
    υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
    2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το
    ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.
    3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την
    αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.
    4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι
    φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.
    5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς
    καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν
    οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε
    και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.
    Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και
    κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν
    1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.
    2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.
    3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ
    4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.
    5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.
    6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.
    7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή
    διαφήμιση
    8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη
    μισθοδοσία τους
    9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20%
    τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε
    εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.
    10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι
    εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι τι μας κάνει να ψηφίζουμε τόσο δουλικές και ενεπρόκοπες κυβερνήσεις. Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει ώστε να βαράει μια καμπάνα να για δικούς της πολιτικούς και κερδοσκοπικούς λόγους η μέρκελ μπας και φτάσει ως τα αυτιά μας.Σαν να μας λέει χρόνια τώρα τι εμπιστέυεστε ανθρώπους που δεν αξίζουν;;Θυμάμαι προυχοντα και έμπλεο χρημάτων επιχειρηματία πελάτη μου που από τη δεκαετία του 90 είχε καεί στη φωτιά του κοσκωτά τότε και φύσαγε το γιαούρτι.Που να ξεναφέρει χρήμα μέσα στη χώρα.
    Μακρυα και αγαπημένα.
    Και οι σημερινοί σαν τους χτεσινούς σε κοιτούν στη τσέπη ,φαίνεται στο μάτι τους ότι ανέβηκαν για να τρυγήσουν και δεν βρήσκουν το μπάτζετ που προσδοκούσαν.... Φταίνε λέει η αναβλητικότητα της λούκα και η συμμετοχή του συγγενή Νίκου στο Ντηλ του Κατάρ.
    Ας το πουμε ευθέως απέναντι στους Γερμανούς είμαστε με κυβέρνηση ξεβράκωτη που τάχει δώσει ήδη όλα, υποβρύχια, ναυπηγεία, εξοπλισμούς και ίσως αντιδρά ακόμα στο 20% του ΟΤΕ. Ναι συμφωνώ ένα φάντασμα ανικανότητας πλανιέται πάνω από τη χώρα, επικίνδυνα στραβή και κατα συρροή κοινωνικό δολοφόνο των ανθρώπων της εργασίας.
    Δεν είναι τυχαίο προσέτι που κρατά ακόμη τους ανθρώπους της ΝΔ ιδίως στα ασφαλιστικά, μαθαίνει τα νέα κόλπα και τις πατέντες της τελευταίας 5ετίας από τα ίδια λαμόγια που συνήθως συντροφεύουν αυτούς τους ρηχούς Χιονάτους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω τα βλέπω θετικά!21 Μαρτίου 2010 στις 5:27 μ.μ.

    "Σας παρουσιάζω αναλυτικά τους 10 λόγους που άλλαξαν τη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο λόγω της πολύ καλής οικονομικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που με ανάγκασε να εξοικονομήσω χρήματα. Το έκανε για μένα, για εσάς, για όλους. Οι 10 λόγοι είναι:
    1. Έκοψα το... τσιγάρο (έκανα 2 πακέτα την ημέρα..)
    2. Έκοψα το φαγητό απ' έξω (Goody's σε πακέτο κάθε μέρα)
    3. Έκοψα το αυτοκίνητο (χρησιμοποίησα τις γ....τες μεταφορές με ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ)
    4. Πούλησα το αυτοκίνητο (εξοικονόμησα 4.000 ευρώ από την πώληση)
    5. Έκοψα τις εξόδους (ήθελα 50 ευρώ κάθε Παρασκευή για clubing)
    6. Έκοψα τη σύνδεση του κινητού (έχω κάρτα και κάνω αναπάντητες)
    7. Έκοψα τις άμεσες επαφές με φίλους (και το chat καλό είναι)
    8. Σταμάτησα να αγοράζω ρούχα
    9. Σταμάτησα να κάνω και δώρα (εννοείται)
    10. Με χώρισε η γκόμενα μου (λογικό)

    Η "σούμα":

    1. Τσιγάρο: 6 ευρώ Χ 365 μέρες = 2.190 ευρώ
    2. Goody's: 5 ευρώ Χ 365 μέρες= 1.825 ευρώ
    3. Βενζίνη: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
    4. Πώληση αυτοκινήτου: 4.000 ευρώ
    5. Clubing: 50 ευρώ Χ 52 εβδομάδες= 2.600 ευρώ
    6. Σύνδεση κινητού: 40 ευρώ Χ 12 μήνες= 480 ευρώ
    7. Φίλοι: 52 καφέδες Χ 4 ευρώ= 208 ευρώ
    8. Ρούχα: 500 ευρώ
    9. Δώρα: 500 ευρώ
    10. Γκόμενα - Χωρισμός: Αξία ανεκτίμητη

    Αποτέλεσμα...:

    Δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσια τρία ευρώ...(14.903)!!!!
    Για να μην αναφέρω και... ότι γλίτωσα από:


    1. Καρκίνο πνευμόνων
    2. Διαιτολόγο
    3. Τροχαία
    4. Εφορία
    5. Αλκοτέστ
    6. eυαρία
    7. Παρεξηγήσεις
    8. Κινέζικες απομιμήσεις
    9. Υποχρεώσεις
    10. Προφυλακτικά και ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;