Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Θεσιθήρες Κοριοί.

ΘΕΣΙΘΗΡΕΣ ΚΟΡΙΟΙ

Περίμενα τον άγνωστο πόνο. Προσφέρεται σε άφθονη δόση
στα δικά μας μετερίζια στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα . Καπατσοσύνη, ντομπροσύνη και εμπιστοσύνη όλα ανάκατα σε ρυθμούς πολυβόλου στη σχέση γιατρού και ασθενούς, στις πυρακτωμένες από την εντατικοποίηση θέσεις εργασίας μας. Απειλές ,απαιτήσεις, διαταγές, παρακλήσεις, προσευχές και παρεξηγήσεις από το κρύο στη ζέστη και πάντα όξινη βροχή ,στραβομουτσούνιασμα, ο καθημερινός εμφανιζόμενος στη πόρτα μου ανθρώπινος πόνος.. Τι λύνεται ,τί δένεται είναι μια άλλη παράμετρος που τραβάει την ανάγκη 30 χρόνια πίσω ,τελευταίες οι επιδόσεις μας σαν σύστημα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και πολυπολιτισμική σταυροβελονιά συνεννόησης με Πέρσες , Σύριους, Βιετναμέζους, Ουκρανούς, Ρουμάνους ,Αλβανούς Εγγλέζους και Βέλγους ευγνωμονούντες. Πολλά τα έπη της μικρής μας γειτονιάς, ο πληθυντικός σπάνιο είδος, μηδέ διεκδικούμενος. Να βγει η μέρα, να μην ανέβει η πίεση κοιτάζοντας τον πάσα ένα στα μάτια.
Και τότε μπήκε το 20χρονο νεανικό θηλυκό μούτρο με τα τεράστια αμυγδαλωτά μάτια κατάλληλα με μολύβι τονισμένα. Μια μούσα αισθητική, λυγερή και ξάστερη στο θολό τοπίο του ιατρείου. Στάθηκε όρθια στα 2,5 μέτρα μέσα στο καλοραμμένο νεανικό συνολάκι της, μαύρο σταυρωτό πανωφόρι από το Ζάρα με αντίστοιχη φούστα ,κάτι σαν νεανικό γιλέκο που τόνιζε ιδανικές αναλογίες κορμιού με πολλά διακριτικά κουμπιά, έτοιμα να πεταχτούν από καθήκον. Ενδιάμεσα διαγράφονταν λεπτή λουρίδα νεανικού δέρματος στο ύψος του ομφαλού, μόλις λίγοι υποσχετικοί πόντοι σφριγηλής σάρκας. Ήθελε Δερματολόγο και εγώ έπρεπε να ρωτήσω το γιατί , για να διαπιστώσω το επείγον του θέματος. Έχει μακρινά ραντεβού ο μοναδικός ηρωικός εναπομείνας στη μάχη γιατρός και δεν μπορούμε να τον φορτώνουμε με πάνω από 40 ημερησίως, πνευματική δουλειά , καίγεται το μηχανάκι του μυαλού αλλά κανείς δεν νοιάζεται. Αλλωστε είναι αδικία και καταστρατήγηση του συστήματος των ραντεβού κοντά στην ασφαλισμένη που περιμένει π.χ. 20 μέρες να εξυπηρετηθεί να εισβάλει η καπάτσα μετά από συμπλήρωμα αγορά πατάτες από το Σκλαβενίτη ή μια και πέρναγε για φυσικοθεραπείες να ,θυμήθηκε και μια ελιά στη ράχη από 10ετίας.
Πριν προλάβω να αναπολήσω την φθοροποιό μικρή μου εξουσία στη διάκριση επειγόντων και μη, έχοντας την ευγενή μελαγχροινή παρουσία αξιοπρεπή στην αγωνία της για το κακό που την είχε βρει, μπροστά μου , μου εξήγησε μόνη της το ζήτημα και χωρίς να προλάβω να ζητήσω περισσότερα έγειρε ναζιάρικα τους ώμους πίσω ώστε τα ασφυκτικά κουμπιά να μεριάσουν και το σκούρο πανωφόρι να κατρακυλήσει μπρος αποκαλύπτοντας τις συνοδές δερματικές βλάβες στο ύψος βραχιόνων και πήχεων αμφοτερόπλευρα. Βλέποντας ερυθηματώδεις και κνιδωτικές κηλίδες πείστηκα πάραυτα, εφιάλτης στη διαφοροδιάγνωση η αιτιολογία του πολύμορφου ερυθήματος ικανό να ρωτάς ώρες κουτσομπολιά και άκρη να μην βγαίνει. Αυθόρμητη η ερώτηση και ακόμα μια έκπληξη από την πλευρά της συνομιλητού μου, ήξερε και την αιτία
του κακού που απομυζούσε το αίμα αυτής της δροσερής παρουσίας ιδίως τα βράδια, της φαγούρας και των άλλων αντιαισθητικών καταδυναστεύσεων που υφίστατο η εκπεμπόμενη της αύρα.
---
Κοριοί από στρώματα καμπίνας πλοίου.
Μου ανέφερε όνομα αριστερόχειρα
λαϊκού ζωγράφου από πολύτεκνη οικογένεια της Μυτιλήνης γνωστού και ώς πλοίο της ακτοπλοΐας μας. Άθελα μου έκανα την σύγκριση εσύ έρημε ζωγράφε έψαξες την καταξίωση στη Ελληνική τότενες Σμύρνη για απογαλακτισμό από τον καθωσπρεπισμό του δυνάστη αγιογράφου παππού σου , η νεαρά υποφέρει και διώκεται από μιλιούνια ημίπτερα 3-5 χιλιοστών σαν αόρατες φακές που βγήκαν μέσα από σχισμές επίπλων και μη υγειονομικά κατάλληλων στρωμάτων να διαγουμίσουν, απομυζώντας, τίμημα το αίμα, ένα λάγνο κορμί..
Την έστειλα γρήγορα στη διέξοδο που μου ζητούσε και έμεινα με τον επόμενο ασθενή ή καλύτερα μόνος εν μέσω άλλων να διαπιστώνω
πόσοι μικροί πραγματικοί Λουδοβίκοι μικροοργανισμοί καταδυναστεύουν την ζωή και τη φθορά μας. Ψύλλοι κοριοί, κώνωπες και μύγες, σφήκες και μικρόβια, πρωτόζωα και μύκητες μήπως αυτοί είναι οι πραγματικοί άρχοντες και εμείς τα τροφαντά αναλώσιμα μεγαλο-σωματίδια πολυκύτταρα μεζεδάκια στις όποιες ορέξεις τους;;;
Εσύ πρακτικέ μου άνθρωπε θα βρεις σε αυτή την ιστορία ένα μικρό ακόμα ναυάγιο της Ελληνικής μας ναυτιλίας και των τουριστικών εξυπηρετήσεων όμως έγκυροι κύκλοι των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας με διαβεβαίωσαν για τις φιλοσοφικές μόνο προεκτάσεις του θέματος που «απογειώνει» και υπενθυμίζει πραγματικότητες της μετα θάνατον ....ζωής των εντόμων! Εχετε φαγούρα;;

ΔΙΟΝΥΣΟΣ 28-10-2007.

25 σχόλια:

  1. Από την πρώτη μας στιγμή (ίσως και πρίν ) εποικιζόμαστε και χρησιμοποιούμαστε...

    Μάλλον ανταλλάσσαμε ταυτόχρονες επισκέψεις : εσείς στο καρνάγιο και γώ με τον κοριό του Θεόφιλου.
    Η εξουσία σας και η φθορά.

    Απαγορευμένες σκέψεις στην κόψη,
    εσείς μάλλον πιο δύσκολα τους ξεφεύγετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ωραιοποιώ κατ΄ευφημησμό. Εξουσία που έχω παραιτηθεί τρις και με ξαναβάζουν ελλείψει άλλου, μάλλον πικρό ποτήρι μοιάζει. Ο ρυθμός πολυβόλου της δουλιάς είναι που εμπεριέχει τον κίνδυνο του λάθους και το σύστημα το ξέρει καλά και πιέζει με εντατικοποίηση, ο καινούργιος Διοικητής μαθαίνω αντι να ζωστεί 3 σειρές κουπιά και να τραβήξει μπροστά έχει βάλει 3 σειρές ανθρωποφύλακες να του κρατάνε μακρυά από τα ανθρώπινα και τα "μπόσικα.".......
    Ενα άλλο μου πνευματικό παιδί φιλοξενεί ο Σωτήρης Παστάκας στο
    Το φάντασμα του μανάβη Ηθελε λέει για 666ή ανάρτηση κάτι πρωτότυπο από τα πολλά αδημοσίευτα. Εχει λυσσάξει "μεταξύ μας" που με διαβάζουν πνευματικοί άνθρωποι του Αγίου Ορους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το διάβασα το 666.
    Δάχτυλο στην πρίζα, που δεν θέλεις όμως ν'αποτραβήξεις.
    Παράξενα διαλεκτολογικά ίχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιδου λοιπόν Μαραθώνιος λαμπρός , γιατί γράφουμε γιατί το ψάχνουμε, για να ξορκίσουμε τους φόβους μας, για ένα αύριο με σεβασμό στο συνάθρωπο και το περιβάλλον. Το κοινό σημείο των δύο ιστοριών πρέπει να ομολογήσω ότι είναι το ιατρείο. Στους κοριούς η επαφή είναι εμφανής στο φάντασμα του μανάβη ήταν το παιδί της παραδίπλα γεώτρησης που μου είπε στοιχεία της ιστορίας. Πρέπει να μάθουμε να ακούμε ό ένας τον άλλο, μερικές φορές ό πιό απλός(τυχαίος) άνθρωπος έχει να σου μεταφέρει Σοφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κινείται η άμμος των σχολίων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιστορία της τρομοκρατίας στην ελληνική ύπαιθρο το 1946 λίγες μέρες αφού τόγραψα, ήρθε το φονικό στο Αγρίνιο "δι ασήμαντον αφορμήν" για να μου επιβεβαιώσει ότι η κόκκινη γραμμή είναι η ατιμωρησία.
    "Ψιλά γράμματα ο νόμος όταν το κλιμα προστάζει ασυδοσία και ατιμωρησία". Και βέβαια επελαύνει η γαϊδάρα ντεντέκτιβ και η κάθαρση της αυτοδικίας, που πάλι λειτουργεί στο μύλο της προπαγάνδας του καθενός από τους αντιμαχόμενους. Ετσι ερμηνεύεται το ραγιάδικο σκύψιμο της υπαίθρου τόσα χρόνια, ο φόβος που φύλαγε τα έρμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι πια μόνο η ύπαιθρος.
    Μ'αλλους τρόπους.
    Ο μέσα φόβος, κάθε μέρα, πόσο αντέχει κανένας να τον μ'αχεται..
    Ποιός θέλει να έρθει το αύριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι γίνεται με τις ώρες απόθεσης των σχολίων, δεν μούχει ξανατύχει, καλά το λέτε σαν κινούμενη άμμο σχολίων.....Το 7ο σχόλιο δικό μου περί ατιμωρησίας πρέπει να διαβαστεί 4ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπήρξε στιγμή που τα είδα με τη σειρά.
    Ύστερα άρχισαν οι παρεμβολές.
    Ενδιαφέρουσα άσκηση.
    Σαν να μονολογού κάποιοι..
    Σαν να ακούγονται οι σκέψεις τους..

    Για να δούμε που θα το βάλει αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο φόβος και το όφελος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπόν:

    Πέσαμε πάνω στην αλλαγή ώρας στην Αμερική, που έγινε χθές Σάββατο προς Κυριακή (3 προς 4 Νοεμβρίου).
    Βγάλτε το οκτάωρο διαφοράς, το υποστήκαμε στις 11 πμ.

    Ευτυχώς, για άλλη μια φορά, δεν υπάρχουν παράδοξα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χμ, νάτο το νόημα, το πετύχαμε απεχθείς και συμβιωτικοί οι κοριοί , απεχθέστεροι οι θεσιθήρες που δυναστεύουν το δέρμα της ωραίας πρωταγωνίστριας της ιστορίας. Μια ζωή η Αμερική αλλάζει...ώρα όσον αφορά την πολιτική της στα Βαλκάνια . Μήπως οι αντι-.... δεν φαντάζουν "αποστειρωμένοι";;. Ο ρεαλισμός-κομπασμός περι ονόματος των νεοφιλελευθερων των Σκοπίων είναι μάλλον πειρατία κατά των ΕΛΠΕ, Εθνικής, ΑΛΦΑ bank, Βερόπουλου, 3Ε, Cosmote,Pivara(Αθηναική Ζυθοποιία) Τιτάν,ΚΡΙ_ΚΡΙ,ElBISKO-ΦΙΛΙΠΠΟΥ,των εταιρειών που "στενάζουν" οικονομικά από τη Σκοπιανή μαφία και τα ντέρτια τους. Κυνηγούσαν το κέρδος οι προαναφερόμενοι θεσιθήρες και βρίσκονται τώρα θύματα των επιλογών τους. Θα ξεφωνιστουν εδώ. Οι στρεβλώσεις επιμένω ενθυλακώνουν την αυτοκαταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντί σχολίου δημιουργία συνδέσμου. Νομίζω ότι τα λέει όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ωραίο..
    οι κοριοί, το γυναικάκι, το "χώνεσθαι"..
    Αχ Ελάδα σ' αγαπώ και βαθειά σε ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κροθαζιέρα στα νησιά θα σε πάω
    με ιν καραβάκι και κοριούσ παρεα!
    Νόμιζα ότι είχαν εξαφανιστεί απο την κατοχή ακόμα(scabies einai?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. bedbugs η κοινότυπη αμερικάνικη ονομασία. Κόρες στην καθαρεύουσα αλλά θα δυσαρεστούσα πολλούς μπαμπάδες. Αν πατήσετε το υπογραμισμένο υπερκειμενο "του κακού που απομυζούσε" θα δείτε φωτο καταζητούμενων τοιούτων από το Harvard University.Το πρωτότυπο κείμενο πάντα.
    Ευχαριστώ σας για την υποδοχή μάλλον σας αρέσουν αυτά και έχω πολλά αδημοσίευτα για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι μου αρέσουν τρομερά ιστορίες του είδους,έχουν κάτι το εντελώς σουρεαλιστικό(αν και είναι..ρεαλιστικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. γλυκόπικρο. από τα ομορφότερά σου κείμενα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν λειτουργεί ο σύνδεσμος για το Το φάντασμα του μανάβη. Μεγιά το νέο λουκ. Καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αχ φιλενάδα εκτός από 666η ανάρτηση στο poiein.gr μην ξεχνάς εσύ που κατέχεις ουλα τα μυστικά των Βοιωτών και γύρω χώρων ότι πρόκειται και για φάντασμα που εμφανίστηκε στο ξύπνιο μου 61 χρόνια και τά μηνους μετά, άρα φρεσκότατο για τον χώρο των φαντασμάτων .! Το φάντασμα του μανάβη Η επίσημη εκδοχή είναι ότι ο Σωτήρης δοκιμάζει ψηφιακές ρευστές τεχνολογίες πλάσματος η ανεπίσημη είναι πούχει σκάσει που με διαβάζουν στα Ζωνιανά και το Αγιο Ορος.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η φωτό στο "μανάβη" από πού είναι και πότε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θα πρέπει να υποβάλετε την ερώτηση στο αντίστοιχο χώρο δεν ξέρω, άλλωστε εγω μιλάω για γαϊδάρα με κωφήνια χωρίς κάρο θα ψάξω για κάτι ανάλογο αλλιώς η εύκολη λύση καρτούν. Ευσπρόσδεκτες οι ιδέες, αν θέλαμε πχ να απεικονίσουμε τον φόβο της ασυδοσίας και της τρομοκρατίας φτάνει απλά μια φωτό του Μπους και του Καρλάιλ γκρούπ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πέρασα απο το μπλόγκ σου με την άφορμή της δικής σου επίσκεψης.
    Κοριοι....
    Τι μου θύμησες...,
    στη Γερμανία μας είχε πιάσει ομαδική φαγούρα. Οπου πήγαινα έβλεπα τους διάφορους γνωστούς να ξύνονται. Πρώτη εγώ αποφάσισα να πάω σε γιατρό. Με κοιτάει, μου πετάει μία άγνωστη λέξη και μου δίνει την αγωγή.
    Γυρίζοντας στο σπίτι ανοίγω το λεξικό και έπεσα ξερή: Ψώρα.
    Τρελλάθηκα, ψώρα στη Γερμανία, που όλα αστράφτουν απο πάστρα;;
    Τι να κάνω, έκανα την θεραπεία και ευτυχώς πέτυχε με την πρώτη.

    Ασε και τα υπόλοιπα ζωϊφια να ζήσουν. Αμα πολυψάξουμε, κάποιο λόγο ύπαρξης θα βρούμε.
    Αλήθεια τι άλλο κακό κάνουν εκτός απο το να σου πίνουν το αίμα;
    Στα σοβαρά τώρα, πολύ αστείο μου φαίνεται, να υπάρχουν κοριοί σήμερα.
    Μάλλον μπορεί να πάθεις και έϊτζ;
    η υπερβάλλω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ ange-ta
    Θέσατε ένα παρα πολύ σοβαρό ερώτημα που μου πήρε χρόνο να δω τι γίνεται στη βιβλιογραφία. Ενω RNA ηπατίτιδας C δεν έχει ανιχνευθεί μιά ώρα μετά μολυσμένο γεύμα ζωντανός HIV έχει δυστυχώς ανακαλυφθεί. αλλά δεν έχουμε ακόμα επιδημιολογικές μελέτες επιβεβαίωσης..Δεδομένα από το Τορόντο 2003.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;