Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

51- ΕΙΚΟΝΟΚΛΑΣΙΑ


E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 51 ΕΙΚΟΝΟΚΛΑΣΙΑ
Μέτρο πάντων τα προβλήματα και οι λύσεις, μακριά βέβαια από επικοινωνιακά τεχνάσματα που μας παρασύρουν σε τηλεοπτική «δημοκρατία». Οι 374 τελευταίες δημοσκοπήσεις συνιστούν πολύ προσεκτική μελέτη της τσέπης και των συμφερόντων μας, μακριά από νεοφιλελεύθερους «σωτήρες» και καταλληλότερες πολιτικές. Ιδού η συμβολή μου για ανοιχτή κουβέντα πάνω στα προβλήματα με συνομιλητή το χειμαζόμενο Πρωθυπουργό της Χώρας στο σχέδιο διεξόδου ή εκτόξευσης ,΄τάχει και τα δύο ο τίτλος του πονήματος “Kamikaze Bailout” .Συμμετέχετε στη κουβέντα και στη ψηφοφορία του blog.
2. Αν η ζωή είναι ένα ποίημα και στιχάκια του το πολεοδομικό-περιβαλλοντικό του Θριασίου πεδίου, οι ελλείψεις στο ΙΚΑ Ηλιούπολης, τα τροχαία στον οδικό άξονα Πάτρα-Κόρινθος, στις ανίερες παραχωρήσεις δημοσίων ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου, η λειτουργία και τα ζημιογόνα κόστη της ΔΕΗ, η χειραγώγηση ή και συμμετοχή πολιτικών με βάσει έωλα χρυσόβουλα πατριδοκαπηλίας και απατεωνιάς στα:
Η δίψα μου 'γινε φωτιά στερεύει στα φιλιά σου
Το δάκρυ μου σταλαγματιά χάνεται στη ματιά σου
Άκρη δεν έχει ο ουρανός
3. Αρχή δεν έχει η δύση.

Τέλος δεν έχει ο καημός

Το χαμόγελο θλίψη.

Στιχάκια από το ίδιο ποίημα είναι επερωτήσεις ΑΞΙΩΝ πολιτικών ανδρών/γυναικών αφού ο κ. Παπαχελάς, ο κ. Πρετεντέρης, ο κ. Βλαστάρης, ο κ. Γραμματοκομιστής, ο κ. Κούτρας, ο κ. Παπαχρήστος ψάχνουν αλλά δεν τους ανιχνεύουν στα ενημερωτικά έντυπα που διαγουμίζουν, κοινώς τους θάβουν!
4 Το λιβάνι ζαλίζει, το πετρέλαιο σκοτώνει ,δεν χρειάζεται πολλά ιατρικά επιχειρήματα η πένα του Γρηγόρη Ρουμπάνη για να επιβεβαιώσει τον τίτλο από Ελευθεροτυπία 13-9-2008 Συμπληρώνει την βουλευτική προσπάθεια του Θαν. Λεβέντη για τα ζητήματα της Ελευσίνας.
5. Κουίζ. Σε ποιά χώρα επιβάλλεται η πλήρης απαγόρευση κοπής δένδρων. Η χαρά του Ιντεφιξ στη σημερινή Ευρώπη, δείτε ενδιαφέρουσα συζήτηση στο blog και συμμετέχετε. !
«Κάνουν δηλαδή οικονομία σε μισθούς γιατρών 5 συν 3 έτη στου κασίδη , ασφαλισμένου το κεφάλι.»
6.Από το Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει κυρία Φάνη Πάλη Πετραλιά........ Οι ελλείψεις των γιατρών του ΙΚΑ και οι επιπτώσεις της ανασφάλειας σε καινούργιο blog των συμβασιούχων.
Υπάρχει περιθώριο για ελληνοτουρκικές κινητοποιήσεις για διόδια και εθνικά οδοστρώματα ισχυρίζεται ο Άρης Αμπατζής στο ταξίδι μιας ...βυζαντινής μύγας Ε 13-9-2008. Απολαύστε τον.
7.Η υπόθεση SIEMENS αφορά όλους μας γιατί, Αντέχουμε ένα δίκαιο Αριστείδη ανάμεσά μας;;; της Γιάννας Παπαδάκου 27-7-2008.
8.Τα νοσοκομειακά, οι υπερωρίες, οι πλοκές. Ελεκτικό,Υπουργείο Υγείας Νοσοκομειακοί σε θερινή έλλειψη κονδυλίων του Δημήτρη Βαρνάβα. Στο ίδιο η μεγάλη Φάνη σε ρόλο τρυποκάρυδου να ανοίγει τρύπες στη κιβωτό της ΝΔ.
9. Το μανιφέστο του αξιοπρεπούς καπιταλισμού του Κιμπι από τον Κόσμο του Επενδυτή 31-5/1-6/2008 , είναι απορίας άξιο πώς ακριβώς φαντάζονται οι 14 Ευρωπαίοι «σοφοί» (ανάμεσα στους οποίους δύο πρώην Πρόεδροι της Κομισιόν, επτά πρώην πρωθυπουργοί και δύο πρώην υπουργοί Οικονομίας) τον «αξιοπρεπή καπιταλισμό με αποτελεσματική δημόσια παρέμβαση», τον οποίο επικαλούνται. Έναν καπιταλισμό με ολίγη από κέρδη, διπλή μερίδα ηθικής και μπόλικο κόκκινο πιπέρι; Ωραία. Έναν με διπλή πίτα, παρακαλώ.
10. Πόση ψευτιά και υποκρισία αντέχουμε σαν κοινωνία να θεοποιούμε αθλητές εκφραστές υποτίθεται εθνικών ιδεωδών και ατομικής υπεροχής αλλά στην ουσία κυνηγών ευκαιριών ήσσονος προσπάθειας και κρείττονος αρπαχτής. Η ντόπα της ζωής η υποκρισία
11. Τόσο επίκαιρο. Πληρώστε βόδια Ευρωπαίοι επιβάλει το Αμερικάνικο Κογκρέσο. Της Ζέζας Ζήκου από την Καθημερινή της 27-7-2008.
Επιβεβαιώθηκε, για μία ακόμη φορά, ότι οι διάδρομοι του Kαπιτωλίου στην Oυάσιγκτον βρίθουν από το εξαιρετικό αυτό είδος των ανθρώπων που απακαλούνται lobbyists. Προχθές Παρασκευή πέτυχαν, μέσω των «πολιτικών κερδοσκόπων» που επηρεάζουν το αμερικανικό Κογκρέσο, να προστατεύσουν τους κερδοσκόπους του πετρελαίου που δρουν ανενόχλητοι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων NYMEX της Νέας Υόρκης και ωθούν τις τιμές του αργού πετρελαίου στα ύψη.

12.Ακριβό μας Κτηματολόγιο της Σοφίας Βούλτεψη από την Απογευματινή της 19-8-2008 Η συνολική κτήση επι των φυσικών αγαθών δεν είναι δεδομένη. Τα ιδιωτικά πρόσωπα στη χώρα μας δεν απολαμβάνουν ούτε του στοιχειώδους καπιταλιστικού δικαιώματος ,του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Οχι βέβαια γιατί κάποιοι κάποτε που σκέφτηκαν "αυτό ειναι δικό μου" χάλασαν τον κόσμο μας! Χαλασμένος είναι από καταπατητές, πειρατές, καταστροφείς οικοσυστημάτων, αντιπαρόχους, προικοθήρες, εταιρείες δολοφόνων και λοιπών εκμεταλλευτών της τρίτης ηλικίας.. Ενα μικρό σχόλιο από την συζήτηση του άρθρου....


13. Τίνος είναι βρε γυναίκα τα κουκιά;; Οι Πυθαγόρειοι αναρωτιόντουσαν «Τι κακό έκανα; Τι καλό έκανα; Τι καθήκον είχα να κάνω και δεν το έκανα σήμερα;;» Για να θυμίσω προσυπογράφοντας το Πλατωνικό «Ο βίος που δεν υποβάλλεται σε έλεγχο, δεν έχει για τους ανθρώπους καμιά αξία.» (Απολ.Σωκρ.38Α ) Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, η κυβερνητικές αδυναμίες και οι νταβατζίδικοι εκβιασμοί καλά κρατούν και συζητούνται στη ροή των γεγονότων και των αναρτήσεων του μπλόγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;