Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Τινος είναι βρε γυναίκα, τα κουκιά;;;

ΚΥΝΙΣΜΟΣ, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.

Από την λαλίστατη υπουργό Εξωτερικών τα εκβιαστικά διλήμματα
στη συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία στις 31-08-2008.
· Οταν λέτε να κάνει «άλλου είδους» επιλογές, τι εννοείτε;

- Εννοώ ότι αν ένας βουλευτής της Ν.Δ. καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο, για παράδειγμα, από εκεί και πέρα, κατά τη γνώμη μου, στη δημοκρατία, επαναλαμβάνω, δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές.



* Ενας βουλευτής, δηλαδή, δεν έχει το δικαίωμα της γνώμης του;

- Ήμουν από τους πρώτους που υποστήριξαν ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει από τον οποιοδήποτε βουλευτή το δικαίωμα του λόγου, το δικαίωμα της πολιτικής κριτικής, το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης. Από εκεί και πέρα όμως ανήκουμε όλοι σε μία παράταξη. Ολοι έχουμε δεσμευτεί προς μία κατεύθυνση. Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα γίνονται, υπάρχουν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τις έχουμε υποστηρίξει στο δημόσιο πολιτικό μας λόγο πριν τις εκλογές. Τυχόν καταψήφιση σε μία τέτοια μεταρρύθμιση βεβαίως σημαίνει πτώση της κυβέρνησης.

Αυτά τα «ναι μεν αλλά»
εκβιαστικά διλήμματα που απομακρύνουν τους πολιτικούς από την κοινωνία και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Γιατί όταν ο κυρίαρχος λαός σε στέλνει αυτοδύναμο να κυβερνήσεις το κάνει με εντολή τετραετίας και όχι στην πρώτη ασφαλιστική και φοροεισπρακτική δυσκολία λές είναι ζόρι η διακυβέρνηση αδυνατώ να μην σκεφτώ τις συνέπειες (πολιτικό κόστος) των πολιτικών μου πράξεων και απειλώ με νέες εκλογές. Οταν πάλι η λαϊκή εντολή επιβάλει μη αυτοδυναμία και σαφή εντολή για κυβερνητικές συνεργασίες όσο και αν δεν τους αρέσει οι δημοκρατικοί θεσμοί και το συμφέρον του ελληνικού λαού επιβάλλει να συμμορφώνονται σε Κυβερνήσεις συνεργασίας κατά το Σύνταγμα.
Η κα Μπακογιάννη εκβιάζει την πρόθεση ψήφου ή μη ψήφου των βουλευτών τους. Τρομοκρατεί τους συναδέλφους της για να δέσει τον
ανέλεγκτο «γάιδαρο» της στην εξουσία. Η Πατριανάκου και ο Αγοραστός θα διερευνηθούν οι πράξεις τους στη διαδικασία ψήφου για κουτσή αναθεώρηση 3 άρθρων του Συντάγματος, ακριβοπληρωμένοι πάντα οι yes man! Μόνο που η αναφορά αφορά εκπροσώπους του ελληνικού λαού και αυτό μας καθιστά ομήρους της δικής μας επιλογής δια τις ψήφου. Είναι γνωστές παλαιότερες ρήσεις κομματικού ολοκληρωτισμού όπως του Ευάγγελου Αβέρωφ που με βουκολική παιδεία παράθετε: «Έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος».!

Τέτοιου είδους εσωστρέφεια που αυτοκαταστρέφει τις όποιες επιτυχίες αποδεικνύει πόσο λίγο οι πολιτικοί μας έχουν λαϊκά ερείσματα, στους ψηφοφόρους τους. Αλλωστε οι εποχές των μόνιμων συμφεροντολογικών δεσμών (προπό, βενζινάδικα, φορτηγά, διορισμοί) έχουν παρέλθει προ πολλού, έχουν μείνει κάτι χάνδρες με καθρεφτάκια , κάτι stage των 500 ευρώ με μπλοκάκι και κάτι θαλασσοδάνεια του ΕΟΜΜΕΧ για αυστηρά ημέτερες ανύπαρκτες εταιρείες.
Οι υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος ένα χρόνο μετά την εκλογή τους εμφανίζονται μόνο σαν όργανα διαιώνισης αντιδημοκρατικών καταπιεστικών θεσμών. Την ίδια περίοδο που εξαιρούνται από την ενσωμάτωση στον κρατικό προϋπολογισμό
οι ειδικοί λογαριασμοί των Υπουργείων Εξωτερικών και ΥΠΕΧΩΔΕ, την ίδια περίοδο που ο μηχανισμός ενημέρωσης των πρεσβειών πέρα από την επιτυχία Παναμά ουδεμία άλλη επιτυχή παρέμβαση έχει να επιδείξει παρόλη την ειδήμονα διαμάχη της με την Γραμματεία Τύπου επί των Εξωτερικών. Τα σκοπιανά τουρκικά συμφέροντα παίζουν μόνα τους απειλώντας τη μικρή περιοχή συμφερόντων μας.
Έλεγε ο Νικολό Μακιαβέλι στις οδηγίες προς αιρετούς: «Θα πρέπει να προκαλείς τον φόβο, με τρόπο που αποκλείει το μίσος. Αυτό θα το καταφέρεις αν δεν απειλείς τα συμφέροντα και αν έχεις πάντα μια δικαιολογία για την τιμωρία.»
Οι Πυθαγόρειοι αναρωτιόντουσαν «Τι κακό έκανα; Τι καλό έκανα; Τι καθήκον είχα να κάνω και δεν το έκανα σήμερα;;»
Για να θυμίσω προσυπογράφοντας το Πλατωνικό «Ο βίος που δεν υποβάλλεται σε έλεγχο, δεν έχει για τους ανθρώπους καμιά αξία.» (Απολ.Σωκρ.38Α)
Άρα θεμιτές και καλοδεχούμενες οι εποικοδομητικές διαφωνίες οπουδήποτε και αν προέρχονται στον πολιτικό στίβο. Η γόνιμη κριτική προάγει ήθη και λύσεις σύνθετων κοινωνικών προβλημάτων. Αρκετή σιγή ιχθύων έχει επιβληθεί στα γνωστά «ενημερωτικά» τηλεμάγαζα.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
2-09-2008.

Η πρώτη φωτό είναι ευγενικό δάνειο από τον Ελικα.

4 σχόλια:

  1. Παρόμοιες σκέψεις έκανα κι εγώ σήμερα.
    Εκτός από τον φόβο όμως υπάρχει και η ελπίδα. Ως πότε το αρνητικό θα νικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα κουκιά είναι αυτουνού που είναι και τα παιδιά στο αντάρτικο τραγουδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν υποτιμούν και σκάβουν με τέτοιες ασφαλιτικες έως τρομοκρατικές αντιλήψεις τους βουλευτές τους, φαντάζεστε που έχουν γραμμένους τους ψηφοφόρους υποτελείς τους. Ιδίως οι αστέρες υπουργοί με 5ψήφιο αριθμό ψήφων!Και μόνο από το επίπεδο προεκλογικής καμπάνιας με γεύματα σε ξενοδοχεία και προσλήψεις σε stage των 500 ευρώ. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Αλογοσκούφη 21 δις εισφοροδιαφυγή από φίλους του ολιγάρχες δεν κρύβεται. Η τεχνική αύξηση του ΑΕΠ για να αυξηθεί το περιθώριο δανεισμού της χώρας από 214 σε 254 δις δεν κρύβεται, σε 5 χρόνια κάναν τον κάθε μεσάζοντα Βγενόπουλο,Κωστόπουλο ,Λάτση κλπ μπρούκλη εις βάρος όλων των υπολοίπων.Αστε που η έλλειψη ρευστού οφείλεται πρώτα από όλα στις ασύδοτες δαπάνες της αυτοδυνάμου ΝΔ. Ούτε τα υβριδικά αυτοκίνητα που τους χαρίζουν δεν είναι ικανοί να εκτιμήσουν αυτοί οι βουλευτές. Κάναν και τη ΔΕΗ ελειμματική από φέτος. Πόσα πριμ ανοιχτής παλάμης δικαιούνται οι μπουκωμένοι διορισμένοι μανατζερ για να τινάζουνε σαν ταλιμπάν εύρωστες ΔΕΚΟ με νεοφιλελευθερο δυναμίτη στον αέρα της μίζας και της αρπαχτής;;;(το λένε πριμ,έξοδα παράστασης κλπ)
    Το σεμνά και ταπεινά αφορά μόνο 20 από τους 152 έχω πειστεί πια για αυτό.Ας το καταλάβουν και οι ψηφοφόροι τους Δήμητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα. Σωστή η τοποθετησή σου, ειδικά εκεινο το...με την πρωτη φοροεισπρακτική...αναποδιά ( θα ελεγα εγω), πιάνεις την ουσία του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;