Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Ακρη δεν έχει ο ουρανός


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
30-07-2008


Προς τους κ.κ. Υπουργούς: ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών





Θέμα: Οι πιο επικίνδυνοι δρόμοι ολόκληρης της Ευρώπης χωρίς κατάλληλη αστυνόμευση!


Οι οκτώ από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας μας είναι στον κατάλογο των 20 πιο επικίνδυνων περιφερειών σε τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη! Είναι πραγματικά απίστευτο ένα από τα πιο σύγχρονα έργα γεφυροποιίας στον κόσμο, η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, να συνδέει δύο από τους χειρότερους και πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ευρώπη, με την κατ’ ευφημισμό Εθνική Οδό (ΕΟ) Κορίνθου – Πατρών να είναι «επάξια» ο χειρότερος δρόμος όλων!Δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα μόνο χρόνια από το 120ό έως το 129ο χιλιόμετρο έγιναν 900 δυστυχήματα, είναι προκλητική η απουσία σύγχρονων τρόπων αστυνόμευσης, ο περιορισμένος αριθμός περιπολικών που βεβαιώνουν παραβάσεις στα «ασφαλή» κομμάτια της ΕΟ με προφανή εισπρακτικό σκοπό και όχι αυτόν της αποθάρρυνσης παραβάσεων που στοιχίζουν ζωές. Σίγουρα η κυκλοφοριακή παιδεία των οδηγών μας υπολείπεται του μέσου Ευρωπαίου οδηγού και αυτό όσοι από τους έλληνες πολίτες έχουν οδηγήσει «εκτός» το έχουν εισπράξει. Δεν γίνεται να υπομένουμε την δεξιά λωρίδα των ΕΟ ως την πιο γρήγορη και την λωρίδα εκτάκτου ανάγκης μόνο για υπερβάσεις. Ας κάνουμε επιτέλους τον κανόνα …ΚΑΝΟΝΑ!
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:- Ποια άμεσα
μέτρα αστυνόμευσης και ενημέρωσης προτίθεστε να λάβετε άμεσα, έτσι ώστε η κίνηση στις ΕΟ να διέπεται από κανόνες; (Φορτηγά χωρίς υπερβάσεις στη δεξιά λωρίδα, επιβατικά στη δεξιά λωρίδα και την μεσαία, χρήση της αριστερής λωρίδας μόνο για υπερβάσεις και καμία κίνηση στη λωρίδα εκτάκτου ανάγκης για χρήση και με ανάποδη φορά από ασθενοφόρα, περιπολικά, γερανοφόρα, πυροσβεστικά κτλ)
Οι ερωτώντες βουλευτές



Μιχάλης Παπαγιαννάκης


1 σχόλιο:

  1. O στίχος του Γίαννη Κακουλίδη σε μουσική Νότη Μαυρουδή. Ουτε εγώ φανταζόμουν πόση ποίηση αντέχει η ζωή μας όταν ξεκινούσα αυτή τη λογοπαίγνια κόντρα με τον Αλέξη Παπαχελά (ενα δημοσιευμά του για ανυπαρξία λέει πολιτικών) Ακρη δεν έχει πιά και η σύμπτυξη Καραμανλή σε στενά πλουτοκρατικά όρια. Δεν φτάνει που σαν κυβερνήτης δεν μπόρεσε ποτέ να ελέγξει ολιγαρχία ή να δώσει φρέσκο όραμα στα μεσαία στρώματα, τώρα με τα καμώματα των γύρω του θα πρέπει να αισθάνεται σαν ληγμένο προϊόν κονσέρβας στο ράφι, ενός εργολαβικού σούπερ μάρκετ με τραπεζική όρεξη που όχι μόνο και τα τρία μας έπνιξαν σε "ελλειψη ρευστού" αλλά τώρα σαν σύστημα που ξέμεινε και από ράφια (το πράσινο έχει αράχνες) σου λέει πλήρωνε και από τις σάρκες σου μ@λάκ@ ψηφοφόρε, φορολογούμενε,στρατιώτη, εθελοντή, ενεργέ πολίτη, ή έστω συντηρητίκλα οπαδέ. Με αυτή την πολιτική τελειώνουν και οι λαγοί από το καπέλλο των τακτικών.Πως το λέγαμε στο στρατό εκείνο το ανέκδοτο;;
    "Ηθικόν ακμαιότατο !" Και μας εξοντώνουν και με τη σέσουλα με τα τροχαία,χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;