Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Kamikaze Bailout

Ο ΜΑΚΚΑΙΗΝ ΣΕ ΡΟΛΟ “ΗΡΩΙΚΟΥ” ΠΙΛΟΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΑΜΑΧΩΝ
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στην ΚΕ απέδειξε ότι πετάει, οτι όλα βουίζουν γύρω του, ότι το ρόλο του φυσικά τον κρατάει σφιχτά, στο τιμόνι του κόμματός του αεροσκάφους ΝΔ αλλά δεν αντιλαμβάνεται που το πετάει.!
Οι κλυδωνισμοί των παγκόσμιων αιθέρων, η πτητική επιβάρυνση του ιπτάμενου οχήματος που κοινωνικά συμμετέχουμε όλοι κινδυνεύουν από επιπόλαιο και αυτοχειριαζόμενο πιλότο, με αυτοκρατορικές λυρικές εξάρσεις νεοσύλλεκτου καμικάζι.

Δεν νοείται στην πολιτική ατμόσφαιρα διαχείριση κρίσης χωρίς κάποιες στοιχειώδεις προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων. Οι πολλοί ουδέποτε άλλοτε στήριξαν με τέτοιες πολιτικές τα συμφέροντα τόσων ολίγων.

Οι τράπεζες με την πολιτική επιτοκίων τους στέγνωσαν την αγορά από ρευστό και έκαναν την επιταγή 8μηνη ανικανοποίητη επιθυμία.! Επιπλέον παγερά συνωμοτούν απέναντι στις φορολογικές τους υποχρεώσεις στον Αλογοσκούφη και τις συμβατικές υποχρεώσεις τους στους πελάτες.

Οι Ασφάλειες σίγουρα δεν περιμένουν τους μηχανισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή να ελέγξει τα αποθεματικά τους. Οι εφοριακοί ξεχωρίζουν στο δημόσιο τομέα σε εργασιακά πλεονεκτήματα αλλά οι μεγάλες ανέλεγκτες λογιστικές χρήσεις 10ετίας στα μεγάλα κεφάλαια δεν δικαιολογούνται. Οι φορολογικές χρήσεις των μισθωτών κατά 70% και κάτι ψιλά από βενζίνα, τσιγάρα και αυτοκίνητο αποτελούν τα λιμά έσοδα του κράτους. Αν δεν είναι επιλογές σας κε πρωθυπουργέ η προστασία και τα χατίρια σε όλους τους αναπτυσσόμενους με 60% επιχορήγηση από τα λεφτά μας και όταν φαλίρει ο Λαναράς να πληρώνει ή ο Αργυρός ή ο Λοίζος και άλλα 100 γνωστά ονόματα τροφίμους δικαστικών αιθουσών. Βλέπουμε και άλλα, πολλαπλά προνομιούχες κάστες να επιβιώνουν στον φελλώδη αφρό τους.

Οι Ελληνες εφοπλιστές προτιμούν να φορολογούνται βρετανικά και να απολύουν τις επενδύσεις τους κατά Lehman Brothers μεριά. Κάποιοι ηλίθιοι πρέπει να πληρώσουν τους πολέμους των πετρελαιάδων ανά την υφήλιο.

Οι εργολάβοι της χώρας μας γερνούν ανεπιτυχώς, τσιμεντωσαν το σύμπαν χωρίς αρχιτεκτονικό και πολεοδομικό σχέδιο, κάναν άνεργους ανθοκόμους και γεωπόνους , καπέλωσαν ρεκλάμα και μίντια μοιράζοντας ακάλυπτο χώρο υποκουλτούρας και φόβου μέχρι που ανακάλυψαν και την ουράνια Βασιλεία.!


Οι μονές Γατοπεδίου είναι ελλειμματικές κιβωτοί πολιτισμού, εργαλεία αφορολόγητου πλουτισμού και μεσιτικής κτιριακής αγυρτείας με ανύπαρκτο φιλανθρωπικό έστω έργο.
Οι περιζήτητοι γαμπροί στη χώρα κε πιλότε είναι
8 σουπερμαρκετάδες εκ των οποίων οι τρείς δηλώνουν χρέη, οι 50 πολυεθνικές που ελέγχουν την διατροφή και διαμονή μας με προϊόντα συνήθως εισαγωγής στα ράφια ανεξέλεγκτα συλλαμβάνονται σε πρακτικές συναινετικών πρακτικών ακρίβειας τιμών και πληθωρισμού αναγκών. Περιπτώσεις σαν τα κινητά τηλέφωνα και η εγκληματική νόθευση με τα ορυκτέλαια καλά κρατούν.

Τα ολιγοπώλια σε κάθε κλάδο δρουν εναντίον της τσέπης μας κερδοσκοπικά τους βλέπετε και τους αφήνετε ατιμώρητους, ενώ έχετε άλλο ρόλο κύριε πρωθυπουργέ. Το τιμόνι που βαστάτε λειτουργεί με Σύνταγμα και νόμους, παρόλο που διαστρεβλώνετε την σύνθεση της Βουλής χωρίς την απλή αναλογική σαν πάγιο σύστημα αντιπροσώπευσης. Η δημόσια εκπαίδευση σε πανεπιστημιακό επίπεδο μόνο σαν κοινωνικό αγαθό εφάμιλλο υγείας και ασφαλείας μπορεί να υπολογισθεί ενώ προσπαθείτε να δώσετε τέτοιο ρόλο σε ΙΕΚ να μπερδευτεί η επαγγελματική κατάρτιση με την ακαδημαϊκή προοπτική!

Το σχέδιο εκτόξευσης του ΕΣΥ κατά κ. Αβραμόπουλο είναι η..... ηλεκτρονική κάρτα υγείας σε ένα χώρο με παντελή έλλειψη ηλεκτρονικής παιδείας και πλημμελούς λήψης ιστορικού όταν εκκρεμούν εγκληματικά και παραπειστικά 4500 ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία και 3000 στο ΙΚΑ. Ούτε οι προμήθειες νοσοκομειακού υλικού συμμαζεύτηκαν ούτε οι παρατρεχάμενοι άσχετοι συμμαζεύτηκαν. Αντίθετα τίναξε το μηχανισμό εφημεριών υπερωριών στον αέρα επί 8μηνο αφήνοντας απλήρωτους τους ήρωες του πόνου και της καθημερινότητάς μας, .λοιδορώντας τους εκπροσώπους των.
Η Φάνη Πάλλη Πετραλιά πανηγυρίζει για τον τρίτο κύκλο ασφαλιστικής σύμπτυξης αλλά για την ταμπακιέρα της οικονομικής δυσπραγίας των Ασφαλιστικών ταμείων και της συρρίκνωσης της περιουσίας των ουδέν. Αλήθεια ξέρει τι κάνει, στερώντας τους ασθενείς επτά κατηγορίες φαρμάκων τάχα πολυτελείας και ενδείξεων από τις παροχές ταμείων αφήνοντας πανάκριβα πειραματικά να κυκλοφορούν ασύστολα και τα εξαγώγιμα στας Ευρώπας φάρμακα να καταστρέφουν τα κουπόνια τους με ευθύνη των φαρμακαποθηκών. Ανασφάλεια σπατάλη και απειλή για την υγεία του πληθυσμού τα κατορθώματά σας κε Πρωθυπουργέ, σας τόπαν ;;; Η γιαγιά μου η Ξανθή θα σας έλεγε ότι είστε ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο ξύδι.
Ο κ. Χατζηδάκης έτοιμος από παλιά να πουλήσει τον Εθνικό αερομεταφορέα και τον ΟΣΕ αλλά ανίκανος να διοικήσει με ανθρώπους σας στη σωτηρία τους σαν πλεονασματικοί κερδοφόροι οργανισμοί δημοσίου συμφέροντος αν θέλατε να δουλεύατε για αυτό και όχι για τους ανταγωνιστές του. Χάσατε τις μάχες προστασίας της Ολυμπιακής στην Ευρώπη και κατήντησε ο ΟΣΕ επί ημερών δικομματισμού κέντρο λαθρομετανάστευσης και πιθανής λαθρομεταφοράς προϊόντων!
Οι μισοί νόμοι ξεδιάντροπης απαλλαγής φορολόγησης των Ακινήτων και επενδύσεων των μοναστηριών είναι δικό σας κατόρθωμα η δε
μη στράτευση των μοναχών παλιά ιστορική και αντιπατριωτική αμαρτία.
Παρά τη σθεναρή σας στάση στο εθνικό θέμα στο Βουκουρέστι η υποχωρητικότητά μας σε ένα ΝΑΤΟ που πληρώνει αδρά Πολωνία και Τσεχία για συναίνεση για κέντρο Ναυτικής Επιχειρησιακής Βάσης στη Σούδα όταν αυτό αν ήταν δυνατό θα το εγκαθιστούσε στη λίμνη της Οχρίδας δεν ανταποκρίνεται στα τρέχοντα εθνικά συμφέροντα. Αν οι Αμερικάνοι προτιμούν τα Σκόπια από τη Σούδα γιατί να μην τους δώσουμε την δυνατότητα να το εκτιμήσουν;; Από κοντά σιγοντάρουν και οι “σύμμαχοι προστάτες τους” και κατακτητές της Βόρειας Κύπρου .......Τούρκοι.
Πόσες κυβερνήσεις θα χρειαστούν
για να μπουν ταμειακές στους βενζινάδες, να προχωρήσουν οι φορτηγατζήδες και οι ταξιτζήδες σε υβριδικά ή φυσικού αερίου αυτοκίνητα., να μην ορίζουν οι τελώνες τα θυροτηλέφωνα όλων μας και να περαστούν επιτέλους όλη η δημόσια περιουσία ακινήτων στο Εθνικό Κτηματολόγιο, όχι μόνο τα σχολικά κτίρια.....


Το δάσος να παραμένει δάσος και στη πράξη και όχι καζίνο γης η Πάρνηθα ,η Πεντέλη, το Μαρκόπουλο και τη Ραφήνα αν είχατε να παραδώσετε κάτι στα δικά σας παιδιά και του Βουλγαράκη τουλάχιστον αυτό κε Πρωθυπουργέ, δώστε τους την αυριανή τους ανάσα.
Σε τι υπηρετούν τη πατρίδα
τα ΣΔΙΤ της Μωρέας, Ιονίας και Ολυμπίας οδού όταν το ΠΕΧΩΔΕ δεν ποτίζει ούτε τις δάφνες των εθνικών οδών, όχι σχεδιασμό και φωτισμό και νέα άσφαλτο. Αν είχαμε κατευθείαν τον Μπόμπολα υπουργό μήπως εξοικονομούσαμε και μερικά ποσά στη προσπάθεια για μηδενική ανοχή και τις συνεχείς ...συγκρούσεις με το εργολαβικό κατεστημένο από τους προηγούμενους. Να κινηθούν και τα έργα γρήγορα. Οχι όλα τα ΚΠΣ να σκοντάφτουν στα τούνελ των βουνών μας, τόσα έργα είναι να μοιραστούν τώρα κοντά;; Μήπως όλος αυτός ο θόρυβος των συντονισμένων εκδοτών είναι για να σας πιέσουν σε βολικές συμφωνίες ;, 2.995.494 ψηφοφόροι σας και όχι μόνον θα ήθελαν να το ξέρουν. Τα γαλλικά ......στα διόδια τα μάθαμε όλοι.
Δεν βλέπω κανένα πολιτικό να ανησυχεί για
την αποβιομηχανοποίηση της χώρας. Καλούμεθα ως καταναλωτές να ψωνίσουμε, αυτοκίνητα, ηλεκτρικά είδη, λάστιχα, απορρυπαντικά, χαρτικά, βίδες και χιλιάδες άλλα είδη χωρίς να υπάρχουν εργοστάσια παραγωγής ή μεταποίησης στη χώρα μας. Μείναμε με την οικοδομή και τον τουρισμό βαρειά βιομηχανία και λίγους σεμνούς και ταπεινούς Μυλωνάδες και Δασκαλόπουλους. Αν εδώ δεν έχετε κάνει όλα τα χατίρια τους , εις βάρος των εργατών και των ανθρώπων του μόχθου της νοικιαζόμενης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών τότε σαν πολιτική αποτύχατε στις επιλογές σας κε Πρωθυπουργέ όσο και το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη που τα εισήγαγε θεσμικά.
Τα ακίνητα της χώρας ό ιδρώτας των εργολάβων μας, των αλουμινάδων, των μπουλτοζέρηδων και των ένδοξων καλουπατζήδων κυρίως σε περιοχές όπως η Μύκονος και η Εκάλη ανήκουν μαζικά σε επιχειρήσεις εξωχώριων υπεράκτιων εταιρειών Λιχτεστάιν και Κέυμαν νήσων.. Ετσι παραμένουν αφορολόγητα, εύκολα παράγοντας υπερκέρδη που παραμένουν εκτός πατρίδος, αυτό όμως βλάπτει όλους εμάς τους φορολογούμενους ιδιοκτήτες
χωρίς ψαγμένη πεθερά. Να απαγορευτεί με νόμο σε όλη την Ευρώπη τα ακίνητα να ανήκουν σε υπεράκτιες αφορολόγητες εταιρείες που δεν πληρούν άλλωστε κάποιο ιδανικό διακίνησης κεφαλαίου και εργασίας αλλά στεγνής απατεωνιάς.
Αυτά τα 10 επισημασμένα σας έχω επιλογές σαν λίγα από τα θέματα πολιτικής που καλούμαστε όλοι να αναδείξουμε σαν προτεραιότητες. Αυτά και άλλα σας απασχολούν και σας κε Πρωθυπουργέ και τους συνεργάτες σας και κάθε κουβέντα πάνω σε προβλήματα και λύσεις πιστεύω είναι θεμιτή. Ψηφίστε στο blog και για τις επιλογές σας, στη σχετική δημοσκόπηση.
Η πλοήγηση αεριωθουμένου σε περιόδους ειρήνης κε καμικάζι Πρωθυπουργέ είναι σαφώς συλλογική δουλειά που αποκλείει σπαραξικάρδιους ακκιζόμενους ηγέτες. Η αντιπαράθεση με τους ισχυρούς στην οικονομική θέση αναδεικνύει την αξία του πιλότου πολιτικού. “ Τω όντι αληθινός άρχων ου πέφυκε τω αυτώ συμφέρον σκοπείσθαι, αλλά τω αρχομένω” λέει ο Πλάτων στη Πολιτεία του για τα καθήκοντα ηγετών. Προσέξτε τα λάθη σας ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται και η ελληνική πραγματικότητα μας διδάσκει ότι η μεγαλύτερη φουρτούνα που βλέπουμε είναι οι αυτοδύναμες μονοκομματικές κυβερνήσεις και την κομματική άλωση της κρατικής μηχανής από δοτούς και ανάξιους αξιωματούχους, χωρίς αρχές και πολλές φορές βουτηγμένοι στην απληστία.

Διόνυσος
27-9-2008


17 σχόλια:

  1. Ξέφυγα από τους καρχαρίες

    Και νίκησα τους τίγρεις

    Μ' έφαγαν όμως

    Οι κοριοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ


    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Ο Κώστας μήνυσε κατηγορηματικά
    Τέρμα τα ψέματα δεμένα τα σκυλιά

    Όποιος έχει γερά κότσια ας τολμήσει
    Να βγει να το πει και να διαφωνήσει

    Η εσωστρέφεια να φύγει σήμερα λέει
    Πάει το κόμμα και η ψυχή του κλαίει

    Πόσοι αντάρτες τόλμησαν τελευταία;
    επιθυμούν να φύγουν από την παρέα;

    Οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία
    Πώς να έχει η ΝουΔούλα τα πρωτεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λόγος του συμβόλαιο..... Όταν δώσει καταληκτική ημερομηνία την τηρεί με τέτοια συνέπεια που όλοι διερωτώνται: είναι άνθρωπος ή Ελβετικό ρολόι; Μιλάμε φυσικά για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
    @ Είπε πως τον Δεκέμβρη του 2007 δεν θα υπήρχε ούτε ένα κρεβάτι ΜΕΘ κλειστό κι έκανε τ΄ αδύνατα δυνατά να προσλάβει 16.500 νοσηλευτές για ν΄ανοίξουν τα 150 κρεβάτια. Το ότι πήρε 15.500 παραπάνω νοσηλευτές δεν πειράζει. Θα τους στοκάρει κι όταν πέσουν οι τιμές θα βουλώσει τρύπες.

    @ Είπε πως θα προσλάβει 4500 γιατρούς για να εφαρμόσει το 48ωρο; Μέχρι στιγμής ίσως να έχει προσλάβει και 6000. Και έπεται συνέχεια...

    @ Υποσχέθηκε ότι στις 30 Αυγούστου θα επαναλειτουργήσει ο "Αγιος Ανδρέας" στην Πάτρα που είχε χτυπηθεί απ΄ τους σεισμούς. Έγκαιρα αντιλήφθηκε ότι πιθανόν να έπεφτε 15 μέρες έξω. Επειδή η συνέπεια του δεν αντέχει διαψεύσεις μετέθεσε την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου στις 15 Σεπτεμβρίου.
    ¦ Όντως στις 15/9 όλο το κτίριο του Αγιαντρέα ήταν βαμένο, το μόνο που είχαν ξεχάσει ήταν ο αντισεισμικός έλεγχος. Δυστυχώς σε τέτοιες λεπτομέρειες σκαλώνει η αξιοπιστία του ανδρός και του φεύγουν πόντοι. Τα ριξε στους μηχανικούς, παρ΄ ολίγον να κατηγορήσει ως δολιοφθορέα και τον τον Εγκέλαδο. Έδωσε 6μηνη παράταση στην επαναλειτουργία, ώστε να είναι άλλος στην καρέκλα του Υπουργείου που θα δώσει την εντολή κατεδάφισης.
    Τώρα σωρεύονται τόσοι ασθενείς και προσωπικό στο Νοσοκομείο του Ρίο, ώστε οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις έχουν γίνει τεράστια απειλή. Να δείτε που κάποια στιγμή θα χρειαστεί να εκκενώσουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο επειδή θα αδυνατούν να το απολυμάνουν από τα θηριώδη στελέχη μικροβίων που θα αναπτυχθούν. Ίσως να στείλουν τότε τους ασθενείς στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσσολογγίου, τα οποία θα έχουν κλείσει για επαρκές διάστημα, ώστε να ψοφήσουν όλα τ΄ άτιμα μικρόβια, που απειλούν την πολιτική καριέρα ενός δυνάμει Πρωθυπουργού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τις υγείες μας. Εκδόθηκε η φετινή εγκύκλιος του ΤΣΑΥ για τις κρατήσεις των ασφαλισμένων του και έχει ημερομηνία 17/7/2008 . Ως είθισται η εφαρμογή έχει αναδρομική ισχύ από 1ης Ιανουαρίου και αυξάνει για τους Παλαιούς Ασφαλισμένους (ΠΑ) τις μηνιαίες κρατήσεις κλάδου σύνταξης σε 188,3 ευρώ (από 177,6) δηλαδή προκύπτει μηνιαία επιβάρυνση 10,7 ευρώ (6%). Θα δείτε λοιπόν τον Οκτώβριο τη μισθοδοσία σας να είναι μειωμένη κατά 107 ευρώ, διότι τότε θα γίνει η αναδρομική κράτηση της διαφοράς όλων των μηνών από αρχής του έτους.
    Όσοι εκ των ΠΑ έχουν επιλέξει το ΤΣΑΥ αντί του Δημοσίου για κλάδο ασθενείας η κράτηση Κλάδου Ασθενείας θα γίνεται σε ποσοστό 2,15% στο σύνολο των ακαθαρίστων αποδοχών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα πλαστά τιμολόγια πάνε σύννεφο στην αγορά.Ο έλεγχος τους θα γινόταν από το ΚΕΠΥΟ επί Ρεγκούζα, αλλά λόγω ανεπάρκειας ανατέθηκε στη ΔΕΛΤΑ. Η ζημιά του Δημοσίου είναι εκατονταδες εκατομμύρια, το σύστημα με τα συγκεντρωτικά τιμολόγια σε δισκέτα ουδέποτε λειτούργησε! Η λειτουργία ΥΠΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΣΔΟΕ) είναι μηδαμινή.
    Ενω πριν 4-5 χρόνια γίνονταν 40-50 έλεγχοι την μέρα σήμερα μόλις και μετα βίας γίνονται δύο! Και εις ανώτερα......Κάθε εφορία 20 υπαλλήλων δουλεύει με 3,5 υπαλλήλους και τις υπόλοιπες σε ρόλο "ανηψιάς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό!

    Η εξουσία φαίνεται αποβλακώνει τους ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ηλεκτρονική κάρτα είναι αποθέωσηηηη!
    Γελούσα σαν χαζή μόνη μου όταν το άκουσα!Με πολύ ψάξιμο βρίσκεις κομπιουτερ στην δημόσια δοιήκηση και ακόμα μερισσότερο ψάξιμο βρίσκεις κάποιον που να ξέρει να το χρησιμοποιεί!Μάλλον με8ισμένος τον σκαρφίστηκε ο Υπουργός..μπορει και να ήθελε να μας χαρίσει γέλιο εδώ που τα λέμε..παίζει και αυτό μιας και λένε ότι το γέλιο χαρίζει ζωή γιατί αν περιμένουμε από το ΕΣΥ έτσι όπως κατάντησε δεν μας βλεπω καλά..καθόλου καλά.
    Κάποτε πήγα να ζητήσω φορολογική ενημερότητα από την εφορία και η υπάληλος μου λέει να πάω στα ΚΕΠ!
    -Γιατί παρακαλώ της λέω,δεν είναι αυτή η δουλειά σας
    -Ναι αλλά δεν μπορώ να σας εξυπηρετήσω.
    -Και γιατί δνε μπορείτε?
    -Είναι κλειστά τα κομπιούτερ μου λέει.
    -Να τα ανοίξετε,άλλωστε είναι 10.30 το πρωί κα 8α έπρεπε ήδη να είναι ανοιχτά.
    -Να πάτε στα ΚΕΠ ξανά αυτή..
    Φυσικά δεν το κούνησα ρούπι από εκεί μέχρι που άνοιξε το κομπιούτερ που το κοιτούσε λες και ήταν το λιχνάρι του Αλαντίν.Περιτό να σου πω ότι έξω έρχινε καρεκλοπόδαρα και αυτή μου ζητούσε να τρέξω στα ΚΕΠ!Και άλλα πολλά παρόμοια...και χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O σουρεαλισμός σώζει κε Μπρέχτ.
    Ευγενία αν πουμε αντάρτη τον κ.Γιαννόπουλο....μάλλον σε ρόλο ψυχοπαθή με το πριόνι μου κάνει.Και να επαναλάβω το χειρουργικό σχόλιο που είχα γράψει στον Τατούλη (πολλά αίματα στις τομές του)
    Οσο ποιό πολύ παρακολουθούμε τις κινήσεις τους Δημήτρη, τόσο πιστεύω ο Αβραμώ στο υπουργείο της απλότητας πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και σε λάθη συμβούλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ασφαλισμένε ΤΣΑΥ ενημερωμένο σε βρίσκω. Σκέψου σε 2 μέρες ξεμένουμε από διοίκηση ασφαλιστικού ταμείου που έχει 8 χρόνια να κάνει προυπολογισμό, δεν προχωρά μηχανοργάνωση, κινείται με τον αραμπά και οικογενειοκρατία και ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ στην πρώτη ευκαιρία. Το πληρώνουμε και ακριβά!
    @Εφοριακέ μας αυτά που λέτε έρχεται να σας επιβεβαιώσει η Μαραμένα Σύκα που την κάνατε καιομένη βάτο στην Εφορία...
    @Βασικέ μέτοχε μην πουλάς τους υπαλλήλους σου και τους βρίζεις και από πάνω..... μπορεί και να τον τσιμπίσει η μύγα της εξουσίας, εναντίον μας...
    @Μαραμένα Σύκα δεν είναι η προτίμηση στα απόμακρα και παράξενα(ηλεκτρονική κάρτα) Σας δίνω στο αντίστοιχο σημείο την έκθεση υγείας για το 2007 εκεί βάζουν οι ευρωπαιοι σαθρά επισφαλή και αντιεπιστημονικά κριτήρια αξιολόγησης ΕΣΥ των 15 χωρών. Φυσικά ο Αβραμώ διάλεξε για βελτίωση των δεικτών τις ποιό..... εργολαβικές λύσεις! Αμ πως,τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι. Να τρέχει και κανένας διαγωνισμός. Εδω η επιτροπή κεντρικών προμηθειών, τους βάζουν ,δεν δουλεύουν τους αλλάζουν και όλες οι σπατάλες μένουν. Το Μαξίμου σε ποιό πλανήτη πλανάται;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα !

    Τι πληθωρικό σάϊτ! Χάθηκα μέσα στα κείμενα και τις εικόνες. Θα διαβάζω να μαθαίνω νέα, να μορφώνομαι :-) Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι ιστότοποι να μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε λιγάκι.

    ΥΓ: Δειλά ξεκίνησα κι εγώ:
    http://museum23.blogspot.com
    Έλα να διαβάσεις και να σχολιάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλως τον μουσειάκια, όρεξη νάχεις νέε, επ ευκαιρία σας υπενθυμίζω να ψηφίζεται προβλήματα για επίλυση στη δημοσκόπιση δίπλα από το κείμενο. Μπορείτε με σχόλιο να αναφερθείτε και σε διαφεύγοντα ζέοντα ΑΛΛΑ θέματα. Σήμερα για παράδειγμα επιτέλους ο κ.Καραμανλής επιασε το θέμα των κατασχέσεων δια δημοπρασιών. Αργησε αλλά το σφυρί τόπιασε, πριν μας πιάσει όλους το δρεπάνι του Χάρου.!
    ΦΡΙΤΤΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ 20-40 ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥς ΧΩΡΙς ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.Οσο το Πασοκ διέλυσε τις αρχές της κοινωνίας, τόσο η ΝΔ κουτουπώνει τους θεσμούς αυτού του τόπου, και μετά αναρωτιέται γιατί φθείνει στους σκεπτόμενους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτος από "ψυχοπαθής με πριόνι" ο ομορφάντρααααςςς,φέρνει και λίγο σε κότα-σοτοβότσε δε νομίζεις;
    Καλά περίκαλα τα λές.
    Αυτοί οι κορέοι , που λέει και ο αγαπητός Μπέρτολ ,δε θα μας αφήσουν ούτε κοκκαλάκι για γλύψιμο.
    Γιαυτό σου λέω,
    δεν πάς σε καμμιά επαρχιούλα με θάλασσα, να ψαρεύεις κιόλας και να κάνεις και το κηπάκι σου με τα ζαρζαβατικά σου,γιατί το μόνο που θα μας γλυτώσει απ την πείνα κάτι τέτοιο υποψιάζομαι πως θάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Του Παντελή Οικονόμου*
    Οι πρόσφατες εξελίξεις στις Η.Π.Α., οι σχετικές με την κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της μεγάλης αυτής χώρας, είναι τόσο πυκνές ώστε να δίνουν απεριόριστη τροφή για σχολιασμό και αναλύσεις. Με φόντο την δραματική στροφή από την προεκλογική παραπολιτική ( δημοσκοπήσεις, τηλεοπτικές αναμετρήσεις κ.λ.π. ) στην ουσία της πολιτικής : την αντιμετώπιση των συνεπειών του οικονομικού παραλογισμού. Της εξαγώγιμης ιδεοληψίας της καπιταλιστικής αποχαλίνωσης. Εν ονόματι της «απελευθέρωσης» των αγορών ώστε να αποδώσουν αυτές τα μέγιστα. Η οποία ιδεοληψία όμως, επανεισαγόμενη και διαποτίζοντας την λειτουργία και των εκεί αγορών του χρήματος ( για λόγους marketing μεταξύ άλλων ) είχε τις γνωστές συνέπειες. Καταστροφικές δίχως άλλο. Ήρθε όμως και το τέλος της (μυθ)ιστορίας : σύσσωμο το πολιτικό σύστημα – απροσχημάτιστα – επιχείρησε ακριβώς αυτό εναντίον του οποίου ρητόρευε επί δεκαετίες : κρατική παρέμβαση ! Ομολογώντας την χρεωκοπία, όχι κάποιας τράπεζας ασφαλώς, αλλά του ιδεολογήματος το οποίο επιχειρούσε να επιβάλλει με κάθε τρόπο ως οικουμενική και διαχρονική συνταγή ευτυχίας.
    Εδώ θα άξιζε ίσως να σταθούμε σε ένα παράπλευρο γεγονός : την διακομματική σύγχυση του προσωπικού του εκεί πολιτικού συστήματος. Με αποτέλεσμα την καταψήφιση του κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης από το Κογκρέσο. Καταψήφιση η οποία έγινε αποδεκτή από την εκτελεστική εξουσία ως απολύτως θεμιτή. Και να συγκρίνουμε αναπόφευκτα με την καθ ΄ημάς διαγραφή Δαϊλάκη. Όχι για πολιτικούς, αλλά παραπολιτικούς λόγους στην πραγματικότητα. ( Άλλο θέμα εαν η παραπολιτική συχνά πυροδοτεί και πολιτικές εξελίξεις. ) Ώστε να ομολογήσουμε, επί τέλους, ότι η διάκριση των εξουσιών στην χώρα μας είναι τελικά ανύπαρκτη. Πράγματι, όποιος πλειοψηφήσει στις εκλογές τα παίρνει όλα. ( Και φεύγει για να θυμηθούμε και το παλιό καλό λαίκό τραγούδι ) : Κυβέρνηση, Βουλή, Κόμμα, Δικαιοσύνη και – φυσικά – το ίδιο το κράτος. Εαν συνυπολογίσουμε ότι το πολίτευμά μας είναι μια κλασσική μαζικοδημοκρατία δυτικού τύπου και οι επαγγελματίες της πολιτικής ασκούν την εκπροσώπηση στο πλαίσιό της αφ ‘ ενός και ότι η Παιδεία μας είναι ανοχύρωτη σε οτιδήποτε, αρκεί να είναι εισαγωγής, αφ ‘ ετέρου, έ !, «το γλυκό έχει δέσει».
    Είναι, συνεπώς, μάλλον αδικαιολόγητη η απορία πως είναι δυνατόν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχουν συμβεί όλα αυτά (τηλεφωνικές υποκλοπές, παράνομες ανακρίσεις πολιτών από ξένους πράκτορες, ληστεία αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με εργαλείο τα δομημένα ομόλογα, πυρκαγιές με συνέπειες απίστευτης έκτασης, χουλιγκανισμοί και ντόπινγκ, Βατοπαίδιο και πολλά άλλα ). Και να σκεφθούμε μήπως είναι η ώρα να υιοθετήσουμε μια παλιά, καλή νομίζω,πρόταση : να διαχωρίσουμε την ιδιότητα του αρχηγού του ( όποιου ) κόμματος από αυτήν του ( προτεινόμενου κάθε φορά από το ίδιο κόμμα ) υποψήφιου Πρωθυπουργού. Χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουμε την, εκ παραλλήλου, άμεση ανάγκη μιας βαθειάς τομής στο εκπαιδευτικό μας σύστημα αλλά και της ουσιαστικής ρύθμισης του χώρου των Μ.Μ.Ε.
    Όταν διατύπωσα την πρόταση αυτή για πρώτη φορά προ δεκαπενταετίας (πως περνάνε τα χρόνια αλήθεια !) αγνοήθηκε. Σήμερα ;
    * Ο Παντελής Οικονόμου είναι εκπρόσωπος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (αριστερή πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΒΟΥΛΗ

    Είναι εκεί στη πολιτεία
    με πλατείες, με γραφεία
    μια φωλιά που ζεί μια ράτσα
    τετραπέρατη καπάτσα
    σκάβουν, σπέρνουν και θερίζουν
    και τρυγάνε με τις ...γλώσσες
    και τα χέρια τά'χουν μόνο
    να υπογράφουν , να μουτζώνουν
    και ποτέ τους τόνα χέρι
    που ΄ναι τ΄αλλο τους δεν ξέρει
    γλωσσομάχοι, γλωσσοφάγοι
    που τις γλώσσες τους να φάνε!

    σε απόδοση Βασίλη Ρώτα 1959

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Meeting between an America and a Greek.

    American said:
    "We have George Bush, Stevie Wonder, Bob Hope, and Johnny Cash."

    And Greek replied:
    "We have Karamanlis, no Wonder, no Hope, and no Cash".

    QUI TACET CONSENTIRE VIDETUR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα Διόνυσε,

    Δεν ασχολούμαι πάρα πολύ με την πολιτική, κοιτάω την δουλειά μου, τον εαυτό μου, τους φίλους και ανθρώπους μου.

    Βέβαια δεν μπορώ να μένω αμέτοχος σε αυτό το φαγοπότι της πολιτικής μας και χθες βλέποντας ειδήσεις, τσατίστηκα για ένα ακριβώς θέμα.

    Για τις φοροεπιδρομές που θα πληρώσουμε οι μισθωτοί συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι. Θέλει λέει να εξοικονομήσει 500 εκ Ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς, και θα πληχθούν οι έχοντες εισόδημα 800-1500 Ευρώ το μήνα κλπ.

    Τι σας έκαναν; Σας πείραξαν καθόλου; Τελικά για να είσαι πολιτικός ή επώνυμος ή 'επιτυχημένος' πολλές φορές δεν φτάνει ή δεν χρειάζεται η ικανότητα αλλά μάλλον η έλλειψη ηθικών αναστολών. Κι εμείς οι υποτιθέμενα χαμηλών τόνων, τρώμε καρπαζιά και σωπαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μουσείο φορολογία σημαίνει έσοδα για κοινωνικό κράτος,εμείς το αναφέρω έχουμε 70% έσοδα από μισθωτούς και συνταξιούχους ενω πριν 15 χρόνια αυτό το ποσοστό ήταν 56%. Οι έχοντες την σκαπουλάρουν, οι υπόλοιποι ζηλεύουν και γκρινιάζουν, το κοινωνικό κράτος διαλύεται (πχ.ΟΚΑΝΑ, βοήθεια ηλικιωμένων στο σπίτι,προγράμματα απεξάρτησης, νηπιαγωγείων ελλείψεις ,άγονες γραμμές χωρίς πλοία) Και να μην θέλεις να ασχοληθείς σε παίρνει η μπάλλα οπωσδήποτε. Είσαι νέος λυσεις προτείνουν όλοι εγώ έχω στη δημοσκόπιση 7 λύσεις της αριστεράς 1 σκωπτική περί Μπόμπολα και 2 δικές μου προτάσεις που η μια μακροπρόθεσμα και η άλλη κοντοπρόθεσμα θα γέμιζαν τα ταμεία του κράτους έσοδα από τους κατέχοντες. Είδες τον Αριστοφάνη το 414 π.Χ. τάγραφε τα ανωτέρω προς ένα αδρανή μωροφιλόδοξο λαό τους τότε πλανητάρχες Αθηναίους ζητώντας την ψήφο-βραβείο του.
    Ο φίλος πολιτευτής από το ΠΑΣΟΚ έχει κάτι να προτείνει ,τον παραθέτω σαν αξιόλογο, κάποτε όταν γίνετε πατεράδες ξέρετε τα μάτια του παιδιού σας ζητούν απαντήσεις ....στις σφαλιάρες της ζωής.
    Τι θα του πείς εγώ φοβήθηκα, δεν μίλησα, δεν αφουγκράσθηκα δεν σε κόβω για τέτοιο τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;