Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει κα Φάνη Πάλη Πετραλιά......

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΥΜΩΣΕΙ Κα ΠΕΤΡΑΛΙΑ.......


Αφήνει τις ιατρικές υπηρεσίες του ΙΚΑ με ατέλειωτες ουρές, γιατί λείπουν βασικές ειδικότητες Οικογενειακοί γιατροί, Καρδιολόγοι, Ορθοπεδικοί, Παιδίατροι, Ουρολόγοι, Νευρολόγοι, Δερματολόγοι, Παθολόγοι, Ψυχίατροι, Ενδοκρινολόγοι, Νεφρολόγοι, Αλλεργιολόγοι ,Ρευματολόγοι κλπ κλπ. Ο μύθος των κάποτε 8500 γιατρών μηρυκάζεται από παπαγαλάκια στα μέντια με κάθε ευκαιρία αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι γιατροί του οργανισμού είναι σήμερα περίπου 5000 λιγότερο από 1000 οι μόνιμοι 350 οι συμβασιούχοι έργου με εμπνευσμένη από το μεσαίωνα σύμβαση, και οι υπόλοιποι 3650 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου. Οι 5.500.000 ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που ταλαιπωρούνται από ακρίβεια φαρμάκων και ανθυγιεινή εργασία όπου υπάρχει, αναγκάζονται να περιμένουν για ιατρική κάλυψη από 32 ημέρες και βάλε μια και το "ευειδές πρόγραμμα" του 184 μέχρι εκεί καταγράφει προγραμματισμό. Κάνουν δηλαδή οικονομία σε μισθούς γιατρών 5 συν 3 έτη στου κασίδη , ασφαλισμένου το κεφάλι. Λέτε νάχουν και bonus για το κατόρθωμά τους ; Νομίζουν ότι στρέφοντας τους αγανακτισμένους πολίτες κατά των γιατρών ,των διοικητικών υπαλλήλων του ΙΚΑ ή των ωρομίσθιων υπαλλήλων του 184 καθημερινά η διοίκηση του ΙΚΑ, οι ενσωματωμένοι συνδικαλιστές που απολαμβάνουν ασυλία και η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΅Απασχόλησης΅ θα συσκοτίσουν την εικόνα τους.

Οπως είπα και έγραψα πριν τις εκλογές του ΙΣΑ 1 και 2 Ιούνη
Ορυκτέλαια Υποσχεσιολογίας, διέπουν την νομοθετική έγκριση από ΣτΕ της ανεπαρκούς ήδη αλλά ανέφικτης προκήρυξης 2000 θέσεων γιατρών εκτός ΑΣΕΠ με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία τους επί 15 χρόνια στο ΙΚΑ. Δυστυχώς η πρόσφατη ειδησιογραφία μας επιβεβαίωσε φρικτά. Ακόμα υποσχέσεις μοιράζει η κ. Πετραλιά για υποτιθέμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ιδού το ΙΚΑ και τα προβλήματά του κα Υπουργέ. Εσείς έχετε να ασχοληθείτε με τίποτα καλύτερο;;;; Οι ελλείψεις γιατρών όμως σημαίνουν καθυστερήσεις στις χρόνιες φαρμακευτικές αγωγές, ανυπαρξία χρόνου για προληπτική και συμβουλευτική ιατρική, εντατικοποίηση και φθορά για όλους, ανυπαρξία πρωτοβάθμιας επείγουσας δωρεάν κάλυψης στα ιατρεία ΙΚΑ, καθυστέρηση ακόμα και σε γραφειοκρατικές διαδικασίες (άδειες, επιτροπές, έλεγχοι, σφραγίδες) χρέη και μη σκόπιμα βάρη στους φαρμακοποιούς, μεταφορά του φόρτου στα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων. Οι συμβασιούχοι γιατροί παραπονούνται με χαρακτηριστική ένταση ,εκθέτοντας και το πλήρες ιστορικό της κοροϊδίας. Από δικαιολογίες και περιστασιολογίες μέχρι να βαπτίσουμε το κρέας ψάρι, έχουμε χορτάσει κα Πετραλιά. Πείτε μας ευθέως φταίμε αν σας υπενθυμίζουμε ότι είστε αναξιόπιστη για πολλοστή φορά;;; Και σεις κύριοι συνάδελφοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας που συμπλέετε με τέτοιες τακτικές δικαιολογούνται τα χαμόγελα έτσι ;;
Διόνυσος.

2 σχόλια:

  1. Δύο υπουργοί στο Μαξίμου για το θέμα των ιατρείων του ΙΚΑ
    Ο κ. Δ. Αβραμόπουλος τα θέλει στο ΕΣΥ, η κυρία Φάνη Πετραλιά διαφωνεί ΡΕΠΟΡΤΑΖ Β. ΧΙΩΤΗΣ
    Ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος Τον ρόλο του... διαιτητή καλείται και πάλι να παίξει σήμερα ο Πρωθυπουργός, προσπαθώντας να γεφυρώσει τις διαφορές δύο υπουργών του οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στην εφαρμογή μιας ρύθμισης που υποτίθεται ότι αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ από το 2004! Ο κ. Κ. Καραμανλής έχει καλέσει σήμερα στο γραφείο του τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο και την υπουργό Απασχόλησης κυρία Φάνη Πετραλιά για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την καθιέρωση ηλεκτρονικής κάρτας υγείας για όλους τους ασφαλισμένους.

    Κατά πάσα πιθανότητα όμως θα συζητηθεί και το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη των ιατρείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, σχέδιο για το οποίο εκφράζει ζωηρές επιφυλάξεις η κυρία Πετραλιά, αλλά ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί δεδομένο ότι θα υλοποιηθεί τον Οκτώβριο. Για να μη δημοσιοποιηθεί μάλιστα η διαφωνία των δύο υπουργών, το Μέγαρο Μαξίμου έθεσε και πάλι σε εφαρμογή το γνωστό τέχνασμα. Εθεσε ως επίσημο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό το ζήτημα της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας, όπου οι δύο υπουργοί δεν έχουν σημαντικές διαφορές, για να μη χρειαστεί να παραδεχθεί κανείς τους ότι η τριμερής συνάντηση με επιδιαιτητή τον Πρωθυπουργό διοργανώθηκε για να βρεθεί μια κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα που προκαλεί τη διένεξη μεταξύ των δύο υπουργείων.

    Επισήμως λοιπόν οι δύο υπουργοί θα δηλώσουν μετά το τέλος της συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό ότι θα καθιερωθεί σύντομα Η υπουργός Απασχόλησης κυρία Φάνη Πετραλιά ηλεκτρονική κάρτα υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στην Ελλάδα, στην οποία θα αναγράφεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) που έχει διανεμηθεί ήδη σε 6,5 εκατομμύρια έλληνες πολίτες.

    Είναι σχεδόν βέβαιο όμως ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα της ένταξης των ιατρείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, όπως προβλέπεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και επιθυμεί ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζει ότι για να υλοποιηθεί η εξαγγελία της κυβέρνησης για την καθιέρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας θα πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΥ και συνεπώς και στην εποπτεία του υπουργείου και τα ιατρεία του ΙΚΑ, αφού με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν δραστικά οι δαπάνες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και ταυτόχρονα θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες υγείας του κράτους. Ισχυρά επιχειρήματα διαθέτει όμως και η υπουργός Απασχόλησης, η οποία επισημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία που θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ως τον Οκτώβριο τη διαδικασία ενοποίησης που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος δεν θα μπορέσουν ταυτόχρονα να διαχειριστούν και την αναγκαστική παραπομπή των ασφαλισμένων τους από τα ιατρεία του ΙΚΑ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες και μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.

    Ταυτόχρονα η κυρία Πετραλιά επισημαίνει ότι, για να ενοποιηθούν οι τομείς Υγείας του ΕΣΥ και του ΙΚΑ, θα πρέπει να εξομοιωθούν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετούν στους δύο κλάδους, γεγονός όχι και τόσο εύκολο, αφού οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν πιο προνομιακό καθεστώς απασχόλησης, το οποίο δεν μπορεί να υποβαθμιστεί, ούτε φυσικά να αναβαθμιστούν σε αυτό το επίπεδο οι γιατροί του ΕΣΥ.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις λοιπόν, ο Πρωθυπουργός θα επαναλάβει την επιθυμία του να ενοποιηθούν οι δύο τομείς, παρά τις αντιρρήσεις της κυρίας Πετραλιά, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο επιθυμεί ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ζητεί να ενταχθούν τα ιατρεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ από τον Οκτώβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει ένα σοβαρό ερώτημα που δεν φιλοδοξω να το απαντήσω εδώ: "που πάμε;;" Η χώρα εξελίσεται επιπόλαια σε κοινωνία παροχής υπηρεσιών ανειδίκευτης εργασίας του επιπέδου τηλεφωνήτριας. Τηλέφωνο για τα λιμάνια, τηλέφωνο για το κτηματολόγιο, τηλέφωνο για τα ανύπαρκτα νοσοκομειακά ραντεβού. Από τα πολιτικά γραφεία που τέλειωσαν με τις "καρριέρες" stage αυτά είναι το μέλι και το γάλα....Από το κακό των διορισμών του Λαλιώτη σε super market στο ακόμα χειρότερο. Σημάδι έλλειψης κεντρικού σχεδιασμού, οποιαδήποτε αναπτυξιακού πνεύματος,και πλήρης ασυδοσίας των εργασιακών σχέσεων από την ανέλεκτη οικονομική ολιγαρχία του τόπου. Τα περί κοινωνικής αγοράς του ΣΕΒ φαντάζουν ανέκδοτο, οχι ότι δεν υπάρχουν οι εξαιρέσεις. Σε αυτή τη διαδικασία μεγάλες κοινωνικές ομάδες "πεφωτισμένες" διαλέγουν συντήρηση. Οι στρατιωτικοί είναι μέχρι τα μπούνια καλοπερασάκηδες στο σύστημα από την κούνια τους. Οι εφοριακοί οι νομαρχιακοί και δημόσιοι υπάλληλοι ιδίως οι αστυνομικοί κινούν τα νήματα της παραοικονομίας συμπληρωνοντας ωράρια και βλησχρό μισθό. Οι δικαστικόι βλογήσαν τα γένια τους και μπουκωθήκαν από την κυβέρνηση ποσώς. Οι παπάδες ανήκοντες στο εξουσιαστικό κατεστημένο απεμπόλησαν προ πολλού τις κοινωνικές ανησυχίες. Οι γιατροί έχουν όλα τα προσόντα για κοινωνικές ευαισθησίες από την κοινωνική θεώρηση του λειτουργήματος αλλά με τις προαναφερόμενες ελλειψεις αυτοκαταστρέφονται και ουδετεροποιούνται από το σύστημα, αποξενώνονται από την κοινωνική φύση της αρρώστιας που μπορούν εύκολα να την επισημάνουν και να βοηθήσουν τον κοινωνικό ιστό σε μείζονες συμπεριφορές σαν την ανεργία, τις εξαρτήσεις, τις εγωπαθητικές ή ψυχικές διαταραχές. Οι συμπεριφορές λοιπόν του Αβραμόπουλου και της Φάνης Πάλης με την αποδόμηση κλάδων εργασίας καταντούν αντεθνικές και προδoτικές συμπεριφορές. Εχουν προς τούτοις και το στοιχείο της καταστροφής ενός κλάδου παραδοσιακά ενταγμένου πλειοψηφικά στην νυν κυβερνητική εξουσία. Διαλυτικός καταστροφικός ρόλος αυτοχειριαστικός. Οι ελάσσονες μικροεξυπηρετήσεις του βολέματος λίγων ημετέρων μόνο οργή και αποξένωση φέρνουν στο πλήθος του κλάδου. Και φοβάμαι πολύ βιαιότερες συμπεριφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;