Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Πανικός ο φίλος του θανάτου, κέρδη και ζημίες μιας επιδημίας

Τα πρώτα στοιχεία για τη γρίπη των “χοίρων”


Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC), ο νέος ιός Α/Η1Ν1 περιέχει γενετικό υλικό από ιούς της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και του ανθρώπου.
Ο χοίρος μπορεί να μολυνθεί όχι μόνο από ιούς της γρίπης των χοίρων, αλλά και από ιούς της γρίπης των πτηνών καθώς και από ιούς της γρίπης του ανθρώπου. Έτσι στον οργανισμό του χοίρου μπορούν να υπάρξουν ταυτόχρονα αυτοί οι διαφορετικοί ιοί, πράγμα όμως λίγο δύσκολο, και να έχουμε ανάμειξη του γενετικού τους υλικού. Αυτή η δυνατότητα οδήγησε στο
γεγονός να γίνει γνωστή αρχικά, σαν “γρίπη των χοίρων”, η παρούσα γρίπη που ξέσπασε στο Μεξικό
Αυτό όμως είναι λάθος (όπως δήλωσε ο πρόεδρος του
Friedrich-Löffler Institut της Γερμανίας: εφημερίδα Die Zeit), γιατί αυτός ο τύπος του νέου ιού δεν έχει απομονωθεί σε κανένα τέτοιο ζώο σε όλο τον κόσμο. Κανένας χοίρος, πουθενά, δεν πάσχει από αυτόν τον νέο ιό. Προκαλεί επιδημία στον άνθρωπο και όχι στο χοίρο ( Οι άνθρωποι δε μπορούν να κολλήσουν τη γρίπη μέσω της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος. Εξάλλου το μαγείρεμα του χοιρινού σε θερμοκρασία 71 βαθμών Κελσίου σκοτώνει τους ιούς της γρίπης) . Πρόκειται λοιπόν στην ουσία για ένα νέο ιό της ανθρώπινης γρίπης, που έχει όμως και στοιχεία των ιών της γρίπης των χοίρων και των πτηνών. Πως παράχθηκε; Δεν είναι βέβαια απίθανο να μεταλλάχθηκε μόνος του στη φύση, όμως είναι πολύ εύκολο να παραχθεί στο εργαστήριο με γενετική τροποποίηση. Μέχρι τώρα έχουν μελετηθεί πλήρως οι κώδικες πολλών ειδών βακτηρίων και ιών από τους γενετιστές επιστήμονες . Γνωρίζουν προφανώς πώς και τι μετάλλαξη μπορούν να προκαλέσουν στους γνωστούς ιούς της γρίπης των πτηνών και των χοίρων, όταν τους φέρουν σε επαφή στο εργαστήριο με τους ιούς της ανθρώπινης γρίπης. Από κει και πέρα- χωρίς να είμαι οπαδός της συνομοσιολογίας-το πείραμα μπορεί να επεκταθεί και σε φυσικές συνθήκες. Το ίδιο μήπως δεν κάνουν οι εταιρείες με τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα) στη γεωργία, ενάντια στους οποίους προσπαθούμε να αντισταθούμε τα τελευταία χρόνια;
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η γρίπη θα πρέπει να ονομασθεί “Αμερικάνικη γρίπη”, όπως ήδη την αποκαλούν πολλοί.
Σύμφωνα με το πολύ γνωστό επιδημιολογικό Ινστιτούτο Robert-Koch του Βερολίνου, στη Γερμανία π.χ., κάθε χρόνο ασθενούν από την ανθρώπινη γρίπη (Influenza) το 10-20% του πληθυσμού και πεθαίνουν 8.000-11.000 άνθρωποι, βέβαια ηλικιωμένοι βασικά και άνθρωποι με αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα.
Δεν γίνεται λόγος για επιδημία φυσικά.
Στο Μεξικό από τον νέο ιό έχουμε αρκετούς θανάτους, αλλά δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν. Αν πρόκειται για μεγάλο αριθμό που νόσησαν χωρίς να δώσουν σημασία στην αιτία, τότε το ποσοστό των θανάτων πιθανά να είναι μικρότερο ή κανονικό, συγκριτικά με τους θανάτους από τους άλλους γνωστούς ιούς της ανθρώπινης γρίπης. Επιπλέον οι περιπτώσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις άλλες χώρες δεν είναι θανατηφόρες (μόνο στις ΗΠΑ είχαμε θάνατο ενός νηπίου;).
Στο παρελθόν είχαμε πολύ λίγες περιπτώσεις ξεσπάσματος της γρίπης των χοίρων στον άνθρωπο με πιθανή μετάδοση απευθείας από το ζώο. Στα προηγούμενα 4 χρόνια υπήρξαν 12 περιπτώσεις, οι οποίες όμως ξεπεράσθηκαν χωρίς θάνατο(στην τωρινή έχουμε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο). Η αμερικάνικη υπηρεσία επιδημιολογίας αναφέρει οτι το μεγαλύτερο ξέσπασμα συνέβη το 1976 μεταξύ αμερικανών στρατιωτών στο Fort Dix του New Jersey. Ασθένησαν τότε τέσσερις και πέθανε ένας στρατιώτης. Εδώ πρέπει να έγινε μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά οι ακριβείς συνθήκες έμειναν ανεξήγητες. (μήπως επρόκειτο για πείραμα;[1]).
Η Αμερικάνικη, η Ευρωπαϊκή, αλλά και άλλες Υπηρεσίες υπεύθυνες για τις Επιδημίες, προτείνουν σαν φάρμακα αντιμετώπισης της νόσου σήμερα τα εξής:
Tamiflu (Oseltamivir) και Relenza (Zanamivir). Σταματούν την ανάπτυξη του ιού στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται είτε προληπτικά είτε εντός 48 ωρών από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Δεν υπάρχει προς το παρόν αντίστοιχο εμβόλιο για τον άνθρωπο. Τα υπάρχοντα για την ανθρώπινη γρίπη εμβόλια μπορεί να βοηθήσουν, γιατί ο νέος μεταλλαγμένος (ή μήπως γενετικά τροποποιημένος;) ιός έχει ομοιότητες με τους ιούς της ανθρώπινης γρίπης, δεν είναι όμως γνωστό σε ποιό βαθμό.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας
Gelead Sciences έχει την πατέντα ( τα δικαιώματα) του φαρμάκου Tamiflu, που παρασκευάζεται από την φαρμακευτική εταιρεία Roche ,και παίρνει το 10% από τις πωλήσεις του(μεγαλομέτοχός της ήταν και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, ο πρώην υπουργός πολέμου της κυβέρνησης Μπούς,[2] ).Το φάρμακο έγινε ανάρπαστο και εξαφανίστηκε από τα φαρμακεία πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και της χώρας μας, πριν τρία χρόνια, όταν επικράτησε η υστερία με την γρίπη των πτηνών. Η μετοχή της εταιρείας τότε εκτοξεύθηκε από τα 35 στα 47 δολ. Σήμερα φαντάζομαι θα γίνει το ίδιο.
Το φάρμακο με την εμπορική ονομασία Relenza αναπτύχθηκε από την Biota Holdings της Αυστραλίας και από το 1999 παρασκευάζεται και εμπορεύεται από την πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline και η οποία στην ιστοσελίδα της θυγατρικής της στη Γερμανία διατείνεται οτι στον αγώνα δρόμου για την παρασκευή του εμβολίου που θα σταματήσει την πανδημία, μπορεί να είναι αυτή η νικήτρια.
Σύμφωνα με τον Leonard Horowitz
[3] ,ειδικό δημόσιας υγείας και μελετητή των γενετικών τροποποιήσεων για στρατιωτικούς σκοπούς, υπάρχει χειραγώγηση των πληθυσμών με αφορμή τις πανδημίες και την παγκοσμιοποίηση της ασθένειας. Ο σημερινός τρόπος ζωής , οι συχνές μετακινήσεις τουριστών και επαγγελματιών και κυρίως τα διεθνή ΜΜΕ και τηλεπικοινωνίες συμβάλουν στο να εξελιχθεί μία τοπική ασθένεια σε παγκόσμια ασθένεια και στη συνέχεια να έχουμε χειραγώγηση των πληθυσμών σε παγκόσμιο επίπεδο.Πολλοί μεγαλομέτοχοι εταιρειών βιοτεχνολογίας περιμένουν να πλουτίσουν από αυτή τη χειραγώγηση, αφού αυτό που απασχολεί τους αρμόδιους υγείας σε όλο τον κόσμο, είναι το πώς θα παραχθεί, όσο γρηγορότερα γίνεται, το αντίστοιχο εμβόλιο.Ταυτόχρονα θα ελέγξουν την ιατρική και την διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο. H όλη ιστορία μέχρι τώρα δείχνει ότι καταναλώθηκαν ή φυλάγονται για κατανάλωση ή έχουν παραγγελθεί για μελλοντική κατανάλωση φάρμακα και εμβόλια σε μεγάλες ποσότητες.
Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τον καθένα μας είναι: τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά είναι η λύση για τον πληθυσμό ή είναι η λύση για τις εταιρείες;

Στοιχεία από την ηλεκτρονική έκδοση των γερμανικών εφημερίδων Die Zeit και από
τον Spiegel on line και ανακοίνωση του Ινστιτούτου Robert-Koch της Γερμανίας.

Γιώργος Κολέμπας, από την Κίνηση ενάντια στα Μεταλλαγμένα Μαγνησίας.

[1] Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο ήδη ,στις ΗΠΑ πειραματίζονταν με διάφορους ιούς και βακτήρια, μεταξύ των οποίων και με τον ιό της γρίπης των πτηνών και των χοίρων. Από το 1947 δε δημιουργήθηκε και ειδική επιτροπή βιολογικού πολέμου. Στη δεκαετία του `80, όπου έχουμε ραγδαία ανάπτυξή της Βιοτεχνολογίας, ο αμερικάνικος στρατός επένδυε 90 εκατομ. δολ. κάθε χρόνο στην έρευνα για γενετικά τροποποιημένους(γ.τ.) μικροοργανισμούς σαν βιολογικά όπλα. Το δε Πεντάγωνο χρηματοδοτούσε 51 προγράμματα εκ των οποίων τα 23 ασχολούνταν με το πώς γ.τ. μικροοργανισμοί θα αποφεύγουν τα υπάρχοντα γνωστά σε όλους εμβόλια και αντιβιοτικά(εκτός φυσικά από τα δικά τους μυστικά παρασκευάσματα). Στοιχεία από το: Ursel Fuchs, Die Genomfalle, στο κεφ. Wie waffenfähig können die 'Atome der Biologie' sein. Επίσης στο Spiegel Nr 39/24-9-2001.
[2] Ο Ράμσφελντ , μέσα σε λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια της υστερίας για την επερχόμενη πανδημία, τότε, της γρίπης των πτηνών, έγινε πλουσιότερος κατά 1.000.000 δολ.(Τώρα έχουμε ξεχάσει την πανδημία της γρίπης των πτηνών και πρέπει να ασχοληθούμε με την πανδημία της γρίπης των χοίρων. Βλέπε και άρθρο μου: Επιδημία…υστερίας στο www.geocities.com/oiko_diktyo/Chicken.doc

[3] L.G. Horowitz, 'Emerging viruses Aids and Ebola, nature accident or intentional ' 2001


H foto from L' Enfant de la Haute Mer.

14 σχόλια:

  1. τέλειο άρθρο!

    Απο την γρίπη των πτηνών, ο Μπούς και οι δικοί του πήραν 8,1 δις δολλάρια. Περιττό να πω, ότι ουδεποτε υπήρξε γρίπη των πτηνών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λοιπόν, λοιπόν!
    το άρθρο δεν το διάβασα ακόμη, τον ξερω το φίλο μου το διόνυσο, θα το διαβάσω τώρα, αλλά
    να υπάρχει δικαιοσύνη:
    αρχίσαμε ας πούμε με τις τρελές αγελάδες,
    και το ρίξαμε στα κοτόπουλα και το χοιρινό.

    συνεχίσαμε με τη γρίππη των πτηνών
    και το ρίξαμε στα χορινά κι άντε πάλι τα μοσχαρικά

    ε, να μην περ΄σουμε τώρα στη γρίππη των χοίρων;

    άντε ένα γύρο πάλι να ξεχάσουμε τις αγελάδες, τα κοτόπουλα και τα λοιπά.

    για τον επόμενο γύρο της ρουλέτας, ποντάρω ασθένεια ψάρι.

    καλημέρα καλή κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα παυλίστα μου γλυκειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα στις προλαλήσασες κυρίες
    και πιο πολύ στον αρχικώς λαλήσαντα !
    Απάνω τους παιδιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να υπενθυμίσω ίσως ότι οι συνολικά νεκροί από τη νόσο των πτηνών ήταν 248 παγκοσίως για 15 χρόνια ενώ οι νεκροί από φυματίωση στις ΗΠΑ επί 13.000 νοσησάντων ήσαν 644 καταγργραμμένοι, είδατε να γίνεται ντόρος για υπαρκτά και ζοφερά προβλήματα, άρα δικαιωματικά να σκεφτούμε αλλότρια συμφέροντα και να δούμε στο χρηματιστήριο αξιών κέρδους ποιές φαρμακευτικές εταιρείες πήραν τα πάνω τους σε αυτό το παραπλανητικό αλησβερήσιτων ΜΜΕ . Η πανούκλα του πανικού διαιωνίζει τα συμφέροντα του Ηγεμόνα, των ολιγαρχικών συμφερόντων. Ξέρετε πόσοι πεθαίνουν σε κάθε εφημερία ελληνικού νοσοκομείου, πόσο έχουν αυξηθεί επί υπουργείας Αβραμώ, τι κάνουν όταν τελειώσουν τα κρεββάτια και πρέπει να επτυχθούν ράντσα;;;;; Φαντασθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα τι λες τώρα, αγαπητέ Διόνυσε, να μη ρίξουμε μια γρίπη, εν μέσω κρίσης ώστε και την κρίση να ξεχάσουμε, και να βοηθήσουμε να φύγει?

    Μπράβο, πολύ καλό το ποστ σου.

    Αντιγράφω και κάποια πράγματα από σχόλιο που έκανα αλλού:

    "800 νεκρούς η γρίπη των πτηνών, 250 το SARS. Πάνω από 1000 ο προληπτικός πόλεμος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη. 300 νεκροί μετανάστες πριν από 1 μήνα ανοιχτά των ελληνικών ακτών όταν βούλιαξε η βάρκα.
    http://news.pathfinder.gr/world/middle-east/541914.html
    (ξέρω ότι λέει ανοιχτά της Λιβύης, αλλά η χρήση του το κάνει να φαίνεται πιο μακρυά μας. Κοντά μας είναι).
    1800 οι νεκροί στη Ζιμπάμπουε από τη χολέρα.
    http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathbreak_1_07/01/2009_262476
    Η θεωρία της σχετικότητας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δίονυσε,

    ζητάμε επειγόντως την άποψή σου.

    Ο Αθεόφοβος μου έγραψε, ότι το παιδάκι κινδυνεύει απο τα μικρόβια του γουρουνιού, και εγώ είπα διάφορες βλακείες.
    Εσύ τι λές;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To παιδί έχει σημασία σε τέτοιες λοιμογόνες λέμε εστίες αν είναι του χωριού ή της πόλης ,δηλ τι ανοσία στα κοινά μικρόβια έχει αναπτύξει. Η έκθεση ή το δάγκωμα από οικοσιτα ζώα έχει επιμόλυνση σε βλεννογόνο ή τραυμα 50% ένω η απλή επιμόλυνση σε συνθήκες κανονικής θερμοκρασίας ή υγρασίας είναι 4% για ΅καθαρό΅χωρις ζώα τράυμα. Αρα ο Αθεόφοβος έχει δίκαιο αλλά πάλι άν ξομολογήσεις 3 στις 10 μανάδες τα βλαστάρια τους έχουν φάει τα δικά τους περιττώματα με την ίδια επικινδυνότητα. Ασε τα χημικά τα απορρυπαντικά και την πολυφαρμακία σαν παράγοντες παιδικών ατυχημάτων με βαθμό νοσηρότητας πολλαπλάσιο της επαφής με τα οικόσιτα ζώα. Για την νέα γρίπη πάντως οι πόλεις εκτροφής σφαγεία ζώων, έτσι όπως ανέλεκτα και με γνώμονα το κέρδος μεταφέρθηκαν από την μητρόπολη του καπιταλισμού στη περιφέρεια του Μεξικού συνεπάγονται φοβερές λοιμογόνες συνέπειες όσες ΚΑΙ των φυτοφαρμάκων στη Ζαχάρω ή του εξασθενούς χρώμιου στον Ασωπό, της καρβουνόσκονης στη Πτολεμαϊδα και του υδράργυρου των ψαριών στις κλειστές θαλασσές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. παναγία μου πρωινιάτικά!
    καλημέρα σας! ευτυχώς που υπάρχει θεός δλδ, αλλιώς ζήτω που καήκαμε όσοι έχουμε παιδιά ζωντανά, αποδεικνύεται ότι έχουν γερή κράση! α πα πα ...
    θεός φυλάξοι όλους μας όντως!
    (και θεός φυλάξοι και από τις μηχανορραφίες....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πολυ ενδιαφερον και χρησιμο στην επιδημια ''πληροφοριων''που πάθαμε
    ηδη σε αντεγραψα Διονυσε,αναφεροντας βεβαιως την πηγή
    http://pentanostimi.blogspot.com/2009/05/blog-post_04.html
    καλη σου μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παυλίτσα
    ακόμα θυμάμαι προ 18ετίας τον μεγάλο μου, 19χρονο γομάρι πριν 18 χρόνια να πίνει νέφτι μπορστά στα μάτια μας εντός δευτερολέπτων, να παθαίνει άπνοια, να μελανιάζει και να σώνεται με κατάβραγμα στο ντουζ.
    Πεντανόστιμη
    Οπως μαρτυρά και το όνομά σου, χοτραστικές οι μαγειριές σου:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρήσιμο το κείμενο - όπως πάντα - αλλά η τελευταία φωτό του κλέβει την παράσταση!:)
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν κοιτάνε που ο Μελιταίος πυρετός θερίζει στην επαρχία και ειδικά ανάμεσα στους κτηνοτρόφους λέω εγώ!
    Ε..μα !
    Μας έχουν ζαλίσει με την γρίπη των χοίρων,της κότας,του αγριοβούβαλου,της κατίνας και της τηλεόρασης γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. File Dionysie!ti gynete otan ta filadia pu mirazonde stus asthenis ine sta agglika?
    Ti gynete otan i agnia se syndiasmo me tin parapliroforisi kani ton kosmo na kytaxi tromagmena opion taxidepse televtea apo to Mexico?
    Ti gynete otan mehri na diapistothi oti kapios ine forea i nosi pernane meres ke erhete se epafi me sygenis ke filus?
    Ti gynete otan i thorakisi tu ESY ine mono sta logia ke ohi stin praxi ke to mono pu mas sozi ine i megali apostasi apo tis hores opou ekdilothike i epidimia?
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;