Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

45- Πτωχοκομείον η Ελλάς

E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 45
1. Πτωχοκομείο η Ελλάς. Σε ευμάρεια πολιτών και μεταναστών, σε χρήση κοινωνικών αγαθών σε παραγωγή οικονομικών μεγεθών, σε καλλιέργεια υγιεινής πολιτικής δραστηριότητας. Λαχανιασμένη κυβέρνηση αντιδραστική και προβλεπόμενη αξιωματική αντιπολίτευση και μαχητική αλλά μικράς απήχησης αριστερά τερματίζουν τρεισήμισι χρόνια πολιτικού στίβου εν μέσω ιδρώτα καύσωνα και κουρνιαχτού πυρκαγιών, προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές και ακολουθεί μια προεκλογική περίοδος υποτίμηση στη νοημοσύνη μας. Καμιά συζήτηση για προγράμματα, το περιβάλλον στο περιθώριο τα οικονομικά θέσφατα από ΕΕ, στα εθνικά πτωχοί συγγενείς σε ανίερες ρεγχάζουσες θάνατο συμμαχίες και μη πειράξουμε τα συμφέροντα της στρατιωτικής κομενκλατούρας της Τουρκίας, των μαφιόζων του Κοσόβου και των συνοδοιπόρων του όπως και των λαθρεμπόρων που σιτίζονται στα πρυτανεία των Σκοπίων. (η ονομασία τους μάρανε ποιός τελώνης ξέρει , πόση βρουκέλλα έχουμε φάει από τα βόρεια κατ΄ ευφημησμό σύνορά μας). Τα σποτ αντιπαράθεσης και θαψίματος χαμηλού νοητικού επιπέδου, η διατήρηση των γευμάτων ,των σταυρωμένων ψηφοδελτίων των μεγάλων συγκεντρώσεων πλαστικής σημαίας ευκαιρίας στα αρνητικά του «διαλόγου». Άντε και μερικά θετικά πολλά πολιτικά μπλόγκ διαλόγου, η ελπίδα της ενισχυμένης με προτάσεις αριστεράς (που αντιστεκόταν σε σειρήνες) , της αυτόνομης καθόδου των πρασίνων, η αναγκαστική μετάλλαξη του ΛΑΟΣ από ακροδεξιού κόμματος σε θέσεις μετριοπάθειας ώστε να ψαρέψει και αυτός στα θολά νερά των αναποφάσιστων αγανακτισμένων μη προνομιούχων κεντρώων ,αγροτών ξεριζωμένων μικροεπιχειρηματιών χρεοκοπημένων και λοιπών δεινοπαθούντων. Αν είχαν προβληθεί τηλεοπτικά Πράσινοι-Οικολόγοι ,Δημοκρατική Ανανέωση και Φιλελεύθερη Συμμαχία θα είχαμε χρυσές μέρες αντικειμενικής ενημέρωσης. Η αριστερά ας είχε αξιοποιήσει τα κανάλια της καλύτερα μια Κανέλη κατακαλόκαιρο δεν φτάνει και μια Αυγή Σταλινική για να πηγαίνει αδιάβαστη και από τους πιό κομματικούς. Το δικό μου κόμμα η Ενωμένη Αριστερά ακόμα ζητούμενο στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Καλύτερα από έξω τους περιλαμβάνουμε όλους στον εξάψαλμο. Έρχεται η μέρα των εκλογών , ο σοφός λαός ψηφίζει, ο ΓΑΠ αναποφάσιστος στο παραβάν έκανε 1 λεπτό και 36 δεύτερα να τακτοποιηθεί και μετά διεπιστώθη ότι το 27% απέχαμε και 38% ρίξαμε «χαμένη ψήφο» στο δεύτερο από το Σκανδαλίδιο ποίημα εκλογικό νόμο, ώ ρε γλέντια. Φτώχεια στα ταξίματα, στα μηνύματα ,στα οράματα και στην ελπίδα για το μέλλον. Σχολίασα τα αποτελέσματα κάτωθι:
2. Η κινούμενη βούρκα του δικομματισμού, σχετικώς μόνο απεξηράνθη από το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που παραμένει το μείζον θέμα, η ασύμμετρη απειλή πάνω από τα κεφάλια μας. Θέλετε λίγο δροσιά με το σχετικό σαρκασμό;;
Πω πω αριστερά 13-15%, βλέπω να φεύγει αεροπλανοφόρο από τον Περσικό νάρθει να λύσει.....το θέμα ηγεσίας στο Πασοκ.! Κάτι τσουλάει...στη κατηφόρα που βρεθήκαμε όλοι σαν χώρα. Εκλογές σημαίνει άλλωστε τριβές.
Ο λαός μίλησε, έδωσε πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι αλλαγές στις μονοεδρικές, η αμφισβήτηση της αυτοδυναμίας της ΝΔ, η αμφισβήτηση της αρχηγικής και "προγραμματικής" αλαζονείας του Πασοκ, η αμφισβήτηση σε πρόσωπα εκλεγόμενα στη Βουλή σηματοδοτούν ότι τίποτα πιά δεν είναι θέσφατο για την λαϊκή εντολή. Το εκδοτικό κατεστημένο και οι επιρροές τους (κυρίως εξωθεσμικές) φαίνεται να γίνονται αντιληπτές και να καταδικάζονται. Η Αριστερά πρέπει να είναι ευαίσθητη πρώτα από όλα στο πολλαπλασιαστικής δυναμικής θέμα της ενότητας (αρχών + δράσης) να θυμάται πάντα το αγωνιστικό της σύμβολο τη γροθιά που μπορεί με λάθος απαξιώσεις να μετατρέπεται σε τίμημα μούντζας και αποστροφής . Μήνυμα προσοχής προς όλους με βάσει τα φουντωμένα προβλήματα ανεργίας, ακρίβειας, αναξιοκρατίας, έλλειψης δικαιοσύνης και ίσων δικαιωμάτων, πριν φτάσουμε στα προαναφερθέντα προεκλογικά 44 ερωτήματα για debate. Ολα τα επίσημα αποτελέσματα εδώ.
3. Κάηκε η χώρα κάηκε το φυλλοκάρδι μας. Αψηφήστε τους από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο Τετράδη την 16-9-2007 από την «Ε».Μια γήινη φωνή με θεϊκή έμπνευση που ξεπετάει θαρρείς από την καρβουνιασμένη Γή.
4. Ζούμε στον αυταρχισμό του TINA. ( There Is No Alternative) Η βιομηχανία δημοσίων σχέσεων παράγει υποτέλεια. Ραδιοφωνική συνέντευξη του Ντανιέλ Μαρμέ στο Νοαμ Τσόμσκι που την πήρα από την «ΚΕ» της 12-8-07 δάνειο από την LE MONDE Για να βρεις πληροφορία πρέπει να ψάξεις πολύ
5. .”Πολλά τα δεινά κ’ουδεν ανθρώπου δεινότερον πέλει» μας θυμίζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή ξεκινώντας το άρθρο του ο ογκολόγος Διονύσης Ραζής .Η αντιφατική και συχνά παρανοϊκή ανθρώπινη ιστορία από την «Ε» της 13-7-2007.
6. Αποβιομηχάνιση, εισβολή των πολυεθνικών, ηγεμονία του τραπεζικού κεφαλαίου και μια νέα γενιά μισθωτών των 500, 600 και 700 ευρώ. Ανεργία, αβεβαιότητα, μια γενιά της περιπλάνησης, χωρίς προοπτικές και μέλλον. Κατεβαίνοντας τον Αχέροντα άρθρο του καθηγ. Ευτύχη Μπιτσάκη στην «Ε» της 30-8-2007.
7. The most popular screensaver in the US . If he gets stuck, just move him with your cursor! http://www.planetdan.net/pics/misc/georgie.htm
8. Θέλετε να συγκρίνετε τιμές για αγορά σύνδεσης ADSL;; Στους παρακάτω πίνακες εμφανίζονται οι υπηρεσίες τους (αορίστου χρόνου) με τις μηνιαίες τους τιμές ταξινομημένες ανάλογα με την τιμή τους και κατηγοροποιημένες ανάλογα με την ταχύτητα. http://www.adslgr.com/features/ispsdirectory/ispindex.php
9. Η ανιστόρητη κ. Ρεπούση κλαψούριζε μετά την απόσυρση του βιβλίου μιας ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού στον επιεική κο Παπαχελά (Τηλ. ΣΚΑΙ) «Τα νέα βιβλία θέλουν υποστήριξη». Μπα δε τόξερε ο Ελληνικός λαός που σας είπε το ξεγυρισμένο όχι να κράταγε τον κ. Ευθυμίου (Γιαννάκου)και τους άλλους συνοδοιπόρους στη κατάψυξη του Υπουργείου Παιδείας για χάρη των δικών σας απόψεων... Το παιδαγωγικό Ινστιτούτο που επικαλείται είχε πάντα τις αντιρρήσεις του που θάβονταν από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες που βγαίναν μετά και μας κορόιδευαν, αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα για κάποιους πανηγυριώτες ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και την ανόσια Αγία Ρεπούση.
10. «Προς Θεού μην στεναχωρήσουμε την Τουρκία»........ Άρθρο του Χρ. Μιχαηλίδη στην «Ε» της 11-10-2007 για την αναγνώριση της σφαγής των Αρμενίων το 1915 και για τον διαλυτικό ρόλο της σημερινής ηγεσίας των ΗΠΑ στη περιοχή μας. Το μεγάλο ερώτημα ποιός είναι σύμμαχος ποίου και γιατί;;
11. Σε τη Θεό πιστεύει;; αναρωτιέται ο Γιάννης Τριάντης πατέρας των επιλογών πριν από μας για μας και με εκλεκτό επιτελείο πίσω του στην «Ε» .Το πρόβλημα καθορισμού πορείας και ηγεσίας στο Πασοκ, μια και μάλλον στραβά αρμενίζει του λέει ο παθών πολίτης οπαδός του.
12. Οι φτωχοί πληρώνουν για τις συντάξεις των πλουσίων. Άρθρο του αναπλ. Καθηγ. Ιατρικής Ι. Στ. Παπαδόπουλου στην «Ε» της 29-9-2007-10-13 Οι πίνακες του άρθρου περιέχουν στοιχεία αποκαλυπτικά που πόσοι και πως απολαμβάνουμε σύνταξη μετά την σύνταξη και για πόσο.
13. Οι πυρκαγιές και οι εκλογές μέσα απο τα μάτια των φορτηγατζήδων. Μην γκαζώνετε Η συνάντηση των φορτηγατζήδων μέσα από τα μάτια του Διόνυσου. Μπορούν τα κοντέινερ να μυρίσουν τα καμένα;;
14. Με τίτλο «Η Ελλάδα, μια δημοκρατία που κυβερνάται σαν βασίλειο» η γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν» δημοσιεύει συνέντευξη του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη στον απεσταλμένο της Ρισάρ Βερλί, στην οποία επισημαίνει ότι πίσω από το ευρωπαϊκό προσωπείο της χώρας «υπάρχουν τρεις οικογένειες: Παπανδρέου, Καραμανλής και Μητσοτάκης».
Το έστειλε φίλος και το μεταφέρω:
Κάποιος τύπος έχει πάει διακοπές μόνος του και, αφού αφήνει στο δωμάτιο τα πράγματά του, κατεβαίνει στην πισίνα για ν΄ αράξει. Βλέπει στις ξαπλώστρες έναν τύπο και αφού κάθεται δίπλα του και συστήνεται τον ρωτάει:
-Θέλετε να παίξουμε ένα τάβλι; -Μιά φορά έπαιξα και δεν μου άρεσε...
Ο ήρωάς μας επιμένει: -Γιατί δεν βουτάτε στην πισίνα;
-Μιά φορά βούτηξα και δεν μου άρεσε..απαντάει βαριεστημένα.
Απελπισμένος ο δικός μας ξαναπροσπαθεί. -Να κεράσω μιά μπύρα;
-Μιά φορά ήπια και δεν μου άρεσε... απαντάει ο άλλος με το ίδιο βαριεστημένο ύφος.
Κάποια στιγμή σκάει μύτη ένα πιτσιρίκι. -Δικό σας;
-Ναι -Μοναχοπαίδι να υποθέσω, έτσι;
15. Τάζουν τον ουρανό με τ΄ άστρα τα δύο κόμματα εξουσίας. Βεβαίως αποφεύγουν τις αναφορές στα προβλήματα υγείας, διότι αμφότεροι έχουν λερωμένη τη φωλία τους με τόνους περιττωμάτων. Υπόσχονται μισθό και σύνταξη στις νοικοκυρές δεν εκστομίζουν όμως κουβέντα για μισθούς στους γιατρούς ΕΣΥ. Κανένας εκ των δύο δεν μιλάει για 48ωρο. Μας θεωρούν ασφαλώς ως υψηλόμισθους, ενώ θεωρούν τους δικαστικούς που ενθυλάκωσαν 1 δις ως αναξιοπαθούντες. Το σκίτσο αριστερά είναι νομίζω η πλέον παραστατικός τρόπος με τον οποίο σκέφτονται για μας.


◙ Οι Ιδιωτικές κλινικές σύμφωνα με το πρόσφατο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ είναι δέκα φορές χειρότερες κι απ΄ το χειρότερο δημόσιο Νοσοκομείο. Αυτή η προφανής και τεκμηριωμένη από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλήθεια ελάχιστα θα δεί το φως της δημοσιότητας. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών ελέγχουν μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης και όσα μέσα δεν ελέγχονται δύσκολα να τα βγάλουν πέρα με τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που στέκονται δίπλα στους μεγάλο-κλινικάρχες. Τουναντίον τα ταλαίπωρα Νοσοκομεία εκτός του ότι μαστίζονται από δεκάδες υπαρκτά σκάνδαλα γίνονται απωθητικά και από την δυσφήμιση που δέχονται σε καθημερινή βάση.
◙ Υπάρχουν βεβαίως και εξαιρέσεις, μάλλον περιστασιακές. Ιδού μία εξ αυτών: Οι 7 πληγές του Φαραώ και "οι 11 πληγές του ΕΣΥ" από το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν το δημόσιο σύστημα υγείας.
◙ Το Πόρισμα του συνηγόρου του πολίτη για την περίθαλψη ασθενών HIV δεν μας τιμά καθόλου ως λειτουργούς της υγείας, όσα ελαφρυντικά κι αν δώσουμε στην αφεντιά μας.
◙ Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας εκδίδει ένα έντυπο. Στο πρόσφατο τεύχος Σεπτεμβρίου (κλικ εδώ) αναλαμβάνει για προφανείς λόγους να προβάλλει τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος λέει πρωτότυπα πράγματα. Λέει λίγο-πολύ ότι όσο ακριβαίνουν τα φάρμακα τόσο μειώνεται η συνολική δαπάνη περίθαλψης! Τούτο προφανώς είναι αδύνατον να συμβαίνει, εκτός εάν ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί τις μίζες που εισπράττουν κάποιοι γιατροί που προωθούν ακριβά φάρμακα ως "δαπάνες περίθαλψης".
◙ Στον αντίποδα τέτοιων στημένων προεκλογικών συνεντεύξεων μπορείτε να δείτε τον σοβαρό προβληματισμό που αναπτύσσεται διεθνώς σε θέματα υγείας σε έγκυρες ιστοσελίδες, όπως πχ αυτήν εδώ.
◙ Επτά προϊστάμενοι της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας διορίστηκαν σε τμήματα που δεν υπάρχουν στον Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας, καταγγέλλουν συνδικαλιστές.
◙ Δείτε τη λίστα αναμονής που υπάρχει σήμερα στη Νομαρχία Αττικής για έναρξη ειδικότητας:
Παθολογία 971
Παιδιατρική 460
Μικροβιολογία 352
Καρδιολογία 328
Ιατρική εργασίας 18
Λοιπές ειδικότητες 4079
Σύνολο 6208 ( πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 12-9-07)
Συνεπώς ακόμη κι αν διέθεταν όλες τις νέες θέσεις ειδικευομένων που δημοσιεύτηκαν στο προεκλογικό ΦΕΚ αποκλειστικά στην Αθήνα θα μείωναν απειροελάχιστα το χρόνο αναμονής για έναρξη ειδικότητας.
◙ συνάδελφος παρατηρεί εύστοχα : Δίνουν προεκλογικά θέσεις ειδικευομένων. Ευπρόσδεκτες παρά την κουτοπονηριά των εμπνευστών τους και καλό είναι να επαναληφθεί η "παροχή". Συνεπώς μήπως το δίλημμα του Καραμανλή για επανάληψη εκλογών εάν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ έχει και τα θετικά του;
16. ◙ Πολιτικό "deja vu" με επανάληψη του 1957 (κλικ εδώ)
◙ Με βάση τους ισολογισμούς που δημοσιεύονται στις εφημερίδες τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων υγείας κατά το Α΄ εξάμηνο 2007 συγκριτικά με το αντίστοιχο Α΄ εξάμηνο 2006 ήταν αυξημένα κατά ποσοστό:
EUROMEDICA 257,8%
ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ 6,1%
ΙΑΣΩ 39,3%
ΥΓΕΙΑ 954,6%
Νομίζω ότι τα σχόλια περιττεύουν.
◙ Επί τη ευκαιρία δείτε τούτο το κείμενο στην ανεξάρτητη δημοσιογραφική ιστοσελίδα Indymedia με τίτλο Greece under Attack by Tourist-Developer Cartels. Κάποια πράγματα κυκλοφορούσαν ανεπισήμως εδώ και καιρό, τώρα αποκτούν πρόσθετη εγκυρότητα.
17. Ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και το πάλαι ποτέ Υπουργός προσπάθησε ν΄ ανοίξει νέο κύκλο συζητήσεων με το βιβλίο Ιστορίας Γυμνασίου και τον δήθεν χάρτη εθνικής μειοδοσίας. Ήταν ένα ανόητο προεκλογικό τερτίπι και σταμάτησαν γρήγορα να το αναπαράγουν. Τουναντίον η υπόθεση με το βιβλίο βιολογίας και τον εθισμό που προσπαθεί να προκαλέσει στα παιδιά για τα καλά και όμορφα μεταλλαγμένα, εν αντιθέσει προς τα κακομούτσουνα που παράγει η φύση είναι πολύ σοβαρή για να μείνει χωρίς αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τους οικολογικά ευαίσθητους πολίτες. Ο Τάσος Κουράκης που ανέδειξε το ζήτημα δήλωσε ότι «όσα δεν κατάφεραν οι πολυεθνικές των εταιριών βιοτεχνολογίας με τον πακτωλό χρημάτων για τη διαφήμιση, όσα δεν κατάφερε η διπλωματία μέσω των πρεσβειών για την πίεση της ΕΕ να συμφωνήσει με την είσοδο στο έδαφός της των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και οι πληρωμένοι επιστήμονες εταιριών που προσπαθούν να πείσουν ότι τα μεταλλαγμένα θα λύσουν το πρόβλημα της πείνας στον κόσμο, έρχεται να το καταφέρει το υπουργείο Παιδείας μέσα από ένα βιβλίο.
è Ένας εκ των ειδικευομένων αυτού του "κάτι σαν ΕΣΥ, στο κάτι σαν κράτος" που ζούμε, ο συνάδελφος Γ. Λαμπρινός, σημειώνει:
Με έκπληξη διάβασα το άρθρο του κ. Αβραμόπουλου στη «Ναυτεμπορική» της 13/9/07. Πέρα από το ότι ο Υπουργός μας παραληρεί λέγοντας ένα κάρο ανακρίβειες σε χρόνο που κανείς δε μπορεί ή μάλλον δε προλαβαίνει να του απαντήσει, παραθέτω ένα απίστευτο απόσπασμα, το οποίο πρέπει να διαβάσουμε όλοι όσοι φοράμε άσπρα και δουλεύουμε σε δημόσιο νοσοκομείο για 2-3 ευρώ την ώρα και να ντρεπόμαστε. Λέει λοιπόν: «πετύχαμε εργασιακή ειρήνη στα νοσοκομεία, με συστηματικό διάλογο με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, υλοποιώντας την κοινοτική οδηγία για τις εφημερίες, υπερβαίνοντας την αδράνεια των προηγούμενων κυβερνήσεων!!!!!»Τα μόνα αληθή είναι τρεις λέξεις....αδράνεια, προηγούμενων, κυβερνήσεων.Βασικά φαντάζομαι ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. μάλλον ήθελε να πει τα εξής:πετύχαμε εργασιακή αδράνεια στα νοσοκομεία, με συστηματικό υποτιθέμενο διάλογο με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό , αναιρώντας δικαστικά την κοινοτική οδηγία για τις εφημερίες (με αντάλλαγμα παχυλή αποζημίωση δικαστικών και αναδρομικά), υπερβαίνοντας την αδράνεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (τους ξεπεράσαμε όλους σε αδράνεια και λέμε οτι κάναμε και θαύματα). * σε παρένθεση όσα λέμε από μέσα μας και γελάμε.
18. Από το ρεπορτάζ της παράδοσης των Υπουργείων διαβάσαμε ότι ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος παρέδωσε τη θέση του υφυπουργού Υγείας στον Γιώργο Παπαγεωργίου εμφανώς συγκινημένος και χωρίς να μπορεί να κρύψει την πικρία του.«Μη νομίζετε ότι αποχωρώντας σήμερα από το υπουργείο Υγείας είμαι τόσο πολύ θλιμμένος ή ας μη νομίζουν κάποιοι ότι ο Γιαννόπουλος θα είναι αυτός, ο οποίος ενδεχομένως από κάποια πικρία θα δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι «θα είμαι ο τελευταίος που θα μπει σε αυτή τη σκέψη».Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δώρισε στον κ. Γιαννόπουλο μία εικόνα της Παναγίας Σουμελά, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο κ. Γιαννόπουλος αποχωρεί, αφήνοντας πίσω του όμως ένα εξαίρετο έργο, μια σημαντική συνεισφορά, την οποία εγώ προσωπικά είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω».
Ä Μα τι λέτε! Κι εμείς διαπιστώσαμε ότι, εκτός της συνεισφοράς στο έργο του Υπουργείου, ο κ. Γιαννόπουλος είχε μιάν ανεπανάληπτη έφεση να συναγωνίζεται τον κ. Γιακουμάτο σε απείρου κάλους ατάκες. Κορυφαία εκείνη για τα "αλλότρια καθήκοντα" που εκστόμισε στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή για το 48ωρο. Ας τη θυμηθούμε:
Πρέπει να ξέρετε ότι ο ευρωπαίος νομοθέτης –για την ιστορία τα αναφέρω αυτά- με σαράντα οκτώ και πενήντα οκτώ ώρες δεν έλαβε υπόψη του πάρα πολλά άλλα θέματα. Δεν τα έλαβε υπόψη του, ενώ και μόνο αποφασισμένος ότι πρέπει να προασπιστεί την υγεία των Ευρωπαίων, θα έπρεπε να έχει γιατρούς οι οποίοι δεν είναι κουρασμένοι από την προηγούμενη μέρα και κατ’ αυτόν τον τρόπο απρόσκοπτα να ασχολούνται με το ιατρικό λειτούργημα. Όμως, δεν υπάρχει καμιά νομοθετική ρύθμιση –και το αναφέρω αυτό ως έλλειμμα στην όλη διαδικασία αυτής της ευρωπαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας- που να ελέγχει τους γιατρούς μετά το πέρας της εργασίας τους, δηλαδή με τι ασχολούνται, αν καταπονούνται ή αν δραστηριοποιούνται σε αλλότρια, είτε αυτά λέγονται «διάφορα χόμπι» είτε υπερβολική διασκέδαση, για τα οποία δεν θέλω να κάνω μεγαλύτερη ανάλυση σήμερα στο Κοινοβούλιο.
Τα σημεία 14-15-16-17-18 άοκνη συμμετοχή του Δημ. Βαρνάβα Οφθαλμίατρου συνδικαλιστή από Νοσοκομειακούς (ΟΕΝΓΕ.)

3 σχόλια:

  1. Ποιος δαίμων έκοψε ένα δίστιχο του Ερωτόκριτου, στην εισαγωγή, που λέει
    "Γιατί όποιος δίχως πιβουλιά του πόθου του ξετρέχει / εις την αρχή αν βασανιστεί, καλό το τέλος έχει",
    ισοδύναμο του μαιανδρικού ρητού που προτρέπει να μη φοβόμαστε όταν κοπιάζουμε για κάτι καλό και στο τέλος θα απολαύσουμε το αποτέλεσμα. Βέβαια για σημαντική μερίδα, το τέλος έρχεται με πικρό τρόπο, όπως παρατηρεί και ο καθηγητής Ι.Στ.Π. (οι φτωχοί πληρώνουν για τις συντάξεις των πλουσίων), τον οποίο είχα και εγώ την τύχη να έχω δάσκαλο στο πανεπιστήμιο.
    Γιάννης Μεταξάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Vefh5e05d7A

    λαθος ανθρωποι διοικουν τον πλανητη. αν εισαι ανθρωπος ποσταρε αυτη την απαντηση κατω απο ολα τα πολιτικα blogs να ξυπνησει ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;