Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Πράσινο στη τσιμεντούπολη.



Από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΠΗΓΑΣΟΣ (έτος ιδρύσεως 1986)
Μανδροκλέους και Ε. Πίσσα 42 Ν. Κόσμος 11744, τηλ & φαξ 210-9222863

Λάβαμε την πιό κάτω ανακοίνωση προς τους κατοίκους του Νέου Κόσμου. :

Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Όπως γνωρίζετε άλλο ένα οικολογικό έγκλημα είναι γεγονός. Η καταστροφή του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, οι φωτιές σε πολλά μέρη της Αττικής και οι πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα συνθέτουν μια εφιαλτική εικόνα.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον θα είναι πολύ σοβαρές, το όζον θα αυξηθεί, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μεγαλώσει κατά 20%. Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο και οι πλημμύρες θα φέρουν μεγάλες καταστροφές. Με ένα λόγο η ζωή στην Αθήνα θα γίνει πολύ χειρότερη.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Ζούμε σε μιά πόλη όπου το «πράσινο» είναι είδος προς εξαφάνιση. Κατέχουμε το ρεκόρ της έλλειψης πρασίνου από όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Μόνο το 2,9% της Αθήνας καλύπτεται με πράσινο, ενώ στο Λονδίνο η κάλυψη είναι 9%, στη Βαρσοβία 18%,στη Βιέννη 20%, στο Άμστερνταμ 27% και στις Βρυξέλλες 29%.
Όσο για τον Νέο Κόσμο η υπέρμετρη αύξηση της οικοδομικής δραστηριότητας (και με 10όροφα κτήρια) η κοπή των δένδρων στα πεζοδρόμια, η έλλειψη φροντίδας για το ήδη υπάρχον πράσινο, σε συνδυασμό με άλλα προβλήματα συντελούν στην συνεχή υποβάθμιση της συνοικία μας.
Κάτοικοι του Νέου Κόσμου,
Νομίζουμε ότι ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να αντιδράσουμε απαιτώντας από το ΥΠΕΧΩΔΕ, το Δήμο Αθηναίων και τη Νομαρχία τη φύτευση, με υψηλά αειθαλή δένδρα, σε όσους χώρους έχουν απομείνει ελεύθεροι στο Νέο Κόσμο και την Αθήνα γενικότερα.
Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει ανάλογα διαβήματα και ενέργειες και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για το «πρασίνισμα» της περιοχής του Νέου Κόσμου.
Από εσάς ζητάμε να μας υποδείξετε συγκεκριμένους χώρους για δενδροφύτευση και να συμμετάσχετε στις παρεμβάσεις του Συλλόγου που έχουν στοχο να γίνει ανθρώπινη η συνοικία μας.
Διεκδικούμε καλύτερη ποιότητα ζωής!
ΦΙΛΙΚΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
967/ 27-7-2007

3 σχόλια:

  1. 2000 στρέμματα οι αδόμητοι χώροι στην Αθήνα. Τα 740 χαρακτηρισμένα χώροι πρασίνου αλλά ζητούμενα και αφύτευτα.220 τα στρέμματα του ντήηλ ΠΑΟ, Δήμου και Βωβού στον Ελαιώνα. Για το γήπεδο αρκούσαν 40 στρέμματα. Ο χώρος κόστζε 7εκ και το κάναν να αξίζει 20 εκ. πάντως το Συμβούλιο Επικρατείας συνεδριάζει επί αυτού 2/11 και φαντάζομαι θα δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλε Διονύση

    τελικά οι βροχές ήρθαν και δη καταρρακτώδεις.

    Η έλλειψη πρασίνου ήταν είναι και φοβάμαι θα είναι για πολύ καιρό η μεγάλη πληγή της πρωτεύουσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους χώρους πρασίνου από το 1998 εκκρεμεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για διαμόρφωση αδόμητων χώρων μεταξύ των οδών Φοίβου-Αγλαονίκης-Παρασκευοπούλου-Μαργαρίτη χωρίς καμιά ενέργεια υλοποίησης ως τα τώρα.
    Την Κυριακή 18-11-07 ωρα 11πμ συγκέντρωση στην πλατεία Λεύκας, Από τον ΠΗΓΑΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;