Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Βγάλτε τις κουκούλες



Οι γνωστοί μπαχαλάκηδες χρόνια τώρα φορώντας κουκούλα αγωνιστή απομαζικοποιούν μεγάλα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας για ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομικά αιτήματα και παναθρωπινες αξίες που πλήττονται από τον άκρατο καπιταλισμό που ζούμε. Τι σημαίνει πρακτικά οι βαριές ποινές για τις κουκούλες, εντολή στην αστυνομία να διαλύσει κάθε διαδήλωση με την επισήμανση έστω και ενός κουκουλοφόρου. Κατάλυση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος από μια αυταρχική και πανικόβλητη κυβέρνηση της ολιγαρχίας. Οι οργανωμένες συμμορίες αλητών ύποπτης προέλευσης, τάχα αναρχοαυτόνομοι, σε περίπτωση βανδαλισμών ξένων περιουσιών, κλοπών και ΅απολλοτριώσεων΅διαπράττουν αδίκημα οργανωμένης σύστασης συμμορίας που απλά η αστυνομία είναι ανίκανη ή δεν θέλει να τα ελέγξει. Ακόμα και μέσα σε Πανεπιστημιακούς χώρους. Ασε που επαναφέρουν το έωλο περι περιύβρισης αρχής για κάθε περίπτωση κακοδικίας......



Μην ξεχνάτε το λαικίστικο μέσο της ποινικοποίησης της κουκούλας είναι πρόταση του Δεκέμβρη από τον κ. Καρατζαφέρη που ειδικεύεται σε τέτοιες επιπόλαιες προσεγγίσεις . Κουκούλες χρησιμοποιούν η άρχουσα τάξη στη χώρα με τις τεράστιες κερδοφορίες, την ατιμωρησία, στα εγκλήματα του λευκού κολλάρου, την έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, τα καρτέλ της ακρίβειας, τα αντιπαραγωγικά ελλείματα, την τεράστια φοροδιαφυγή, την υποκουλτούρα των μέντια, τον δήθεν κόσμο της νύχτας, τα φοβικά σύνδρομα της ανεργίας και του ρατσισμού, την χειραγώγηση των ονείρων των νέων για ένα καλύτερο κόσμο με παιδεία εργασία και πολιτισμό.




Ενα έχω να προτείνω εφαρμογή των κείμενων νόμων, και πολύ μετεκπαίδευση στην Ελληνική Αστυνομία. Εχει μείνει πίσω να παρακολουθεί ή να κυνηγά κουκούλες σε μια πρωτεύουσα που 2 εκατομύρια άνθρωποι κυκλοφορούν χωρίς ταυτότητα, πολιτικού πρόσφυγα, οικονομικού μετανάστη ή περαστικού τουρίστα ή ρομά.


Οσο για την Αριστερά ας ξέρουν όλοι δεν είχε ποτέ ανάγκη κουκούλας.

Σχετικά έγραψαν:
1. Για την ποινικοποίηση της κουκούλας 39σχόλια
2. Κάποιες κουκούλες με το χρόνο έγιναν γραβάτες. 22σχόλια
3. Κουκούλα για την ανοιξιάτικη κολεξιόν του 2009. 19σχόλια
4. Ιδιώνυμο. 32σχόλια
5. Κεκαλυμμένες σκέψεις. 37σχόλια
6. Κουκουλάκης' Ουρσουρσλααγκ. Το Ιδιώνυμο 15σχόλια
7. Αν τα σπάνε χωρίς κουκούλες είναι ΟΚ. 16σχόλια
8. Γιατί αύριο να μην ψηφίζω με ονοματεπώνυμο;; 12σχόλια
9. Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε;; 5σχόλια
10. Θα έχω έκπτωση χωρίς κουκούλα;;
11. Να ποινικοποιηθούν ανικανότητα και ....καπότες! 137σχόλια
12. Το ύφασμα 35σχόλια
13. Κουκουλωμένες ταυτότητες
14. Κουκούλα καημένη πως βαστάς και δεν ραγίζεις. 1σχόλιο
15. Νέα μέτρα
16. Ο νόμος του Μακιαβέλι 25σχόλια

14 σχόλια:

  1. Δεν φταίει ο νομοθέτης Διόνυσε για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων.
    Φταίει η Πανεπιστημιακή κοινότητα στο σύνολό της, το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του, οι οι διοικήσεις και οι φίλαθλοι όλων των ομάδων στο σύνολό τους, που ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια την παρουσία των κουκουλοφόρων στις εκδηλώσεις τους.
    Έπρεπε να τους είχαν τσακίσει.
    Εάν το είχαν πράξει και δεν θα νομοθετούσαμε σήμερα και πιο μαζική συμμετοχή πολιτών θα υπήρχε.
    Ευθύνη βέβαια φέρει και η οικογένεια, που στο κυνήγι του επιούσιου ή του πλουτισμού θυσίασε την συνοχή της και το ενδιαφέρον για τα παιδιά.
    Όσο για τον Καρατζαφέρη σήμερα ή κάποιον άλλο αύριο, σίγουρα θα κερδίζει πόντους, αφού ο πολίτης αισθάνεται ανασφαλής στην ίδια του την πατρίδα και τα δύο κόμματα εξουσίας τον θυμούνται μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντικαταναλωτικό πρελούδιο του λαϊκού κινήματος

    Κ.Λ.Α.Τ.Α.Ρ.Ω.

    Το Κίνημα Λαϊκής Απελευθέρωσης Τοκογλυφίας, Αισχροκέρδειας, Ρύπων, Ωχ-ημάτων (ΚΛΑΤΑΡΩ) ενίκησεν ! Ικανοποιήθησαν τα αιτήματά μας!

    Δεκάδες δις ευρώ εδόθησαν στις τράπεζες. Προσωρινά απεσοβήθει η πτώχευση των πιό βουλιμικών και ένα μεγάλο μέρος των κερδών αυτών θα το επενδύσουν σε αναπτυξιακά έργα σε Μύκονο, Μπαχάμες και κυρίως σε υποανάπτυκτα βραχονησάκια.

    Δεκάδες δις ευρώ μειώθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ώστε οι συνταξιούχοι να μην μπορούν να πάρουν εφάπαξ και συντάξεις, που παρανόμως διεκδικούσαν τόσα χρόνια και να αναγκαστούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

    Χιλιάδες εργαζόμενοι, τεμπέληδες κατά το πλείστον, απελύθησαν ώστε τα εργοστάσια και οι επιχειρήσεις να εργάζονται πιό αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά με μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους.

    Χιλιάδες αγρότες, βιοτέχνες και επαγγελματίες, που δεν εκσυγχρονίστηκαν και δεν πλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους, μας άδειασαν τη γωνιά για να μπορέσουν οι παγκόσμιες εταιρείες να βρουν πελατεία χωρίς ανταγωνισμό και να αναπτυχθούν αυξάνοντας τις τιμές.

    Κατορθώσαμε να προσανατολίζουμε την μάζα να αποδέχεται χωρίς φόβο τα επαναστατικά χημικά μας, που καθαρίζουν σκουπίζουν τελειώνουν, ώστε οι δουλειές τους να μην καθυστερούν.

    Κατορθώσαμε να διευρύνουμε τον πληθυσμό που πάσχει από «ανίατες» μακροχρόνιες ασθένειες ώστε να υπάρχει πλατιά απόκριση «εθελοντών» στα πειράματα, χωρίς να βάζει η φαρμακοβιομηχανία το χρήμα αλλά τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων καταναλωτών. Χωρίς θυσίες καμία επιστήμη δεν αναπτύσσεται.

    Κατορθώσαμε οι μεγάλες ανώνυμες εταιρείες να πωλούν μαζικά επώνυμα προϊόντα σε καλά ενημερωμένους καταναλωτές από τις διαφημίσεις, που προβάλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

    Κατορθώσαμε η μάζα μεταξύ της να μην έχει και πολλές επαφές ώστε ο καθένας ατομικά και μόνος του να αναπτύσσεται χωρίς τα κουτσομπολιά των διπλανών του καθοδηγούμενος από την επιστημονικά ορθή διαφήμιση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Κατορθώσαμε η πλειοψηφία της μάζα να μην διαμαρτύρεται όταν μετακινείται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιβάλαμε η ανάπτυξη του μετρό να γίνει αφού πρώτα η μάζα αγοράσει αυτοκίνητο, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι αναπτυξιακές προσπάθειες των εταιρειών πετρελαίου, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των τραπεζών.

    Τα καυσαέρια αυξήθηκαν και εμπλουτίστηκαν με νέες χημικές και αρωματικές ενώσεις. Για πρώτη φορά στην ιστορία των τελευταίων δεκαετιών δόθηκαν άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Αττική, ενάντια στις υποχρεώσεις του ΚΙΟΤΟ.

    Τα δάση μειώνονται καθημερινά, προς όφελος της αειφορίας των αναπτυξιακών κερδών της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Γι αυτό καίγονται, οικοπεδοποιούνται, αγροτουριστικοποιούνται και τα άγρια και επικίνδυνα θηρία εξολοθρεύονται. Το νερό, όταν δεήσει να βρέξει, δεν μένει πιά στα καμένα δάση αλλά τρέχει πολύ πιο γρηγορότερα στα ποτάμια παρασύροντας τα εργοστασιακά λύματα, τα σκουπίδια, το γόνιμο επιφανειακό χώμα των χωραφιών και ενίοτε και τους ίδιους τους αγρότες, ρίχνοντας όλα αυτά μαζικά στην θάλασσα. Ο θεός είναι μαζί μας, γιατί μας βοηθάει με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην μείωση των βρωμιών, καθαρίζοντας έτσι γρηγορότερα το περιβάλλον, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα την θάλασσα με πολλά διατροφικά υγιεινά στοιχεία για τα ψάρια.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Μεγάλος Πατερούλης, σε συνεργασία με τις εταιρείες βιοτεχνολογίας έθεσαν όρια επιμόλυνσης των βιολογικών προϊόντων με μεταλλαγμένους οργανισμούς! Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσανατολίζεται να αποδεχτεί αυτά τα όρια, πλησιάζοντας αυτά της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ώστε οι καταναλωτές να μην μπερδεύονται με πολλές έννοιες και ταυτόχρονα να έχουν μεγάλη ποικιλία επιλογών συμβατικών προϊόντων.

    Το κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ πρότεινε στις γαλακτοβιομηχανίες, να διευρύνουν ακόμα περισσότερο την διαφορά τιμής παραγωγού και καταναλωτή ώστε να μεγαλώσουν τα κέρδη τους για να επιζήσουν από την επερχόμενη κρίση. Πρότεινε το φρέσκο αγελαδινό γάλα να πωλείται 2 ευρώ το λίτρο και στους παραγωγούς να πληρώνεται 20 λεπτά το κιλό, μετά από 12 μήνες.

    Κερδίθηκε η μάχη με τους κερδοσκόπους παραγωγούς ελαιόλαδου, σιτηρών και οσπρίων. Τώρα οι τιμές παραγωγού των προϊόντων αυτών μειώθηκαν στο μισό και μπήκαν στην σωστή βάση ώστε οι καθυστερημένοι μικροκτηματίες να μας αδειάσουν την γωνιά. Οι τιμές όμως στο ράφι παρέμειναν σταθερές για να μην έχουν κανένα επιχείρημα οι εργαζόμενοι καταναλωτές να ζητούν αυξήσεις στις αποδοχές τους και οι μεγάλες παγκόσμιες εταιρείες να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση αυξάνοντας τα περιθώρια κέρδους τους.

    Η Δημοκρατία διευρύνθηκε.

    √ Τα ΜΑΤ έδιωξαν μετά από πολλές μάχες σώμα με σώμα και με την χρήση αρωματικών χημικών, τους αναχρονιστικούς κατοίκους της Κυψέλης από το πάρκο ώστε οι δημοτικοί υπάλληλοι να εξυπηρετήσουν τον ιδιώτη, που θέλει επιδοτούμενος να μετατρέψει το πάρκο σε τσιμέντο με υπόγειο γκαράζ.

    √ Ο νέος νόμος για τους καταναλωτές κατήργησε τις αυθόρμητες ενώσεις καταναλωτών, που δημιουργούσαν απρόσμενα ερασιτεχνικά προβλήματα. Κατασκεύασε νέες Ενώσεις καθοδηγούμενες από οργανωμένα γραφεία, ώστε η μάζα των καταναλωτών να προσανατολίζεται σωστά στα προβλήματα με την βοήθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης.

    Όμως το λαϊκό κίνημα ΚΛΑΤΑΡΩ δεν πρέπει να εφησυχάσει μετά από τις νίκες του. Μπροστά μας είναι ο κίνδυνος οι αυθόρμητες και ανεξάρτητες Ενώσεις καταναλωτών να μας δημιουργήσουν προβλήματα.

    Τα βιολογικά προϊόντα των μικρών αγροτών και των εθελοντών αγροτών οικολογικού προσανατολισμού, που ρυπαίνουν τις αγορές, πρέπει να απαξιώνονται συνεχώς και όλοι οι καταναλωτές να στρέφονται στα μεγάλα καταστήματα, όπου τηρούνται με ευλάβεια τα μέτρα αποπροσανατολισμού των μικροβίων.

    Οι λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων, πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να εμπλουτιστούν με εμπόρους.

    Πρέπει να τροποποιηθούν τα άρθρα του Συντάγματος, που προφυλάσσουν τα δάση και το περιβάλλον ώστε να δικαιώσουν τους ιδιοκτήτες μεταλλείων, δασικών εκτάσεων, όπως ο τσιφλικάς Μπέϋκερ, από τις ανίερες προσφυγές των αριστερών και αναρχοαυτόνομων οικολόγων.

    Επίσης πρέπει να αποσοβηθεί ο τεράστιος κίνδυνος της αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, ώστε να υπάρχουν φτηνά οικόπεδα και ελεύθερες εκτάσεις για εκμετάλλευση και ανάπτυξη.

    Ο κίνδυνος οι αυξήσεις των μισθών και ημερομισθίων, που μερικοί διεκδικούν, άκουσον άκουσον, να γίνουν στο επίπεδο του αυξημένου κόστους ζωής!... Είναι προ των θυρών. Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να ζήσουν οικονομικότερα. Πρέπει να εκπαιδευτούν!

    Η ηθική και πολιτική ενίσχυση των ΜΑΤ χρειάζεται να είναι καθημερινό μας μέλημα. Να δεκαπλασιαστεί ο αριθμός τους και να εξοπλιστούν με ακόμα πιο ισχυρά χημικά ώστε οι διαδηλωτές να σακατεύονται πιο γρήγορα. Άλλωστε οι διαδηλωτές είναι ανάπηροι στο μυαλό και γι αυτό αναλώσιμοι !

    Επίσης προτείνεται η τροποποίηση του τίτλου του λαϊκού κινήματος ΚΛΑΤΑΡΩ, προσθέτοντας ένα (ρ) στο τελευταίο συνθετικό του. Δηλαδή η τελευταία λέξη από Ωχ-ημάτων να γίνει:

    Ωχ-ήμα(ρ)τον.

    Κλατάραμε συνάδελφοι, κλατάραμε…

    Μπροστά στην τηλεόραση αραχτοί στους καναπέδες

    Ως πότε παλικάρια θα τρώμε καρπαζιές

    Μονάχοι σαν λιοντάρια σε σπίτια και δουλειές

    Γιωργάκης Κωστής

    Πρόεδρος του ΔΣ της ΒΙΟΖΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΛΗΣΗ
    Πάτρα, 17 Μαρτίου 2009

    Ο ξυλοδαρμός του Αντρέα Χρυσικού, αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αυθαίρετων καταχρήσεων εξουσίας, που τραυματίζουν την δημοκρατία και δημιουργούν έκρυθμη κατάσταση, που δυνατόν να οδηγήσει σε συνθήκες εκτροπής.

    Η αντιμετώπιση της κακουργηματικής κατάχρησης εξουσίας, δεν είναι μόνον ατομική υποχρέωση του κάθε ενός που την υφίσταται, αλλά ευθύνη και υποχρέωση της κοινωνίας, του καθένα που θέλει να λέγεται ΠΟΛΙΤΗΣ, είναι υποχρέωση ολόκληρης της κοινωνίας. Τα φαινόμενα αυτά πέρα από το κάθε συγκεκριμένο θύμα βλάπτουν και αποτελούν ύβρη για όλους τους πολίτες, για την κοινωνία ολόκληρη. Προχθές χτύπησαν ανώνυμο λαθρομετανάστη, χθες χτύπησαν νεαρό διαδηλωτή, σήμερα χτύπησαν παρατηρητή εκδηλώσεων, αύριο θα χτυπήσουν ακόμα και τον παπά της ενορίας αν θεωρήσουν ότι το κήρυγμα αριστερίζει και μεθαύριο θα είναι σαν ομάδα στη διάθεση του οποιουδήποτε θα θελήσει να μας ξαναφορέσει γύψο. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αν δεν αντιδρούμε σε κάθε παρόμοια περίπτωση, αύριο ίσως να έχει καταλυθεί ακόμα και αυτή η δημοκρατία που ζούμε.

    Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά φαίνεται ότι έχει επιλέξει την πολιτική της αυτοδικίας, των αντισυγκεντρώσεων και των αγανακτισμένων πολιτών, του «χαϊδέματος των αυτιών» των επίορκων που αυθαιρετούν . Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από την στάση των κυβερνητικών και πολιτειακών οργάνων, στις αντισυγκεντρώσεις που έγιναν, με τη συνδιοργάνωση εισαγόμενων «χρυσαυγητών», στο πρόσφατο παρελθόν στην Πάτρα.

    Είναι ανάγκη η Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων, αλλά και για την οριστική αποφυγή παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον, ιδιαίτερα μετά την θρασύτατη εμφάνιση νεοφασιστικής παραοργάνωσης στους κόλπους της αστυνομίας.

    Είναι ανάγκη οι φορείς της αυτοδιοίκησης, οι κοινωνικοί φορείς και τα πολιτικά κόμματα να αντιδράσουν σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά.

    Είναι ανάγκη, πάνω από όλα, οι ΠΟΛΊΤΕΣ να αντιδράσουν για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και για κάθε περιστατικό αυθαιρεσίας της εξουσίας. Η δραστηριοποίησή της κοινωνίας και του απλού πολίτη φαίνεται ότι είναι απαραίτητη για την αφύπνιση των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.



    Λύχρος Γιάννης

    Πνευμονολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ΑΝΕΡΓΙΑ,ANEBAINEI,η φτωχεια επισης,το μελλον δυσοίωνο,με κατι πρεπει να ασχοληθουμε.Κουκουλες,μάσκες,βαφτίζουν την ανικανοτητα τους ''μετρα''που ομως μας αφορουν ολους-κατι σαν συγχρονος γύψος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H βία όσο μαμμή της ιστορίας τόσο και νεκροθάφτης ονείρων και σπατάλη νίοτης σε κοινωνίες ανάγκης που περιγράφεις Γιώργο μου. Οι μπαχαλάκηδες είναι πολύ ρηχοι για να δουν τον ΅σύντροφο μπάτσο΅ ή τον μισάδελφο που κρύβουν μέσα τους κατευθείαν εκπορευόμενο από κάθε Πρετεντέρη και κάθε Μίχαλο. Διαλυμένες οικογένειες πάντα υπάρχουν οι νέοι να μην γίνονται ιζήματα... εμφανή. Τα επικοινωνιακά της κυβέρνησης ας τα πρόσεχαν, είδες που δεν έχουν πατήσει κανείς τους σε δικαστήριο να δουν πχ ένα άνθρωπο της νύχτας σαν τον Ψωμιάδη ή του ποδοσφαίρου να παίζει την μετάθεση του μπάτσου... στα δάκτυλα με βάσει την μαρτυρία του στην αίθουσα. Αυτούς τους μπαχαλάκηδες τους έφτιαξε η κοινωνία μας να μην είναι ικανοί ούτε για δόκιμοι του κομισάριου Εφραίμ ή άλλων γνωστών κλεφτοκοτάδων. Λειτουργούν λιβανίζοντας το σύστημα.... με μολότωφ!
    Αντε να τους κάνεις καταναλωτές αυτούς Γιωργάκη Κωστή μου, μάζεψε κομμάτια της κοινωνίας Θάτσερ που έφκιαξε ο δικομματισμός να δούμε στη γυάλα το μέλλον μας.
    @Γιάννη προφανώς αναφέρεσαι στην αφθεραισία ασφαλιτών της Πάτρας την Καθαρή Δευτέρα εις βάρος του 24χρονου γυιού της πρωην προέδρου του ΙΣΠ κας Γατοπούλου γιατί 7,30 μμ ήταν με πρόσφυγες στο καταυλισμό των Αφγανών στη Πάτρα. Το παρακολουθώ το θέμα.
    @Πεντανόστιμη καίρια η γενίκευσή σου, έχουν χάσει την μπάλα και τους φταίει μια κερκίδα με μαζορέτες στο γήπεδο. Η κυβέρνηση φυσικά. Η πλάκα είναι ότι ο σικέ νταβαντζής-διαιτητής είναι αυτός που βούτηξε και εξαφάνισε την μπάλλα( ρευστό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΤΙΜΗ!


    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας μου προκάλεσαν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Για τι τώρα:Πώς δικαιολογείται αυτή η ξεκρέμαστη ,ιδεολογικά και ταξικά, επίθεση; Ποίοι ήταν οι πραγματικοί στόχοι των βανδαλισμών; Οπλισμένοι με ρόπαλα και λοστούς οι υποκινούμενοι νέοι κάνανε επιδρομή .Ανενόχλητα και προκλητικά αυτοί οι άνθρωποι καταστρέψανε ιδιωτικές περιουσίες χωρίς να βρούνε κάποιο εμπόδιο. Βάσει ποιου κοινωνικού σχεδίου έδρασαν οι νέοι; Ποια εξτρεμιστική φιλοσοφία δικαιολογεί την βία απέναντι σε σταματημένα αυτοκίνητα και βιτρίνες; Ποιος ήταν ο συμβολισμός ;Για τι σε μία περιοχή που ΄΄ξεχειλίζει΄΄ από αστυνομικούς(ειδικοί φρουροί δημοσίων προσώπων, μεγαλοεπιχειρηματιών πολιτικών, προσωπικού πρεσβειών) δεν βρέθηκε κανένας αστυνομικός να τους σταματήσει; Τι δηλώνει αυτή η απραξία; Τι να τις κάνουμε τις δηλώσεις των υπουργών για τις αποφάσεις καταστολής της βίας όταν δεν βλέπουμε καμία διαφορά ανάμεσα στις πράσινες και μπλε κυβερνήσεις. Το μόνο που δεν έλειψε ποτέ από τον ελληνικό ορίζοντα ήταν οι επιτροπές και τα συντονιστικά όργανα. Ο κύριος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε με στόμφο την σύσταση ΄΄συντονιστικού οργάνου διαχείρισης της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας΄΄. Τι θα γίνει με τις άλλες περιοχές και συνοικίες όπου ζουν απλοί πολίτες; Οι μικρομεσαίοι και προβληματικοί κάτοικοι αυτής της ταλαιπωρημένης πόλης θα παραδοθούν στα χέρια των ληστών και των ταραχοποιών; Η ασπίδα προστασίας περιορίζεται μόνο εκεί που κατοικούν οι επώνυμοι;
    Η έξαρση της εγκληματικότητας που παρατηρείται σε τόσα επίπεδα και σε τόσες συνοικίες για τι δεν εκλαμβάνεται ως λάθος χειρισμό από την κυβέρνηση; Η αστυνομία έκανε στο παρελθόν και συνεχίζει να κάνει και τώρα μόνιμα και θανατηφόρα λάθη. Πώς είναι δυνατόν μία χούφτα ανθρώπων να προκαλέσουνε τέτοιες φθορές; Να κάνει ΄΄γυαλιά καρφιά΄΄ ,μέρα μεσημέρι την περιουσία των πολιτών; 80 καταστήματα,3 τράπεζες και αναρίθμητα αυτοκίνητα. Πώς επιτρέπουν σε γνωστούς άγνωστους να τρομοκρατήσουνε κάθε δύο και πέντε τον κόσμο; Για τι ενώ περάσανε 30 χρόνια και οι παλιοί κουκουλοφόροι γίνανε πενηντάρηδες επιτρέπουν να βγούνε καινούργιοι; Για τι ποτέ δεν πιάνουν τους φταίχτες! Πως θα προσελκύσουνε τους μελλοντικούς ψηφοφόρους όταν δεν προστατεύουν τον απλό πολίτη από οποιονδήποτε εγκληματία;
    Ναι !όλα έχουν μία τιμή και η κυβέρνηση θα έπρεπε να προβληματιστεί για το μέλλον αυτής της χώρας. Για τι αφήνει την βία να σαρώσει τους δρόμους της πρωτεύουσας; Μήπως το τίμημα αυτής της απροκάλυπτης επίθεσης θα είναι να έχει το ελεύθερο σε οποιαδήποτε μορφή καταστολής; Μήπως θα δικαιολογήσει το αυτόματο δικαίωμα (εν λευκώ)των αστυνομικών, με το πρόσχημα ότι μας προστατεύουν ,να επέμβουν βιαία με τα μέσα και τον τρόπο που θέλουν; Να δείρουν και να φυλακίζουν όποτε θέλουν και κρίνουν χωρίς να υπόκεινται σε διαταγές! Ναι! όλα ,σε αυτήν την χώρα, έχουν μία τιμή αλλά δυστυχώς πάλι εμείς θα την πληρώσουμε .Πάντα εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα! Μήπως επίσης θα έπρεπε να αναρωτηθεί η ανίκανη κυβέρνηση μας για τι βρέθηκε ένας κύριος που δήλωσε αυτάρεσκα ότι έχει τα λεφτά να την αγοράσει! Παρντόν να την βοηθήσει. Αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγισή σου «Διόνυσε». Δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Αντιλαμβάνομαι διαφοροποίηση όσον αφορά τις τοποθετήσεις σου για την «λαϊκή εξέγερση» του Δεκέμβρη ή κάνω λάθος;Έτσι κι αλλιώς καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " Οί αδυναμίες μας

    ¨Απειρες γιά ν'αναφερθούμε με λεπτομέριες.Τo βασικό μας τρωτό σημείο είναι η τάση που έχουμε να λύνουμε τα ατομικά μας προβλήματα δημιουργώντας μεγαλύτερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.Θα καταλάβετε στην συνέχεια τι εννοώ.

    * Το αποχετευτικό σύστημα το οποίο είναι αποκλειστικά για τα νερά της βροχής Πάρα ταύτα οι περισσότεροι κάτοικοι σύνδεσαν κρυφά τους βόθρους και τις αποχετεύσεις τους με αποτέλεσμα να συγκεντρώνετε ένα απίστευτο σκατομάνι κοντά στα τελευταία σπίτια του χωριού. Η δισοσμία είναι ανυπόφορη ειδικά το καλοκαίρι και ο κύνδινος μεγάλος για την δημόσια υγεία άλλα όλοι πέρα βρέχει,σημασια έχει που δεν πληρώνουμε γιά άδεισμα βόθρου.
    * Το υδροδοτικό σύστημα είναι ανεπαρκή .Τό καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να βρείς νερό στην Σαχάρα παρά στιςς βρύσες των σπιτιών του χωριού μας.Κάθε μέρα, από τι 10 το πρωί ω ς τις 10 το βράδυ το νερό φτάνει στις παροχές μας με το σταγονόμετρο.Και όπως ήταν επόμενο ,όλοι έχουν εφοδιαστεί με πιεστικά μηχανάκια καί γεωτρήσεις στιςαυλές και μάλιστα χωρίς να γίνει υδρολογική η γεωλογική μελλέτη.
    * Οι αυθέρετες χωματερές.Ότι δεν χωράει στους κάδους ή στην αυλή του γείτονα το πετάμε όπου βρούμε γύρω γύρω από το χωριό.Άν κάνετε μια εκδρομούλα έξω από τον οικισμό θα συναντήσετε πολλά βουναλάκια από σκουπιδία και μπάζα.
    * Η παραλία Ερασμίου ίσως είναι το μοναδικό παράδειγμα ελεύθερης κατασκήνωσης στο πανελλήνιο.Αν δεν σας περσισεύουν λεφτά για οργανωμένες και ανεβασμένες καταστάσεις δεν έχετε παρά να στίσετε ένα τσαντίρι ,ένα τροχόσπιτο,ακόμα και να χτίσετε μια παράγκα στην παραλία μας.Για απαιτιτικούς πελάτες διαθέτουμε και πευκόφυτο άλσος για να χτίσουν την παράγκα τους μέσα.Διαθέτουμε δύο αποδυτήρια και δύο τουαλέτες,ελπιζωντας πως οι κατασκηνωτές μας θα έχουν χημικές και όχι τρύπες σκαμένες στην αμουδιά.
    * Ο πρωτογενής τομέας,γεωργία και κτηνοτροφία.Είμαστε υπερήφανοι που δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα σ'αυτόν εδώ και 84 χρόνια.Φυσικά τώρα πια χρησιμοποιούμε τόνους λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλον και την υγεία μας. Καλλειεργούμε ο καθένας από 30,40 η το πολύ 100 στρέμματα και περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι.Αν βέβαια άλλαζε η δομή και λειτουργία των συνεταιρισμών ,ίσως η ευήμερια να ήταν δυνατή, για την ώρα παραμένει όνειρο θερινής νυχτός.
    * Η πελατοκρατεία των εκάστοτε πολιτικών έχει καταντήσει μια μόνιμα ανοιχτή πληγή που στραγγαλίζει κάθε προσπάθεια προόδου και ευημερίας.Κάποτε είχε ο καθένας τον γιατρό του,τώρα πιά ο κάθ' ένας έχει τον πολιτικό του για κάθε λογής ρουσφέτι.
    * Ηδιαφθοράπου κυριαρχεί σε κάθε έκφραση της ζωής μας και σε όλα τα επίπεδα,κοινωνικό,πολιτικό,οικονομικό και προσωπικό.Άντε να δει προκοπή μια κοινωνία κάτω από αυτές τι ς συνθήκες.
    * Η γραφειοκρατία,αυτό το ανήμερο θεριό που απειλεί να μα ς φάει όλους και να μας πετάξει στην μαύρη τρύπα των νόμων και διατάξεων .Το τρομερό είναι ότι ο κάθε υπαληλος ερμηνεύει τον νόμο όπως τον αντιλαμβανετε! Είναι ανασταλτικός παράγοντας γιά κάθε πρόοδο.
    * Η στιγερή τοκογλυφία των τραπεζών πού με τις ευλογίες των εκάστοτε κυβερνήσεων και της δικής μας αφέλειας έχει μπεί συνεταίρος στην στέπη μας.
    * Και φυσικά πάνω απ' όλα η υπέρμετρη μιζέρια μας.

    Ίσως είναι άσχετο με την κουκούλα αλλά δίνει την ιδέα για το τι είναι οι άνθρωποι σαν μονάδες και μπορείς να περιμένεις από αυτους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Eygenia έτοιμο άρθρο έστειλες με ζοφερά ερωτήματα και απηχόντας την κοινή γνώμη αριστερών δεξιών και κεντρώων. Οι μπαχαλάκηδες που λέει τους αλήτες ο Στάθης είναι σοβαροι εισηγητές πάντα του παγώματος μισθών, του μοιράσματος εκατομυρίων στους εργολάβους, στις μη προσλήψεις σε ΙΚΑ και ΕΣΥ, την μη πληρωμή των υποχρεώσεων δημοσίου να μην υποχρεωθούν οι εταιρείες σκλάβων να βάλουν βαρειά και ανθυγιεινά ένσημα στις καθαρίστριες, να προσλαμβάνει Λιθουανούς και Λευκορώσους τα ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη με Μπολγκεσταιν εφαρμογή και να πληρώσουν οι εργάτους του του φουκαριάρη του Μυλωνά τα λύτρα στον Παλαιοκώστα.
    ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ,ΓΙΑ να αποδιοργανώνουν το ήδη διασπασμένο κίνημα.
    @ Μιχάλη όσο βλέπεις το σύστημα ευχαριστημένο στα περίπτερα καθημερινά να ροκανίζει φιλάρεσκα την κυβέρνηση, είδαν φώς ....αυτοδυναμίας έστω και με ένα ανεκτιοκό Γιώργο,ανεκτικό σε σημιτιές. Το σχέδιό τους είναι απλό και μαρξιστικό όσο κιαν σου κάνει εντύπωση. Δράση και αντίδραση. Τα κουκούλια είναι η αντίδραση φόλι, χρόνια αξιοποιούνται και υποθάλπωνται με αντίδωρα νίοτης,δρόγας και νύχτας. Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ,και αποθρασυμένο. Το 79 και το 81 δούλεψαν τα ΚΝΑΤ αποτρεπτικά και μαθαίναμε στο ΠΑΣΟΚ τεχνογνωσία. Οι χρυσαυγίτες μοιάζουν φτωχοί συγγενείς,οι χούλιγκαν των γηπέδων επιβάλλουν μέχρι συγκρούσεις και δολοφονίες και εκφοβισμό μαρτύρων όπως στη πρόσφατη δίκη για τη λεοφ. Μαραθώνος, που δεν κάθησε κανένας μπάτσος στο σκαμνί για τα 500 μηχανάκια που εκστράτευσαν από Πασαλιμάνι εκεί.....Η Μητσοτάκαινα και ο Βγενόπουλος κάτι έχουν ψιλιαστεί αλλά περιμένω να δώ τα χειρότερα. Τον Καραμανλή και τον Αλαβάνο αγκαλιά να αναρωτιούνται ποιός κυβενάει αυτό το τόπο. Η αστυνομία σαν βαρειά χειμαζόμενη κοιτάει τα δεύτερα ωράρια,είναι οικογενειάρχες, ούτε Αλβανούς δεν έχουν βάλει ακόμα μέσα τους που έπρεπε. Οσο για τα σπέρματα λαικής εξέργερσης δεν ξεγελιώμαστε,οι φίλαθλοι λίγο φωνάζουν γκόλ, συνήθως αισχυμονούν εκτονώμενοι και βέβαια πλήττουν αφόρητα στη κερκίδα ως ποδοσφαιρόφιλοι των συμφερόντων τους. Καθημερινά συζητώ με 40 καθωσπρέπει ανθρώπους που βλέπουν εχθρο το σούπερ μάρκετ και τη ΔΕΗ, οι στρεβλώσεις ξεχυλίζουν. Είδες σιγή ασυρμάτου για την άσκηση ναυτικού στο Αιγαίο εν μέσω εθνικής επετείου;;;
    @ maramena syka
    ειναι λογικό νάχουμε πισωγυρίσματα ατομικά και απογοητεύσεις όραμα ανθρώπους πρωτοπόρους και καθαρούς ενημέρωση για τη σαλμονέλα και τη ψευδομονάδα που σέρνεται και ίσως κονδύλια από ΕΕ όπως στο Βερλεντό ,το Τυχερό Εβρου και τη ορεινή Νάξο. Αξιοι τοπικοί άρχοντες είναι αυτοί που καθημερινά τριγυρίζουν και στη γειτονιά και στις λύσεις, τις σύγχρονες. Θέλεις 20 τέτοιους ανθρώπους γύρω σου για να ελπίζεις να επιβάλεις το σωστό στον οχετό του χωριού σου.Λέω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν δεν αντιδράσει ο απλός κόσμος αυτή η εμετική κατάσταση θα συνεχιστεί δίνοντας άλλοθι στις κυβερνήσεις για να περιορίσουν τις ελευθερίες των πολιτών. Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ηθική καταρράκωση των πάντων,
    ελλιπής μόρφωση σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων καθηγητών και αστυνομικών,
    ευθυνοφοβία, τρομερή ηθική ασθένεια,
    κλπ κλπ.
    νιώθει κανείς ότι λάθος άνθρωποι διώκονται, λάθος άνθρωποι μιλάνε, λάθος άνθρωποι σκοτώνονται.
    οι κουκουλοφόροι...
    η καταστολή...
    η καταπίεση...
    η βία...
    η αναλγησία...

    και θεμε και μετά να μην τα σπάνε;
    τι σκληρότητα!

    πόσα θα ήθελα να πω και δε μου βγαίνουν τώρα...

    η κουκούλα μας μάρανε! η τόλμη μας πάντως έχει μαραθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και καλά λες Διονύσε,
    αλλά βλέπεις την έχουμε πάθει όπως τόσα χρόνια η Ελλάδα.Ψηφίζουν τον ίδιο δήμαρχο(Χατζηευαγγέλου,ΠΑΣΟΚ)εδώ και πάνω από 13 χρόνια βλεπεις.Και επειδή εδώ η καταάσταση είναι λίγο περιέργη λόγω μειονότητας και όχι μόνο,είμαστε τα ίδια και τα όμοια.Μεγάλη ιστορία για να στην εξηγώ εδώ.
    Θέλω να πω πως ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της κοινότητας κάνουν τα στραβά μάτια λόγω ψήφων.Και ο κόσμος λόγω κουτοπονηριάς κάνει την "δουλειά του".
    Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο εξαγριωμένη είμαι με όλα αυτά που βλέπω και που σε μια κοινωνία της επαρχίας όποιος αντιδρά τον θεωρούν γραφικό,περιέργο,ανάποδο αλλά ποτέ σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κουκουλο φόροι



    --------------------------------------------------------------------------------

    Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κερδίσει την φυσική ηλιθιότητα


    --------------------------------------------------------------------------------

    Πριν διαβάσεις παρακάτω καλέ μου αναγνώστη, θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι, που το έχω ξαναγράψει: Είμαι εναντίον της κουκούλας. Η κουκούλα είναι κρύψιμο και το κρύψιμο είναι δειλία και απατεωνιά.

    Κουκούλα φοράνε οι αστυνομικοί, που κυκλοφορούν σιδηρόφραχτοι χωρίς διακριτικά ή και με σκέτη τη στολή χωρίς διακριτικά.

    Κουκούλα φοράνε οι χαφιέδες, οι προβοκάτορες και οι μυστικοί.

    Κουκούλα φοράνε οι μεγαλομέτοχοι, που βρίσκονται πίσω από τα ληστρικά κέρδη των τραπεζών. Και τα funds, που βρίσκονται πίσω από τα υπερκέρδη των μετοχών.

    Κουκούλα φοράνε οι εκθέσεις για τις αποδόσεις των υπαλλήλων και οι εταιρείες, που χρησιμοποιούν τα στοιχεία του καθενός μας για να πλουτίζουν ανέξοδα μεγαλοέμποροι.

    Κουκούλα φοράνε οι νόμοι όταν δεν εφαρμόζονται ίσα για όλους, σαν μαριονέτες, παιγμένοι από το αόρατο χέρι επίορκων δικαστών, κυκλωμάτων νομικών, αξιωματούχων της κυβέρνησης και των διωκτικών μηχανισμών.

    Κουκούλα φοράνε οι εκατομμύρια φοροφυγάδες, που στερούν απ' το σύνολο δρόμους, σχολεία, νοσοκομεία, λιμάνια, φάρμακα, συντάξεις, μισθούς και ηθική. Κυρίως ηθική. Το κράτος που κλέβει είναι το ρηχό άλλοθί τους.

    Κουκούλα φοράνε οι επιχειρηματίες, που από τα παρασκήνια περνάνε νόμους για να κερδίζουν περισσότερα, αδιαφορώντας αυτοί και οι βουλευτές τους αν ο λαός κερδίζει όλο λιγότερα.

    Κουκούλα φοράει ο κρατικός μηχανισμός που κλέβει το χρήμα και το δίκιο των πολιτών μέσα από τις δαιδαλώδεις διατάξεις μιας συντεχνίας επίορκων οργανωμένων, διαχρονικών συμφερόντων και των διοικητικών και πολιτικών τους προϊσταμένων.

    Κουκούλα φοράει όποιος κρύβεται πίσω από το ρουσφέτι της αναξιοκρατίας, που αφήνει τη χώρα στα χέρια των πιο άχρηστων, παραγκωνίζοντας τους πιο άδολους και τους πιο ικανούς. Τα πιο υγιή κομμάτια της κοινωνίας.

    Κουκούλα φοράει ο κομματικός μηχανισμός, που κρατάει δέσμια τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, για να υπηρετούνται τα λαμόγια των παρατάξεων και του καθηγητικού κατεστημένου, ενάντια στη μόρφωση και την πολιτική διαμόρφωση του πιο πολύτιμου κομματιού: της νεολαίας.

    Κουκούλα φοράει όποιος δεν θέλει να φανεί κι όποιος το σκάει. Οποιος αναπαράγει φόβο, δειλία κι αρπακολιά σ' έναν αγώνα.

    Οποιος στέκετ' απέναντι απ' όλα αυτά, στέκετ' απέναντι στην κοινωνία του κουκουλώματος και της απάτης. Της αδικίας και της κλεψιάς. Της κοροϊδίας και της αισχοκέρδειας. Των θρασύδειλων της νύχτας και του παρασκηνίου. Αυτού που είναι η κουκούλα.

    Αγώνας χωρίς παράδειγμα δεν είν' αγώνας. Αγώνας χωρίς θυσία δεν είν' αγώνας. Αγώνας χωρίς τόλμη δεν είν' αγώνας. Αγώνας ενάντια στην κουκούλα της διαφθοράς, της αδικίας είναι αγώνας με ονοματεπώνυμο.

    Αλλιώς, είναι ακόμα μια κουκούλα.

    Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, που είναι ανίκανη να αντιπαρατεθεί στους κουκουλοφόρους διαδηλωτές και μπαχαλάκηδες, αποφάσισε να ποινικοποιήσει την κουκούλα. Γιατί αυτό που την εμπόδιζε μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές ήταν αυτό ακριβώς. Ηταν νόμιμη η κουκούλα! Οπως έλεγε και ο Αϊνστάιν, η βλακεία είναι ανίκητη.

    Αν, και, το πράγμα είναι λίγο πιο βρώμικο: Ποινικοποιείται η κουκούλα για να μείνει νόμιμο το κουκούλωμα.

    Στο πλαίσιο αυτό του κουκουλώματος, για να καλυφθεί η χασούρα του ελληνικού Δημοσίου, από την άρνησή του να εισπράξει από τους οφειλέτες φόρων 20 δισ. ευρώ (20.000.000.000 ευρώ!), που κατά σύμπτωση είναι επιχειρηματίες και επαγγελματίες, αποφάσισε να παγώσει τους μισθούς όλων των δημοσίων υπαλλήλων και να επιβάλει χαράτσι μέχρι 5.000 ευρώ σε όλους τους ειλικρινείς ηλίθιους που δηλώνουν εισόδημα μέχρι -και πάνω από- 150.000 ευρώ.

    Αυτό δεν είναι μόνο οικονομικά απατεωνίστικο, για να γλιτώσουν τα λεφτά τους οι επιχειρηματίες και οι επαγγελματίες, που είτε λαδώνουν είτε έχουν πλάτες σε πολιτικούς και εφορίες, αλλά είναι και η πιο ασφαλής μέθοδος για να διαφθείρεις και το τελευταίο κομμάτι των φορολογούμενων, που εξακολουθούν και πληρώνουν ειλικρινείς φόρους.

    Επειδή, οι προχθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εύκολη άντληση 1 δισ. ευρώ (από τα 10 που πρέπει να βρει!) από μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ωθούν τον κάθε συνειδητό μέχρι σήμερα φορολογούμενο σε αλλαγή ηθικής.

    Θα πρέπει, δηλαδή, να θεωρεί καθένας από όλους τους παραπάνω τον εαυτό του ηλίθιο που δεν κρύβει, δεν κλέβει, δεν κοροϊδεύει τον δημόσιο κορβανά με όλα τα μέσα που του δίνει το απατεωνίστικο καπιταλιστικό σύστημα, με τη λογική του κυρίου Βουλγαράκη: «Δεν φοροδιαφεύγω, πληρώνω λιγότερα, εκμεταλλευόμενους τους νόμους».

    Αυτή η διαφθορά συνειδήσεων είναι το χειρότερο κατόρθωμα της προχειρότητας, της ανεπάρκειας, της εγκληματικής μετριότητας των μελών αυτής της κυβέρνησης.

    Το χειρότερο για τον έλληνα πολίτη είναι που η εναλλακτική λύση σε ενδεχόμενες εκλογές δεν είναι καλύτερη από αυτήν που ήδη έχει. Μια σδράκα αρπακτικών και διψασμένων για εξουσία περιμένει έξω από την πόρτα. Χωρίς καμιά εφαρμόσιμη πρόταση για το μέλλον των πολιτών.

    Οχι το μέλλον της τσέπης των πολιτών μόνο. Αλλά το μέλλον της αξιοπρέπειάς τους και της δύναμής τους.

    Γύρω από τους πολίτες έχει στηθεί ένας αρπακτικός χορός από τους κεφαλαιούχους, που θέλουν ν' αρπάξουν τις οικονομίες της μεσαίας τάξης για να πληρώσει τα χρέη της δικής τους απληστίας και απατεωνιάς.

    Παράλληλα με τους πολίτες έχει στηθεί ένας θρασύδειλος, συχνά προβοκατόρικος, χορός κουκουλοφόρων κάθε είδους με αφελή και βρώμικα χαρακτηριστικά.

    Είναι στο χέρι των επώνυμων, ξεσκέπαστων πολιτών να αντισταθούν και στα δύο. Και να οδηγήσουν τον κόσμο σ' ένα καλύτερο αύριο.

    ΥΓ Μία μέρα αφότου ο Πάπας αποκήρυξε το προφυλακτικό, ο Μαρκογιαννάκης αποκήρυξε τις κουκούλες. Είναι από τις σπάνιες φορές που το πάνω και το κάτω κεφάλι συμπίπτουν.

    Και σύμφωνα με τη διόρθωση που έκανε εκ των υστέρων ο υφυπουργός, βγάζεις την κουκούλα, βρίζεις τον μπάτσο, βάζεις την κουκούλα. Καμιά περιύβριση αρχής!

    Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr.

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 22/03/2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Λάκη
    Ο ...αφοπλισμός των μπαχαλάκηδων είναι ένα θέμα που με έχει προβληματίσει πολύ, χωρίς ιδιαίτερους δημοκρατικούς συναισθηματισμούς απέναντι σε μια ιδεολογία που έχει βάση έγω ξέρω να εκρήγνύω μολότοφ εσύ είσαι φοβησμένο ανθρωπάκι που πρέπει να σε ....παρασύρω. Υποτιμούν το κίνημα οι αφελείς που λέει και η Παπαρήγα.
    @ Παυλίτσα
    Το ξεχαρβάλωμα του πανεπιστημίου περιλαμβάνει την ανεύθυνη στάση των α-α, κάποιος έγραφε ότι οι εξειδικεύσεις των επιστημών αντικαταστάθησαν από την καλλιεργούμενη κολακία των κομμάτων εξουσίας. Δείχνουμε 2-3 επισόδεια γηπέδου στους δρόμους και κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του...Ασε τις κουκούλες της υποκρισίας της άρχουσας τάξης ,στο δι εν εϊ της πιά!
    @ Κιμμεριώτισσα
    σε έπιασε ....ο δορυφόρος, έτσι είναι εκεί πάνω όπως τα λες και τα γράφεις, πέφτει πολύ πατριδοκαπηλεία και από πίσω δημοτικά και νομαρχιακά συμφέροντα με αρκετά μηδενικά πίσω. Πάντα θεωρούσα το σημερινό ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο κομματικών στελεχών σαν τους πιό επικίνδυνους δεξιούς ατομικιστές με λίγες εξαιρέσεις.
    Οι κλασσικοί δεξιοί της ΝΔ ήδη κουράστηκαν στο φαγωπότι ,θέλουν εσπευμένα να παραδώσουν.
    @ Giorgo
    Χάζευα φέτος πλήθος χεριών στις βασιλόπιττες των δύο μονομάχων να απλώνουν χέρι χειραψίας σε ένα πολιτικάντη ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ που σίγουρα λίγα ή ελάχιστα έχει να κάνει για σας,και είχα απόγνωση κοινωνικής αλληλεγκύης και καθαρή ψυχή συνάμα , γιατί ποτέ δεν τους έδωσα γη και υδωρ από τα δίκια μου, πόσοι από σας μπορείτε να πείτε το ίδιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;