Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Τους ...ξέχασαν στην ενοποίηση των Ταμείων !

Τους... ξέχασαν στην ενοποίηση των Ταμείων
Του Νικου Mπαρδουνια


Χωρίς σύνταξη παραμένουν από την 1η Ιανουαρίου του 2009 είκοσι τρεις συνταξιούχοι του πρώην Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Ασθένειας των Λιμενεργατών και υπαλλήλων του ΟΛΠ (ΤΑΠΕΛ), καθώς με τις πρόσφατες συγχωνεύσεις Ταμείων, του Οκτωβρίου 2008, οι αρμόδιοι... ξέχασαν να ρυθμίσουν από πού θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους! Αποτέλεσμα της «εγκληματικής αμέλειας των αρμοδίων», όπως αναφέρεται στο σχετικό εξώδικο των 23, είναι οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας να ζουν επί δυο μήνες ένα δράμα που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες θα μπορούσε να εξελιχθεί. Τώρα πλέον οι 23, διά του συνηγόρου τους ετοιμάζονται να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του ΙΚΑ και του ΤΑΠΙΤ καθώς και μήνυση κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος.
Η απίστευτη περιπέτεια των 23 ξεκίνησε λίγο καιρό πριν αποφασισθεί η ενοποίηση Ταμείων και συνεχίσθηκε και μετά την ενοποίηση, όταν ο κλάδος Ασθένειας του Ενιαίου Ταμείου τους μεταφέρθηκε στο ΙΚΑ και ο κλάδος Πρόνοιας στο νέο Ταμείο με την ονομασία ΤΑΠΙΤ. Με σχετικά τους έγγραφα προς τους αρμοδίους, οι 23 προσπάθησαν να προειδοποιήσουν ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τον ορισμό του Φορέα που θα τους δίδει τη σύνταξη και μετά την ενοποίηση χωρίς όμως, όπως καταγγέλλουν, να λάβουν καμιά ουσιαστική απάντηση μέχρι σήμερα. «Αμέσως μετά την ενοποίηση των Ταμείων, τον περασμένο Οκτώβριο, το υπουργείο Απασχόλησης απέστειλε στο ΤΑΠΙΤ δυο έγγραφα με αρ. Πρωτ., 30201/24771/1116/08-10-2008 και 30201/31217/1426/ 4.12.2008 με συνημμένη την γνωμοδότηση του νομικού
συμβούλου του υπουργείου σύμφωνα με την οποία το ΤΑΠΙΤ θα έπρεπε να αναλάβει την καταβολή των συντάξεων. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ, ωστόσο, κατά πλειοψηφία απέρριψε το έγγραφο αποδεχόμενο να πληρώσει τις συντάξεις μόνο έως την 31η Δεκεμβρίου του 2008. Από κει και πέρα το χάος», ανέφερε στην «Κ» ο συνήγορος των 23, Στρατής Σημαντήρης.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Σημαντήρη, το σχετικό εξώδικο απεστάλη στον πρωθυπουργό και στην υπουργό κυρία Πετραλιά, χωρίς όμως να υπάρξει μέχρι σήμερα καμιά ουσιαστική απάντηση επί τους θέματος, επιτείνοντας την αγωνία και την αβεβαιότητα των 23 συνανθρώπων μας που στερούνται τη σύνταξή τους εξαιτίας της αμέλειας που επέδειξε η Πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;