Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Ομιλία Θεοδωρου Ρουσόπουλου στη Βουλή.



Ομιλία Θ. Ρουσόπουλου
Επίθεση κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Υπουργός Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τον θεώρησε υπεύθυνο για την «άνομη» «άθλια» και «ανήθικη» μεθόδευση εναντίον του.
Ο Θ. Ρουσόπουλος, που παρατήρησε ότι ουδέποτε από το 1847, όταν πρωτοεφαρμόστηκε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, «δεν υπήρξε ποτέ αίτημα παραπομπής με μοναδικό στοιχείο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θεμελιώνει κατηγορίες εναντίον στηριζόμενο σε συκοφαντίες και ότι το μόνο πραγματικό γεγονός είναι η μακρόχρονη γνωριμία του και η πνευματική σχέση του με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου.
Συνομιλώ και θα συνεχίσω να συνομιλώ με εκπροσώπους μονών και φορέων: «Δεν έχει σημασία τι μου λένε σε αυτές τις συναντήσεις, σημασία έχει τι απαντώ εγώ», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.
Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πουν πόσοι έχουν πάει στη Μονή Βατοπεδίου και πόσοι υπουργοί τους ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της.
Παρέθεσε, δε, τον ακόλουθο κατάλογο υπουργών του ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν χορηγίες στη Μονή:
1997: Κ. Λαλιώτης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενέκρινε 50 εκατ.
1999: Κ. Βρεττός, υφ. Γεωργίας, χορηγία 441 εκ
1999: Ι. Μαγκριώτης, υπ. Μακεδονίας-Θράκης, χορηγίες 20 και 70 εκ
2001: Γ. Πασχαλίδης, υΜα-Θρα, 30 εκ 1994: Κ. Τριαρίδης, υΜα-Θρα, 1 εκ
1999: Χρ. Πάχτας υφ Οικονομικών, ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκ δρχ
«Τα ξεχάσατε; Μήπως ήμουν εγώ ηθικός αυτουργός και σε αυτά;
Δεν έχει όρια η υποκρισία σας. Με καλείτε να θέσω εκτός της ζωής και των σχέσεών μου όσους συνδέονται με το μοναχικό σχήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Δεν θα προσαρμοστώ. Οι συκοφαντίες σας δεν θα περιορίσουν την ελευθερία μου», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.
Όσο για την κατηγορία ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης είπε ότι είναι αθεμελίωτη ως αστεία και δεν στοιχειοθετείται ούτε από την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ούτε από τις παραιτήσεις των δύο αντιεισαγγελέων ούτε από τη δικογραφία: «Σας καλώ να πείτε καθαρά, από πού προκύπτει οποιαδήποτε πράξη που να στηρίζει τις κατηγορίες σας», είπε ο υπουργός Επικρατείας.
Εν συνεχεία ο κ. Ρουσόπουλος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων με κάθε τρόπο, με στόχο, όχι τον ίδιο αλλά, την κυβέρνηση, την ΝΔ και στο βάθος τον πρωθυπουργό, επειδή είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής μιας πολιτικής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Ο Θ. Ρουσόπουλος τόνισε επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να θεμελιώσει σοβαρό πολιτικό αντίλογο, ενώ τα πέντε χρόνια που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αναλώθηκε σε ένα και μόνο πράγμα: Στη διατήρηση της εξουσίας του . Σήμερα βρισκόμαστε σε μία ακόμα άνομη και ανήθικη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου για την αποκόμιση πολιτικών κερδών .
Η ΝΔ και οι βουλευτές της, η κυβέρνηση, αποτελούν το αδιαπέραστο τείχος στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις». Ο Υπουργός Επικρατείας απέδωσε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη «σπίλωσης» της αξιοπρέπειάς του, διότι «η υπογραφή κάτω από την ανήθικη πολιτική μεθόδευση, από την πολιτική αυτή δολιότητα, λέει Γιώργος Παπανδρέου».
"Κύριε Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλους χώρους. Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός. Είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου. Οι δρόμοι μας και η πορεία μας υπήρξαν διαφορετικές», είπε ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνοντας ότι στη διαδρομή του έκανε και λάθη ωστόσο, καμία πράξη του δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη, διότι σέβεται την εντολή του λαού και τους νόμους. «Έδειξα μεγάλη ανοχή αυτό το διάστημα. Η ανοχή δεν σημαίνει και ενοχή, αλλά αξιοπρέπεια και διαφορετική πολιτική σκέψη. Δεν μετέτρεψα ούτε για μια στιγμή το βήμα της κυβέρνησης σε ατομικό μου βήμα.Απέναντι σε κάθε συκοφαντία, υπάρχει η ανυπέρβλητη άμυνα της αλήθειας», είπε ο κ. Ρουσόπουλος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
Επίσης είπε ότι ουδείς, ούτε εσείς, κ. Παπανδρέου, ούτε άλλος από κόμμα σας,είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα μου.
Και πρόσθεσε: -Δεν ανησυχώ για τις κατασκευασμένες κατηγορίες
-Δεν ανησυχώ για τις λοιδορίες
-Δεν ανησυχώ για τις απειλές του εκπροσώπου του Γ. Παπανδρέου
-Δεν ανησυχώ κ. Παπανδρέου, γιατί η σκληρή πορεία της δικής μου ζωής δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας.
Δεν ανησύχησα κ. Παπανδρέου, όταν πολλές φορές η οικογένεια μου βρέθηκε στόχος γνωστών κύκλων αθλιότητας και ανοησίας, εκείνων που νόμιζαν ότι μπορούν να με κάμψουν, παρακολουθώντας και τρομοκρατώντας ακόμα και τα ανήλικα παιδιά μου.
Η δημοκρατική σας ευαισθησία, φυσικά, δεν εκδηλώθηκε τότε. "Για το μέλλον του τόπου ανησυχώ, αν εάν τύχει ποτέ να κυβερνήσετε εσείς με τις δόλιες μεθοδεύσεις σας", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, καλώντας την ολομέλεια να υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια.

Πηγή ΑΠΕ

13 σχόλια:

  1. Η συντονισμένη μεθόδευση όλων των καναλαρχών προς ένα στόχο, παραίτηση Ρουσόπουλου μόνο προπαγανδα Γκαίμπελς φασισμού μονοδιάστατου θυμίζει. Ηδη αποδεικνύονται σαθρές οι κατηγόριες εναντίον του. Μήπως η εξεταστική χωρίς νάναι φυλακή ήδη για το σκάνδαλο Βατοπεδίου οι 40 “λειτουργοί”(μοναχοί,νομικοί σύμβουλοι,δικαστές,εκτιμητές,ψευδομάρτυρες από το 1996 και δώθε) που υπέγραψαν τις ανταλλαγές και τις κλοπές δημόσιας γής ΑΠΛΑ προωθούν πόλωση και κάποια συσπείρωση των δυνάμεων του δικομματισμού εις βάρος της αριστεράς ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Stin Vuli mas i perisoteri athetisan ton logo tus ke o Rusopoulos itan exilastirio thyma.Den eho pisti oti pragmati itan lathos oti ,sta plesia ton kyvernitikon ypohreoseon tu,dehotane tus rasoforus.Ali fagane ,ali athetisan ton logo tus,ali ine i epiorki.

    ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ


    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ



    Αυτός που αθετεί της τιμής του τον όρκο
    μελανή σκιά στης αριστείας το φόντο
    Κλαίει, χτυπιέται,τίμιο σταυρό φιλάει
    μέσα στο ψέμα του παραμιλάει

    Άλλα υποσχέθηκε και άλλα εφαρμόζει
    με κάλπικη τιάρα όπως του αρμόζει
    Δίχως ντροπή μιλά και δεν σαλεύει
    όταν την αλήθεια ταλαντεύει

    Ψεύτης γεννημένος και ας το αρνείται
    μα η ατιμία του από όλους ευνοείται
    τον όρκο τιμής του έριξε στην φωτιά
    ολημερίς βουτά μες΄την μπαμπεσιά

    Το όνομα του είναι επίορκος και χέστης
    Της εμπιστοσύνης σας μέγας κλέφτης
    κλοτσιές θέλει μα και εξοστρακισμό
    προωθήστε τον στον αφανισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευγενία είλικρινά θαυμάζω την ικανότητά σου να γίνεις μετρική νέμεσις με λυρικές αποχρώσεις. Φαντάζομαι τα σκαρώνεις στο λεπτό.
    Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο από το αν εκλεψε ή εξαπατήθηκε ή είναι Ιφιγένεια εν Φιλοθέη ο Ρουσσώ, η παραίτηση ήταν προγραμματισμένη από τα Κυριακάτικα φύλλα εξαγγελμένη και έλλειπε το timing. Τουχαν κάνει και απολογισμό έργου στο Παρόν που αξίζει να το βγάλω για συζήτηση.
    Για το Βατοπέδιgate γράφω καιρό για το Τοπλού από 5-08,προσφατα έμαθα και από πηγή Κουφοντίνα για το σκάνδαλο Οδηγήτρια από το 1961 των Βαρδινογιαννέων μετά φόνου το 1986!!!! Ισως πρέπει να μεταφέρω το χθεσινό μου σχόλιο στο Ροϊδη για τα τρέχοντα της δικογραφίας.
    Το χθεσινό νέο που πέρασε ντούκου ήταν η ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΧΟΡΗΓΕΙΑ 28 ΔΙΣ ΕΥΡΩ στους τραπεζοκαρχαρίες, η μη κόντρα στους Αμερικανούς με τη σκοπιανή πρόταση Νίμιτσ, τις παραβιάσεις στο Αιγαίο,τη βίζα των Αμερικανών τουριστών προς το "τρομοκρατούμενο" Καραμαλιστάν και βέβαια την ΑΠΟΧΗ ΑΠΌ βουλή της πλειοψηφίας της γιατί φοβάται διαρροές. ΑΠΛΑ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ μπορστά στα μάτια μας των ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ-ΠΑΣΟΚ ΚΛΠ ΕΙς ΒΑΡΟς ΟΛΩΝ ΜΑς. η ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΑΙ ΤΟ ΚΊΝΗΜΑ ΠΑΡΕΛΕΥΝΕΙ ή προσεύχεται απορώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι λοιπόν, διερωτώμαι.
    κανείς άλλος δε διαβάζει αυτό το μπλογκ...
    και δεν απαντάει; ή δε σχολιάζει;

    καλώς ή κακώς δεν έχω ούτε χρόνο μα ούτε διάθεση να δω από κοντά ποιος φταίει και ποιος δε φταίει.
    απορώ όμως πώς γίνεται και μόλις βρούμε κάποιον, φορτώνουμε και κοπανάμε όλοι μαζί, κάνουμε θόρυβο
    προφανώς
    για να ξεχαστούν και να περάσουν στο ντούκου μεγαλύτερες και πιο διαδεμένες διαπλοκές.

    έτσι σκέφτομαι. σχετικά επωνύμως, έστω και με μια παυλίτσα.

    την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. File Dionysi se evharisto gia ta orea su logia.File anonyme opote borume,ehume hrono ke kyrios orexi andidrame(se avto to filoxeno blog).alla....Opote vazo kapio sholio sto SKAI den to vazune.Sto fe-mail mu lene gia ti grafo oloklioro arthro ke ohi liga logia.Pistevis oti boris me liga logia na ekfrasisi tin aganaktisi su apenandi sto politiko gygneste?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενας προσεκτικός παρατηρητής κοιτόντας σήμερα την Ακρόπολη βλέπει να κυματίζει η ...σημαία του ΟΗΕ. Είμαστε υπό ...την σημαία ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ μια και σήμερα (μέρα ΟΗΕ) ο πολεμοχαρης εχθρός είναι εντός των τειχών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζήτω, έπεσε ο Ρουσσόπουλος!

    Ποιός είναι ο Ρουσσόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ανώνυμε φίλε είσαι τόσο κοντά εδώ,είσαι πάντα στα link όπως διαπιστώνεις ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ. Ο Αρσένιος δεν κατάλαβε ποτέ τον πνευματισμό που κρύβει ο 18ος τόμος από τα άπαντα Λένιν, εξ ού και ο σκοπός "αγιάζει τα μέσα"
    @ Στρατολάτη όταν εσύ και έγώ είμαστε στο 4 της επικοινωνιακής κλιμακας ο Ρουσσώ είναι στο 6 προβλέψιμος αλλά ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 9ΑΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως λες κι εσύ μία συντονιμσένη μεθόδευση είναι όλα και μαζί τους ξεχνάμε και τα 28 δισ € προς τις τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για το Βατοπέδιgate:
    1. Συμφωνώ και επαυξάνω με την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος περι ανευθύνης υπουργών με το άρθρο του Καιρού 23-10-2008 στην Ελευθεροτυπία.Πρέπει να δικάζονται όπως όλοι μας και μακριά από πολιτικά παιγνιδάκια εντυπώσεων.Αυτό στην επόμενη τροπολογία συντάγματος.
    2.Θα άρχισουν τώρα οι τηλεοπτικές δίκες με τα συνήθη παπαγαλάκια που κατα καιρούς έχουν εμπειρία και από τις δικές τους διαφυγές από την δικαιοσύνη, η ουσία είναι η καθιστέρηση απονομής δικαιοσύνης και η συσκότιση ευθυνών δικομματισμού. Αλλωστε το ΠΑΣΟΚ γιαυτό επικεντρώνεται στα γεγονότα μετά τον Μάη 2004 και ξεχνάει τα μπουμπούκια του.
    3. Το Αγιο Ορος και το Πατριαρχείο πρέπει να δεί κατεπειγόντως τα οικονομικά της μονής. Εσοδα από ακίνητα 451 εκ σε 5 χρόνια αφορολόγητα! Από τον δεσμευμένο λογαριασμό της Μονής 80 εκ ευρώ κίνηση τρεχοντα χρηματάκια 5ετίας. Σε ποιό top fifty θα την κατέτασε ο ΣΕΒ;;; αΠΑΣΧΟΛΟΎΣΕ ΛΈΕΙ ΚΑΙ 300 ΆΤΟΜΑ με ΙΚΑ ή Δημοσίου ασφάλεια.
    4.Μπορεί ένας πολίτης, δύο Αγίου Ορους να εξαπατούν ,να κλεβουν, να επηρεάζουν δικαιοσύνη, να καπηλευονται συντήρηση και φύλαξη εθνικής κληρονομιάς,να εξαγοράζουν επιχειρηματίες,αεροπαγίτες, νομικούς συμβούλους,πιθανά υπουργούς και να μην είναι υποτοι φυγής από την χώρα;; Μια τέτοια συμμορία με αντίστοιχα πλοκάμια είχε συλληφθεί από τον Ερντογάν εντός 3ημέρου πρόσφατα από ότι ενθυμούμαι.
    4. Στη μέχρι στιγμής δικογραφία θα δείτε στις αυριανές κυριακάτικες τα 24-25 μπουμπούκια που αναμειγνύονται άμεσα στη κομπίνα εκτός από τους 4 υπουργούς(Δρυ-Φωτιάδη-Δούκα-Μπασιάκο) και αλλους δύο πιθανούς. Μια δικαστίνα πήρε προαγωγή δικάζει στο Αιγαίο όταν έκανε την μειοψηφούσα άποψη της σε ένα δικαστήριο του 2004 φετφά επιβολής σε μια χώρα ολόκληρη. 3-4 ορκωτοί εκτιμητές ψευτες και υστερόβουλοι. 4-5 τσιράκια δικηγόροι υπουργείων(νομικούς συμβούλους υψηλόμισθους) τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος. Ο ένας κολλητάρι τσιμούρι και στον εικονιζόμενο στο πόστ γαμώτο.2-3 ψευδομάρτυρες να πουν τα άγια λόγια υπερ μονής και να καλύψουν τα ΑΚΑΛΥΠΤΑ. Κάτι πρόεδροι ΚΕΔ κολλητάρια γνωστών πολιτικών οικογενειών της χώρας. Οταν ξέρουμε όλοι ότι στην αντιπαροχή και την μεταβίβαση ακινήτων αν έχεις "προθύμους" συμβολαιογράφους και έλλειψη κτηματολογίου παρακάμπτεις πολεοδομίες, σχεδιασμούς, αρχαιότητες,διαφωνούντες ακτήμονες,τοπική κοινωνία, δασικά και αιγειαλούς....Και η λιμνοθάλασσα γίνεται λίμνη Βιστονιδα. Ενω όλοι τρωμε την αθερίνα της που ξέρουμε ότι είναι θαλασσινό ψάρι. Δηλαδή θα τρελλαθούμε να μιλάμε για νερά σαν το SKAI kaiγια το .....διατροφικό σκάνδαλο!
    5. τΈΛΟς εδώ χρειάζονται ανακριτές με @ρχεις τους τελικά οφελημένους επιχειρηματίες και εργολάβους από τα πάρε δώσε του real estate Vatopedi που εδώ ακόμη έχουμε ιερά μεσάνυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε Διόνυσε
    Τον Θεοδωρή μην τον πολυκατηγοράς, μπορεί να προσβληθεί (είναι και γιός απλού ταχυδρόμου, δεν τα σηκώνει αυτά).
    Έχει και οικονομικά προβλήματα το παιδί, δεν το σκέφτεσαι; Η γυναικούλα του άνεργη, τα δάνεια και οι κάρτες να τρέχουν... Θα αναγκαστεί να απολύσει τις 5 από τις 10 Φιλιππινέζες που έχει!

    Μήπως πρέπει να οργανώσουμε έναν έρανο προς ενίσχυσίν του σε όλες τις καλές εκκλησίες;

    Υ.Γ. Σοβαρά τώρα, πολύ καλό το ιστολόγιό σου, σε έβαλα και λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλώστον Ανορθόδοξο,ειλικρινά σήμερα ανακάλυψα και γω την πολύ καλή δουλιά που κάνετε!
    Διάβασε προσεκτικά το σχόλιο που σου αφησα και μετά το ντόπιο αντίστοιχο εδώ,έχει μια πρόταση 10 λέξεων καθοριστική παραπάνω για να καταλάβεις ότι δεν χαρίζω κάστανα ούτε στον εαυτό μου τον ίδιο.
    Απλά σκέφτομαι και γώ το καλό παιδί τον Αυτιά που είχε ένα γλύψιμο για τον καθένα, υποκοριστικό ξαφνικά αφηνίασε εναντίον του προσωπικά, ότι η Μάρα πέρσι ήταν στον Alpha έφυγε παίρνοντας αρκετή αποζημίωση, ο Κοντομηνάς χρόνια έχει μπλέξει με μετόχους Interamerican και προσφάτως με την αμφισβήτηση του 25% "του" από τον Τσοτσορό.Συγχρόνως πουλάει το 66% στο RTL για να το κάνει υποκουλτούρα star κάτι που θα ήθελε και ο πρώην Επικρατείας.
    Βλέπω κάτι πασοκικα δίκτυα που αναλύουν με υβρεολόγιο και τρέμω τον φασισμό και την επανακαμψή τους ως ελλην φορολογούμενος, καλό είναι σε αυτό το μύλο συμφερόντων που χρησιμοποιείται και η δικαιοσύνη, να έχουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ με γνώμονα το κοινό συμφέρον της κοινωνίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ ΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ (1956)

    Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία,

    δε θα πει ανοίγω ένα παράθυρο για τη συναλλαγή.

    Τέλειωσαν πια τα πρελούδια, ήρθε η ώρα του κατακλυσμού.

    'Οσοι δεν είναι αρκετά κολασμένοι πρέπει επιτέλους να σωπάσουν,

    να δουν με τι καινούριους τρόπους μπορούν να απαυδήσουν τη ζωή.

    Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία.

    Να μη με κατηγορήσουν για ευκολία, πως δεν έσκαψα βαθιά,

    πως δε βύθισα το μαχαίρι στα πιο γυμνά μου κόκαλα.

    όμως είμαι άνθρωπος κι εγώ, επιτέλους κουράστηκα, πως το λένε,

    κούραση πιο τρομαχτική από την ποίηση υπάρχει;

    Εγκαταλείπω την ποίηση δε θα πει προδοσία.

    Βρίσκει κανείς τόσους τρόπους να επιμεληθεί την καταστροφή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;