Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Προσοχή εύθρυπτον


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΥΘΡΥΠΤΟΝ


Τί να το κάνεις το φτηνό δολάριο όταν δεν έχεις τα λεφτά της Εφορίας;;

Ευφορία και ευτέλεια
Ευτοκία και ευτολμία
Ευεξία και ευείδια
Ευήθεια και ευθανασία.

Προτέρημα να αφουγκράζεσαι τη γυναίκα αρκεί να κλείνεις τα αυτιά σου στις σειρήνες.

Διονυσος.
Y.Γ. σε ένα φωτεινό διάλειμμα μνήμης θυμήθηκα ότι την φωτό την βρήκα Απρίλη του 2007 πάνω από ένα ποίημα του παλιοχαρακτήρα στο blog του ταραχοποιού.

4 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Τα πράγματα έχουνε στενέψει πολύ. Μα πάρα πολύ. Ο μισθός δεν φτάνει ούτε για ζήτω! Πήρα και δεύτερη δουλειά. Φτάνω σπίτι στις 3 ,μαγειρεύω για τα παιδιά, χαλαρώνω λίγο και μετά 5 με 9 το βράδυ στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς .Στον ξάδερφο. Κάνω Delivery. Το Σάββατο πάει μέχρι της 11.Το ξέρω ότι δεν είναι μόνο η οικογένεια μου σε αυτή την κατάσταση. Πολλά νοικοκυριά βασανίζονται για να βγάλουν τα απαραίτητα και δεν σηκώνουν πρόσθετες επιβαρύνσεις. Αλίμονο και στους νέους που δεν τολμάνε να κάνουνε οικογένειες. Οι λειτουργικές δαπάνες (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ)των ελληνικών σπιτιών αυξάνονται γεωμετρικά και τα εισοδήματα είναι καθηλωμένα σε χαμηλά επίπεδα. Αυτοί που έχουνε επιλέξει τον δανεισμό από τις τράπεζες (στεγαστικό, καταναλωτικό, διακοπών)πλησιάζουν απειλητικά την κατάσχεση και τις χρηματικές ποινές.
    Η παθιασμένη ομιλία του Κ. Καραμανλή στο συνέδριο της Ο. Ν. Ε.Δ ξεκαθαρίζει το τοπίο. Η κατρακύλα θα συνεχιστεί και θα πληρώσουν οι μικρομεσαίοι και οι προβληματικοί. Τους πλούσιους δεν τους αγγίζει τίποτα. Προσηλωμένος στις μεταρρυθμίσεις δηλώνει ο Καραμανλής αλλά άγνωστο από πού θα βρει τα κονδύλια και πόσο θα αντέξει το ταμείο. Οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι βογκάνε και δεν μπήκαμε ακόμα στο χειμώνα. (επίδομα θέρμανσης)Απευθυνόμενος στο πλήθος δηλώνει ότι όλα θα τα κάνει για σένα φτωχέ βιοπαλαιστή που σε γονάτισαν τα χρέη. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και τo βόδι..
    Μόνο για σένα…οι δηλώσεις τέτοιου ύφους μου θυμίζουν τους μικροπωλητές στις πυραμίδες του Καίρου που ξεκινούσαν την αγορά με μεγάλες τιμές και τελειώνανε χαριστικά και μόνο για σένα με χαμηλές τιμές. (για τι σε συμπαθεί ή σε αγαπάει).Στην ουσία οι τελικές τιμές ήταν πολύ πιο ακριβές αφού τα ίδια προϊόντα τα έβρισκες στην πόλη φθηνότερα. Μόνο για μας ο Αλογοσκούφης θα καταθέσει τον προϋπολογισμό του 2009 αλλά στην ουσία εμάς θα χαρατσώσει. Τρέχει να βρει λεφτά μήπως θα προλάβει να αποφύγει, στο παρά πέντε την οικονομική κοινωνική επιτήρηση .
    Οι προνομιούχοι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων κοκορεύονται για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων άσχετα από την εντυπωσιακή πτώση των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας.. Τρώνε με χρυσές μασέλες Δεν βλέπουνε παρά αυτά που τους συμφέρουν ξεχνώντας ότι είναι εκεί που είναι για να προασπίζονται τον λαό και όχι να το ληστέψουν. Τέλεια σύνθεση ανευθυνότητας και έπαρσης. Όσους ανασχηματισμούς να κάνει ο Καραμανλής δεν θα τους συνετίσει. Η ανατροπή των δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να προσθέσει ικανότητες στους δελφίνους του ΠΑΣΟΚ αφού παραδώσανε άδεια ταμεία. Ο ΛΑΟΣ λιγουρεύεται τον Β. Πολύδωρα και το ΚΚΕ παραμένει κολλημένο στο λεξιλόγιο του 1952. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να ανεβάσει τα ποσοστά αλλά είναι δύσκολο. Είναι ίσως υπερβολικά δύσκολο έως ακατόρθωτο να "διαχειρισθεί" τα διψήφια ποσοστά. Έτσι επέστρεψε σε μονοψήφια νούμερα. Η προτεινόμενη «σύμπραξη» με το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα ασαφής, ενώ η «διετής» διάρκεια είναι παράξενη. Όλα αυτά αποκλείουν την αυτοδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων.
    Τσίπα γιοκ, τιμωρία γιοκ αλλά το ταμείο είναι στο τέλος της περατσάδας και μερικοί θα χρειαστούν να εξηγήσουν τι και πώς. Πρόωρες εκλογές δύσκολα θα γίνουν και δύσκολα θα μπορεί να διακρίνει κανείς στην ενδεχόμενη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού. Ο Κ. Καραμανλής μας χρωστάει μία εξήγηση για την κατρακύλα και την αθέτηση υποσχέσεων απέναντι στον λαό. Κυρίως για την μη τήρηση του πολιτικού προγράμματος περί κοινωνικής ευαισθησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να γιατί επιμένω να ακούμε ,να αφουγκραζόμαστε τα γόνιμα θηλυκα μυαλά, Ευγενία με τα γιατί και τα δια ταυτα σου με δικαιώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν κρίνω απ' τη φωτογραφία έχεις Διόνυσε σε εκτίμηση και τους θηλυκούς ποπούς.
    Με συγχωρείτε για το "ποπούς", είμαι κολλημένος στο λεξιλόγιο του 1952.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα τόλεγα φυσιολάτρης γενικώς. Η αχλή της νύχτας, το λάγνο περίγραμμα, η αμαρτία πάντα στο δεξί, άντε και τα λόγια του παπά αρκούν να φανταστείς τη Στέλλα να κατευνάζει τη ΝΔ. Που να βρώ καλύτερη απεικόνιση;;;
    Ηδη μας τρελλαίνουν Στρατολάτη, αλλέως πως. Συζήταγα με εφημερεύοντες ψυχιάτρους στο ΕΣΥ, πολλές φορές ο εκκλητικός παράγων, η αφορμή μιας κρίσης ασθενούς είναι ένας απλήρωτος λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;