Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η δίψα μου 'γινε φωτιά στερεύει στα φιλιά σου



12/08/2008
Απομάκρυνση της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης, Πολιτισμού



Το εργοστάσιο παραγωγής λευκού τσιμέντου της εταιρείας ΤΙΤΑΝ λειτουργεί δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας και σε επαφή με τις κατοικίες από το 1902. Δηλαδή, η σύγχρονη και η αρχαία Ελευσίνα συνυπάρχουν με ένα μεγάλο εργοστάσιο, το οποίο καταλαμβάνει τεράστια έκταση, και προπαντός την πρόσβαση προς τη θάλασσα. Ταυτόχρονα, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την αξία του ιδιαίτερα σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας.
Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ελευσίνας που εξέδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2005 (ΦΕΚ 627/Δ/13-6-2005), η περιοχή παύει πλέον να είναι βιομηχανική και χαρακτηρίζεται ως πολεοδομικό κέντρο. Να σημειωθεί ακόμα ότι το εργοστάσιο είναι παλιό με αποτέλεσμα οι συχνές βλάβες στα φίλτρα να οδηγούν σε εκπομπή τσιμεντόσκονης και σοβαρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.
Επειδή η εταιρεία ΤΙΤΑΝ ενδιαφέρεται για τη μεταφορά της παραγωγικής δραστηριότητας εκτός Ελευσίνας.
Επειδή ο Δήμαρχος Ελευσίνας με επιστολή από τις 14/12/2006 ζητεί την απομάκρυνση του εργοστασίου.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Τι μέτρα προτίθενται άμεσα να πάρουν ώστε να απομακρυνθεί επιτέλους η τσιμεντοβιομηχανία από την πόλη της Ελευσίνας, προς όφελος της υγείας των κατοίκων, του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής ανάδειξης της περιοχής;
Ο ερωτών Βουλευτής
ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ



ΣΧΕΤΙΚΌ
1. Αποκρύπτουν στοιχεία Κυβέρνηση -ΕΛΠΕ σχετικά με την επέκταση στην Ελευσίνα.

3 σχόλια:

  1. Ο στίχος είναι του Γιάννη Κακουλίδη σε μουσική Νότη Μαυρουδή, του τίτλου εννοώ. Για τους μυημένους ξέρετε την συνέχεια. Αφιερωμένο σε όλα τα φιλιά της Ελευσίνας ακόμα και αυτά που δεν δώθηκαν ποτέ. Στα αγαπημένα μου κοινωνικά θέματα τα αρχαιολογικά και η προστασία περιβάλλοντος όπως αναδεικνύεται από ένα σημαντικό άνθρωπο, γιατρό και βουλευτή. Αντε γιατί όταν διαβάζω στην Καθημερινή τον Αλέξη Παπαχελά να διαπιστώνει"οτι η χώρα έχει σοβαρότατο πρόβλημα πολιτικού προσωπικού" και έχουμε φτωχό και ξεπερασμένο διάλογο για τα μεγάλα θέματα στο κοινοβούλιο τα ΠΑΙΡΝΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ. Οι επιλογές σας μάλλον είναι κοντόθωρες Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνυπογράφω ασυζητητί ως πολίτης της Ελευσίνας!!

    Ο Alexis αναπαράγει ό,τι συμφέρει τ' αφεντικά του. Απορώ γιατί σας εκπλήσσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρενάτα μου αυτή ακριβώς την αντίθεση με τον Αλέξη, τον όποιο Αλέξη προσκηνυμένο για τις ικανότητές του, θέλω με την εξελισσόμενη αντιπαράθεση να υλοποιήσω ακριβώς αυτό. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αναδεικνύονται από πολιτικούς που αξίζουν την σοβαρότητα και την προσοχή μας. Οχι δεν είναι όλοι ίδιοι. Απλά κάποιοι εκπρόσωποι του συστήματος εξουσίας αποδεικύονται ανίκανοι για το μέγεθος των προβλημάτων και της ..ολιγαρχίας και τους την πέφτουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;