Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

No Diplomat Arrangement Mr Matthew Nimitz



No Diplomat Arrangement Mr. Matthew Nimitz

Επ ευκαιρία της
τελευταίας ενδελεχούς προτάσεώς σας για Δημοκρατία της Μακεδονίας-(Σκόπια ) !
Πιστεύω ξεπεράσατε τα όρια της διπλωματίας συνυπολογίζοντας εκτός της σύνθετης
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ που περιλαμβάνει
η πρότασή σας και όχι για όλες τις χρήσεις ERGA OMNES.
Μήπως οι σύμμαχοί σας Ελληνες πρέπει να συμμορφωθούν

« με τους ευφυείς γειτόνους μας»
Και να ονομαστούν: Η δεν είναι απειλή και παραποίηση εθνικών συμβόλων αυτό;;

Η να ανεχθούν τα καμώματά τους στην “ελεύθερη αγορά των Σκοπίων” που υποστηρίζουμε οικονομικά

Μήπως ήταν καλύτερο
το παρακάτω όνομα:

Αμοιβαίος συμβιβασμός είναι τα
δικά μας δικά τους, ή τα δικά μας δικά μας;;
Είναι δικές σας οι προτάσεις κε Νιμιτς ή
κάποιων άλλων συμπατριωτών σας;;;;


Ποιός θέλει την Ελληνική εξωτερική πολιτική "Σκάσε και σκάβε"

Τους ΑγγλοΓάλλους ζηλέψαμε που συζητούν για το ταγεράκι της Κάρλας ενώ στέλνουν τα παιδιά τους στο Αφγανιστάν. Τι περισσότερο να περιμένουμε από χώρα που διαφημίζει τον εύκαμπτο στρατό της στους Wall Street Journal με πληρωμένη διαφήμιση;;

"NO SOLUTION MEANS NO INVITATION" to Nato.

17 σχόλια:

  1. Tι να κάνουμε.. κάποτε οι διεθνείς συνθήκες υπαγόρευσαν να γίνουμε κι εμείς έθνος.. κατασκευάστηκε γλώσσα ιστορία εθνική συνίδηση.. ε όταν είδαμε να γίνετε προ 20ετίας με το διαμελισμό της γιουγκοσλαβίας το ίδιο σκηνικό δε ξέραμε τι να περιμένουμε;.. ας κάναμε κάτι τότε.. η ευρώπη ουσιαστικά πέταξε στα σκουπίδια το μόνο πιθανο θετικό από τη θυσία των προγώνων της στο ΒΠΠ.. που ήταν η απόφαση να μην αλλάξουν ξανά τα σύνορα.. και να μη ξαναγίνει πόλεμος γι αυτό το λόγο.. τώρα είναι μάλον αργά..
    Δε πιστεύω σε έθνη και εθνικές καθαρώτητες.. αλλά με ενοχλεί να βλέπω δύο δρόμους που είναι κοντά αλλά σε άλλο δήμο να έχουν το ίδιο όνομα.. θα έπρεπε με την πρώτη εμφάνιση του θέματος να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα δεχθούμε μιά γυτωνική χώρα να πάρει κάποιο όνομα που χρησιμοποιουμε για τεχνικούς λόγους.. και να μη μετακινηθούμε ούτε κατα κεραία.. και όχι να περιμένουμε ότι σε 10 χρόνια η κοινή γνωμη δε θα το θυμάται..:):)
    νομίζω ότι η υπόθεση ήταν έτσι κι αλλιώς χαμένη.. και μπορείνα ερχόντουσαν οι "φίλοι" μας να μας "βοηθήσουν" όπως τη γιουγκοσλαβια να αποφασίσουμε το "σωστό"..:):)
    Την καληνύχτα μου:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "κατασκευάστηκε γλώσσα ιστορία εθνική συνίδηση.."
    βρε κούλπα , καλά κάνεις και δεν πιστεύεις σε καθαρότητες, γιατί που να τρέχει τώρα η υφήλιος για ντί έν έι.
    Αλλά για εξήγησέ μου και σε μένα την κατίνα, ποιά διεθνής συνθήκη, μας κατσκεύασε την ελληνική γλώσσα, γιατί εγώ νόμιζα πως υπήρχε πριν απ τις κατασκευασμένες διεθνείς συνθήκες.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από καιρό εχω προβάλει την Universal Declaration of Human Rights την διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ του 1948. Φίλε κουλπα είλικρινά έχω ξεχωρίσει μια παρέα 39 ελληνων ιστιολογων με αντίστοιχες ηττοπαθείς "ρεαλιστικές" φιλοαμερικάνικες αντιλήψεις Λιάκου-Λιθοχόου που δεν θέλετε να βλέπετε την εχθρική αλλητρωτική προπαγάνδα της γείτονος χώρας και τις αποδείξεις που σας παραθέτω από αντίστοιχα ιστολόγια της γείτονος. Τα πολλά είναι στα βιβλία και τη φτώχια τους, που εκμεταλλεύονται και οι δικοί μας κεφαλαιοκράτες. Χαμένη υπόθεση το σύνθετο όνομα;;Πόσο θα υποχωρούμε από το σύνταγμα και τους νόμους μας.Εχω αποδείξει από καιρό ότι τα Σκόπια είναι απλό κέντρο λαθρεμπορίου με πηγές αμερικάνικες μάλιστα.(Προτεκτοράτο Μαφιών θάλεγα με κυβέρνηση τύπου Χρυσης Αυγής σήμερα)
    Ευένδοτο.!
    Απλά η κυβέρνηση καραμανλή έχει να κοντράρει την θέληση ενός υφυπουργού εξωτερικών γνωστών φιλοΤουρκικών συμφερόντων "φίλης" χώρας, πιστεύω ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και να ψελίσει ένα βετο. Ως πότε θα τρώμε σφαλιάρες να περνούν οι νταλίκες από τα σύνορά τους στο δικό μας καταναλωτή "οτι σκατά έθνος" λαό;;
    Είναι για τους ομογενείς μας στις ΗΠΑ το θέμα που θα φθείρει την Χίλαρυ και θα αναδείξει τον Ομπάμα που έχει πάρει θέση υπέρ μας.
    Ζούμε την εποχή που το ταγεράκι της Κάρλας Μπρούνι θα κάνει δεκάδες Γαλλίδες εθνικόφρονες μάνες να κλάψουν τα παιδιά τους στο Αφγανιστάν, να το προσέξουμε αυτή την τρέλλα των ΜΜΕ εμείς που δεν μασάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aparadekti h protasi Nimitz.Naka sta skopiana-boylgarika.Mono na plirothei h Motorola noiazei tous amerikanous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα που το σκέφτομαι..τι θα γινόταν άραγε αν τους έλεγαν,
    -Οκ ρε μάνγκες,γιατί όχι!Να λέγεστε όπως γουστάρετε.Γουστάρετε Μακεδονία?
    Να λέγεστε Μακεδονία.
    -Αλλά για μάθετε και Ελληνικά γιατί οι μακεδόνες μιλούσαν ελληνικά.
    Κατά την γνώμη μου θα γελούσε ο κάθε πικραμένος και μαζί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα.Και άντε να δούμε μετά αν έκαναν κέφι να λέγοντε Μακεδονία.
    Πάντως το ζήτημα δεν είναι τόσο απλοικό,πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος στην Γιουγκοσλαβία και ειδικά τα γεγονότα στην Βοσνία,είχα διαβάσει μισή σελίδα άρθρο σε Ιταλική εφημερίδα(τότε διάβαζα 3 διαφορετικές και ακόμα προσπαθώ να βρω το άρθρο)και προέβλεπε αυτό που έγινε στην Βοσνία να γίνετε στην Θράκη.
    Το γεγονός είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο σε μία τόσο πρόσφατη επινόηση που είναι το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. demetrat
    δεν έχω καμιά εμπιστοσύνη στην επίσημη ιστορία.. τη δική μας ή των άλλων.. από την αρχή της ιστορίας οι ιστορικοί ήταν σταρτευμένοι.. δε ξέρω τι να πιστέψω.. αλλά από τα συμφραζόμενα.. έχω την αίσθηση ότι τα αρχαία ελληνικά όπως και τόσες αρχαίες γλώσσες ήταν μιά νεκρή γλώσσα.. είχε εξεληχθεί σε πολλές τοπικες διαλέκτους.. η κατασκευασμένη γλώσσα ηταν η καθαρεύουσα.. δε λέω ότι αυτό είναι η αλήθεια.. είναι απλά αυτό που εισέπραξα εγώ..:):)
    dionysos
    χαχα καλά δε θα προσβληθώ.. ίσως δεν υπήρξα αρκετά σαφής.. "ρεαλιστικές" φιλοαμερικάνικες αντιλήψεις;.. μα από που προέκηψε αυτό; η αμέρική είναι η μητέρα της σύγχρονης προπαγάνδας και του εθνικισμού.. έχω μιλήσει με παιδιά 2ης γενιάς που ναι μεν δηλώνουν έλληνες αλλά δε σηκώνουν κουβέντα για την αμερική..:):)
    Βλέπω την αμερικάνικη πολιτική σαν σύγχρονη ευέλικτη μορφή ναζισμού.. από την πτώση της σοβιέτικής ένωσης και μετά.. ανεξέλεγκτη.. ο ΟΗΕ είναι ανύπαρκτος.. όπως η κοινωνία των εθνών προπολεμικά.. η ευρώπη περι άλλων τιρβάζει.. εγώ είμαι ηττοπαθής;..
    Όσον αφορά στη στάση των σκοπίων.. μου είναι αειδιάστική όσο και του ΛΑΟΣ.. αλλά λόγω συγκηριών γι αυτούς αποδείδει..:):)
    Η κυβέρνηση καραμανλή είναι όσο ανυπαρκτη όσο και όλες οι προηγούμενες..
    Οι εκλογές στην αμερική.. μετά την εκλογή Μπους τζούνιορ.. ε δε μου έμεινε καμία αμφιβολία ότι γίνονται για εμπορικούς λόγους.. για να τζιράρεται χρήμα στην αγορά.. και σαν επίδειξη ισχύως του συστήματος.. σαν να μας είπαν:"να και το σκύλο μας άμα το θελήσουμε θα τον κάνουμε πλανητάρχη..".. οπότε αν ο Ομπάμα πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.. δεν το πιστεύω.. μακάρι..:):)
    χαχα.. μαραμένα σύκα
    καταπλήκτικό.. το έχω πεί κι εγώ σε κάποιες παρέες που συζητάμε.. χαχα δε ξέρω αν έχουμε δίκιο αλλά συμφωνούμε.. στο κάτω κάτω έλληνας εθεωρήτω αυτός που μετήρχετω της ελληνικής παιδίας.. το ίδιο ίσχυέ και για τους μακεδώνες..:):)
    Την καλημέρα μου:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. koulpa
    Δεν ξέρω πού μεγάλωσες;
    Και τί γλώσσα μιλούσες.
    Στην Ήπειρο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, υπάρχουν πολλές λέξεις απο αυτή τη νεκρή γλώσσα που αναφέρεις.
    Και η γιαγιά μου επίσης που με μεγάλωσε, μας μιλούσε τα ελληνικά με σχεδόν αρχαική σύνταξη,κι ας ερχόταν από τη Σινώπη του Ευξεινου Πόντου.
    Υποθέτω πως οι εισπράξεις σου, ως προς την ελληνική γλώσσα , περιορίζονται στα λίγα ελληνικά που προφανώς, έχεις μάθει, γιατί ακόμα και στις λέξεις που χρησιμοποιείς , έστω και ανορθόγραφα, θα μπορούσες να βρείς πολλές ρίζες από τη νεκρή γλώσσα.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χι Χι ;) Γιαυτό λέω εγώ Κούλπα, καλύτερα τραγούδα (έστω παράφωνα) παρά να γράφεις. Λοιπόν η πλάκα πλάκα αλλά όταν το πεντάγωνο βρίθει χασικλήδων βουτυρομπεμπέδων και τα λαθρεμπόρια στα σύνορα δίνουν και παίρνουν δεν είμαι καθόλου "υπερήφανος που είμαι έλλην", λίγος επαγγελματισμός σε αυτά δεν βλάπτει, θυμάστε όλα τα στραβά της καθημερινότητας και να σκεφτείτε ότι για να μάθετε το αξιόμαχο του σημερινού στρατού μας πρέπει να βρείτε και να ρωτήσετε 25-30 χρονών παιδιά.
    Νέα παιδιά που βλέπουν πέρα από την στρέβλωση του καθημερινού συμβιβασμού.
    Η κουβέντα περί έθνους είναι θέμα παιδείας πολιτισμού και όχι τόσο στα αμυντικά και διπλωματικά θέματα.
    Μεα Κούλπα μου μην τα κάνουμε όλα αχταρμα στο λέει ένας Αρειος Νορμανδός Γαλάτης Φαναριώτης με έρωτα στο Βιετνάμ, στο Μπουρούντι και στην ορεινή Αλβανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. demetrat
    To θέμα δεν είναι τι πιστέυω εγώ.. το θέμα είναι ότι ανάλογα με αυτά πυ πιστεύετε εσείς περι εθνους πιστεύει και η νέα γενιά των σκοπιανών.. δικαίως γιατί αυτα τους έμαθαν.. τι λύση μπορεί να υπάρξει;
    dionysos
    Δε θα τολμούσα να τραγουδήσω δημοσίως.. κι αυτά που γράφω είναι οι απόψεις μου τη στιγμή που τα γράφω..
    μου δημιουργήτε την υπόνια ότι διαβάζετε τις πρωτες σειρές μόνο.. και δεν έχω καταλάβει και ακριβώς το σημείο διαφωνίας..
    Την καληνύχτα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. koulpa
    Επειδή συνήθως χτυπάω μόνη μου, θα ήθελα τουλάχιστον,όταν μου απαντάς σε κάτι,να μη με βάζεις μαζί με άλλο πακέτο.
    Εκτός πιά , κιάν αυτό το ..εσείς είναι της ευγενείας, οπότε μπορείς και να το κόψεις .
    Ύστερα.
    Νομίζω πως δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, γιατί αυτό που προσπαθώ να σου πω,είναι πως η ιστορία, και δεν εννοώ την επίσημη,έχει καταγράψει συνεχή ελληνική παρουσία με ελληνική γλώσσα, με άλλες θρησκείες βέβαια, πάνω από 3000 χρόνια, σ αυτό το κομμάτι στεριάς που εσύ αρνείσαι οτι υπάρχει ως ενότητα.
    Ακόμα κιάν όμως δεχτούμε πως έχεις δίκιο σε όλα.
    Πως ποτέ δεν είχαμε ιστορία.
    Πως ποτέ δεν είχαμε γλώσσα.
    Πως ποτέ δεν είχαμε τα ίδια έθιμα.
    Και πως όλα μα όλα είναι μία προπαγάνδα.
    Και πως είμαστε τόσο φρέσκοι και δροσεροί ως λαός, όσο και το διπλανό μόρφωμα.
    Γιατί μεσιέ κούλπα μου δεν παίρνεις το μέρος της γής που σε γέννησε;
    και υιοθετείς μιά άλλη προπαγάνδα;
    Τί σε χαλάει στη δική μας, και θεωρεις την άλλη δίκαιη;και διεκδικείς κιόλας για πάρτη της;
    δ
    υ.γ
    α , παρεπιπτόντως, άν έχεις κανα οικοπεδάκι, λέω νάρθω να στο πάρω γιατί εγώ δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "κάποτε οι διεθνείς συνθήκες υπαγόρευσαν να γίνουμε κι εμείς έθνος.. κατασκευάστηκε γλώσσα ιστορία εθνική συνείδηση.." Οι διεθνείς συνθήκες διαχειρίζονται σε μεταπολεμικές συνθήκες το δίκαιο των ισχυρών, τα έθνη σαν χαρακτηριστικά και οι ανθρώπινες ιστορίες που εμείς συνήθως με ευαίσθητες κεραίες αντιλαμβανόμαστε ώστε να μην μισούμε ως λύση στα δικά μας αδιέξοδα διαμορφώνονται μέσα από οικονομικούς και πολιτιστικούς πολύχρονους παράγοντες.
    Διαφωνούμε συμφωνόντας στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δηλαδή. Αρκεί να διαβάσουμε λίγο Σβορώνο, Γιανναρά, Κονδύλη αλλά και το τελευταίο του Δημοσθένη Κούρτοβικ "Τι ζητούν οι βαρβαροι". Τώρα εδώ σε μια πολιτική διαπραγμάτευση μπαίνουν πολλά επειδή 8 κράτη της ΕΕ είναι δορυφόροι ατλαντισμού δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε και εμείς σε υπερθετικό βαθμό. Ετσι τουλάχιστον ξεδοντιάζουμε και το Livingston Group βασικό διαχειριστή των Τουρκικών συμφερόντων στο Αμέρικα. Οταν μια κυβέρνηση (Μπους)έχει κοροιδέψει 3.500.000 ψηφοφόρους της στο τέλος γίνεται επικίνδυνη,δαγκώνει με μασέλα Σκοπίων αλλά αν πιάσεις μια πέτρα στα χέρια γίνεται λαγός, θα την φαει την πετριά σαν παλιόσκυλο.
    Δεν είναι τυχαία η διπλή φιλότουρκη απόφαση στο Ευρωπαικό Δικαστήριο με ψήφο ενός εφιάλτη Παραρά (ο Ροζάκης.... κωλύετο) αντίθετη στις συνθήκες της Λωζάνης. Οι Τούρκοι μέσω κυβέρνησης ΗΠΑ και άλλων οργάνων τους μας απειλούν σήμερα για Αιγαίο ,Κύπρο, Θράκη αυτό πρέπει να το χωνέψουμε όλοι καλά και πρώτα από όλα οι ευνοημένοι ελληνες μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας στυλ Καραχασάν και ....Ντέντε
    Τι παιδί και αυτό βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να μας βρίζει γκιαούριδες για να το μοσχοπουλήσει μετά στα κανάλια.!
    Εχει γράψει ο Μπιτσάκης για τον πατριωτισμό και τον ενδοτισμό.
    Κούλπα μου ενθουσιώδη ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΑΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΜΗ ΧΑΖΕΥΕΙΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, έτσι ανοιξιάτικα, θα χάσεις την πατρίδα θα φύγει και το φεγγάρι χωρίς να σεληνιαστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. demetrat
    Όσο μεγαλώνω προσέχω να μη χτυπάω γιατί ο γέρος..:):)
    Ο πληθυντικός είναι της ευγένιας και να κατήγορήσετε τη μητέρα μου γι αυτό..
    Δεν απάντησα εκτενέστερα στο προηγούμενο σχόλιο, γιατί ούτε θέλω να σας πείσω γιά κάτι ούτε είχα τις φυσικές αντοχές.. και γιατί μου μπήκε η ιδέα ότι τα σχινοτενή σχόλια διαβάζονται διαγωνίως.. οπότε τσάμπα ο κόπος..
    Γεννηθηκά και μεγάλωσα στο Παγκράτι όπου και έμενα μέχρι τα 28.. τα ελληνικά τα έμαθα μαζί με τις υπόλοιπες σωματικές μου λειτουργίες και η ποιότητά τους, καλή ή κακή, εξαρτάται φαντάζομαι από ότι έχω διαβάσει και από τις συνομηλίες μου από τότε..
    Νομίζω ότι καταλαβαίνω τι γράφετε και δε διαφωνώ με το περιεχόμενο.. με τη σιγουριά διαφωνώ.. εμένα τα στοιχεία μου σταματάνε σε μιά γιαγιά και ένα παππού που πρόλαβα να γνωρίσω.. η γιαγιά γεννημένη σε ορεινό χωριό της πελοπονήσου το 1898, δεν είχε κάν επίγνωση της ιδέας "ελλάδα".. ήξερε μονο αυτά που συνέβαιναν στο χωριό της.. και πέθανε στα 96 χωρίς να καταλάβει τι χρηάζεται το ψυγείο το τηλέφωνο και η τηλεόραση και χωρίς να πιστεί ότι η θάλασσα είναι αλμυρή..
    Ο παππούς γεννημένος σε χωριό της μάνης γύρω στο 1888 μεγάλωσε στου ψυρή.. πολέμησε σε κάποιους πολέμους γιά τους οποίους δεν ήθελε να μιλάει.. πίστευε στην εθνική καθαρώτητα των μανιατών..
    Είπα ότι δικιολογημένα πιστεύουν αυτά που πιστεύουν γιατί αυτά σους δίδαξαν.. και κατέστησα σαφές ότι με αειδιάζουν όσο και οι αυτόχθωνες εθνικιστές..
    Δεν πέρνω το μέρος καμιάς γης..
    Κι εγώ ανακλαστικά αφρίζω με αυτά που βλέπω να προβάλουν οι γείτωνες.. μικροι μεγάλοι.. νέοι και παλιοί..
    Δέν είπα ότι δε πιστεύω τίποτα.. απλά διατηρώ τις επιφιλάξεις μου.. και δε θα σκότωνα κάποιον μόνο επιδή διαφωνεί μαζί μου..
    Δυστυχώς κι εγώ άκληρος.. ουκ αν λαβεις παρα του μη έχοντος.. και με τη σχέση που έχω με τα οικονομικά δε έχετε ελπίδες ούτε για το μέλον..
    Υπόσχομαι δε θα γράψω άλλο σεντονομακρινάρι..
    Την καλημέρα μου:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νομίζω ότι από την αρχή έπρεπε να αποριφθεί η πρόταση Νίμιτς.Είδε κανείς την λέξη Σκόπια μέσα στις αρχικές του προτάσεις?
    Και αφού δεν την είδαν..τι στην σευχή πήγαιναν να στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης?
    Πιστεύω ακράδαντα ότι το όλο σκηνικό ήταν στημένο εξ αρχής και οι δικοί μας κυβερνώντες το ήξεραν καλά.Το θέμα είναι τι είδους σκοπιμότητες εξυπηρετούν όλα αυτά και μάλιστα σε μια πολύ ευαίσθητη στιγμή για τα εσωτερικά μας πράγματα(ασφαλιστικό,κρίση των θεσμών,ξεπούλημα ΔΕΚΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το κυρίαρχο κομμάτι του εγκεφάλου μας να αμφισβητεί το υπολλειπόμενο νομίζω θέλει να πεί ο Κούλπα Δήμητρα που είναι πατριώτης με την πιό ιδανική έννοια, ξεροκέφαλος αφυδατωμένος Μανιάτης που θέλει τον Πετρόμπεη ξυπνητό να αλλάξει γνώμη. Το επίκαιρο μήνυμα-σχόλιο το γράφει η έμπειρη Κύρα Αδάμ στην ΚΕ :
    *Ετσι, λοιπόν, ευλόγως εγείρεται το ερώτημα τι απέφερε όλη αυτή η υπέρμετρη «κινητικότητα» που ανέπτυξε, το τελευταίο διάστημα, το υπουργείο Εξωτερικών; Και, κυρίως, ποια είναι τα «οφέλη» από την επιμονή της Αθήνας να «ανακατευθεί ενεργώς» ο αμερικανικός παράγων;"
    Τι τάθελες τα ταξίδια μου Ντόρα μου είχα γράψει πριν 15 ημέρες. Σήμερα μίλαγα με μηχανικό που δουλεύσι στη ΦΥΡΟΜ με λεφτά ΕΕ 1-2 μήνες το χρόνο σε δημόσια έργα χρηματοδοτούμενα από εμάς. Καμμία σχέση οι παπαριές που αραδιάζει ο Βαλεντίνο Νικόλοσκι και κάθε Βουλγαροαστός καλοβαλμένος στο σβέρκο των αποκάτω. Μας βλέπουν σαν μπός, στεναχωριούνται,πληγώνονται που χάνουν τον Πλαταμώνα για μπάνια,ξέρουν ότι το VMRO fraxia τους πάει φούντο και φαλιμέντο και βέβαια ξέρουν ότι οι παπούδες τους αδέλφια μέν, ό ένας δήλωνε Βούλγαρος, ο άλλος Σέρβος και ο τρίτος Αλβανός στην ίδια οικογένεια.!!!Χώρια οι δικοί μας που τους απαγορεύαμε ως το 85 να λέγονται Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες Εμφυλίου πολέμου. Ηταν μια διέξοδο να γίνουν όλοι "Μακεδόνες" όπως φαντάζομαι Μανστεστερ Γιουνάιτεντ...Εδώ στα τρελλάδικα εχουμε πολλούς να έχουν μαχαιρώσει γιατί ακούσαν φωνές και είδαν οράματα, αλλά το κακό έχει γίνει και πρέπει και οι πιό καλοκάγαθοι γιατροί να "ελέγχουμε" τέτοιους ασθενείς. Το δικαίωμα αυτοδιάθεσης φτάνει ώς την πόρτα των δικών μας δικαιωμάτων αντιστοίχως.
    Και το κυριώτερο ,αν το ΣΑΕ έλεγχε περισσότερο από το 8,5% της ελληνικής ομογένειας σίγουρα η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μας έπαιρνε πιό σοβαρά. Εξω κι αν είμαστε .....ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ,οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιδή ουσιαστικά δε διαφωνούμε.. και οι πολλοί αλληλοσυγκρουόμενοι χαρακτηρισμοί που μου αποδείδετε δε μπορεί να ισχύουν όλοι μαζί.. ευχαριστώ για το ενημερώτικό ποστ και καληνυχτώ..:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπενθυμίζω και συνιστώ: Η δύναμη του εθνικισμού του Τάκη Μίχα από την "Ε" την 17-3-2008 σελ. 62. Επίσης υπενθυμίζω πάνω ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο ιστολόγιο τις ταχύτατα εξελισσόμενες συλλογές υπογραφών για το δημοψήφισμα επί του ασφαλιστικού και την κουμουνιστική νεολαία Τσεχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια παραδοχή βολική αλλά παρακινδυνευμένη οτι η Μακεδονία είναι γεωγραφικός όρος της σήμερον είναι λάθος. Για τους “ψευτοΜακεδόνες” οπως τους έλεγε ό Οδυσσέας Ελύτης είναι λόγος ύπαρξης και αυτοπροσδιορισμού και συνοχής ,για μας είναι υφαρπαγή, έκφραση λαθρεμπορίου και αστάθειας στα βόρεια σύνορά μας. Οι έννοιες ορίζονται ανθρωποκεντρικά πάντα. Το Αιγαίο δεν το όνομάζουν τα ψάρια του αλλά οι άνθρωποι και οι μύθοι που πλάθουν γύρω του.
    Σήμερα το θεμα είναι πόσο Χρυσαυγίτες αδιάλλακτοι είναι η ηγεσία της Φυρόμ που κυβερνάει, πόσο Κοσοβάροι είναι (και είναι πολύ) οι συμμετέχοντες στη κυβέρνηση εκ του Τέτοβου, πόσο αντιιμπεριαλιστής (θου κύριε) είναι ο Καραμανλής σε συμμαχία έστω με τα υπόλοιπα κόμματα του ελληνικού προσκηνίου και τέλος πόσο ουτοπικό είναι το αίτημα της ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. Οι νταλίκες με τα λαθραία συνεχίζουν να περνούν κάθε μέρα εδώ και 15 χρόνια από τα Σκόπια κάνουν παιγνίδι όλες οι μαφίες και μείς συζητάμε “περι ονόματος” αν θα τους πούμε κλέφτες ή λυπωδύτες του αμοιρους έχοντας ξεκλήδωτη την πόρτα μας (σύνορα) απέναντί τους. Οι ανόητοι.!:)

    Το ωραίο είναι ότι για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς και την κατάκτηση του ευρωπαικού τίτλου το 2004 στο ποδόσφαιρο οι Ελληνες ΘΑ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΝ ΑΠΑΞ επί πολιτικού θέματος, στο βέτο κατά της ένταξης στο Νατο των Σκοπίων, ο Καψής και ο Πρετεντέρης στην Ανατροπή του Μεγα τους βλέπω να παθαίνουν “εγκεφαλικό”, ο στόλος με τα αεροπλανοφόρα πάει Ινδικό (διάβασε Πάνο Χαρίτο, νέο ιστολόγιο,νεος αρχιστράτηγος εκεί) και ο Μπους στα στερνά του φέρεται σαν ο Κόκκαλης στο Λεμονή……Η βάση βέβαια Camp steel σε ένα λοφο έξω από τα Σκόπια χτίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Ο Ομπαμα έχει σωστή θέση και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχασε 3 εκ δολλάρια στην Bears χρεωκοπία 3 μέρες πριν καταρεύσει, έχει σχέση θα μου πείς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;