Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2007

32-Κλαδί Ελιάς


e — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. -32
Η γόνιμη αφιέρωση αυτής της χρονιάς που φεύγει ανήκε στη διάδοση του ελαιολάδου, αυτού του υγιεινού και πολύτιμου δώρου των θεών στη πατρίδα μας, η νέα χρονιά είναι αφιερωμένη στην Ελληνίδα γυναίκα, φορέα της ιεράς μας παράδοσης όπως λέει η συγγραφέας μας Ευγενία Φακίνου. Γι αυτό Σπορέλαιο από τον άφθαστο Λευτέρη Παπαδόπουλο στα Νέα της 20-12-06. Μόλις διάβασα το Είναι γλεντζές πίνει γάλα, εκδόσεις Καστανιώτη 2006 του ιδίου για την Αθήνα του 50 και ο ατίθασος χρονογράφος δίνει ρέστα, παρέα με τους συμμαθητές του Χρ. Γιανναρά, Θόδωρο Αγγελόπουλο, Αλέκο Φασιανό και άλλους μεστούς ανθρώπους.
Τώρα που βγήκε το «πόρισμα» της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές, η Vodafone μπουκώνει τους πάντες από τα ΜΜΕ με διαφήμιση σιωπής γύρω από τις (συν) ευθύνες της στις υποκλοπές και η κυβέρνηση μπορεί να «έριξε» αρχηγό CIA και Υπουργό Εθνικής Άμυνας .........συμμάχου χώρας ( άσπλαχνοι πολιτικοί) ένα σχετικό άρθρο του William Arkin στις12-5-2006 στην Washington post περί κοριών εδώ. Για τους επιμένοντες ελληνικά Δυο παράξενες αυτοκτονίες του Χάρη Μπότσαρη στην «Ε» της 2-9-2006. με πλούτο υπερκειμένων στο διαδίκτυο, διευθύνσεις και κωδικούς χρονιάρες μέρες μήπως θέλετε να στείλετε καμμιά ευχετήριο κάρτα στους βασικούς μας ασφαλίτες. Τώρα που έφυγαν τα Ιταλικά στρατεύματα από το Ιράκ , πρέπει να έχουμε πολύ σοβαρό λόγο να παραμένουν τα παιδιά μας στο κατεχόμενο Αφγανιστάν και όχι π.χ. στη Σκύρο, κε Μεϊμαράκη.
Βέβαια το ζήτημα δεν είναι τι ωραία είναι αναπτυγμένη η ηλεκτρονική πανεποπτική τεχνολογία αλλά Υποκλοπές τηλεφωνημάτων , ποιός παρακολουθεί ποιόν από τον καθ. Νομικής Νίκου Παρασκευόπουλου στην «Ε» της 17-5-2006. Πόσο θέλει και πόσο πρέπει η δημοκρατία να ανθίσταται.
Φοβάσθε συχνά όπως όλοι μας περι τα τεκμαιρόμενα, φυσικό και προστατευτικό. Η διαχείριση του φόβου στις διεθνείς σχέσεις από τον διεθνολόγο Παναγ. Καραφωτιά στην «Ε» της 1-7-06. Ιστορικές διαπιστώσεις, σύγχρονη τεκμηρίωση και το κυριότερο προτάσεις για παγκόσμια παιδεία, ευγενή άμιλλα των εθνών και ανάπτυξη των πανανθρώπινων αξιών.
Ο οικονομολόγος Παναγής Βουρλούμης συγγραφέας του αξιοπρόσεκτου «Το ασφαλιστικό με απλά λόγια» εκδόσεις Ποταμός 2002, με γνωστές αντισυνδικαλιστικές εμμονές σε ένα ολόκληρο βιβλίο 159 σελίδων βρίσκει μια γραμμούλα στη σελίδα 54 για να αναφερθεί στη «ζαβολιά» της εισφοροδιαφυγής...... Τόσο αντικειμενικός. Αυτός ο κύριος σημερινός διευθύνων σύμβουλος και Πρόεδρος του ΟΤΕ πρακτικά απασχολεί 32.000 υπαλλήλους με τα συμφέροντα ξένων του ΟΤΕ εταιρειών έναντι ποσοστού υπερ ΟΤΕ επι του κύκλου εργασιών. Διαβάστε τις απόψεις του περί κρουαζιερόπλοιου καπεταναίων και μούτσων που ξεσήκωσαν την μήνη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η ζωή σε μια μεγάλη ΔΕΚΟ από την ηλεκτρονική έκδοση WEEKLY TELECOM. Αλήθεια πόσο πάσχουμε από τις αυθαιρεσίες managers θεσμικά, ελεγκτικά και ουσιαστικά για ζητήματα μετοχικής δημοκρατίας ιδίως σε εταιρείες μεγάλες στρατηγικά εθνικού σχεδιασμού;; Ζημιώνουν κερδοφορίες και φωνάζουν να φοβηθούν οι εργαζόμενοι νοικοκυραίοι με τα 780 ευρώ καθαρά. Άξιος ......ο μισθός τους και αυτών που τους στηρίζουν η πολιτική ευθύνη.
Μια διαφορετική άποψη για το πούλημα του ΟΤΕ από τον Στάθη Σταυρόπουλο στην «Ε» της 12-12-2006. Ναυτίλος –ΟΤΕ. Ο Στάθης εκτίθεται επί 5ετία και οι επιλογές των δημοσιευμάτων του συναπαρτίζουν το λεύκωμα Ναυτίλος διανομής Πατάκη 2006 με επιλογή άρθρων των τελευταίων ετών. Το καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας και τους φίλους σας μια και δύσκολα χαμογελάς μελετώντας τις λύπες της ζωής μας. Σκίτσα αυτονομημένα αλλά και καταλύτες δομημένου δημιουργικού λόγου Γερμανοί ή Ισπανοί ή Αυστριακοί ή εμίρηδες θα μας ....νοικοκυρέψουν;;; Ας θυμόμαστε όλοι ότι η πραγματική αξία του ΟΤΕ είναι 9,1+14 δις ευρώ.!
Από τον Ομότιμο καθηγητή της Πειραμ. Φυσιολογίας του Παν. Αθηνών Ιωάννη Χατζημηνά Η οδύσσεια της ανακάλυψης της Σωματοτροπίνης με το γλαφυρό ύφος και την επιστημονική αυθεντικότητα που μας έχει συνηθίσει στο έβδομο του άρθρο στις e- ΕΠΙΛΟΓΕΣ.(17-18-23-25-29-30)
Από τον Παιδοχειρουργό Θεσσαλονίκης Γιάννη Μαρινόπουλο Μαθήματα Αγγλικών. Γιατί οι κώδικες ηθικής στη δουλειά μας έχουν πρωταρχική σημασία.
Ο Διόνυσος περιηγείται στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, εκεί στον Εύηνο ποταμό. Ο Νέσσος ήταν πονηρός. Ταξιδεύοντας περνάμε καλύτερα. Οι περιηγήσεις ή παρουσιάσεις αγαπημένων σας περιοχών καλοδεχούμενες.
Δουλεύετε στον υπολογιστή συνοδεία ραδιοφώνου;; Χρειάζεστε σαν αγαπημένη θέση το http://www.e-radio.gr/ Σας ταξιδεύει στον ήχο πάνω από 230 σταθμών στην Ελλάδα και την Κύπρο, σε κάθε γωνιά της χώρας real time. Τοπικά νέα, δρώμενα και μουσικές και άλλες αισθητικές αναζητήσεις, φτάνουν στα αυτιά σας.
Το τελευταίο ενημερωτικό συνδικαλιστικό άρθρο του Οφθαλμίατρου Δημήτρη Βαρνάβα (εκλεγμένου μέλους της ΟΕΝΓΕ) για την εξέλιξη του θέματος της υπερωριακής απασχόλησης των Νοσοκομειακών γιατρών (Ο κόμπος στο χτένι) 24-12-06 θα το βρείτε εδώ. Πολλά τα ερωτήματα καθένα και μιά απάντηση.
Άρθρο του ογκολόγου στο Υγεία Διονύση Ραζή Ο πλανήτης σε κρίση, αιτία ο άνθρωπος, από το Εθνος της 26-11-2006. Υπεύθυνος επιστημονικός λόγος γεμάτος τρυφερότητα για την ζωή και τον άνθρωπο.
Πήραμε ένα μήνυμα στο μπουκάλι με τίτλο «Πόσο τιμάται η ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και στο χειρουργείο;»
Πριν ακόμη παλιώσει το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο πρόσφατο τεύχος του ΙΣΑ για την ιατρική ευθύνη και τις νομικές συνέπειές της, έρχεται μια εισήγηση στον Άρειο Πάγο για το ναυάγιο του "Σαμίνα" να ενισχύσει τις θέσεις που εκφράστηκαν στο εν λόγω άρθρο. Η εισήγηση λοιπόν πιάνει τη μέση οδό και από τη μία απορρίπτει το αίτημα της εταιρίας να περιοριστεί η αποζημίωση στα 10000 ευρώ ανά επιβάτη που πνίγηκε και από την άλλη απορρίπτει επίσης αιτήσεις οικογενειών θανόντων για αποζημιώσεις >35000 ευρώ, επειδή έτσι, κατά τους εισηγητές, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητος ( το άρθρο της δικτυακής πύλης http://www.in.gr/ αναφέρει αποζημιώσεις από 44000 ως 60000 ευρώ που επιδικάσθηκαν, αποφάσεις κατά των οποίων η εταιρία άσκησε αναίρεση στον Α.Π. ). Είναι πολλά τα λεφτά, ____ ( βάλτε όποιο όνομα θέλετε ), και δικαιολογημένα γίνονται αντικείμενο διελκυστίνδας μεταξύ γιατρών, δικηγόρων και ασφαλιστικών εταιριών. Το πρόβλημα είναι διεθνές και όχι μόνο ελληνικό. Ίσως να είμαστε, ως χώρα, και κάτω του διεθνούς μέσου όρου διώξεων κατά ιατρών. Τελικά, μήπως πρέπει να επανεξετασθεί το ζήτημα των πλωτών ιατρείων / χειρουργείων και η επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου να είναι το 'αυγό του Κολόμβου' ; Μεταξάς Ιωάννης, Γενικός Ιατρός
http://www.in.gr/news/reviews/placeholder.asp?lngReviewID=752650&lngChapterID=-1&lngItemID=753463 Επισκεφθείτε μέχρι 31-12 τον δικτυακό τόπο in.gr και ψηφίστε το γεγονός της χρονιάς που πέρασε. Επίσης στο http://www.in.gr/Survey/surveys/ingr/personof2006/survey.asp ψηφίζετε το πρόσωπο της χρονιάς που απέρχεται από τους 34 υποψήφιους υπάρχουν 12-15 καλές προτάσεις αλλά και η δυνατότητα να προτείνετε εσείς.
Τον Αύγουστο του 1900, έγινε στο Παρίσι το Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο Μαθηματικών. Ο David Hilbert, ο κορυφαίος μαθηματικός εκείνης της εποχής, σε μια ιστορική ομιλία παρουσίασε τα 23 προβλήματα που κατά τη γνώμη του θα απασχολούσαν τα μαθηματικά του 20ου αιώνα.(Το γεγονός πραγματεύεται ο Τεύκρος Μιχαηλίδης στα Πυθαγόρεια εγκλήματα , εκδόσεις ΠΟΛΙΣ 2006, καταπληκτικό αστυνομικό μυθιστόρημα δίπλα μου το διαβάζω)) Είτε γιατί ο Hilbert, με τη γνώση και τη διορατικότητά του μπόρεσε να προβλέψει σωστά, είτε γιατί το κύρος του επηρέασε τους συναδέλφους του, το γεγονός είναι ότι αυτά τα 23 προβλήματα κυριάρχησαν σε μεγάλο βαθμό στα μαθηματικά του εικοστού αιώνα. Κάποια από αυτά λύθηκαν πλήρως ή εν μέρει, άλλα αναδιατυπώθηκαν και γενικεύτηκαν και τέλος τρία περιμένουν ακόμα τη λύση τους, κληροδότημα του αιώνα που πέρασε προς τη χιλιετία που άρχισε. Σας βρήκα τό άρθρο για την αντίστοιχη ομιλία με τα μαθηματικά προβλήματα του 21ου αιώνα από τον ίδιο συγγραφέα στα Νέα την 1-12-2001.
Οι τρομοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ 1-8 Νοέμβρη σκότωσαν 83 ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα στη Γάζα. Τι έγινε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το ίδιο θέμα στο «Σκοτώσαμε τον Ιησού ,θα σκοτώσουμε και σας» από τον Κώστα Καραϊσκος στον Αντιφωνητή Κομοτηνής 22-11-06 τεύχος 208. Στο τεύχος θα βρείτε και τις φωτογραφίες από απρόκλητες επιθέσεις εποίκων κατά 19χρονης Σουηδέζας αχτιβίστριας. Επί τόπου πληροφόρηση από την Γάζα με φωτό από την International Solidarity Movement εδώ για να ξέρουμε ποιοί βαστούν κλαδιά ελιάς και έως πότε. Πρόσθετη ενημέρωση από τα κατεχόμενα στη Δυτ. Όχθη από την Ηλεκτρονική Ιντιφάντα. Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2007 6μμ στο President Hotel αίθουσα Atlas Hall διοργανώνεται συναυλία για τα ορφανά παιδιά της Παλαιστίνης http://www.orphancare.gr/ Σήμερα για να διαβούν ο Ιωσήφ και η Μαρία από Ναζαρέτ σε Βηθλεέμ πρέπει να περάσουν από 10 οργανωμένα μπλόκα του Ισραηλιτικού στρατού.
Ευχαριστώ όλους σας για τις θερμές και πρωτότυπες ευχές, αντεύχομαι με υγεία, ευτυχία άντε και με μια φτηνή καλή ADSL γραμμή , για καλύτερη επικοινωνία.. Επειδή είμαστε ήδη μεγάλο δείγμα στατιστικά η παρέα μας ενδεικτικά να ξέρετε τις 10 πρώτες εταιρείες που σας φιλοξενούν στο διαδίκτυο (providers).
hotmail.com 360 otenet.gr 721
yahoo.gr 308 hol.gr 195
yahoo.com 194 forthnet.gr 155
in.gr 76 med.uoa.gr 57
gmail.com 30 panafonet.gr 55

3 σχόλια:

  1. Ο ΝΕΣΣΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΝΗΡΟΣ

    Η πονηριά του όμως δεν του βγήκε σε καλό. Εκεί στις όχθες του Εύηνου ποταμού ο κένταυρος Νέσσος αντάμωσε τον ημίθεο Ηρακλή και την Δηιάνειρα με τα γνωστά παρατράγουδα της μυθολογίας μας. Στα βορειοδυτικά του ορεινού συγκροτήματος των Βαρδουσίων ο αλλιώς ονομαζόμενος Φιδάρης ποταμός επιμένει να πηγάζει από την καρδιά του βουνού την κοιλάδα Ραϊλή, κατεβαίνει τα Βαρδούσια και συνεχίζει την δαιδαλώδη πορεία του ανάμεσα στις μεγάλες κορυφογραμμές των Κραββάρων. Η χώρα των λεβεντόπαιδων αρματολών και κλεφτών που στην επανάσταση του 21 βαρούσαν στην κάρα, στο σταυρό κατακέφαλα. Ήξεραν καλό σημάδι.
    Σήμερα για να επισκεφθείτε την ίδια περιοχή πρέπει να σημαδέψετε σαν στόχο την πίσω πλευρά του φεγγαριού, να προμηθευτείτε χάρτες και γνώσεις από γνώστες περιηγητές της περιοχής , να εξασφαλίσετε ασφαλές ψηλό όχημα και συνθήκες διαμονής και επισιτισμού που δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένες. Αν υπολογίσετε ότι οι «αραιές νεφώσεις στα ορεινά» των μετεωρολογικών δελτίων σημαίνει συνήθως καταιγίδα σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων μεσημέρι προς απόγευμα έχετε ένα περίγραμμα της περιπέτειας που σας περιμένει. Η Απολλώνια ομορφιά του βουνού , η μαγεία της αλπικής φύσης και το κρυφοαφούγκρασμα των ήχων του Πάνα και των νυμφών θα σας ανταμείψει. Οι ίδιοι ήχοι «πανικού» άλλωστε τον 2ο π.Χ. αιώνα είχαν τρελάνει τις ορδές των επιδρομέων Γαλατών που επέδραμαν από την Φθιώτιδα προς Φωκίδα εκεί πάνω στο πέρασμα της Γραμμένης Οξειάς.
    Το βλέμμα δεν χορταίνει τις εναλλαγές παραστάσεων. Άπλετο φως γαληνεύει τα ελατοδάση και σκοτεινιάζει πρόωρα τις ράχες. Τα βράχια και οι απόκρημνες κορφές δημιουργούν συχνά ασυνήθιστους ρόδινους χρωματισμούς. Η γραμμή πλεύσης μας μπορεί να ισορρόπησε στα απομονωμένα χωριά των συνόρων δύο νομών του δήμου Βαρδουσίων Φωκίδας απο την μιά και του δήμου Αποκορου Αιτωλοακαρνανίας από την άλλη, όμως ο πρωταγωνιστής αυτού του υπερθεάματος της φύσης είναι το ομορφότερο βουνό της Ρούμελης ,τα Βαρδούσια. Τα Βαρδούσια δεν είναι το απέραντο λιβάδι, όπως η Οίτη ούτε το απόλυτο φόβητρο των βράχων της Γκιόνας. Είναι και τα δύο μαζί, αυτό το ορεινό συγκρότημα χαρακτηρίζεται από απέραντα καταπράσινα λιβάδια σε εναλλαγή με αλπικές κορφές επιβλητικές και αγέρωχες.
    Στη σημερινή πραγματικότητα αν χαράξετε πορεία για αυτά τα άγρια και φιλικά ταυτόχρονα βοσκοτόπια και ελατοδάση, αναρριχητικά πεδία και πανηγυριώτικες πλατείες κεφαλοχωρίων, δεν θα βρείτε εύκολα έργα ανθρώπων. Η φύση είναι ακόμα κυρίαρχη και οφείλεις , «περιηγητή ερέτη Οδυσσέα» να την σεβαστείς. Δεν θα βρείτε όπως πριν 30 χρόνια βοσκοπούλες στις ραχούλες με την φλογέρα τους, στο πανηγύρι όμως του εγκαταλελειμμένου χωριού χωρίς άσφαλτο και γιομάτο σβουνιές και μύγα τα διακόσια παρκαρισμένα αυτοκίνητα των αναχωρητών προσκυνητών θα σας δυσκολέψουν την ζωή. Σκληρή και άβολη η ζωή για τον πολίτη της μεγαλούπολης. Ακόμη πιο δύσκολη όμως για τους ντόπιους ελάχιστους εναπομείναντες ορεινούς κατοίκους. Φως, πολύ νερό και τηλέφωνο υπάρχει από δω και μπρος όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Με άσφαλτο φτάνεις στα κεφαλοχώρια άνω του φράγματος του Μόρνου στο Λιδωρίκι, στο Κροκύλειο (πατρίδα του Μακρυγιάννη) , Πενταγιού (καταγωγή της Μαρίας Πενταγιώτισσας), Αρτοτίνα ( καταγωγή πατρός Αθανασίου Διάκου), ο Αθανάσιος Διάκος (καταγωγή μητρός) η Γραμμένη Οξειά, η Λεύκα και το Αλποχώρι. Οι δασικοί δρόμοι στα υπόλοιπα είναι σκέτη περιπέτεια. Στα προαναφερόμενα θα βρείτε αν προσυννενοηθείτε φιλόξενους φτηνούς ξενώνες, για να παρατείνετε την διαμονή σας. Στο φαγητό πρέπει να κάνετε το κουμάντο σας, περιορισμένες οι εναλλακτικές λύσεις και μόνο το καλοκαίρι. .Οι κυνηγοί της χειμωνιάτικης περιπέτειας το ξέρουν καλά αυτό. Οι Διοικητικές Υπηρεσίες κοινωνικής χρήσης είναι πολυτέλεια κακομαθημένων αστών. Ο Δήμαρχος της Ανω Χώρας απέχει πολύ για να δει την κατάσταση των δρόμων προς Κυδωνιά και το κεφαλοχώρι Πλάτανος επί 4ετία περιμένει να διορίσει τα δικά του παιδιά , δίκαιο αίτημα, στο φράγμα του Εύηνου ποταμού. Τα κοπάδια ελευθέρας βοσκής βοοειδών θα δούμε σήμερα στη θέση του κενταύρου Νέσσου δίπλα στην όχθη. Η εγκατάλειψη των πατρώων εδαφών αγριεύει τους ανθρώπους τους αποξενώνει από τον συντοπίτη και η αδυναμία της επιβίωσης σε κάνει καταπατητή και μικρο-φιλόδοξο. Πολλοί από τους ντόπιους, αν μιλήσετε μαζί τους, έχουν να θυμούνται πώς ερχόταν με καΐκι κάποτε ο χαλκός πρώτη ύλη στο Αιτωλικό από την Ερμούπολη, τι μαλάματα και μπακίρια έφκιαναν τα εργαστήρια στα χωριά των Κραββάρων και εμπορευόμενοι κατακτούσαν τις πλούσιες αγορές Λαμίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης.!!
    Αξίζει να ψάξετε μεγάλες γωνιές της μικρής μας πατρίδας.
    17-3-2004.
    Διόνυσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I am not going to be original this time, so all I am going to say that your blog rocks, sad that I don't have suck a writing skills

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I read about it some days ago in another blog and the main things that you mention here are very similar

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;