Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Λεηλασία της χώρας: Έγκλημα χωρίς τιμωρία…

 

Η Λεηλασία της χώρας: Έγκλημα χωρίς τιμωρία…

2012-06-05 
Φωτογραφία για Η Λεηλασία της χώρας: Έγκλημα χωρίς τιμωρία…
«Λόγοι πραγμάτων διδάσκαλοι…»

(Θουκυδίδης, Η 42) 

  Το Πανελλήνιο όζει από την αποφορά της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου εκ μέρους του «Συστήματος». Η δικαστική, παρά τις προσπάθειες της Άρχουσας Ελίτ, διερεύνηση της υπόθεσης Άκη Τσοχατζόπουλου, οφειλομένη στην ευσυνειδησία ενίων δικαστών, απλώς καταδεικνύει την «κορυφή του παγόβουνου». Το απροσδιόριστο μέγεθος της κλεπτομανίας της «Άρχουσας Ελίτ» διακινείται στον σκοτεινό βυθό της θαλάσσης της ανομίας.


Το «Σύστημα» (Ανεπάγγελτοι Επαγγελματίες της Πολιτικής, Διαπλοκή Οικονομίας -Πολιτικής, Εθνικοί Εργολάβοι, Τυχάρπαστοι Μιντιάρχες κατάδικοι του Κοινού Ποινικού Δικαίου, «Προστατευόμενοι» επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, Ανεπιστήμονες «αξιωματούχοι» των ΑΕΙ –τρόφιμοι και εκλεκτοί των κομματικών προθαλάμων, αλλά και του ΝΑΤΟϊκού δημιουργήματος της Νέας Τάξης, CDRSEE ή άλλως πως «Κέντρον για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη ΝΑ Ευρώπη»–, γόνοι και κλώνοι των «Φαμιλιών»-διαγουμιστών επί γενεές-γενεών, του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού, «δημοσιογράφοι»-ηχεία του «Συστήματος», Μεταπρατικό Κεφάλαιο-εκπρόσωπος και εκφραστής ξενικών συμφερόντων και η όλη χορεία των ανόμων) συστρατεύεται στην εναγώνια προσπάθεια συσκότισης της λεηλασίας του Δημόσιου Πλούτου και εξωραϊσμού της εκποίησης της Χώρας.


Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012 μ.Χ. «εν χορδαίς και οργάνοις» επιδίδονται στην κατατρομοκράτηση του Εκλογικού Σώματος και «ποιούν την νήσσαν» για τον καταλογισμό ευθυνών στους υπαίτιους της σημερινής Εθνικής Καταστροφής.

Η τιμωρία των ενόχων Διασκελίζουν τη Λεηλασία της Χώρας και υποχθονίως επενεργούν το Έγκλημα να μείνει ατιμώρητο!
Όμως, το πολιτιστικό πρότυπο αυτού του τόπου, που εκφράζεται εδώ και 2.500 χρόνια από την εξίσωση Τραγωδία = Κάθαρση =Ανόρθωση, δεν επιδέχεται διασκελισμό, πολύ περισσότερο εξωραϊσμό ή επίκληση του ψευδεπίγραφου «πολιτικού πολιτισμού», ότι η λαϊκή ετυμηγορία απαλλάσσει των ποινικών ευθυνών τους υπαιτίους για την ενσυνείδητη καταστροφή του Κράτους Κοινωνικής Πρόνοιας και της ευημερίας του Ελληνικού Λαού. Και μάλιστα της εκποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου και, κυρίως, της Εθνικής Κυριαρχίας της Χώρας στους Νεοκατακτητές του Δ΄ Ράιχ!


Ανόρθωση της Χώρας χωρίς Κάθαρση, την αμείλικτη τιμωρία των Ενόχων της Εθνικής Καταστροφής –με όλες τις εγγυήσεις του Κράτους Δικαίου– δεν είναι νοητή ούτε για το Πολιτιστικό Πρότυπο αυτού του Λαού, ούτε ακόμη για τις Ελληνικές Παραδόσεις.

Ούτε ακόμη,

«Αν γνωρίζει ότι ο

Εφιάλτης θα φανεί

και ο Πέρσης θα

περάσει…».

Το Συμφέρον του Λαού και του Έθνους δεν κύπτει στην ιδιοτέλεια της «Άρχουσας Ελίτ» των «Φαμελιών», των «Ανεπάγγελτων Επαγγελματιών της Πολιτικής» και της Λερναίας Ύδρας της Διαπλοκής.


Ενώπιον του Λαϊκού Κριτηρίου της 17ης Ιουνίου 2012 μ.Χ. οφείλουν να δηλώσουν, εκτός βεβαίως των υπαιτίων της Εθνικής Καταστροφής, οι διαγκωνιζόμενοι κομματικοί οργανισμοί αν προτίθενται μετεκλογικώς «ν’ ανοίξουν τις Βίβλους και τα κρίματα να καταλογίσουν».

Οι «Εθνικόφρονες» Μνημονιακοί Οι «Εθνικόφρονες» υπερασπιστές των Μνημονίων, και δη όσοι κομπάζουν ότι είναι συνεχιστές της «Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που θεμελίωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος», ας ανατρέξουν πώς ο Μεγάλος εκείνος Πολιτικός απέδιδε στη μετάφρασή του της Ιστορίας του Θουκυδίδη το χωρίο εκείνο που αποτελεί «κτήμα ες αιεί» για την ανθρωπότητα: «…Η αξίωση μιας πόλης να καθορίσει αυτή τι είναι δίκαιο για μία άλλη, αποτελεί ένα βήμα για την απώλεια της ελευθερίας της…».



Ι
σως φρονηματιστούν πώς οι Μεγάλοι Πολιτικοί αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους στην υπηρεσία των Λαών τους Και ακόμη οι «Εθνικόφρονες» υπερασπιστές των Μνημονίων ας εγκύψουν στη μελέτη των πρακτικών της Βουλής (Συνεδρίαση 28ης Απριλίου 1932) στη διάρκεια της οποίας ο Μεγάλος αυτός Έλληνας απήγγειλε τον εαυτού επικήδειο:

«Αγαπητοί Φίλοι,

Ο προκείμενος νεκρός ήτο ένας αληθινός άνδρας, με μεγάλο θάρρος, με αυτοπεποίθησιν, και δι’ αυτόν και διά τον λαόν τον οποίον εκλήθη να κυβερνήση. Ίσως έκαμε πολλά σφάλματα, αλλά ποτέ δεν του απέλειψε το θάρρος, ποτέ δεν υπήρξε μοιρολάτρης, διότι δεν επερίμενε ποτέ από την μοίραν να ίδη την χώραν προηγμένην, αλλά έθεσε εις την υπηρεσίαν αυτής όλον το πυρ το οποίον είχε μέσα του, κάθε δύναμιν ψυχικήν και σωματικήν».

Αλλά, στην Ύστερη (με την ιστορική έννοια του όρου) Περίοδο, που, δυστυχώς, διέρχεται η Χώρα μας, είμεθα στην Εποχή των Μικρών της Εθελοδουλίας και της Υποταγής.

Δεν φύονται στο κενό Τα μεγάλα έργα, οι σοβαροί πολιτικοί και οι μεγάλοι στοχαστές και συγγραφείς δεν φύονται στο κενό.
--Η Ολυμπιακή κύριε, που είναι τώρα;;
Είναι επακόλουθο μίας Ανάτασης και ενός οργασμού Δημιουργίας, Έμπνευσης και Δράσης.
Το πολιτικό και κομματικό προσωπικό της Χώρας –πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων–, εν όψει των εκλογών της 17 Ιουνίου, ωθεί στο περιθώριο δύσκολα θέματα, τα οποία αντιμετωπίζει με «νεφελώδη» φρασεολογία (άλλωστε, verba vollant...), όχι ξεκάθαρα απέναντι στον Λαό, δίχως σοβαρή δημόσια αντιπαράθεση. Οι δημόσιες επενδύσεις και άλλες δαπάνες, στα προεκλογικά προγράμματα, έχουν απωθηθεί στο περιθώριο.

http://paron.gr/v3/new.php?id=77132&colid=28&catid=1&dt=2012-06-03%200:0:0

3 σχόλια:

  1. του Νικου Γεωργακάκη*

    Το βαρύ πυροβολικό της δημοσιογραφίας στην υπηρεσία της τρόικας
    Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων έρχεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, γιατί αυτή είναι σήμερα η προτεραιότητα στο χρονοδιάγραμμα της τρόικας. Με βάση αυτή την επιλογή της εξωτερικής τρόϊκας και την αποδοχή της εσωτερικής, το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αποκτά επείγοντα χαρακτήρα. Αυτό συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι απουσιάζει από την κυβέρνηση κάθε συγκεκριμένη αναφορά στη ζημιά που αναμένεται με μαθηματική ακρίβεια, από κάθε υποψήφια ιδιωτικοποίηση.

    Η κυβέρνηση αποφεύγει μια τέτοια συζήτηση και προβάλλει ως αναγκαία κάθε ξεχωριστή ιδιωτικοποίηση, επειδή θα δημιουργηθεί τάχα ευνοϊκό κλίμα, που θα προσελκύσει ιδιώτες επενδυτές στη χώρα μας.

    Επίσης, αν και το τίμημα της κάθε ιδιωτικοποίησης προβλέπεται χαμηλό και ασύμφορο -αντί πινακίου φακής όπως συνήθως αναφέρεται- η παράμετρος αυτή υποβαθμίζεται από την κυβέρνηση και προβάλλεται η άποψη πως οι ιδιώτες που θα αποκτήσουν μια επιχείρηση θα κάνουν επενδύσεις. Δεν γνωρίζουμε από πού προκύπτει ένα τέτοιο συμπέρασμα, όμως εμείς κρίνουμε συγκεκριμένα κάθε επικείμενη ιδιωτικοποίηση και εκτιμούμε ζημιά. Με βάση ψύχραιμη, αναλυτική και αντικειμενική αξιολόγηση, τρία συμπεράσματα είναι καθαρά και γενικότερα αποδεκτά:

    Πρώτον: Με αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις που αναφέρονται σε κρίσιμους και στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, η όποια κυβέρνηση θα ήθελε να προωθήσει αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική, θα έχει ισχυρά εμπόδια.

    Δεύτερον: οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές είναι πολύ τραβηγμένες, πολύ πιο ακραίες σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Το ακραίο, προκύπτει από γεγονός ότι μέχρι χτες, τα κόμματα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσαν να απεμπολήσουν τον έλεγχο δημόσιων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουμε μεγαλύτερη σύνεση και προσεκτικότερα βήματα.

    Τρίτον: με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις προωθούνται με τέτοιους όρους και τίμημα, που εκτιμούμε πως συνιστούν προδοσία.

    Όμως, αν και η χώρα μας θα υποστεί βέβαιη ζημιά από αυτή την πολιτική, δεν λείπουν οι «καλοπροαίρετοι» δημοσιογράφοι, αυτοί που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και στοχεύουν να περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη ώστε να διευκολυνθεί το πέρασμά τους από τη Βουλή.

    Βασικός προπαγανδιστής των σχεδίων της κυβέρνησης είναι ο κ. Γ. Πρετεντέρης (Γ.Π.), όπως και το κανάλι στο οποίο συμμετέχει.

    Σε πρόσφατο άρθρο του στα "Νέα" (5/7), ο (Γ.Π.) ξεκίναγε με το «υποθέτω ότι συμφωνούμε όλοι πως δεν υπάρχουν περιθώρια μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις...». Ήταν η εισαγωγή για να δικαιολογήσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή ανέφερε: «Αλλά δεν μπορεί να κόβονται μισθοί και συντάξεις, ενώ περιουσιακά στοιχεία του κράτους μένουν αναξιοποίητα ή απαξιώνονται. Ή λεηλατούνται». Βλέπουμε δηλαδή τον κ. Σαμαρά να παίρνει μαθήματα από τον Γ.Π. Υποθέτω πως, αν έμπαινε άλλος στόχος σήμερα από την κυβέρνηση, π.χ. η περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, τότε Σαμαράς και Πρετεντέρης θα προσάρμοζαν αντίστοιχα την τοποθέτησή τους και θα έλεγαν για παράδειγμα: «Αν και οι δανειστές μας έχουν ισχυρές απαιτήσεις και πιέζουν για μείωση μισθών και ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, η κυβέρνηση μπορεί μεν να αποδεχτεί κάποια παραπέρα μείωση μισθών, επ' ουδενί όμως εκποίηση των επιχειρήσεών μας αυτών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνωρίζουμε το ταλέντο του Γ.Π., όμως θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να αποκαλύπτουμε τον αντιλαϊκό κι επικίνδυνο ρόλο του.

    Σήμερα που το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση θεωρώ ότι δύο ειδών δράσεις έχουν σημαντικό χαρακτήρα:

    Ενωτική, συντονισμένη δράση και πάλη των εργαζομένων στους υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιους φορείς για απόκρουσή τους.

    Ιδεολογική απάντηση σε όλες τις μεθοδευμένες δράσεις, στην αρθρογραφία δημοσιογράφων που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις.

    Σε πιο πρόσφατο άρθρο του στις (9/7) ο Γ.Π., έχοντας πάντα κατά νου να στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις, κάνει τρεις νύξεις με πολύ νόημα.

    - Με την πρώτη, με περισσή συμπόνια (!) αναφέρεται στους δυστυχισμένους πολίτες αυτής της χώρας και κατακρίνει όσους δίνουν πιο μεγάλη σημασία στο αν θα πουληθεί η ΔΕΗ ή το Ελληνικό, σε σχέση με τη δυστυχία του κόσμου για την οποία θέλει να δείξει πως νοιάζεται ο ίδιος και η σημερινή κυβέρνηση!!!!

    - Με τη δεύτερη ρίχνει δηλητήριο προβάλλοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα ταυτίστηκαν οι Τσίπρας, Καμένος, Μιχαλολιάκος. Η γνωστή θεωρία των «ανίερων» συμμαχιών...

    - Η τρίτη νύξη ήταν η αναφορά σε πρόσφατη δήλωση Στρατούλη για το αυτονόητο. Ότι δηλαδή όσοι δρουν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, φέρουν ευθύνες και οι συνέπειες δεν αποκλείονται.

    Ο Γ.Π. σχολιάζει με το δικό του τρόπο τα γεγονότα και τις όποιες δηλώσεις κρίνει σκόπιμο. Όμως πάντα η κατεύθυνση των κειμένων του είναι σαφής. Το οικονομικοπολιτικό status πρέπει να στηριχτεί, δεν πρέπει να αλλάξει και να ανατραπεί από την Αριστερά.

    Δεν μπορεί κάποιος να μην αναγνωρίσει το ταλέντο του Γ.Π., την τέχνη του να δίνει επιχειρήματα στην κυβέρνηση και να δημιουργεί εντυπώσεις στην κοινή γνώμη ώστε να διευκολύνεται η προώθηση της μνημονιακής πολιτικής. Όσα γράφει ο Γ.Π. είναι πολύ μελετημένα. Αν μάλιστα εντείνει τις επιθέσεις του στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γιατί κατανοεί πως από κει κινδυνεύει το σύστημα που υπηρετεί. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Γ.Π. Εγώ το έχω ξαναγράψει και επιμένω. “Άξιος ο μισθός του”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αποκρατικοποιήσεις στην Ελλαδα έγιναν κυρίως το διάστημα 1996-2006 και από τις 80 κρατικά δίκτυα έμειναν στο κράτος γύρω στα 17(οι πολλές με ποσοστά συμμετοχής μικρά από την μετοχοποίηση). Αυτά σήμερα αποτιμώνται 9-14 δις και τα υπολοιπα 36 δις που εκτιμά το ΔΝΤ για πουλημα είναι μέσω ξεπουλήματος κρατικών κτιρίων και γης σε ένα προτόφαντο για καπιταλιστικές συνθήκες εξανέμισμα πλούτου με μίζες και αδιαφανείς διαδικασίες. Το όφελος απέναντι στο δημόσιο χρέος θα είναι μηδαμινό και ο συγγραφέας υπερασπίζεται αυτές τις προθέσεις. Οι ζημιές από την εκχώρηση των εθνικών δικτύων σε ξένους και ιδιώτες από την εναλλακτική ορθολογική τους χρήση θα είναι ανυπολόγιστες αρκεί να σκεφτούμε την ιδιωτικοποιηση του νερού, των δικτύων ενέργειας, φυσικού αερίου,των λιμανιών των τραίνων. Ο καταστροφικός καπιταλισμός των ΝΔ-Πασοκ-Δημαρ επιτίθεται αφήνοντας πίσω του ανέργους,αστέγους, αυτοκτονίες και ύφεση δηλ καταστροφή και φτωχοποίηση. Εχουμε πόλεμο με κύριους με ιδεολογικούς μανδύες την καταστροφή της Χώρας και του λαού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;