Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

Ψηφιστε για την αυτοδυναμία της Χώρας μας

Αρθρο στους FT
Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένοι για παραμονή στο ευρώ
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012
URL:
Αλ. Τσίπρας: Αποφασισμένοι για παραμονή στο ευρώ


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στους Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι την Κυριακή θα λάβει σαφή εντολή ώστε να βάλει ένα τέλος στα διεφθαρμένα και ανεπαρκή πολιτικά και κανονιστικά συστήματα της Ελλάδας που έχουν λεηλατήσει την οικονομία.
ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στους Financial Times.Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ, διαβεβαιώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στους Financial Times.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύεται ότι θα κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης και ότι θα αποκαταστήσει την ανάπτυξη.


Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπορεί να γίνει εγγυητής της σταθερότητας στην Ελλάδα υποστηρίζει, γιατί «δεν κουβαλά τις πολιτικές αποσκευές των κομμάτων του κατεστημένου που έχουν φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής» και εκτιμά πως «αν δεν αλλάξουμε πορεία», «η απειλή της εξόδου από το ευρώ, που είναι αποτέλεσμα της λιτότητας, θα είναι ακόμη πιο βέβαιη».

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του για αντικατάσταση του μνημονίου από ένα «εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης» και καταλήγει λέγοντας πως «την Κυριακή αυτή θα φέρουμε την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας» και «η νέα εποχή ξεκινά τη Δευτέρα».

Ακολουθεί μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο του άρθρου του Αλέξη Τσίπρα στους FT http://www.ft.com/intl/cms/s/0/4c44a296-b3b3-11e1-a3db-00144feabdc0.html#axzz1xbrS4BqL :


http://naftilos.blogspot.gr/2012/06/weekend-in-greeces-history.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Anemos+(ANemos)

«Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου – ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ – είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της Ευρωζώνης

Ο Πρόεδρος Barack Obama είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή: «Ας κάνουμε ότι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν «κλειδώσουμε» σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο». Αυτό ισχύει και για την δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ.

Πιστεύω ακράδαντα ότι θα λάβουμε μια σαφή, δημοκρατική εντολή από τον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας την Κυριακή. Με αυτήν την εντολή θα αναλάβουμε άμεσα δράση για να βάλουμε ένα τέλος στα διεφθαρμένα και ανεπαρκή πολιτικά και κανονιστικά συστήματα της Ελλάδας που έχουν λεηλατήσει την οικονομία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λαός της Ελλάδας περιμένει από εμάς να αναλάβουμε άμεσα την ευθύνη για να αποσοβήσουμε την εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στην χώρα.

Bloomberg Businessweek June 4-June 10,2012
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα σήμερα που μπορεί να παράσχει οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην χώρα μας. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα θα ωφελήσει την Ευρωζώνη σε μια κρίσιμη καμπή στην εξέλιξη του ενιαίου νομίσματος. Αν δεν αλλάξουμε την πορεία μας, η απειλή της εξόδου από το ευρώ, που είναι αποτέλεσμα της λιτότητας, θα είναι ακόμη πιο βέβαιη.

Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μπορεί να γίνει εγγυητής της σταθερότητας στην Ελλάδα επειδή δεν κουβαλά τις πολιτικές αποσκευές των κομμάτων του κατεστημένου που έχουν φέρει την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο οι ψηφοφόροι στηρίζουν την δέσμευσή μας να τραβήξουμε την χώρα μακριά από το χείλος της καταστροφής. Θα βάλουμε την Ελλάδα σε ένα νέο μονοπάτι ανάπτυξης μέσω της κυβέρνησης με διαφάνεια. Μια ανανεωμένη Ελλάδα θα συμβάλλει στα νέα θεμέλια μιας εγγύτερης, πιο ενοποιημένης Ευρώπης. Οι εξελίξεις στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή κρίση και ότι ο τρόπος με τον οποίον έχει αυτή αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα είναι πλήρως αναποτελεσματικός.
Amsterdam
Οι Έλληνες θέλουν να αντικαταστήσουν το αποτυχημένο παλιό μνημόνιο (όπως υπεγράφη τον Μάρτιο με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με ένα «εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης». Αυτό είναι αναγκαίο τόσο για να αποσοβηθεί η ανθρωπιστική κρίση της Ελλάδας όσο και για να διασωθεί το ενιαίο νόμισμα.

Τα συστημικά δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι σε μεγάλο βαθμό ένα πρόβλημα χαμηλών δημοσίων εσόδων. Χιλιάδες φορολογικές ελαφρύνσεις και εξαιρέσεις που έχουν εκχωρηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις σε διαπλεκόμενα συμφέροντα, σε συνδυασμό με έναν χαμηλό πραγματικό συντελεστή φορολόγησης στο ατομικό εισόδημα καθώς και στο κεφάλαιο, εξηγούν μεγάλο μέρος του προβλήματος. Το ίδιο προκαλεί και η ιδιαίτερα αναποτελεσματική φοροεισπρακτική μέθοδος.
Amsterdam
Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα υπολείπεται σε σχέση με τον μέσο όρο κρατικών εσόδων της Ευρωζώνης ως ποσοστό επί του ακαθάριστου εγχώριου εισοδήματος κατά 4 τοις εκατό. Το δικομματικό πολιτικό σύστημα έχει αφήσει να παρέλθουν δεκαετίες αγνοώντας βολικά την επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής φορολογικής μεταρρύθμισης. Έχει εστιάσει τις φοροεισπρακτικές του προσπάθειες στη μοναδική εξαντλούμενη πηγή φόρου εισοδήματος: στα νοικοκυριά μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Βάσει του δικού μας σχεδίου ανοικοδόμησης και ανάπτυξης, δεσμευόμαστε να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικής και κοινωνικά δίκαιης δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Η δομή του προγράμματος περιλαμβάνει: σταθεροποίηση δημόσιων δαπανών σε ποσοστό περίπου 44 τοις εκατό του ΑΕΠ και επαναπροσανατολισμό των δαπανών ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι σωστά κατανεμημένες, αύξηση των εσόδων από άμεση φορολόγηση στο μέσο όρο των Ευρωπαϊκών επιπέδων (κατά περισσότερο από 4 τοις εκατό του ΑΕΠ) σε μία περίοδο τετραετίας και μεταρρύθμιση του φορολογικού καθεστώτος προκειμένου να αναγνωριστεί ο πλούτος και το εισόδημα όλων των πολιτών και να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος της φορολόγησης.
Bloomberg Businessweek June 4-June 10,2012
Επικρατεί έλλειψη οικονομικής διαφάνειας ακόμη και κατά τη διάρκεια ανακεφαλαίωσης των Ελληνικών τραπεζών με δάνεια από την τρόϊκα (Ε.Ε., ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα). Θα διασφαλίσουμε ότι η ανακεφαλαίωση των βιώσιμων τραπεζών θα πραγματοποιηθεί με διαφάνεια και κατά τρόπον που να είναι πλήρως συμβατός με το δημόσιο συμφέρον. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι το οικονομικό σύστημα θα επανέλθει σε πλήρη σταθερότητα στο σύνολό του.

Ο Άρθουρ Μίλερ έγραψε κάποτε ότι «μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχει τελειώσει μια εποχή όταν οι βασικές της ψευδαισθήσεις έχουν εξαντληθεί». Η βασική ψευδαίσθηση της καλής Ελληνικής κυβέρνησης υπό το καθεστώς παλαιάς κοπής του δικομματισμού έχει τελειώσει. Είναι πλέον πλήρως ανίκανος ο δικομματισμός να διασφαλίσει την επιστροφή της χώρας μας στην ανάπτυξη και την πλήρη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Την Κυριακή αυτή θα φέρουμε την Ελλάδα σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.

Η νέα εποχή ξεκινά την Δευτέρα.»

4 σχόλια:

 1. Έμαθες φαντάζομαι για το ελληνόφωνο άρθρο της γερμανικής έκδοσης της εφημερίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λένε ότι απηχει τους μοιχειους πόθους Σόιμπλε, ταδε έφη Διαμαντοπούλου. Πάντως είναι γεγονός ότι οι αγορές δηλ οι καλοβολεμένοι τραπεζίτες έχουν πλήθως παπαγαλάκια στα οικονομικά φύλλα να τροφοδοτήσουν με σπόρια. Εδω όπως έλεγε και ένας παλιός φίλος επώνυμος δημοσιογράφος και μέγας παπαγάλος τη ζημιά την έκανε ο Κοσκωτάς όταν έδωσε σε κάθε εκκολαπώμενο μια συσκευή τηλεφώνου, το υπερόπλο εκβιασμού και μη είδησης.
  Πάντως σιγά μη περίμεναν οι φοβισμένοι Ελληνες του FT Germany για να βρούν "λύτρωση" στα παραμύθια του Σαμαρά, ο καθένας για να δικαιολογήσει το φόβο του έχει και κάποιο διαφορετικό κακόβουλο ΛΟΓΟ. αΚΟΛΟΥΘΟΎΝ ΤΑ ΚΑΘΙΕΡΩΜΈΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΆ ΜΟΥ ΤΟΥ σΑΒΒΆΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ετεροπροσδιορισμός και η ρευστότητα της Ελληνικής κοινωνίας κατέληξε σε:
  1. Συριζα 33%
  2. ΝΔ 27%
  3. Ανεξαρτ. Ελληνες 8%
  4. Πασοκ 7,5%
  5. Χρυση Αυγή 5,5%
  6. Δημαρ 5%
  7. ΚΚΕ 4%
  8. Δημ Ξανά 2,5% ΛΑΟΣ 2% Οικολόγοι 1,5% ΑΝΤΑρσυα 0,5% κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γουστάρω να βλέπω το ΠΑΣΟΚ 4ο κόμμα!

  Θα το ήθελα 5ο πίσω απο τα μισητά χρυσά αυγά!!

  Αντε και καλή Πατρίδα σύντροφε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;