Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Ποιοί είναι ως τώρα οι οφελημένοι του μνημονίου;




Nicolaes Berchem, The Infancy of Zeus, 1648
 

1. Όσοι είχαν ακίνητα μέσω υπεράκτιων εταιρειών. Γιατί τους δόθηκε η δυνατότητα να τα εγγράψουν στο όνομά τους μέσα σε έξι μήνες, χωρίς να πληρώσουν καθόλου φόρο υπεραξίας, καταβάλλοντας μόνο το 50% του φόρου μεταβίβασης.



Οι φοροφυγάδες. Γιατί με τα κίνητρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων, ξέπλυναν τα χρήματά τους με συντελεστή 5% (σε πολλές περιπτώσεις, όταν επανεπενδυόταν το ποσό, ο συντελεστής μειωνόταν στο 2,5%). Ήταν η πιο ανήθικη διάταξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: άκριτη νομιμοποίηση εσόδων, ίσως ακόμη και από εμπόριο όπλων, σωματεμπορία, ναρκωτικά.



Και πάλι οι φοροφυγάδες. Γιατί με την περαίωση των ετών 2000-2010 παραγράφηκαν όλα τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της φοροκλοπής, μιας περιόδου κατά την οποία θα έπρεπε να είχαν αποδώσει στο κράτος φόρους της τάξεως των €110 δις.


4

Οσοι είχαν κέρδη από συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Γιατί η είσπραξη του φόρου υπεραξίας από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο Χ.Α.Α. παρατείνεται μέχρι 31.12.2012. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτός ο φόρος καθιερώθηκε επί κυβέρνησης Καραμανλή.




5. Όσοι εισπράττουν μεγάλα μερίσματα από Α.Ε. και Ε.Π.Ε. Γιατί η αρχή της φορολόγησης όλων των εισοδημάτων, ανεξαρτήτως πηγής, με την κλίμακα φυσικών προσώπων πετιέται στο καλάθι των αχρήστων με τη θεσμοθέτηση φόρου 21% για τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2011.



Όσοι είχαν πραγματικά μεγάλα εισοδήματα. Γιατί οι ανώτατοι συντελεστές στη φορολογία εισοδήματος δεν αυξήθηκαν.



Όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Γιατί κανείς δεν αποφάσισε να επιβάλει φόρο εξόδου κεφαλαίων από τη χώρα, που ισχύει σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ φεύγουν και παραδίδουν την οικονομία σε κατάρρευση και τα δημόσια ταμεία άδεια




Και αντί να προτείνουν κάποια αξιόπιστη λύση στα προβλήματα που δημιούργησαν , περιφέρουν τα αποτελέσματα της πολιτικής τους ως φόβητρο για να συνεχίσουν την ίδια πολιτική.
Προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο για να μειώσουν όσο μπορούν τη διαγραφόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ



-ΕΚΜ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ φεύγουν μαζί με τα υποστηρίγματά της διαπλοκής τους και έρχεται το αύριο της ελπίδας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και προοπτική"
Από την ομιλία για το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στις 1-6-2012
.


2 σχόλια:

  1. Συγνώμη, αλλά επί της ουσίας τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Σαμαράς με την υποσχεσιολογία τους αποδεικνύουν και έμμεσα παραδέχονται ότι η πολιτική του απέτυχε. Μάλιστα, όταν συχνά κάνουν κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ πού θα βρει λεφτά, ουσιαστικά παραδέχονται ότι διέλυσαν το κράτος τόσα χρόνια και πως ακόμα και ο προϋπολογισμός και το μνημόνιο που υπέγραψαν ήταν ανεπιτυχή κι ανεφάρμοστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κυρίαρχο θέμα είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα κατόρθωμα του δικομμασμού και των τελευταίων 38 χρόνων φοροδιαφυγής και διαφθοράς. Eργολαβικά επιχειρούν να σπιλώσουν και τον άφθαρτο ΣΥΡΙΖΑ με λεκτικές ακροβασίες. Πρακτικά πράγματα οι μπουζουκόβιοι θα ελέγχονται στη πηγή,to ίδιο οι κερδισμένοι λοττο κλπ, οι διαγωνισμοί δημοσίου θα αποκτήσουν πρακτική ουσία. Οι τράπεζες θα εφαρμόσουν τη νομοθετημένη εξάλειψη του τραπεζικόυ απόρρητου και οι δοσοληψίες των εξωχώριων θα καταργηθούν ώστε να φανουν οι ιδιοκτήτες των κεφαλαίων τους. Καταργούνται χαριστικές συμβάσεις με κατέχοντες και ελέγχονται οι εισαγωγές στη πηγή με σκάννερ στα λιμάνια και αεροδρόμια. Οι δοσοληψίες άνω των 1000 ευρώ γίνονται μέσω κρατικών τραπεζών και με πιστωτικές κάρτες όπως στη Τουρκία και όλη την Ευρώπη ώστε να αποδίδεται το ΦΠΑ. Θα μπορούσα να γράφω για μισή ώρα ακόμα γιατί το θέμα περιλαμβάνει μυστικά κονδύλια, μισθούς αξιωματούχων, συμβούλους, ΜΚΟ, κατάργηση περαιώσεων, έλεγχο ηλεκτρονικό στις 8000 μεγαλύτερες ΑΕ κλπ κλπ Αμεση λειτουργία δικαιοσύνης και δήμευση περιουσιών στους καταδικασμένους πιθανούς Ακηδες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;