Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Πολυτεχνείο 1973, μιά μαρτυρία.

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΒΗΜΑΤΑ ΧΕΛΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ 17 ΠΡΟΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ' ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
(ΓΝΩΣΗ & ΔΟΥΛΕΙΑ)! !
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
(πού έχουν ήδη ανοίξει τους Κεάδες για όλους)!
ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ?
ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΚΕΙΝΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΟΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ.
http://farm3.static.flickr.com/2097/2006795094_701563284d.jpg

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΓΟΝΥ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ 35η ΦΟΡΑ ΣΕ 2 ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚΣ) ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ Μ' ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΟΡΤΑ.
ΔΙΑΛΕΞΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ (ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ, ΛΑΛΙΩΤΗΣ, ΜΠΙΣΤΗΣ, ΟΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ, ΜΑΥΡΟΣ ) ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ.
Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ Κ. ΚΟΝΟΦΑΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΝΚ.
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΡΤΙΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ(ΕΚΕΙ ΕΜΕΝΕ) ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ.

' ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΡΙΠΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ’

'ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΣΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΠΟΡΤΑ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΙΔΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΙΑ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ (ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΚΑΝΕΙΣ) ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΒΑΡΑΓΑΝ ΜΕ ΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΚΛΟΠ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΑΓΑΝ ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΡΙΣΚΑΝ. ΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΤΖΕΙΜΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΜΑΡΝΗ. ΚΤΥΠΗΣΑΜΕ 1 ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ(ΓΙΑΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΡΜHΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΓΔΑΡΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ).

ΚΑΙ Ο ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ Η ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤH ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟ 3ο ΟΡΟΦΟ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΑΝ. ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ, 80 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕ 100 ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΔΑΡΜΕΝΟΥΣ, ΜΑΤΩΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΠ' ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ 17-18 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΓΙΑΤΡΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ (ΣΥΜΠΤΩΣΗ)ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ!

ΞΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΡΙΞΑΜΕ ΚΛΗΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΚ! ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

ΗΜΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ (ΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ) ΟΛΑ ΣΧΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑ ΒΑΙΝΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ!!! ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ Ο ΥΠΕΡΟΧΟΣ, Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, Ο ΠΡΑ ΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ' ΘΑΝΑΣΗΣ - ΒΕΓΓΟΣ ' ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΙΣΩ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΤΑΤΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ, ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ, ΕΒΑΖΕ ΠΛΑΚΕΣ ΦΕΛΙΖΟΛ ΜΑΚΡΙΕΣ ΠΕΡΝΑΓΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΓΑΜΨΑ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΜΑΤΙΝΑ ΚΟΥΝΑΝΗ, ΦΡΑΓΚΟΥ ΧΡΩΣΤΩ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΝΑΝΗ.
Σ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!! ΠΕΤΡΟΥ - ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ ΧΡΩΣΤΩ ΟΤΙ ΖΩ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΚΑΙ ΓΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΩ (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ).
ΓΙΑΤΙ ΔΙΠΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΒΑΝ, Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ, ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ (Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΝΑΙ ΑΥΤΟΣ) ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ.
ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΤΟΙ ΜΟΥ ΠΕΤΡΟ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΒΕΓΓΟ ΧΙΛΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΑ ΨΥΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΡΟΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΑΣ(ΓΙΑ ΜΕΝΑ).

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΚΕΙΝΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ 17 ΠΡΟΣ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΤΙΜΩ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ.

ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΩ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΩ ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 15/11/08.

ΤΑΠΕΙΝΑ.
Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος(Γεννημένος 18/Νοέμβρη).
Μηχανικός, Εργαστηριακός Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Μέλος και Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης και μέριμνας, Αμεα, στην Ελλάδα.
Ιδρυτής και Υπεύθυνος της Ελληνικής Πράσινης Εθελοντικής Ομάδας Ανιδιοτελούς Προσφοράς και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
Πρ. Αντιπρόεδρος του 1ου Πράσινου Ξενώνα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ΑμεΑ και Τρίτης Ηλικίας στον Σκαραμαγκά.
Μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής περιφρούρησης ΕΙΣΟΔΟΥ στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού & Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου.
http://users.otenet.gr/~fracisko/
www.pasipka.gr/
www.e-galatsi.gr/
http://7frag.spaces.live.com/Blog/
http://frang-koynanis.blogspot.com/
http://www.google.gr/ =Γράφεις, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ Η ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
http://ano-galatsi.blogspot.com/
http://www.ecogreens.gr/
http://otan-dineis-pote-de.pblogs.gr/ http://www.facebook.com/people/Kounanis_Eleytherios_Fragkiskos/
Οι φωτογραφίες που επενδύουν τη μαρτυρία του Φραγκίσκου είναι από το αγαπητό Γουδάκι.
Σχετικά αντίστοιχα θέματα
3. Μαρτυρίες με πλάνα από εικονολήψία του Κώστα Ζυρίνη

17 σχόλια:

  1. «Τα νεαρά ζευγάρια σαν αστέρια/ σ΄ ομορφαίνουν μαύρη πολιτεία/ Για μια στιγμή κρατιούνται από τα χέρια/ σκοτώνονται στην άλλη τη γωνία/ Παιδιά, και τον αντέξατε τον δύσκολο καιρό/ Δεν έχει ο έρωτας αρχή κι ο κόσμος τελειωμό/ Στο δρόμο περπατούνε αγκαλιασμένοι / κρυφομιλούνε σε κάποιο καφενείο/ κι όλοι οι νεκροί είναι πάλι αναστημένοι/ σαν γονατίζουν στο Πολυτεχνείο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ευχαριστω το αξίζουν πραγματικά όσοι παρέμειναν ατοφιοι στις μετέπειτα διαδρομές και δεν οδηγήθηκαν από την αλαζονια και την απληστία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς από τους χιλιάδες αγωνιστές του Πολυτεχνείου λίγοι τελικά είναι αυτοί που κουράστηκαν να είναι ρομαντικοί και ουτοπιστές. Λίγοι είναι αυτοί που προσκύνησαν αυτά που τότε πολέμησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν και οι άγνωστοι ήρωες.
    (Γ. Κηρύκου, ένας αντιήρωας!)
    Τιμή στην μνήμη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου που δεν εξαργύρωσαν επιταγές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας καταγράψω εδώ τη δική μου εμπειρία. 13 χρονών τότε πιτσιρίκος του κατηχητικού αλανιάρης των γειτονιών,αντιλαμβάνομαι ότι η κυρά Νώνταινα, η Ιουλία η Δασκαλάκαινα όλες γειτόνισες ψάχνουν τους οικοδόμους άνδρες τους που έχουν "ξεστρατήσει" προς το Πολυτεχνείο. Δεν γύρισαν να μάθουμε αλλά το σούσουρο θέριεψε στη μικρή Περιστερίωτικη γειτονιά. Ανήμερα θυμάμαι όλη μέρα κροταλισμούς πολυβόλων να αντιχούν από το κέντρο των Αθηνών ίσαμε τα βουνά των Δυτικών προαστιων.Προφανώς είχαν εντολές για εκφοβιστικές βολές ενα γύρω, άλλωστε πολλά από τα θύματα ήταν περιφερικότερα του Πολυτεχνείου από κάτι τέτοιες ριπές, Ζωγράφου,Αμπελόκηποι, Σεπόλια κλπ.
    Τέλος στην ασπρόμαυρη τιβι τον ανεκδιήγητο Μαστοράκη να έχει κάτι φοβισμένους και να τους παραμυθιάζει κατι σαν την "αξιοπρεπή" σήμερα Πάνια στις αυπνίες της..... Και βέβαια τα διαγγέλματα του αποφασίζομεν και διαττάσομεν του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο που κάθισες να μαζέψεις τόσο υλικό, σου πρέπουν πολλά μπράβο γιατρέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουλάχιστον τα blogs δεν ξεχνούν!
    Τα σέβη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γράμμα ευγνωμοσύνης,όμορφο είναι και συγκινητικό.
    Εγώ θυμάμαι μόνο τις γυμναστικές επιδείξεις από όλη εκείνη την εποχή,μόλις που πρόλαβα να κάνω ντυμένη καναρίνι.Αλλά κατουρήθηκα κατά την διάρκεια όποτε μπροστά σε όλους τους επισήμους της εποχής(παπάδες,χωροφύλακες,στρατιωτικούς,δασκάλους και προέδρους)κατέβασα το καναρινί καλτσόν και κατούρησα.Μετά θυμήθηκα ότι θα έπρεπε να ντραπώ οπότε σηκωσα τα βρακιά και το έσκασα από τις επιδείξεις.
    Και θυμάμαι το πουλί(παράξενο όλο με πουλιά έχουν να κάνουν οι αναμνήσεις μου από την δικτατωρία!)στην βάση της σημαίας του σχολείου.
    Σε γενική αφασία είμαστε την εποχή εκείνη στα χωριά της Θράκης.
    Κατά τ' αλλα θα μου μείνουν αξέχαστοι οι καμπινέδες της εποχής εκείνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένστασις αρχηγέ.
    Ο Μαστοράκης δε μάζεψε φοβισμένους, ρουφιάνεψε τους συλληφθέντες στο ΕΑΤ ΕΣΑ λεγοντάς τάχα μου τους πως ο,τι εγινε θα το μάθει ο λαός,πως θα πληροφορήσει τους γονείς τους ,και μπλα μπλα μπλα, και μερικοί ξεθάρρεψαν , του μίλησαν πιό πολύ γιά να αισθανθούν την επαφή με τον έξω κόσμο.
    Και τους έφαγε η μαρμαγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΔΕΡΦΕ !!! Κ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΤΟΦΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !!!

      Διαγραφή
  11. Δεν ξεχνούμε ...
    εξαιρετική δουλειά καλέ μου αδερφέ ,την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά είναι πολλές οι μνήμες.
    1. Ενας συνομήλικος παπάς θυμάται τις ριπές σε όλη την Αθήνα αυτές που σκότωσαν τελικά αθώους και πέσαν από "αλαφιασμένα τσιράκια με στολή" Μιλάμε για 45 ατιμώρητους δολοφόνους με στολή.
    2. Δημητρα εξαπατηθέντες αν θες άλλωστε ο Φραγκισκος που σέβομαι μέχρι κεραίας αξιοπιστίας την μαρτυρία του μιλάει και για όπλα στο πλατώ πισω από τις κουρτίνες, εξ ου και το φοβισμένοι.
    3. Απευθύνθηκα σε δύο φίλους να σχολιάσουν που ήξερα ότι ήσαν μέσα ένας ΑντιΕΦΕΕ Καρδιολόγος σήμερα Δυτικών Προαστίων και ένας Ρηγάς τότε Αλλεργιολόγος σήμερα στα Μεσόγεια, δεν είναι φίλοι των "διαολομηχανημάτων" που επικοινωνούμε, άτομα σεμνά ο δεύτερος με 3 χρόνια φυλακή και στάμπες στο κορμί του ΕΑΤ/ΕΣΑ πέρασε 17-20 χρονών σε φυλακή της χούντας,εκεί ρομαντικά γνώρισε και την γυναίκα του,δεν ήταν γραμμένοι ποτέ ούτε στα "αντιστασιακά σωματεία"
    4. Η 80 άρα κυρά Δώρα ράφτρα παλιά και φημισμένη σήμερα στο ΙΚΑ θυμάται και έκλαψε εκείνες τις μέρες πριν 35 χρόνια γιατί απολύθηκε από δουλιά της εκκλησίας ραφτική όταν δεν ενέδωσε στις ανήθικες προτάσεις του Αγιου Πρεβέζης για 100δρχ πριν κάθε λειτουργία να του ανεβάζει..... το ηθικό! Η αδελφή του είπε μιλαγε ο σατανάς και η κυρα Δώρα πριν 35 χρόνια της είπε "μα ο ίδιος μου τόπε!
    5.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΩΣ ΦΑΡΣΑ.
    ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Π. Κ. τον έπαιρνα τηλέφωνο να γράψει τίποτα αλλά περιοδεύει Λονδίνο ξέρεις σε αυτά που λεν συνέδρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
    ΜΠΛΟΚΕΡΣ.

    ΕΙΧΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟ Facebook ΚΑΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑ Κ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ GALATSI.GR ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ! ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
    ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΝΕΔ(ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ)ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ Facebook ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ.
    ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΟΥ ΜΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΠΙΘΑΝΑ, ΜΟΥ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΕΒΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΜΕΛΟΣ ΕΙΔΑ Κ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

    ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑ ΕΥΠΡΕΠΩΣ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ, ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ(Κ. ΤΣΙΡΟ-ΝΔ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΓΥΡΙΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΑΤΗ!!! ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΥΡΙΟ. ΤΟΥΝΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟ(ΠΑΣΟΚ)ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΡΓΟ ΕΤΟΙΜΟ Κ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΒΑΛΤΩΣΕ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ Κ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΛΗ 17% ΑΥΞΗΣΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
    ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΟΥ(ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΛΩΣΤΕ)!!!ΜΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ Facebook.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ(ΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ)Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΥ.
    ΜΕ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΚΟΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΛΟΚΟΛΑΚΩΝ ΟΣΦΥΟΚΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΕΙΦΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑμεΑ Κ ΕΥΠΑΘΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ! ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ.
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ Facebook ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ.
    ΑΙΣΧΟΣ Κ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΟΤΙ Κ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ Κ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΥΣ ΤΟΥ Facebook
    ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ Facebook Στη ΣΕΛΙΔΑ = Galatsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ ΜΕΤΑ 47 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕΡΕΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΑΓΝΑΤΙΚΑ ΛΕΥΤΕΡΟΙ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΕΣΤΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΞΑΡΓΥΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΕΦΗΜΕΡΟ Κ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΤΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΙΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Κ ΠΑΛΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;