Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Αιμορραγία κεφαλαίου, Αναιμία πολιτικών.


ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Η απεργία επενδύσεων παραγωγής που μαστίζει τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, χρεοκοπεί τον ηθελημένα ανίκανο δημόσιο τομέα, κάνει το ιδιωτικό κεφάλαιο παράσιτο βολικών αναθέσεων χωρίς διαγωνισμούς, επιμερίζει το συνολικό χρέος σε όλους τους πολίτες ως μη όφειλαν, κάνει το χρήμα ακριβότερο και τα τραπεζικά κέρδη δυσθεώρητα και επιβάλλει στενωπό πολιτικών επιλογών ολιγαρχικού χαρακτήρα που αγγίζουν τα όρια της μαφίας.
Έπρεπε να ασχοληθεί
επί διετία η Γερμανική Δικαιοσύνη για να σπάσει το απόστημα της ενεργητικής δωροδοκίας (μίζας) της Siemens για να φτάσει η μπόχα σαν κακούργημα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, παθητικής δωροδοκίας και απιστίας και στη χώρα μας. Από ένα ολιγομελές προανακριτικό γραφείο παρελαύνουν ανέγγιχτοι ως τα χτες εργολάβοι δημοσίων έργων, προστατευόμενοι μεσάζοντες, παρατρεχάμενοι της υψηλής κοινωνίας και έμπιστοι πολιτικών προσώπων που αποκλειστική κατηγόρια του έχουν να ενθυλακώσουν άοσμο, άχρωμο, εύγεστο δημόσιο χρήμα και μάλιστα από ξένη πολυεθνική με την κακιά συνήθεια να καταγράφει και τις παράνομες πληρωμές της ως το 2005.!
Σκεφτείτε πόσοι επιχειρηματίες αποκλείστηκαν ανέντιμα, πόσοι άλλοι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εξοστρακίσθηκαν από τους αναρριχηθέντες μονοκομματικά αναξιοκράτες και πόσοι άλλοι πολιτικοί λασπώνονται ηθελημένα και βάναυσα από τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ με το αφοριστικό «όλοι ίδιοι είναι»
ή οχι.
Είναι καιρός η ψήφος εμπιστοσύνης των Πολιτών να σταματήσει να χορηγεί
αυτοδύναμες μονοκομματικές λύσεις που καταντούν τη χώρα χωρίς σύνορα και χωροταξία ,χωρίς υποδομές, απάνθρωπη τσιμεντοχώρα, με παραπτωματούχους «υπουργούς», χωρίς απορροφήσεις κοινοτικά ελεγμένων κονδυλίων, χωρίς ισχυρούς και ανεξάρτητους ελεγκτικούς μηχανισμούς, χωρίς τεκμήριο αθωότητας για την εκτέλεση ενός προϋπολογισμού.
Η προσφυώς αναφυόμενη συζήτηση για το φανερό ή κρυφό πολιτικό χρήμα των κομμάτων ουδόλως ενδιαφέρει τον Πολίτη.
Το σύστημα εκμύζησης του δημόσιου τομέα είτε νεοφιλελεύθερης , είτε σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας είναι φύλλο συκής μπροστά σε ανήθικους και αισχημονούντες «δημόσιους άνδρες» που οφείλει η Δικαιοσύνη να τους βρει και να τους τιμωρήσει παραδειγματικά.
Αυτό είχε πει κάποτε και ο κ. Σημίτης «όποιος έχει στοιχεία στον Εισαγγελέα» Για να γελάει ακόμα μια ψυχή που έσβησε σαν φωνή το 2002 και σαν τάφος το 2005 αλλά κατοικεί ακόμα μέσα μας και τους κυνηγάει σαν Ερινύα. Η Μαλβίνα Κάραλη ζεί. Μένει σαν κοινωνία να το αποδείξουμε.. Είναι χρονία αλλά όχι αθεράπευτος η παθολογία του συστήματος του δικομματισμού.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
24-06-2008

12 σχόλια:

  1. Να κάνει “πολιτική κάθαρση” στο ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου

    Tου Λεωνίδα Σακλαμπάνη

    Ο πρώην βουλευτής Παντελής Οικονόμου μιλά στην «Πατρίδα Ηρακλείου Κρ.» για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο κίνημα.

    “Δύσκολη αλλά αναπόφευκτη η διαγραφή Σημίτη”, υποστηρίζει το στέλεχος που ανήκει στο ρεύμα των “Ελλήνων Σοσιαλιστών” της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ

    Πολλά και αντικρουόμενα ερωτήματα και προβληματισμούς μπορεί να θέσει κάποιος για όλα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 24ωρα. Από την αποπομπή του Κώστα Σημίτη μέχρι και τη διαγραφή των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού κ.κ. Μαντέλη και Τσουκάτου για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στη διακίνηση «μαύρου χρήματος» από τη Siemens.

    Όλα δείχνουν την ανάγκη του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ να διαμορφώσει ένα νέο κόμμα, ένα «καθαρό» από τα βαρίδια του παρελθόντος Κίνημα αρχίζοντας από τον πρώην πρωθυπουργό: «Κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη αν και κατανοώ την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως περίπου αναπόφευκτη», θα μας πει το μέλος της Κ.Ε. και της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παντελής Οικονόμου, για την διαγραφή του Κώστα Σημίτη, σπεύδοντας ωστόσο να τονίσει το πόσο σημαντικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε ο τρόπος της διαδοχής το 2004 στη προεδρία του ΠΑΣΟΚ: «Εάν η διαδοχή του Σημίτη από τον Παπανδρέου είχε γίνει αλλιώς, ασφαλώς δε θα είχε ξεπηδήσει τέτοιο πρόβλημα».

    Ο κ. Οικονόμου, εκπρόσωπος του «ρεύματος» των Ελλήνων Σοσιαλιστών, δηλαδή της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκε (μία από τις εξαιρέσεις αυτές τις δύσκολες μέρες όπου τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αρνούνται να πάρουν θέση για ευνόητους λόγους...) και συζήτησε μαζί μας για όλα τα τρέχοντα ζητήματα στο εσωτερικό του Κινήματος για λογαριασμό των αναγνωστών της «Π». Σαφέστατος και χωρίς να «μασάει τα λόγια του» επιρρίπτει αρχικά τις ευθύνες στο Κώστα Σημίτη όσον αφορά την διακίνηση «μαύρου χρήματος» με πρωτεργάτες τους κ.κ. Τσουκάτο και Μαντέλη: «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας της περιόδου 1996-2004, η οποία τους εμπιστεύθηκε αρμοδιότητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές τις οποίες «σήκωνε» η συγκρότησή τους, ηθική και πολιτική», θα μας πει ο κ. Οικονόμου.

    Ο ίδιος θεωρεί πως πρέπει να επισπευθεί η έρευνα και η προσωποποίηση ευθυνών -εάν και όπου υπάρχουν- ώστε να φτάσουμε στον καταλογισμό. Παράλληλα αναμένει από τον Γιώργο Παπανδρέου, και τις αποφάσεις του για κάθαρση, να μην σταματήσουν εδώ αλλά να αποτελέσουν την απαρχή σειράς πρωτοβουλιών για το ίδιο θέμα.

    Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η συρρίκνωσή του επισημαίνει στην «Π» ο εκπρόσωπος των Ελλήνων Σοσιαλιστών, τονίζοντας πως θα πρέπει να είναι όλοι προετοιμασμένοι ακόμη και για νέες αλλαγές στο εσωτερικό του κόμματος αν επέλθει μία νέα ήττα στις ευρωεκλογές του 2009.

    «Είναι ώρα για αλλαγή! Έχουμε χρέος να απελευθερώσουμε από τώρα το άρωμά της», θα πει στην εφημερίδα μας ο κ. Οικονόμου, επαναφέροντας το κεντρικό σύνθημα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο και στους πολίτες της χώρας.



    Eρωτ.: κ. Οικονόμου, άναυδοι οι πολίτες της χώρας παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Με αποκορύφωμα την εμπλοκή κορυφαίων υπουργών στη διακίνηση μαύρου χρήματος επί κυβερνήσεων Σημίτη. Πόσο διεφθαρμένο είναι τελικά το ΠΑΣΟΚ μετά από σχεδόν 20 χρόνια στη κυβέρνηση;

    Απαντ.: Από όσα αναφέρεστε, μένω στα όσα μοιάζουν επιβεβαιωμένα. Με βάση αυτά, πράγματι, υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς. Θέλω να πιστεύω ότι αφορά σε μεμονωμένες συμπεριφορές προσώπων. Και ασφαλώς στις πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας της περιόδου 1996-2004, η οποία τους εμπιστεύθηκε αρμοδιότητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές τις οποίες «σήκωνε» η συγκρότησή τους, ηθική και πολιτική.

    Ερωτ.:Θα σας ξαφνιάσει αν αποδειχτεί πραγματική η δήλωση του κ. Τσουκάτου πως χρήματα από την Siemens τελικά κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ;

    Απαντ.: Για την τελική κατάληξη των χρημάτων υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις. Όποια και αν είναι η αλήθεια, ισχύουν στο ακέραιο όσα σας απάντησα προηγουμένως. Και η έγκαιρη (πάνε επτά-οκτώ χρόνια από τότε) θέση μου ότι αφορισμοί του τύπου «όσοι έχουν κάτι συγκεκριμένο να πάνε στον εισαγγελέα» είναι άτοποι για την αντιμετώπιση αρνητικών κοινωνικών φαινομένων, όπως η διαφθορά.

    Ερωτ.: Θεωρείτε πως εκτός από την εμπλοκή των κ.κ. Τσουκάτου-Μαντέλη μπορεί να υπάρχουν και άλλα στελέχη του Κινήματος που θα έχουν εμπλακεί σε ανάλογες συναλλαγές;

    Απαντ.: Κατ΄ αρχήν, όλοι, ανεξαιρέτως, απολαμβάνουν το τεκμήριο της αθωότητας. Εκτός και αν έχουμε συμφιλιωθεί με τον εκφυλισμό της Δημοκρατίας μας και στο θέμα αυτό. Και γι΄ αυτήν ακριβώς την προάσπιση των δημοκρατικών εγγυήσεων και δικαιωμάτων, είναι απολύτως απαραίτητο, όσο και επείγον πλέον, να αναληφθούν δυο πρωτοβουλίες: έρευνα, προσωποποίηση ευθυνών (εάν και όπου υπάρχουν) και καταλογισμός. Και, εκ παραλλήλου, πολιτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των όποιων περιπτώσεων διαφθοράς καταγγέλλονται ή ενδέχεται να καταγγελθούν.
    ΚΛΠ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ SIEMENS-ΚΡΑΤΙΑΣ

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Οι ξένοι βγάλανε τα άπλυτα στην φόρα
    Ο στρατηγάκος μας τα αναμασάει τώρα

    Όλοι λέγαμε ποιος ήταν, με ποιο κόμμα
    Και όμως τώρα ξαφνιάζεται όλη η χώρα

    Κλαίει ότι δεν τα πήρε τα ποσά ο ταμίας
    Θα τον θυσιάσουν θα γίνει θύμα αδικίας;

    ξέρανε ποιος έκανε την βρώμικη δουλειά
    Γιώργο τώρα αντιδράς για την μπαμπεσιά ;

    Μερικά κόμματα έχουν απαίσια μυρωδιά
    Έλα που οι ηγέτες δεν βγάζουν τσιμουδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ζωή είναι γλυκιά παρόλη την μπόχα γύρω. Σας διαβεβαιώ μια και πέρασα αγριο λούκι υγείας προχτές και θα αναρρώνω για ένα μήνα "εκτός εργασιακών γηπέδων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε 9 μέρες μπαίνω στα 50. Τι λένε γα το γέρο;; ή από πέσιμο ή από χέσιμο. Ενα πλευρό σπασμένο και απρογραμμάτιστο σε κάνει να διαπιστώνεις κάθε απλή κίνηση του κορμιού σαν ...κατόρθωμα.Το χάος που διασαλεύει την ανέγγιχτη αρμονία του καθημερινού μας. Κάτι σαν την αιμορραγία σε σκαρταδούρες της διαφθοράς σαν το άρθρο. Ανεμομαζώματα διαολοσκορπίσματα που λέει και ο λαός. Αχ τα αναλγητικά μου.......
    Εχοντας υπ όψιν δεκάδες κομματικές εξαγορές από "πονηρους" συμπολίτες μας διαπιστώνω ότι τα δύο κόμματα εξουσίας ότι παίρνουν πάνω από 15% είναι ψεύτικο καμία σχέση με συμφέρον, δεν είναι ικανοί με τόση διαφθορά, όχι να φκιάσουν πρόγραμμα ,οχι να το τηρήσουν, αλλά ουτε να παραμυθιάσουν επιτυχώς μια στοιχειώδη ιστορία του στυλ "δώσμου την ψήφο σου να στη βάλω στο ταμείο του κόμματος εκεί στο 2ο όροφο μέσω off shore να κινηθεί να βαρβατέψει..."
    Η διάγνωση της ΑΝΑΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ είναι εύκολη με την θεραπεία είναι κομμάτι δύσκολο να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περαστικά σου, αν και βρε παιδάκι μου καλοκαιριάτικο θα σου κακοφανεί αρκετά.Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα, καλώς σε βρίσκω και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περαστικά Διονύση και γρήγορη ανάρρωση σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλοι μου ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας, οι μέρες πόνου και περισυλλογής καλα κρατούν.Είμαι αισιόδοξος ανθρωπος και βλέπω βελτίωση στην καθημερινή κινητικότητα μου και τις συνοδές επιπλοκές. Από την άλλη τόση ψευτιά και τόση κλεψιά γύρω μας ειλικρινά αν κάτι μου λείπει είναι η καθημερινή επαφή με τον κόσμο να δω πως τα εισπράττει....Business as usual. Οι πολιτικοί μας των δύο μεγάλων κομμάτων πρέπει νάναι πολύ μοναχικοί τύποι.Ξεκινούν ιδεαλιστές να αλλάξουν τον κόσμο, λογικεύονται γρήγορα από τους ρυθμιστές εξουσίας σε πραγματιστές και όταν γίνουν σκατά θέλουν και οι άλλοι να τους μοιάζουν στην βρώμα,η φιλοδοξία τους θεριεύει, μασουρώνουν για γενιές, όλο κλαιγονται,καταργούν αρχές μέτρο και νόμο,ενώ διαιωνίζονται πρόβλήματα 30ετίας σαπίζουν "επιτυχώς" προσπαθώντας να μας πείσουν ότι το πτώμα ευωδιάζει σαν θαύμα της καρτελοποιημένης Αγοράς, του επουσιώδους στυλ εμφάνισης και της δικολαβίστικης αντίληψης κοκκορομαχίας χωρίς διάλογο και δημιουργική σύνθεση επί των προβλημάτων. Και εξηγούμε, έλειξε η προανάκριση για τις Μίζες της Σημενσ στον ΟΤΕ η Σημενσ συνεχίζει να έχει το 60% των κρατικών προμηθειών, τα νόμιμα πανωπροικια παραμένουν 10% προμήθεια, χωρια η παράνομη, ένας ξύπνιος μανατζερ με ένα ξενοδοχείο και 2-3 καλούς φίλους "μπουκώνει" τους πάντες μετα τους κρατάει εισαει πολιτικού βίου, ακόμα και ευτελώς έναντι φουρνου μικροκυμάτων και δια κοριοφόρου τηλεφωνικού κέντρου. Το κύκλωμα 40 επιχειρηματιών μονδελοπνιχτών,10 δικηγόρων, 10 πολιτικών, 10 χειριστών εκδοτών συντηρείται από την ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ όλων των δικομματισμένων του ονείρου, που είναι στην απέξω, ψιλιάζονται αλλά....παραμυθιάζονται...Α ναι έχουμε και τα 200 συνταξιοδοτημένα εκτός συστήματος βαποράκια καλής εκτέλεσης μίζας είτε σαν χρηματιστές χειριστές οφ σοορ εταιρειών, είτε διευθύνοντες σύμβουλοι στην αλλοδαπή, είτε αποτυχημένοι υπεργολάβοι στην επαρχία είτε απλά μέλη ΔΣ σε ορμονούχα διοικητικά συμβούλια,αυτοί είναι το δήθεν σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που εξοντώνει και εκπαραθυρώνει ότι δεν το αναπαράγει. Ελεήστε τους μιζοεξαρτημένους πολιτικούς μας σαπίσανε και δεν το πήραν χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    Του Παντελή Οικονόμου*
    Μιλώντας την Τετάρτη σε ένα απίστευτο – και από άποψη σύνθεσης και από άποψη όγκου - για τις εποχές μας ακροατήριο για την αποστασία και τις ενδεχόμενες εκδοχές επανάληψής της σήμερα, συνειδητοποίησα την «μαγική συνταγή» με την οποία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναδείχθηκε ταυτοχρόνως σε πόλο έκφρασης των «μη προνομιούχων» συμπατριωτών μας και πυλώνα εκ των ουκ άνευ της 3ης Ελληνικής Δημοκρατίας. Βρέθηκα απλώς κοντά σε δικούς μας ανθρώπους και μακριά από «κακές παρέες».

    Οι λόγοι οι οποίοι νόθευσαν την συνταγή με αποτέλεσμα την πολύχρονη πια πορεία συρρίκνωσης του Κινήματος, μπορεί να είναι αντικείμενο ιστορικής διερεύνησης, αλλά πάντως όχι πολιτικής αντιδικίας. Πολύ περισσότερο μεταξύ συνυπευθύνων για το «έγκλημα». «Επανίδρυση» ως εργαλείο διαφημιστικής καμπάνιας μπορεί να σημαίνει ο,τιδήποτε. Ή τίποτε. Ως αποκατάσταση της ποιότητας του Κινήματος στα επίπεδα της εποχής της ακμής του όμως, είναι κάτι άλλο, πολύ συγκεκριμένο. Βασικά σημεία ενός κυβερνητικού προγράμματος υπέρ του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος, πριν απ’ όλα. Δεύτερο, συνταξιοδότηση του φθαρμένου πολιτικού μας προσωπικού. Πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενεάς. Ανάμεσα σε δέκα – δεκαπέντε καριέρες και τις συνθήκες ζωής των πολλών και αδύνατων συμπατριωτών μας η σταθερή επιλογή μας είναι να υπηρετούμε αυτές τις τελευταίες. Και τρίτο, ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα. Ό,τι τον καθηλώνει να μας βρίσκει απέναντι, ό,τι τον κινητοποιεί να μας βρίσκει δίπλα του.
    Ποτέ δεν είναι αργά. Είναι όμως προτιμότερο τέτοιες συζητήσεις να γίνονται στην ώρα τους. Κατά προτίμηση χωρίς την συμμετοχή όσων τις απαγόρευαν για χρόνια.
    · Ο Παντελής Οικονόμου είναι εκπρόσωπος του ρεύματος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;