Σάββατο, 14 Ιουνίου 2008

Πως μας ενώνει, πως μας δονεί η υπουργική κατακραυγή!

Οι αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών
Εκπλήξεις επεφύλαξε η απόφαση του έκτακτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ, που έγινε το Σάββατο 7 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”.
Στο συνέδριο καταψηφίστηκε η κοινή πρόταση που κατατέθηκε από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΗΚΝΙ, ΠΑΣΚ και ΔΗΠΑΚ, που πρόσκεινται στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ αντίστοιχα, η οποία έλαβε μόλις 48 ψήφους.
Αντίθετα υπερψηφίστηκε η πρόταση των παρατάξεων ΑΕΓ, ΑΡΣΙ και ΝΥΣΤΕΡΙ, που έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας 78 ψήφους.
Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι το συνέδριο άλλαξε τη διαπραγματευτική ομάδα, η σύνθεση της οποίας αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης που δημοσιεύεται παρακάτω.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
Το έκτακτο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» στις 6 και 7 Ιουνίου 2008 καταγγέλλει την άθλια κυβερνητική προσπάθεια να προεξοφλήσει τη συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών στην πρόταση του Υπουργείου Υγείας για τη σύναψη κλαδικής συμφωνίας με τους γιατρούς του ΕΣΥ, όπως αυτή κατατέθηκε το Φεβρουάριο του 2008 και όπως επίμονα επαναλαμβάνεται έκτοτε. Το συνέδριο δηλώνει ότι απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση κλαδικής σύμβασης του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου και καταγγέλλει ότι καθ΄ όλο το διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη συνάντηση της ΟΕΝΓΕ με τον Υπουργό κανένα από τα κομβικά σημεία διαφωνίας των γιατρών δεν έλαβε εκείνος υπόψη του. Επίσης καμιά κυβερνητική πρωτοβουλία δεν ελήφθη ώστε να επιλυθούν ζωτικά προβλήματα του ΕΣΥ, όπως η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας που τείνουν να καταστήσουν το ΕΣΥ σύστημα μη βιώσιμο.
Τουναντίον, οι επενδύσεις και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων υγείας διευρύνονται συνεχώς. Η ανέγερση, αλλά και η μελλοντική λειτουργία νέων νοσοκομείων εκχωρείται στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τράπεζες μέσω ΣΔΙΤ. Μεγάλα κομμάτια της διάγνωσης και περίθαλψης παραδίδεται καθημερινά στον κρατικοδίαιτο παρασιτικό ιδιωτικό τομέα με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και την αφαίμαξη της τσέπης των ασθενών. Τέλος η κυβέρνηση με νομοσχέδιο παραχωρεί στον ιδιωτικό τομέα ακόμη και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εξαφανίζοντας εσκεμμένα τη λέξη «δωρεάν» από το κείμενο του προτεινόμενου νομοσχεδίου.
Το κονδύλιο εφημεριών για το 2008 υπολείπεται σαφώς των αναγκών, δεδομένου ότι μόλις είναι μόλις 2% παραπάνω από το περσινό, μη συμπεριλαμβάνοντας ούτε και την αντίστοιχη μισθολογική ωρίμανση. Οι γιατροί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν τις εφημερίες του Ιανουαρίου με αποτέλεσμα να έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική και ψυχολογική θέση.
Το συνέδριο καλεί το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση:
1. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την διαρκή υποβάθμιση του επιπέδου περίθαλψης των κατοίκων της χώρας. Να σταματήσουν όσο είναι καιρός κάθε σχέδιο για ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας και να εξασφαλίσουν το δικαίωμα των πολιτών σε υψηλής ποιότητας, δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Να ενισχυθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα περίθαλψης με τις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
2. Να φροντίσουν να πληρωθούν άμεσα όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες των γιατρών. Δε νοείται διεξαγωγή οιαδήποτε διαπραγμάτευσης με έστω κι έναν γιατρό απλήρωτο για δεδουλευμένα. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους γιατρούς που βρίσκονται ακόμα σε κινητοποιήσεις για απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες. Να σταματήσει ο απαράδεκτος εκβιασμός μέσω των «δηλώσεων μετανοίας» που εξακολουθούν να ζητούνται από απλήρωτους νοσοκομειακούς γιατρούς στις Κυκλάδες και σε άλλες περιοχές της χώρας.
3. Να εγκαταλείψει τις μεθοδεύσεις για αλλαγή του τρόπου πληρωμής των εφημεριών με εισαγωγή επιδόματος εφημέρευσης.
4. Να εξασφαλίσει κονδύλια και να προχωρήσει μονομερώς σε προσλήψεις 5000 κανονικών επιμελητών και ειδικευομένων
5. Να εγγράψει κονδύλια ώστε να υλοποιήσει την υπόσχεση που έδωσε στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ ο κ. Αβραμόπουλος για αφορολόγητο του επιδόματος βιβλιοθήκης
6. Να εξασφαλίσει στον προϋπολογισμό ειδικό κονδύλιο για τη νομοθετική υλοποίηση της υπόσχεσης συστήματος απρόσκοπτης εξέλιξης των νοσοκομειακών γιατρών με ταυτόχρονη αποδέσμευση μισθού από βαθμό. Αυτό σημαίνει άμεση προαγωγή όλων των υπηρετούντων αναπληρωτών Διευθυντών σε Διευθυντές.
Το Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας για αξιοπρεπείς αποδοχές, ανθρώπινο ωράριο, επαγγελματική αποκατάσταση των νέων γιατρών και ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.
Συγκεκριμένα απαιτούμε:
1. Καθαρές τακτικές αποδοχές 1600 ευρώ για τον ειδικευόμενο και αντίστοιχη κλιμάκωση στις παραπάνω βαθμίδες. Πληρωμή των εφημεριών με βάση τους νέους μισθούς. Κατάργηση του αυθαίρετου πλαφόν των αποδοχών μας προς τον Αρεοπαγίτη με 29 χρόνια προϋπηρεσίας. Πλήρης διαχωρισμός των τακτικών από τις υπερωριακές αποδοχές. Η εφημερία είναι και θα παραμείνει ως αυστηρά υπερωριακός χρόνος εργασίας. Αυτό ισχύει και για τις εφημερίες ετοιμότητας, αφού και σε αυτές ο γιατρός τίθεται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της υπηρεσίας. Χορήγηση ρεπό μετά από κάθε ενεργό εφημερία.
2. Πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο- πενθήμερο 30ωρο και το πολύ μία εφημερία την εβδομάδα για όλους τους γιατρούς ειδικούς και ειδικευόμενους. Πέντε χιλιάδες νέες προσλήψεις γιατρών, πέραν της κάλυψης των κενών που προκύπτουν από αποχωρήσεις από συνταξιοδοτήσεις. Να πάψουν οι προσλήψεις επικουρικών και συμβασιούχων.
3. Εξέλιξη όλων των σημερινών Αναπληρωτών Διευθυντών σε Διευθυντές και κατάργηση του τίτλου του αναπληρωτή Διευθυντή. Από δω και πέρα καθεστώς ατομικής εξέλιξης από επ. Α΄ σε Διευθυντή ίδιο με αυτό που ισχύει σήμερα για ατομική εξέλιξη από Α΄ σε Αναπληρωτή.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Σε περίπτωση που εξασφαλιστούν τεκμηριωμένα, με εγγραφές στον προϋπολογισμό, κονδύλια από το Υπουργείο Υγείας για την υλοποίηση όσων αποφάσισε το έκτακτο συνέδριο, τότε ορίζεται από το συνέδριο διαπραγματευτική ομάδα με την εξής σύνθεση:
1.- Ένας εκπρόσωπος από τις έξι παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο συνέδριο.
2.- Οι Πρόεδροι από τις 7 μεγάλες Ενώσεις της χώρας (Αθήνας-Πειραιά, Πάτρας, Θεσ/νίκης, Ηρακλείου, Λάρισας, Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης) μεταφέροντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Ενώσεών τους.
3.- Δύο ειδικευόμενοι από το συντονιστικό των Γενικών Συνελεύσεων της Αθήνας
Η παραπάνω 15μελής διαπραγματευτική ομάδα:
1. εξουσιοδοτείται από το συνέδριο για υπογραφή ετήσιας και μόνο κλαδικής συμφωνίας με το Υπουργείο Υγείας, εφόσον εκείνο αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τις θέσεις του Συνεδρίου.
2. δεσμεύεται να μεταφέρει τη συζήτηση με το Υπουργείο και να εισηγηθεί στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ και τις Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΜΕΣΑ
Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία στις 12 και 13 Ιουνίου 2008 σε συντονισμό με την ΠΟΕΔΗΝ.
Στα πλαίσια του διημέρου αυτού θα ληφθούν πρωτοβουλίες :
· για ενημέρωση όλων των συναδέλφων για τις αποφάσεις του συνεδρίου (με οργάνωση και συνέντευξης τύπου)
· για έμπρακτη αλληλεγγύη στους συναδέλφους που κινητοποιούνται για απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες.
· για άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων και ΚΥ με προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού
ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Την προκήρυξη 5θήμερης πανελλαδικής απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών από 15 ως 19 Σεπτεμβρίου 2008 με προοπτική διάρκειας, αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει ν΄ αδιαφορεί για τα δίκαια αιτήματά μας.
Αθήνα 7 Ιουνίου 2008
Το Προεδρείο του εκτάκτου συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ


Μετά την τεράστια απογοήτευση των ευρωπαίων πολιτών από "σοσιαλιστικές" κυβερνήσεις όπως εκείνες των Σημίτη και Μπλερ, επακολούθησε στην Eυρώπη στροφή σε δεξιές κυβερνήσεις και συνακόλουθη διαμόρφωση των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι αυτοαποκαλούμενοι σοσιαλιστές, όσο κυβερνούσαν, είχαν φροντίσει να ισοπεδώσουν εκτός από τις έννοιες και τα συνδικάτα, οδηγώντας σε έλλειψη ενός σοβαρού αντιπάλου στους συσχετισμούς που υπάρχουν στην ΕΕ . Όποιος πίστευε λοιπόν ότι οι πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν ως πρωθυπουργό της Ιταλίας τον Μπερλουσκόνι ήταν αδιάφορες για τον έλληνα εργαζόμενο έχει πλέον μιά καλή ευκαιρία να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Η ευκαιρία προέρχεται από τη συζήτηση που έγινε προχτές το βράδυ στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, το οποίο μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε ν΄ ανοίξει το δρόμο σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των Οδηγιών που αφορούν στον εργάσιμο χρόνο, αλλά και στις έννοιες της εφημερίας των γιατρών.
Η κρίσιμη μειοψηφία που είχε δικαίωμα να μην επιτρέπει λήψη απόφασης στα παραπάνω ζητήματα έσπασε με την είσοδο στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ του νέου Ιταλού Υπουργού, ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν με την Βρεττανία, η οποία προσπαθεί επίμονα να οδηγήσει όλη την Ευρώπη στα δικά της χνάρια στο ζήτημα του λεγόμενου opt out.
Βεβαίως η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, διότι η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών προκειμένου να καταστεί Οδηγία χρειάζεται τη συναπόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο έχει ανατρέψει τις εξελίξεις σε αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις, οπωσδήποτε όμως πρόκειται για δυσμενή εξέλιξη. Ήδη η σοσιαλιστική ομάδα του Ευρ. Κοινοβουλίου
δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τις αποφάσεις της συνόδου Υπουργών, οπότε προκαλείται μείζον ζήτημα. Τα ευρωπαϊκά συνδικάτα έχουν ήδη αντιδράσει έντονα. Οι Γερμανοί γιατροί πήραν θέση (κλικ εδώ), πράγμα που οφείλουν να κάνουν άμεσα και οι δικές μας Ενώσεις γιατρών.
Δείτε στο
Ygeianet τη σχετική ειδησεογραφία στις στήλη "Από τον Τύπο", ενώ στη διπλανή στήλη "επικαιρότητα" μπορείτε να δείτε το επίσημο δελτίο τύπου της ΕΕ και τα σχόλια του Klaus Drager, επικεφαλής της Ομάδας GUE/NGL, τα οποία μας έστειλε ο κ. Παπαδημούλης.
Νομικοί με εξειδίκευση στο ευρωπαϊκό δίκαιο υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών εφόσον δεν έχει κωδικοποιηθεί σε Οδηγία δεν προκαλεί έννομα αποτελέσματα. Τούτο έχει άμεση σχέση με τη συζήτηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Πάντως η θέση της κ. Πετραλιά, η οποία αφενός δηλώνει ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να αλλάξει το εργατικό δίκαιο στο ζήτημα των ωρών εργασίας και ταυτόχρονα δεν καταψηφίζει στο Συμβούλιο Υπουργών (έκανε αποχή-
ήταν αλλού) παραπέμπει σε τακτική δικολάβου.
Οι έννοιες του ενεργού και ανενεργού χρόνου εφημερίας διατυπώνονται λανθασμένα σε αρκετά ρεπορτάζ. Ο επίσημος ορισμός που δίδεται είναι ο εξής:
«χρόνος εφημερίας»: περίοδος κατά την οποία ο εργαζόμενος υποχρεούται να είναι διαθέσιμος στον χώρο εργασίας του, προκειμένου να επέμβει, κατόπιν αιτήματος του εργοδότη, με στόχο να ασκήσει τη δραστηριότητα ή τα καθήκοντά του.
«ανενεργή περίοδος του χρόνου εφημερίας»: περίοδος κατά την οποία ο εργαζόμενος βρίσκεται σε εφημερία όπως περιγράφεται παραπάνω, αλλά δεν καλείται να ασκήσει τη δραστηριότητα ή τα καθήκοντά του από τον εργοδότη του."

Το τελευταίο επίκαιρο σχόλιο που συνδέει την ρήξη Παπανδρέου-Σημίτη με την προσπάθεια της νεο συντηρητικής γραφειοκρατίας της ΕΕ για απλήρωτη εργασία στα νοσοκομεία ανήκει στο Δημήτρη Βαρνάβα. Ευτυχώς κρύβουμε όλοι ΕΝΑΝ ΙΡΛΑΝΔΟ ΜΕΣΑ ΜΑς.

3 σχόλια:

 1. Δημήτρης Βαρνάβας14 Ιουνίου 2008 - 11:47 π.μ.

  Πέρσι το ΚΚΕ ψήφισε στη Βουλή την τροπολογία Αβραμόπουλου. Φέτος στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ η ΝΔ αποπλήρωσε το χρέος της προς το ΚΚΕ. Τεκμήριο αποπληρωμής η δημοσιευόμενη αναμνηστική φωτογραφία κατάλληλη για κάδρο, αφίσα, αλλά και πολλές άλλες χρήσεις. Τραβήχτηκε κατά τις τελικές ψηφοφορίες του συνεδρίου και αποτυπώνει να ψηφίζουν ομοθημαδόν οι Μπάμπης Χαραλάμπους βουλευτής του ΚΚΕ, Ηλίας Σιώρας και Τάσος Χρονάς στελέχη του ΚΚΕ και η κυρία Γωγώ Παπαϊωάννου-Γάκη στέλεχος της ΔΑΚΕ, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση ευφορίας.
  Ο Ριζοσπάστης στο 10-6-2008 φύλλο (κλικ εδώ) αναφερόμενος στο συνέδριο προσπαθεί να τα μπουρδουκλώσει και γράφει με τη γνωστή του ξύλινη γλώσσα:
  "Σε ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καλούν τους γιατρούς να βγάλουν συμπεράσματα για τον επικίνδυνο ρόλο των δήθεν αριστερών ψευτοεπαναστατών στη διάλυση και τον αποπροσανατολισμό του κινήματος των γιατρών. Να είναι σε επαγρύπνηση, να στηρίξουν και να ισχυροποιήσουν αποφασιστικά το ΠΑΜΕ. Να καταδικάσουν κάθε παζάρεμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με το υπουργείο, είτε αυτό γίνεται από την ΟΕΝΓΕ είτε από οποιαδήποτε διαπραγματευτική ομάδα εμπνευσμένη από τη συμμαχία των ΑΕΓ-ΑΡΣΙ-ΝΥΣΤΕΡΙ".
  Εαν βεβαίως η πρόταση του ΚΚΕ με πανωσήκωμα τις ψήφους Τσούκαλου και Λαοπόδη έπαιρνε την πλειοψηφία των συνέδρων ο Ριζοσπάστης θα πανηγύριζε για τη μεγάλη νίκη των λαϊκών δυνάμεων. Τώρα που πάτωσε εφευρίσκει υβριστές, τροτσκιστές και σαρδανάπαλους οι οποίοι τάχα θέλουν να υπονομεύσουν το ΠΑΜΕ. Οι παλιάνθρωποι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακουσα σαν επισκέπτης εκείνο το Σαββατο πολλές ομιλίες συνέδρων. Η αγανάκτηση ξεχείλιζε από όλους τους πολιτικούς χώρους. Η επαρχία με την εξαφάνιση των νοσοκομειακών γιατρών πρωτοστατούσε. Ακουσα φωνές αγωνίας και σύνεσης από Κρήτη, Καβάλα, Βόλο, Γιάννινα, Φλώρινα Κεφαλλονιά κλπ.
  Παρακολούθησα την απομόνωση Τσούκαλου μετά την διατεταγμένη μη πιστική ομιλία του. Την απομόνωση Λαοπόδη από τους Πασόκους πρώτα. Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα σε συνέδρους του δικομματισμού που αρνιόνταν τη φήφο τους δια της εμφανούς απουσίας τους. Φυσικό το 78-48. Το αλλόκοτο ήταν το τσιμπούρι του ΠΑΜΕ να ξεχωρίσει και παγιδεύτηκε σε κοινή κάθοδο σε ψηφοφορία(φωτό), ίσως αθέλητη με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.! Τι κώλλυμα αυτό το κομμάτι της αριστεράς να ηγεμονεύει στον εαυτό του και να το λέει αυτό "πολιτική συμμαχιών"....Για τις άλλες 3 παρατάξεις ήταν απλά ένα σημαντικό βήμα κοινής πλατφόρμας, ώριμο τέκνο της οργής του κινήματος. Οι καλοταϊσμένοι γιατροί έλλειπαν αλλά είναι τόσοι πιά οι ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ....και ιδίως οι υφιστάμενοι πολίτες αυτή την καρικατούρα ΕΣΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ολοι πλην Τσούκαλου-Λαοπόδη- Παμε!27 Ιουνίου 2008 - 12:46 π.μ.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΕΝΓΕ

  Η Διαπραγματευτική Ομάδα που ορίστηκε από το πρόσφατο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ συνήλθε στις 25 Ιουνίου και συζήτησε τις εξελίξεις στο αντικείμενο για το οποίο την εξουσιοδότησε το συνέδριο και κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις:

  1
  Η ακύρωση από τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο της σημερινής συνάντησης κρίνεται ως απαράδεκτη. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι προφανές ότι αδιαφορεί επιδεικτικά για την κρισιμότητα της κατάστασης. Μόνο της μέλημα είναι να μεταθέτει διαρκώς την επίλυση στα οξύτατα προβλήματα που υπάρχουν στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, αγοράζοντας πολιτικό χρόνο. Τώρα επικαλείται προσχηματικά την επικείμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού κι αύριο θα επικαλεστεί κάτι άλλο, ώστε να αποφύγει την αντιμετώπιση των ευθυνών της.
  Σημειωτέον, η ακύρωση της συνάντησης γίνεται σε συγκυρία που τα προβλήματα Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας είναι επιπλέον φορτισμένα από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Δημοσίως και κατ΄ επανάληψη πολλές Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου που εγκυμονούν αυτές οι ελλείψεις, καταγγέλλοντας την παρελκυστική τακτική της ηγεσίας του Υπ. Υγείας.
  2
  Έχουν την πλήρη στήριξή μας οι γιατροί που είναι απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας σε πολλά Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας (Ρέθυμνο, Κυκλάδες, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Καλαμάτα κ.ά.). Η πληρωμή τους αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση προκειμένου να ξεκινήσουμε οιαδήποτε συζήτηση με το Υπουργείο Υγείας.
  Απορρίπτουμε απερίφραστα τον εκβιασμό υποβολής εξευτελιστικών για την αξιοπρέπειά μας «δηλώσεων», προκειμένου ψευδώς και αναδρομικά να δηλώσουμε ότι συναινούμε σε εξοντωτικά ωράρια και εξευτελιστικές αμοιβές, ώστε να μας καταβληθούν δεδουλευμένες εφημερίες που εκτελέσαμε υποχρεωτικά με εντολή των Διοικήσεων και του Υπουργείου.
  3
  Εάν παρέλθει ο Ιούνιος και δεν έχουν για οιονδήποτε λόγο πληρωθεί οι εφημερίες Απριλίου και Μαΐου καλούμε τις Ενώσεις της χώρας ν΄ αποφασίσουν και να προχωρήσουν άμεσα σε επισχέσεις εργασίας.
  4
  Καλούμε τους συναδέλφους ειδικευόμενους και ειδικευμένους να συμπορευτούν αγωνιστικά στο δίκαιο και λογικό διεκδικητικό πλαίσιο που αποφάσισε το συνέδριο, ισχυροποιώντας τη διαπραγματευτική μας ισχύ. Ταυτόχρονα καλούμε το Υπουργείο Υγείας να εγκαταλείψει υπεκφυγές και ανέξοδες δηλώσεις, να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια και να ξεκινήσει μαζί μας τη διαπραγμάτευση, ώστε να βρεθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που ταλανίζουν τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας της χώρας.
  5
  Η Διαπραγματευτική Ομάδα σε συνεχή συνεργασία με τις Γενικές Συνελεύσεις των Ενώσεων και Νοσοκομείων θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις όλο το χρονικό διάστημα που την εξουσιοδότησε το συνέδριο και θα επιλαμβάνεται όλων των ζητημάτων που απασχολούν τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το σύστημα υγείας. Τέλος,
  6
  Προειδοποιούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη το για τα τεράστια προβλήματα που θα ανακύψουν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Η συνεχιζόμενη αδιαφορία στα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών θα οδηγήσει σε ανυποχώρητες κινητοποιήσεις, με προοπτική πανελλαδικό αγώνα διαρκείας σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων.

  Αθήνα 25 Ιουνίου 2008


  α.- ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  ΑΧΑΪΑΣ
  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
  ΛΑΡΙΣΑΣ
  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  β.- ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΓΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

  γ.- ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ
  ΑΕΓ
  ΑΡΣΙ
  ΝΥΣΤΕΡΙ- ΓΕΝΟΒΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;