Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Μετεκλογικό επιμύθιο Νο 1

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΜΥΘΙΟ -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Μια και τα σημερινά πρωινάδικα έχουν πρώτο θέμα τους γάμους ομοφυλοφίλων και οι δικοί μου αντίστοιχοι αγαπητοί ψηφοφόροι είναι μόνο 4% λέω να σας ενημερώσω για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό στάδιο 1 και 2 Ιουνίου με ποσοστό συμμετοχής 42% επι των 18.134 ακριβώς εγγεγραμμένων δηλαδή ψήφισαν 7.222 επιστήμονες του λεκανοπεδίου.
Ο έντυπος τύπος πολύ λίγο έως ελάχιστα είχε προβάλει το γεγονός ο δε ηλεκτρονικός που έχει μάθει να αρμέγει με τις διαφημίσεις και τα επαγγελματικά σωματεία δεν το πρόβαλε καθόλου, απλά ξέρει να εκβιάζει μέχρι στιγμής εις βάρος της ιατρικής αξιοπρέπειας και να συκοφαντεί τον κλάδο σε κάθε δυσφημιστικό περιστατικό υπαρκτό ή ανύπαρκτο που συμμετέχει σε παραβατική ενέργεια γιατρός και να δυσφημεί έναν ολόκληρο κλάδο που παλεύει και μοχθεί σε 32 νοσοκομεία ,80 ΙΚΑ και 4.000 άλλα ιδιωτικά μετερίζια για την επιβίωσή του, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο και προάγει τη δημόσια υγεία.
Οι εκλογές έγιναν σε ήρεμο κλίμα ,δημοκρατικό χωρίς αντιπαλότητες με στοιχειώδεις οξύνσεις που επιβεβαίωσαν τον κανόνα. Αλλωστε και τα τέσσερα μεγάλα κόμματα σαν παρατάξεις στο χώρο προήρχοντο από σχετικές εσωτερικές αναταράξεις και ανανεωτικές καθόδους στα επιτελεία τους. Οι μικρότερες παρουσίες επιβεβαίωσαν την πλουραλιστική διάθεση του συλλόγου και εξάντλησαν τα αποθέματα δυνάμεων των πολλών νέων συναδέλφων μελών των 28 εφορευτικών επιτροπών με το φόρτο δουλειάς στη διαδικασία της εκλογής και της καταμέτρησης. Είναι αξιοσημείωτη η συμβολή τους και η εθελοντική προσφορά τους όπως και των 20 περίπου αεικίνητων υπαλλήλων του συλλόγου στην υποστηρικτική δουλειά του εγχειρήματος, προγραμματισμός, ψηφοδέλτια, τροφοδοσία, καταμερισμός αρμοδιοτήτων κλπ. Το παρκάρισμα ευχερές στο χώρο αλλά το μετρό απαιτούσε πολύ περπάτημα και η καντίνα του σταδίου ζεμάταγε στις τιμές ( ένας χυμός τυποποιημένος ή ένας καφές 3 ευρώ) Άρα τα «κεράσματα» των υποψηφίων στηρίζονταν κυρίως στο χαμόγελο και την χειραψία , ιδεολογικά πρεσαρίσματα πάντα ανέξοδα.
Πολιτικές αναταράξεις και μηνύματα από αυτές τις εκλογές για όσους ξέρουν τα προ 3ετίας αποτελέσματα του 2005 δεν ήσαν συνταρακτικά αλλαγμένα. Φάνηκαν κάποιες τάσεις έπεσαν ΔΗΚΙ , ΔηΠακ-Γ, ΑΡΣΙ, ΙΑ.ΣΥ, και Α.Ι.Κ. ανέβηκαν λίγο η ΠΑΣΚ-Γ και το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο του Σύριζα όπως και η πρωτοεμφανιζόμενη Κ.Ι.ΑΝ.
Τα αναλυτικά αποτελέσματα για Διοικητικό συμβούλιο είναι τα κάτωθι
Εγγεγραμμένα μέλη 18.134
Ψήφισαν 7.222 Άκυρα 233 Λευκά 227 3,36%
Έλαβαν:
1.Δημοκρατική Κίνηση Γιατρών (ΔΗ.ΚΙ) 3.418 ΠΟΣΟΣΤΟ 50,55% έδρες 9
2. Πανελλ. Αγωνιστική Κιν. Γιατρών 1.207 ποσοστό 17,85% έδρες 3
3. Ενωτικό Ψηφοδέλτιο Συριζα 522 ποσοστό 7,72% έδρες 1
4. Δημοκρ. Πανεπ. Κιν. Γιατρών 434 ποσοστό 6,42% έδρες 1
5. Αριστ. Ριζοσπ. Συνεργ. Ιατρών 400 ποσοστό 5,92% έδρες 1
6. Ανεξάρτητη Ιατρική Κιν. 297 ποσοστό 4,39% έδρες 1
7. Κίνηση Ιατρικής Αναβάθμισης 218 ποσοστό 3,22% έδρες 1
8. Ιατρικός Συναγερμός 139 ποσοστό 2,06% έδρες 0
9. Νυστέρι Γένοβα 88 ποσοστό 1,3% έδρες 0
10. Ανεξάρτητος υποψήφιος Τριανταφύλλης Δημ. 39 ποσοστό 0,58% έδρες 0.
Τα παλιότερα αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ για να κάνετε τις συγκρίσεις σας
Είναι γεγονός ότι η δεύτερη έδρα του Ενωτικό Ψηφοδελτίου χάθηκε για λιγότερες από 26 ψήφους, οπότε καταλαβαίνετε και την σχετική προσωπική πικρία.
Τα λευκά θα μπορούσαν να έχουν έδρα αν ήταν διαφορετικός ο εκλογικός νόμος , τώρα είναι άχρηστη άκυρη ψήφο που δεν λειτουργεί στις διαφαινόμενες λεπτές ισορροπίες του συλλόγου. Ασε που τόσα λευκά με συνύπαρξή τους με ψηφοδέλτια του ΔΗΚΙ σαν άκυρα μάλλον μοιρασμένες καρδιές δεξιές υπονοούσαν μεταξύ Καλοκαιρινού και Βλασταράκου.
Το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΙ-Καλοκαιρινός για εκπροσώπους στον ΠΙΣ πήρε 19% περίπου από το 50% ποσοστό της δεξιάς και δεν νομιμοποιείται πλέον να εξαντλήσει με αυτή την σύνθεση την θητεία του έως Φλεβάρη 2009 στο ΠΙΣ . Το Πασοκ πήρε πολλές ψήφους νέων συναδέλφων ειδικευομένων όπως και το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο του Σύριζα μετά τους πρόσφατους νοσοκομειακούς αγώνες. Το παραδειγματικά Ενωτικό Ψηφοδέλτιο με την Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών ,την Αριστερή Κίνηση Υγειονομικών και τους Ανένταχτους είναι αποφασισμένο να ανοίξει ακόμα πλατύτερη την προγραμματική και πολιτική αγκαλιά του στην προσπάθεια να αλλάξει το τοπίο στο σύλλογο που βρέθηκε να ανεπαρκεί σε επιτελικό και επιχειρησιακό ρόλο το προηγούμενο διάστημα πάνω στα υπαρκτά προβλήματα του κλάδου. Οι συνάδελφοι από τα ΙΚΑ με τα ζοφερά προβλήματα δεν ήρθαν να ψηφίσουν στο βαθμό που μπορούσαν , και στο βαθμό που θα επεδίωκαν τα προβλήματα της πρωτοβαθμίου να γίνουν υπόθεση του ΙΣΑ. Το προσωπικό μου σχόλιο στο δήμαρχο και συνάδελφο Νικήτα Κακλαμάνη πάντα επίκαιρο και ξεκαρδιστικό. « Είναι κανόνας του Οικουμενικού Πατριαρχείου όταν ο δεξιός χωράρχης βραχνιάζει να τον αντικαθιστά .....ο αριστερός λαμπαδάριος..!».

21 σχόλια:

  1. Δηλαδή γιά ακόμα μιά φορά, πήραμε τα γίδια μας, αφού είμαστε σαρανταπέντε κομμάτια.
    δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Synadelfi pote den imastan enomeni tora tha gynomastan?Eho mia aporia shetika me tin DIKI-KALOKERINOS pos nomimopiite io synypologismos eno ihane diaforetiko psifodeltio ke diaforetikus ypopsifius?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμητρα υπήρχαν ψήφοι φόβου, μάσκας,νιότης και υποχρεώσεων ακόμα και ανταποδοτικών τελών. Ακόμα και ψυχοπαθητικές ψήφοι! Δεν είναι πάντα πολιτικές οι ερμηνείες σε ένα χώρο επιστημονικού επιμελητηρίου που μάλιστα δεν εκπληρεί τον συμβουλευτικό του ρόλο κατά γενική ομολογία. Προφανώς και οι γιατροί το θέλουν σαν διακοσμητικό στοιχείο μια και αναδεικνύουν την αποχή και την αδιαφορία πρώτο κόμμα.!
    Το ενωμένη ρεαλιστικά αφορά ΑΕΓ και ΑΡΣΙ και όχι Νυστέρι Γένοβα που οι 88 του ψήφοι μάλλον σαν ανέκδοτο ανυπαρξίας του με δάκτυλο Καλοκαιρινό μοιάζει. Υπήρχαν 3 συναγωνιστές από την ΑΡΣΙ που έτσι εκκριναν στην επίσημη πρόσκλησή μας. Ευγενία το ΔΗΚΙ-κΑΛΟΚΑΙΡΙΝΌς κατέβαινε μόνο για εκπροσώπους ΠΙΣ επισήμως οπότε στο προαναφερόμενο ερώτημα που κατευθύνθηκαν στα αποτελέσματα για ΔΣ μία απάντηση είναι τα λευκά, μια άλλη είναι η αύξηση της ΠΑΣΚΓ (υπάρχουν μαρτυρίες) και μια άλλη το Νυστέρι Γένοβα που πήρε 88 ψηφους αλλά στημμένος 20 ώρες εκεί είδα μόνο 2 υποστηρικτές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ε, λοιπόν, πρώτη φορά βλέπω κάποιος να αναφέρεται με νηφαλιότητα και αναγνωρισμένη πικρία σε ζήτημα εκλογών. γιατί εδώ στο γιουναντιστάν, πάντα με 'μεγάλη νίκη' τελειώνουν οι εκλογές για όλα τα κόμματα...
    σε συγχαίρω ΚΑΙ γι'αυτό και σου εύχομαι καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λενιώ μου φταίει ότι έχω δύο χέρια (να ψηφίζω και να μουτζώνω) και ακόμα δύο ημισφαίρια που προς το παρόν λέω ότι συνεργάζονται σε επίπεδο φαιάς ουσίας...... Ασε τα 6 χρόνια κατηχητικό μετα έγινα αμαρτωλός ίδιως όταν διαβάζω το κεφάλαιο περι Κορανίου στον "Αραβικό πολιτισμό"!....:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Συνάδελφε


    Οι εκλογές του ΙΣΑ (1 & 2 Ιουνίου) στο ΟΑΚΑ για την ανάδειξη των οργάνων του ΙΣΑ (Δ.Σ. – Πειθαρχικό – Ελεγκτική Επιτροπή) και των εκλεκτόρων στον ΠΙΣ ανέδειξαν τη ΔΗ.Κ.Ι. κυρίαρχη δύναμη, απόλυτη πλειοψηφία στον ΙΣΑ (51%) και πρώτη δύναμη με μεγάλη πλειοψηφία και μεγάλη διαφορά από τις άλλες δυνάμεις στον ΠΙΣ (38%).

    Το αποτέλεσμα αυτό επιβραβεύει την αγωνιστικότητα της ΔΗ.Κ.Ι. στον ΙΣΑ και τη νέα δυναμική πορεία που θέλει να ακολουθήσει στον ΠΙΣ.

    Ευχαριστούμε τους γιατρούς για την στήριξη αυτής της προσπάθειας και την ψήφο που μας έδωσαν ώστε να προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε τον ΙΣΑ και να αλλάξουμε πορεία στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ στον οποίο ήταν εμφανής η αλλοίωση των χαρακτηριστικών και της αγωνιστικής διάθεσης μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής (Προέδρου και Αντιπροέδρου) σε θέσεις Πεσυαρχών – υφισταμένων του Υπουργού Υγείας.

    Η ικανοποίηση που εκφράζεται από παρατάξεις του 19%, οι οποίες σφετερίστηκαν το όνομα ΔΗ.Κ.Ι., υποτιμά την νοημοσύνη των γιατρών και το μόνο που κάνει είναι να υπογραμμίζει τον πανικό μετά την μεγάλη ήττα που υπέστησαν.

    Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε στο μέλλον να ασχοληθούμε με τους ανθρώπους του παρελθόντος γιατί το παρόν και το μέλλον των προβλημάτων των γιατρών μας περιμένει να τα αντιμετωπίσουμε αγωνιστικά μέσα από μία νέα, με αρχές κα αξίες, δυναμική πορεία.

    Και πάλι ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς.



    Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ - ΔΗ.Κ.Ι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα βρε παιδιά. Δεν ψήφισαν παρά μόνο 7.742 γιατροί. Γιατί δεν μπορούν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα 1 εβδομάδα μετά. ενδιαφέρομαι για τα αποτελέσματα του ΔΗΚΙ. 9 έδρες. Ποιός βγήκε τελικά?. Βρήκα την σελίδα από το Google και ανάκτησα την ελπίδα μου ότι υπάρχει μέλλον για αυτήν την χώρα. Και εγώ εγκαταλείπω μια καρριέρα δυνατή στην Γερμανία για αυτόν το λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε από Γερμανία μόλις απόψε έμαθα και τα δικά μας του ΔΣ που με ψηφαλάκια τα έβαλα στην ανάρτηση Ζυμώστε, φουρνίστε, χορτάστε δίπλα στα ονόματα του ψηφοδελτίου. Πήρα τηλέφωνο φίλο όμως και σε ενημερώνω.Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλιο του ΔΗ.ΚΙ. είναι με σειρά εκλογής: Ρηγάκης, Πατούλης, Τσούκαλος, Ελευθερίου, Ρέντης, Δρίτσας, Λιανός, Μαμμάς, και Δίβαρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Dionysos, euxaristo poli. Ego eimai mixanikos. Alla endiaferomai gia tin kinisi ton giatron stin Ellada. Autos o giatros gia ton opoio endiaferomouna, den bgike. Isos itan kai anamenomeno.
    An exeis tin lista kia tous stauvrous gia olous kapoia stigmi anakoinose ta. Afou esai apsogos anyway. Eipame iparxei elpida telika. Elpizo bebaia na min to metanioso pou girizo patrida kai meta sou leo, alla.
    Xairetismous apo Germany.
    Kali epitixia avrio stin ethiniki mas tou podosfairou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα εννοείτε κάποιον από τους Γιαννούλη Ι.Ιωαννίδη Ι.Παπαδόπουλο Οδ.,Πατσουράκο Φ, ή Πρίγκουρη Σ. οι 3 άλλες ατυχείς συμμετοχές ήσαν θηλυκά. Στην Ελλάδα ποτέ δεν βαριέσαι φίλε μου. Βέβαια στο τρόπο δουλειάς που έχεται μάθει δεν θα αντέχατε ούτε Γαλλία(δείτε εμπειρίες αντίστοιχες αλλαγής τόπου εργασίας στον Dralion) Πάντα όμως κάτι καλό να κάνουμε. Η συνάφι δικό σας μηχανικός ο Κλέαρχος Καπουτσής που μεταλαμπαδεύει τώρα την τέχνη σας στην Βούλγαρία. Το πνεύμα και η γνώση δεν γνωρίζουν σύνορα. Προσοχή τα τροχαία η ποιό ζωτική μου συμβουλή.!Και τους δύο προτεινόμενους συν blogger θα τους βρείτε στη λίστα ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ. Οποτε μάθω σταυρούς θα τους δημοσιεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα εννοείτε κάποιον από τους Γιαννούλη Ι.Ιωαννίδη Ι.Παπαδόπουλο Οδ.,Πατσουράκο Φ, ή Πρίγκουρη Σ. ?Ναι, ακριβώς Bingo. Εννοώ κάποιον από αυτούς. Είμαι 12 χρόνια στην Γερμανία αλλά πεθυμώ πατρίδα. οκ. Θα αναμένω την λίστα με τους γιατρούς. Τα ατυχήματα τα γλύτωσα και στην Γερμανία. Αφού είναι λατρεία μου τα γερμανικά αυτοκίνητα και τρέχω μανιωδώς. Η ερώτηση είναι για να προλάβω τι? Αλλά δεν έχω φιλοσοφική διάθεση. Ευχαριστώ για την αμεσότητα των πληροφοριών. Ξέρω να το εκτιμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ακόμα κάτι. Το σχόλιο του ΔΗΚΙ είναι αξιόλογο. Πως έπαιξε αυτό?Συγνώμη που ρωτώ με σχετική ρευστότητα ίσως θρασύτητα. Εσείς χειρουργός, άρα θαυματουργός, 'αρα όχι ηλίθιος. Για αυτό μπαίνω κατ" ευθείαν στο ψητό.
    Επίσης τα σχόλια για τις εκλογές από την σελίδα είναι φοβερά. Παραμένω γοητευμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης με ενδιαφέρουν οι σταυροί γιατί φίλοι γιατροί από Ελλάδα ψήφισαν νέους γιατρούς που δεν βγήκαν. Μιλώ πάντα για το ΔΗΚΙ.
    Δεν πάει όμως χαμένος ο κόπος για κάτι καλό ποτέ. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα. Δεν είναι στρωμένος με λουλούδια και ο δρόμος των γερμανών γιατρών αλλά εδώ πάει ανάστροφα η κατάσταση. Το σύστημα δεν τραβάει και θα αρχίσει να κερδίζει δρόμο η Διαφθορά. με την φιλοσοφία δεν πηγαίνει κανένας μπροστά. Για άλλη μια φορά, χαιρετισμούς από Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΙ. είναι φίλοι μεν αντίπαλοι δε μια και κατέβηκα υποψήφιος με το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο του Σύριζα. Αν δεις άλλες αναρτήσεις σε αυτό το μπλογκ θα το καταλάβεις. Βέβαια όλες οι απόψεις που εμπίπτουν στο σύβταγμα και τους ΄νόμους αυτής της χώρας έχουν θέση σε αυτό το ιστολόγιο. Αντίθετα απόψεις συνδικαλιστιοκές δικές μου θάφτηκαν αισχρά από τα μαγαζιά του Τεγόπουλου, Λαμπράκη, Αγγελοπούλου και Αλαφούζου. Οι συντάκτες βλέπεις καβαλάν καλάμι και χέζουν ολόκληρες κατηγορίες επαγγελματικών κλάδων έιτε γιατών ειτε μηχανικών νομίζοντας έτσι ότι δεν χάνουν πελάτες. Εχουν χάσει ακόμα και τις διαφημίσεις του ΟΠΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βέβαια νυχτερινέ επισκέπτη εξαιρώ το μαγαζί του Μπόμπολα που έγραψαν 2-3 κειμενάκια για τις εκλογές των γιατρών που τα σημαίνω σαν υπερκείμενα στα γραπτά μου,αυτοί έκαναν μερικό θάψιμο στο κλάδο. Νόμίζουν άλλοι κλάδοι "επιστημόνων" ότι ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ. Τους έχουν δημιουργήσει κάποιοι αυτή την αντίληψη. Εγραψα κάπου στο κείμενο για τις ανανεωτικές προσπάθειες στο χώρο των 4 μεγάλων κομμάτων .Γιατί τυχαίνει να ξέρω τα παρασκήνια στο χώρο των 5 κομμάτων αλλά αυτά , οι τριγμοί,δεν είναι αντικείμενο συζητήσεων. Μετεκλογικά νομίζω ο μόνος που χαίρεται είναι ο Αβραμόπουλος γιατί έχει επιβάλει ανθρώπους του παντού ,ιδίως στο αγαπημένο σας ΔΗ.ΚΙ.να του τραγουδούν στο ρυθμό που γουστάρει...
    Πρόσεξες βέβαια ότι είναι ό πρώτος Ελληνας πολιτικός που προτάσει πρακτικές Γερμανικές λύσεις συνδιοίκησης ΠΑΣΟΚ + ΝΔ.! Κόβει και την μαγιονέζα-συνταγή των προαναφερόμενων εκδοτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Είσαι σωστός Διόνυσε. Και εγώ είμαι αντίθετη σε πολλά από αυτά που γίνονται αλλά εξαίρω αυτούς που μιλούν ανοιχτά και όχι κομματικά. Μπορεί και εγώ να μη ανήκω καθαρά στο χώρο του ΔΗΚΙ. Απλά υποστήριξα έμμεσα γιατρούς που δεν βγήκαν. Από την άλλη ψάχνοντας για αποτελέσματα των εκλογών του ΙΣΑ, βρήκα την σελίδα σου και λεώ αμάν υπάρχει ελπίδα, βρε παιδιά. Κατάλαβες? Όσο για το συμβαίνει στην Γερμανία κανένας π΄ρέπει να ενημερώνεται πάντα σφαιρικά και όχι μόνο από τα συμφέροντα των ελληνικών εφημερίδων. Η αλήθεια δυστυχώς πρέπει να κρύβεται γιατί ενοχλεί. Αλλά θα αλλάξουν τα πράγματα. Και δεν φταίει η Deutsche Telekom για αυτό.

    Ούτε η λογική του βασικού μετόχου που προέρχεται επίσης από την Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εσύ επίσης βγήκες τελικά? Διάβασα και το άρθρο ζυμώστε κλπ...
    Και ο ΙΣΑ βρε παιδί μου, τι κάνει και δεν ανακοινώνει τους σταυρούς. Δεν καταλαβαίνω.΄΄Εκανα και λάθος. Ψήφισαν 7222 γιατροί. Τόσο πολύ δουλειά είναι να μετρηθούν τα αποτέλεσματα..? Ήμαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν θα μπορούσα να μιλώ κομματικά μια και είμαι ανένταχτος με σαφώς προδευτικές απόψεις. Με 86 ψήφους μάλλον σε πτώση είμαι μια και το 2002 είχα πάρει 116 και το 2003 106 με κεντροδεξιό συνδυασμό. Πάντα υπάρχει ελπίδα αρκεί να μην δεις τους γιατρούς σαν γαμπρούς. Στην Ελλάδα με ποσοστό φτώχειας ΄κάτω από 20.000 ευρώ το χρόνο θα βρείτε το 66% των συναδέλφων (11% άνεργοι+14 % ετεροαπασχολούμενοι) Σε μερικούς κλάδους σαν το ΙΚΑ το ποσοστό φτώχειας ανεβαίνει σε 85% από κοινωνικές έρευνες. Επιστημονικότητα επάρκεια 58% άνω της βάσεως. Η εξαθλίωση του επιστημονικού προλεταριάτου, κρύβε λόγια δεν τους τόχουν πεί παρά ελάχιστοι, τουλάχιστον έχουν καθαρά ερευνητικά μυαλά και έχουν εκπεδευτεί να διαγνώνουν και να θεραπεύουν, έστω με συμβιβασμένους τρόπους. Την τιμή να σε εκτιμούν με την ανιδιοτελή πολύτιμη ψήφο τους 85 άλλοι εκλεκτοί συνάδελφοι όταν απευθύνομαι σε 2500 με το ηλεκτρονικό τύπο το θεωρώ πολύ σημαντικό και πολύτιμο. Αλλοι 18 φίλοι μου δεν ανανέωσαν συνδρομή και την τελευταία ανάρτηση που βλέπετε μετά τούτη είναι για τους 135 φίλους που απευθύνθηκα μου υποσχέθηκαν υποστηριξη αλλά δεν τους είδα στην κάλπη έστω σε μια άλλη επιλογή "Στον φίλο που δεν έπεισα"
    Η καταμέτρηση γίνεται από 4 δικαστικούς εναλλάξ έναν και κάτι υπαλλήλους του συλλόγου. Εχω τρομερή βραδύτητα στην εκδοση και χαρακτηριστική νωχελικότητα στην εκπόνηση. Το καταλάβατε ότι δεν είναι οι ρυθμοί που μου αρέσουν και μένα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περίμενα να απαντήσεις. Εάν θέλεις να σου μιλώ στον πληθυντικό ευχαρίστως κάνω την αλλαγή. Εγώ ως μηχ. μηχανικός έχω μάθει να μιλώ πολύ ανοιχτά. Ως μουσικός όμως αυτοσχεδιάζω. Πάντως σίγουρα δεν βλέπω τους γιατρούς ως γαμπρούς.Το σχόλιο αυτό ήταν άτοπο και υποτιμά την νοημοσύνη σου. Δεν ξέρω τελικά αν βγήκες. Απο 2500 ψήφους και από το πέρασμα στην ανένταχτη κίνηση από την ακροδεξιά δε μπορείς να περιμένεις κάτι παραπάνω. Πήρες περίου το 5% του 2500 πολύ χονδρικά. Μια χαρά. Το ηλ. ταχυδρομείο δεν λέει κάτι. Η προσωπικές σχέσεις μετράνε. Και η Ελλάδα ξυπνά. Όπως ήδη ανέφερα η Γερμανία με 85.εκ. κατοίκους ειδικά στην Αν. Γερμανία δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση. Για αυτό δεν έχω να δείξω ελεημοσύνη. Ξέρω ότι όποιος παλεύει, θα δει άσπρη μέρα. Το πότε βέβαια είναι επίσης σημαντικό αφού ένας γιατρός επενδύει συνεχόμενα στην επιστήμη του. Και σίγουρα θα υπάρξει ανταμοιβή. Έστω και αν θεωρηθώ ρομαντική, τα γράφω αυτά που λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Πάντα υπάρχει ελπίδα αρκεί να μην δεις τους γιατρούς σαν γαμπρούς."Ενεστώς διαρκείας προτρεπτικός που θα έλεγα διαχρονικά και στις κόρες μου. Η δική μου παράταξη έβγαλε έναν στο ΔΣ και είμαι 5ος σε σειρά επιτυχίας. Καλύτερα που δεν βγήκα θα ασχολιόμουν με πεζά θέματα και θα έχανα την έμπνευσή μου, όχι και το πάθος μου. Προτιμώ τον ενικό να μην νοιώθω και μεγάλος στα 49.Να το ξεκαθαρίσω είπα έχω φίλους παντού, και στην ακροδεξιά ,είχα βάλει το 2003 με κεντρώο σχήμα και τώρα με το Σύριζα,ως ανένταχτος αλλά με την ενωτική πρωτοβουλία του Σύριζα δεσμευμένος από μια δέσμη προοδευτικών απόψεων με κύριο γνώμονα το δημόσιο και αποδοτικό χαρακτήρα της Υγείας. Πήρα το 18% των 522 ψήφων της παράταξης μου. Ηρωίδα μου υπήρξε πάντα η Αντιγόνη της θυσίας και των άγγραφων νόμων κοινού δικαίου. Μουσικός μου μηχανικός ο Αρχιμήδης βρές οπωσδήποτε το προτεινόμενο αυτού του μήνα βιβλίο θα ξετρελλαθείς.!Οι 2500 είναι αυτοί που έχω τακτική επικοινωνία γιατροί, βλέπεις εκδίδομαι κανονικά επί 5ετία(μεράκι) Τα λογοτεχνικά μου στο key word Literature.Θέλω γνώμη σε μερικά από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα, οκ. Κατάλαβα. Πριν μπω στο εργοστάσιο έχω να πω ότι το βιβλίο του Αρχιμήδη το αγόρασα τον Ιανουάριο στο Public του Συντάγματος και εκεί άρχισα να έχω συναισθήματα νοσταλγίας και επιστροφής στην Αθήνα. Το βιβλίο είναι άπλά εκληκτικό. Δεν χρειάζονται λόγια. Κρίμα που δεν βγήκες αλλά 1 θέση και τόσοι υποφήφιοι... Πάλι τα λόγια είναι περιττά. Θα γράψω αργότερα. Για τα λογοτεχνικά αφού διαβάσω θα γράψω. Το ενδιαφέρον μου για τους σταυρούς όλων των υποψηφίων του ΔΗΚΙ παραμένει. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθούν τα αποτέλεσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;