Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Ξαδελφοφάδες.


ΞΑΔΕΛΦΟΦΑΔΕΣ


Το έκαναν και το πρωί ξυπνώντας στις επτάμιση, σαν νάταν η τελευταία φορά. Η Ερωφύλη Λαμπράκη έχοντας ατέλειωτη ευχαρίστηση από την πρωινή χαύνωση παρατηρούσε μηχανικά τις κινήσεις του φευγαλέου εραστή της βυθισμένη στις σκέψεις της.
Τις μεγάλες ώρες , ακόμα και αυτές τις όμορφες, είμαστε τραγικά μόνοι, στη γέννα στην αρρώστια στο θάνατο. Τοίχοι του μυαλού ζώνουν τις σκέψεις της δεν έδωσε δικαίωμα για κουβέντα. Τσιμουδιά με τον άνδρα που ντυνόταν απόμακρος εκεί μπροστά της , δεν είχε καν ιδρώσει ενώ αυτή βυθισμένη στα σεντόνια της πέρναγε τα 39 χρόνια της ζωής της, σε δευτερόλεπτα από μπροστά της.
«Αριστούχος μιας άξιας σχολής ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεπικοινωνιών ,
σπασικλάκι κοκκινομάλλα με ζώδιο τοξότη ισορροπίστρια λένε, αφέθηκε στο μεροκάματο της νιότης και στην κρεπάλη μιας γενιάς ή και το αντίστροφο, δούλεψε opinion makers σε διαφημιστική εταιρεία επί 13 χρόνια ,το αφεντικό ξαφνικά έφυγε σε τροχαίο και η πετυχημένη εκδοτική και διαφημιστική εταιρεία έβγαλε 44 υπαλλήλους στο δρόμο μαζί και αυτήν χωρίς οικονομίες χωρίς ανθρώπινες επενδύσεις μόνο χρέη στις πιστωτικές και με μια περηφάνια πληγωμένη, στο πατρικό όλο γκρίνια δεν ξαναγύριζε. Ούτε στην επαρχιακή πόλη καταγωγής κοντινή στην Αθήνα ξαναγυρνούσε , η καριέρα και η στόφα της δουλειάς της την έπειθαν να μεγαλοπιαστεί να κοιτάξει μπροστά και ταξικά ανώτερα αλλά οι πόρτες ήταν όλες κλεισμένες.
Τα όνειρα κάποτε τελειώνουν και ο συμβιβασμός είναι οδυνηρότερος του αναμενομένου. Στα χρόνια του ....«εκσυγχρονισμού» βρήκε σε εταιρεία
Πάροχο Διαδικτυακής επικοινωνίας σταθερή δουλειά σαν τηλεφωνήτρια., από τις τρείς πρώτες της αγοράς, αξιοσέβαστη σαν εμπορικό όνομα. Η εταιρεία αξιοσέβαστη, οι άνθρωποί της στερούμενοι εργατικών δικαιωμάτων με το βασικό μεροκάματο, ατέλειωτες απλήρωτες και αζήτητες υπερωρίες, συμβάσεις έργου που απαγόρευαν όχι το γάμο αλλά οπωσδήποτε την γκαστριά.. Πέρασαν έξη χρόνια με υπομονή και «εξέλιξη». Εξέλιξη για την εταιρεία όχι για την Ερωφύλη[1], μαζί για την εξαγορά από Ευρωπαίο μεγιστάνα σε μεγάλο ποσοστό ήρθε και η αναγγελία από το γιατρουδάκι για το αποτέλεσμα της βιοψίας του ύποπτου μορφώματος εκεί στο άνω έξω τεταρτημόριο δεξιού μαστού. Τον μίσησε απότομα αυτό το γιατρό που της είπε τα μαντάτα που ανέτρεπαν τις ως τα τώρα ισορροπίες της. . Δεν πονούσε καθόλου ούτως ή άλλως αυτός σπάνια εξερευνούσε πάνω στο σεξ εκείνα τα χωράφια της. Σε λίγο που θα το χειρουργούσε θα δοκίμαζε ένα τρελό ξάφνιασμα αν τον ξανάβλεπε ποτέ μετά το χειρουργείο.»
Μουρμούρισε ένα τυπικό χαιρετισμό και άκουσε την εξώπορτα να κλείνει πίσω του, δεν περίμενε τίποτα παραπάνω από εκείνον. Μερικοί άνθρωποι δίνουν ότι διαθέτουν να δώσουν. Δεν θα τον έβαζε ποτέ λύτη σε εξισώσεις που δεν ήξερε να λύνει.
Ένοιωθε σήμερα να μην έχει την δύναμη να σηκωθεί από το κρεβάτι. Δεν θυμάται τον εαυτό της σε αναρρωτική άδεια πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Οι
επαφές ADSL στη χώρα το 2007 είχαν διπλασιαστεί, η τεχνική της υποστήριξη πολύτιμη αλλά ανεπαρκέστατη τα τηλέφωνα χτυπούν μονότονα κάθε μέρα για ώρες των ωρών. Πόσα προβλήματα λύνει κάθε μέρα για την εταιρεία ,αμέτρητα αγκιστρωμένη σε ένα δίκτυ υφασμένο στο σύνθημα πάει καλά η εταιρεία πάμε καλά και μείς. Στα παράπονα των πελατών για τις διακοπές δικτύου, για τις χαμηλές ταχύτητες για τις καθυστερήσεις τεχνικής σύνδεσης και αποσύνδεσης με τον ημικρατικό πάροχο έδινε λογικοφανείς λύσεις και δικαιολογίες για το δικό της ατελείωτο κενό ,τα ψέματα απέναντι στον εαυτό της ποιός θα της μίλαγε;;
Ναι έβλεπε καθαρά τον εαυτό της τώρα στο καθρέπτη απέναντι στο κρεβάτι, αρκεί να
ανακαθίσει λίγο στηριγμένη στα μαξιλάρια με τα μισοφόρια ανάκατα ριγμένα ένα γύρω.
«
Το ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στη χώρα διπλασιασμένο, τα κέρδη της εταιρείας από τις σίγουρες πληρωμές συνδρομητών στα ύψη , νέα κτίρια και υλοτεχνική υποδομή ως εδώ καλά, ένοιωθε ότι οι ανθρώπινοι πόροι, οι εργαζόμενοι βρε αδελφέ ήταν οι ίδιοι να βράζουν στο ζουμί τους, διπλή δουλειά με ευγένεια και απαντοχή να δίνουν λύση χωρίς να βλάπτουν το κύρος της εταιρείας. Σε κάθε καινούργιο τομέα αγοράς με την ελαστικότητα των σχέσεων εργασίας και την εργασιακή ανασφάλεια τα κέρδη διογκώνονται και άν έπρεπε να ψάξει για ευχαριστημένους με μισθό πάνω από 1500 ευρώ έπρεπε να ψάξει πολύ στο κεντρικό κτίριο στους δύο τελευταίους ορόφους. Αυτοί στο παράρτημα κάτι από γαλέρα. Υποχρεώσεις, κατά συνθήκη συναδελφικές σχέσεις επαναφορά στις μονόδρομες ντιρεκτίβες από πάνω μιας στυγνής ιεραρχίας αξιολογούμενης από το .....σύστημα της τυφλής αποδοχής.. Οι συναντήσεις των μεσαίων στελεχών ανά τρίμηνο ήταν για να παίρνουν γραμμή , κάτι πριμ ακούστηκαν κάποτε κανείς δεν τάχε δεί. Ήρθαν περαστικοί εκπαιδευόμενοι και κάτι δίμετρες 30άρες κοπελλάρες από εταιρεία νοικιαζόμενων υπαλλήλων, επιδοτούμενες νέες προσλήψεις για τρίμηνο πριν ήταν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κολλούσαν γραμματόσημα άντε να μάθουν τι γλώσσα μιλάει ο πελάτης, είναι γκατζετάκιας τρελαμένος για ταχύτητες που του πάσαρε το συμβόλαιο ή χρήστης επαρχίας που ανακάλυψε την παγκοσμιοποίηση της πορνογραφίας και του φταιει ο οδηγός του παλιού modem του.
Ουφ με τι ασχολείτο κάθε μέρα. Να λέει λίγα χρηστικά να ακούει πολύ ώστε με τις κατάλληλες ερωτήσεις έχοντας ηλεκτρονική εικόνα του πελάτη και του τοπικού βρόγχου να ανοίξει τις πόρτες της αδεσμοποίητης πρόσβασης στις συνδέσεις .του. Κόλαση που δεν περιγράφεται ούτε ήθελε τώρα να τη θυμάται. Έδινε όμως λύσεις ένοιωθε μικρός χειρουργός αυτή η τηλεφωνήτρια με σπουδές πανεπιστημίου και μισθό που έφτανε ίσα να ζήσει. Λίγοι έλεγαν ένα ευχαριστώ οι υπόλοιποι μιλούσαν σαν αρρύθμιστοι καταναλωτές γιαυτό και το βυσμάτωμα του αναμείνατε στο ακουστικό σας πήγαινε σύννεφο. Στην εταιρεία μας κοφτά χωρίς τραγούδι αναμονής και να νοιώθουν εξαπατημένοι..
Είναι γεγονός ότι η ευρυζωνικότητα σε αυτή την πολύπαθη χώρα υπέφερε από διαρκή .....καθυστέρηση. Οι 9 παίχτες επιχειρηματίες (υπάρχει και 10ος χωρίς
Σημαντική Ισχύ Αγοράς) απροετοίμαστοι και αχόρταγοι, οι γνώστες τεχνικοί σύμβουλοι ελάχιστοι παρά τα πολλά πτυχία, οι ξερόλες παντού οι χρήστες άξεστοι και αδέξιοι μαζικοί καταναλωτές ζητούν μεταξωτές κορδέλες και παίρνουν φύκια. Τι περιμένεις σε μια χώρα που η αντίληψη για το διαδίκτυο είναι συνήθως τι ηλεκτρονικό παιγνίδι παίζεις και σε πόσες πίστες, τι στοίχημα ρισκάρεις άντε και τα δίκτυα σχολείων και πανεπιστημίων για μορφωτική χρήση. Εμβρυϊκή ηλικία με εκτροπές πρόωρης γήρανσης.! Καμιά γονιμότητα.»
Στριφογύρισε νωχελικά στα σεντόνια της νωπά ακόμα από μια ζωντάνια που έχανε, οι σκέψεις την κούραζαν η βίαιη απομάκρυνση από το καθεστώς του εργασιακού χώρου την έκανε ανασφαλή, αυτή την τόσο σίγουρη μέχρι χτες που κρέμονταν όλοι στο ακουστικό της. Το μέλλον της εταιρείας μαζί με την εξαγορά συνδρομητικού πάροχου τηλεοπτικού σήματος προβλεπόταν λαμπρό αυτή έπρεπε να σκεφτεί το δικό της σαν αμαζόνα, με λεμφαδενικό καθαρισμό, χημειοθεραπεία, περούκα, μαγειρευμένο φαγητό άντε και κανά προγραμματισμένο ταξίδι όπου δεν πήγε, παιδιά σκυλιά δεν είχε ούτε τα χρυσόψαρα δεν άντεχαν την μειωμένη φροντίδα που έδινε ως τα τώρα στους γύρω της. Έφταιγε αυτή ή οι φρικώδεις ρυθμοί εξοντωτικής δουλειάς που τις είχαν επιβληθεί;; Χαμογέλασε μόνη της όταν σκέφτηκε τις φάτσες στο λογιστήριο όταν θα τους πήγαινε την πρώτη αναρρωτική άδεια από το ΙΚΑ.
«Μέχρι χτες συζήταγαν στην εταιρεία τις τεχνικές εφαρμογές σε ακόμα πιό πλατειές λεωφόρους σημάτων
IPTV, Web TV, Wimax, WiFi,3G, διαδίκτυο από δορυφόρο, διαδίκτυο από κινητή τηλεφωνία, διαδίκτυο ασύρματο στη Πλατεία Συντάγματος να κάθεσαι στο παγκάκι και να παίζεις το ...φορητό σου. Κατείχε καλά τα μελλοντικά παρακλάδια του θέματος κατείχε και τον κορμό αυτό που λέγαν στην Ευρωπαϊκή Ενωση {Πράσινη βίβλο για την Καθολική Υπηρεσία}, ήταν άλλωστε κύρια εισηγήτρια στο τελευταίο meeting. Πόσοι ανώτεροι είχαν χρησιμοποιήσει τις ιδέες της χωρίς ποτέ να το αναγνωρίσουν. Τώρα χέστα και άστα καριέρα και προαγωγή πεθαμένα η προοπτική της μικροαστικής διαιώνισης του DNA και του είδους προ πολλού θρυμματισμένη. Σαν προσήλυτη μαθητευόμενη μοναχή που βγαίνοντας από τα ντουβάρια πιστεύω του μοναστηριού αλλαξοπίστησε. Ακόμα και τη δυνατότητα χρυσής μετεγγραφής με την αρρωστημένη αφοσίωσή της τώρα είχε στερηθεί, οι μικρότεροι πάροχοι θα έκαναν κρα για ένα στέλεχος με τις δικές της τεχνικές γνώσεις.
Όφειλε ευγνωμοσύνη σε κείνο το πολυλογούδικο γιατρουδάκι ,τούχε κόψει την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων για 24 ώρες, λόγω αυξημένης δραστηριότητας αποστολής email, είχε τηλεφωνήσει και ο μεγάλος από τα κεντρικά γραφεία, είχε ενοχληθεί ένα υπουργείο. Αντί να ζητήσει unsubscribe έκκρινε σκόπιμο να βάλει φίμωτρο στην ενοχλητική διακίνηση ιδεών μέσω διαδικτύου. Ξέρουν αυτοί κάναν την συκοφαντική καταγγελία ανώνυμα και με στηρικτικό τηλεφώνημα γραμματειακής υποστήριξης. Πως θα κινηθεί νομικά εναντίον τους τώρα με όργανο αυτήν, λειτούργησε η εταιρεία σαν εισαγγελικό γραφείο, τον έστειλε αδιάβαστο, έτσι είπε ο προϊστάμενος ξέρει εκείνος, αν και τόβλεπε
SPAM με ονοματεπώνυμο, κινητό και αληθινή διεύθυνση γίνεται, δεν γίνεται. Εκεί πάνω που τις αράδιαζε τηλεφωνικά για το άρθρο 5 ,5α και 14 του Συντάγματος τόχε πιάσει το μόρφωμα σαν ελιά χαϊδεύοντας τον δεξιό μαστό και έτρεξε την άλλη μέρα για τα περαιτέρω, μαστογραφία, βιοψία και νάτα τα ευρήματα.
Η έλλειψη
Κανονισμού Δεοντολογίας Παρόχων, οι 19 αναπτυσσόμενες αγορές στις επικοινωνίες που θα γίνουν 10 ,η ποιότητα της ευρυζωνικότητας αυτά ήταν λόγια για τους πολιτικούς. Είχε ένα πολύ δυσαρεστημένο πελάτη, παλιό πελάτη που ίσως την είχε καταραστεί. Μπορεί να λειτούργησε και καθαρτήρια μέσα της έπρεπε να αναλάβει ευθύνες στον εαυτό της που τον είχε ως τότε παραμελήσει. Ηταν και ένας υπουργός από την άλλη που έκανε την .....μικροκατάχρηση εξουσίας του, με εργαλείο εκείνην. Πως τόχε γράψει κάποτε ο Μπρέχτ, στρατηγέ μου το άρμα σου έχει ένα ελάττωμα, χρειάζεται ...οδηγό. Σ αυτό το τόπο που μπερδεύονται νταβατζήδες και μπετατζήδες ακόμα και στο ίδιο πρόσωπο της πέρασε μια τρελή ιδέα που ξέρεις μπορεί να είναι και ξαδέλφια για να τρώγονται έτσι γιατί δεν έμαθε κανείς να σέβεται την διαφορετικότητα του άλλου. Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα για αυτές τις δουλειές υπάρχει ο κεντρικός καταστατικός χάρτης της χώρας πρώτο μάθημα μιας δουλευταρούς τηλεφωνήτριας με ενίοτε αυξημένες δυνατότητες να σας κόψει την επικοινωνία.»
Έκανε βαριεστημένα να σηκωθεί από το κρεβάτι να κάνει ένα ντους και άλλα πολλά.....

ΔΙΟΝΥΣΟΣ
30-4-2008.
[1] Μτφ Ονοματοδοσία δάνειο της πρωταγωνίστριας από την Ερωφύλη του Χορτάτζη θεατρικό χορόδραμα πάνω στην γυναικεία αφοσίωση και την οδύνη της απιστίας του «Εφέντιμ».

11 σχόλια:

  1. Τι είπες τώρα!!! Στη μάνα της το 'πε; Καλησπέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλημέρα μου Κοπτοραπτού. Τι να πρωτοπεί καμάρι μου στη μαμά της,την παραβίαση του συντάγματος, τη φρούδα ελπίδα της καρριέρας σε τομέα αγρίου καπιταλισμού, τις "ευέλικτες" σχέσεις εργασίας, ή που ισοπέδωσε τα όνειρά της για ισότιμη συμπεριφορά μιας σύγχρονης προλετάριας μη μαχήτριας.Ξέρω πολλά κορίτσια "τηλεφωνήτριες" και τους όφειλα να τους "προβάρω" το "γοβάκι" που φοράνε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διόνυσε, κάνεις παρέα με τον old boy; Άσε που η υποδόρια ασκαρδαμυκτεία (τι πίνω και γράφω τέτοιες μ..ς;) μου φέρνει προς Τόμας Μαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι..., ασκαρδαμυκτεία σεξ και ασθένειας (ξεχάστηκα από το σοκ της γλωσσοσφαγείας μου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σεξ είναι ένα όχημα, ενίοτε και δημοσίας χρήσης όσο και να μας ξενίζει. Το παλιόπαιδο, ο Πασκάλ, ο Πεντεφρής,η Καπετάνισσα γράφουν καλύτερα από μένα. Βασικά δεν γράφω, φωτογραφίζω κοινωνικά γιατι δεν έχω χρόνο για δικαστήρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά περιμένω τους γκατζετάκηδες να σχολιάσουν τις νέες τεχνολογίες ευρυζωνικότητας και την πρακτική εφαρμογή τους στη χώρα. Με σεβασμό στις τηλεφωνήτριες με πτυχία πανεπιστημίου. Και αυτές μοχθούν για μας ή μόνο αυτές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό!

    Η ευρυζωνικότητα σε αντίθεση με την στενοζωνικότητα είναι πολύ καλό πράγμα, διότι μπορούμε να κρατήσουμε την ίδια ζώνη ακόμα και ων παχύνουμε από τα πολλά ντελίβερυ που τρώμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι νέες τεχνολογίες ευρυζωνικότητας, είναι να βάζουμε λάστιχο ,οπότε, ούτε τρύπα ,ούτε ζημιά στη ζώνη.
    δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι όμορφα τα ζωγραφίζεις Διόνυσιε!
    Με κάνεις και αισ8άνομαι εκτός από ψυχρός εκτελεστής της ορθογραφίας...και στυγνός εγκληματίας του συντακτικού και της γλώσσας
    :-)
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στους νέους και πολλά υποσχόμενους κλάδους τεχνολογίας που δημιουργούν φυσιολογικά για τον καπιταλισμό υπερκέρδη, περίμενα καλύτερη κατανομή προς όφελος των μοχθούντων και καμνώντων εργαζομένων. Ολα όμως αδυσώπητα, ψυχρά ξεζουμιστικά. Οι νέοι αυτοί εργαζόμενοι δεν τολμουν να σκεφτούν ουτε αναπαραγωγή και οικογένεια στα 30! Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιό ανησυχητικό για την ελληνική κοινωνία. Η ευρυζωνικότητα είναι καλή και πολύτιμη αρκεί να ξέρεις τι εδάφη χαράσει η κατάκτησή τους, τι όργωμα έχει πέσει στις 9 εταιρείες.
    Μαραμένα σύκα έρριξα πολλά μπινελίκια βώμου πριν, σχεδόν όμορφα και δημιουργικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μ' αρέσουν οι "φωτογραφίες" σου Διόνυσε.

    να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;