Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Οι Γερμανοί άρχισαν τα σουτ....

Οι Γερμανοί άρχισαν τα σουτ... Χρήστου Δημήτρης 17.06.2015
Οι Γερμανοί άρχισαν τα σουτ... ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ Η εξουδετέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού, σκοπεύοντας στο ευαίσθητο σημείο, δηλαδή το πλήγμα στην ηγετική ικανότητα να κυβερνήσει, αποτέλεσε, όπως αποδεικνύεται, στρατηγικό στόχο των ευρωπαϊκών κέντρων εξουσίας Όχι πως δεν ήταν αντιληπτή η τακτική των δανειστών και ειδικότερα αυτή που εξέφραζε η Γερμανία, αλλά, ειλικρινά, εμείς που είμαστε παρατηρητές των γεγονότων, δεν περιμέναμε, έπειτα από τέσσερις μήνες διαβουλεύσεων και δηλώσεων αισιοδοξίας από Γιούνκερ και Μέρκελ, ότι η τελική πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση θα ήταν παράδοση άνευ όρων ή χρεοκοπία! Μάλιστα, το Σάββατο, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε μια αναβαθμισμένη αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και έτοιμες τις απαντήσεις σε όσα ζητούσαν να διευκρινιστούν. Οι απέναντι δήλωσαν -εν ψυχρώ- ότι δεν είχαν εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούν!
ΕΙΝΑΙ ολοφάνερο ότι Μέρκελ και Γιούνκερ παραπλάνησαν ενσυνείδητα τον Έλληνα πρωθυπουργό. Είναι γεγονός πως ο Αλ. Τσίπρας έδειξε, ίσως περισσότερο του επιτρεπομένου, καλή πίστη σε δύο αξιωματούχους με υψηλό, λόγω θέσης, πολιτικό κύρος. Το παιχνίδι, όμως, ήταν στημένο. Αποκαλυπτικό της ευρωπαϊκής σήψης είναι το γεγονός ότι μια οικονομική ένωση ανεξαρτήτων κρατών έχει μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρεία με βασικό μέτοχο τη Γερμανία. Η Γαλλία έχει καταστατική μειοψηφία και οι υπόλοιποι αναλόγως ποιον γλείφουν!
ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ μέχρι τέλους στο τελεσίγραφο της υποταγής; Πολύ πιθανόν, αφού ήδη έχουν προετοιμαστεί για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης με σκοπό οι Ευρωπαίοι πολίτες να θεωρήσουν αποκλειστικά υπεύθυνη για το ναυάγιο την αριστερή ελληνική κυβέρνηση. "Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα και επίσης να την κρατήσουμε μέσα στο ευρώ. Όμως εξαντλείται όχι μόνον ο χρόνος, αλλά και η υπομονή. Παντού στην Ευρώπη αυξάνεται το αίσθημα ότι φτάνει πια, ενώ η σκιά μιας εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη διαγράφεται ολοένα και σαφέστερα" δήλωσε την Κυριακή, λίγο μετά το στημένο ναυάγιο στις Βρυξέλλες, ο αντικαγκελάριος και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και προσέθεσε: "Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί. Δεν θα αφήσουμε τους Γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομμουνιστικής κυβέρνησης"! Νομίζω πως είναι απολύτως σαφές τι γινόταν και πού το πάνε.
ΚΑΙ για όσους δεν έλαβαν το μήνυμα Γκάμπριελ, τη διαδικασία της εκτέλεσης ανέλαβε να περιγράψει η εφημερίδα "Suddeutsche Zeitung", η οποία ισχυρίζεται ότι: "Αν στο Eurogroup της Πέμπτης δεν υπάρξει απόφαση, θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος κορυφής την Παρασκευή. Εκεί θα αναζητηθεί πολιτική λύση κι αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ζητήσουν από την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε ειδικό νόμο που θα προβλέπει ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν δεχθεί να επιβάλει έναν τέτοιο νόμο και να τον περάσει από τη Βουλή, τότε η Ελλάδα θα απομονωθεί από το οικονομικό σύστημα της Ευρώπης". ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ, λένε οι δανειστές, είναι στα χέρια της Αθήνας. Ειδικότερα, είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να αντιδράσει σπασμωδικά. Δική του υποχρέωση είναι να ζητήσει εξηγήσεις από Μέρκελ και Γιούνκερ γι' αυτό το παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος του και σε βάρος της χώρας. Δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι προετοιμαζόμαστε και για κάθε ενδεχόμενο προκαλούν ανησυχία γιατί, κανονικά, θα έπρεπε προ πολλού να έχουν προετοιμαστεί για κάθε εξέλιξη.
Η ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ του Έλληνα πρωθυπουργού, σκοπεύοντας στο ευαίσθητο σημείο, δηλαδή το πλήγμα στην ηγετική ικανότητα να κυβερνήσει αποτέλεσε, όπως αποδεικνύεται, στρατηγικό στόχο των ευρωπαϊκών κέντρων εξουσίας για το χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό διότι το κεφάλαιο Τσίπρας είναι σημαντικό και αναντικατάστατο, τουλάχιστον στη φάση αυτή, για την αντιμετώπιση του κινδύνου που θα είχε η επιτυχία της νέας ελληνικής αριστερής κυβέρνησης. Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Γιάνης Βαρουφάκης που πιστεύει πως οι δανειστές κάνουν την τελευταία μπλόφα. Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι ακόμα κι αν συμβιβαστούν ή αν προκληθεί ακόμα και ρήξη, δεν θα παραιτηθούν των στρατηγικών σχεδίων τους να ξεμπερδέψουν με την ενοχλητική -για τα σχέδιά τους- Αριστερά. Υπό αυτή την έννοια, ναι, η μπάλα είναι στην Αθήνα, στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;