Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Εμείς και αυτοί


ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ

   Το κίνημα αντίστασης των τελευταίων δύο ετών που ανέδειξε την εκλογική άνοδο και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα αρχίζει να διαμορφώνει εκτός από τον αντιμνημονιακό του χαρακτήρα την εναλλακτική πατριωτική του πρόταση. Ελάχιστοι αναλυτές επισήμαναν ότι 3.500.000 ψηφοφόροι στις 6-5 και 1.500.000 ψήφοι στις 17-6 άλλαξαν επιλογή και προσπάθησαν να παρέμβουν στη πολιτική σκηνή της Ελλάδας, στη τύχη τους την ίδια. Η κοινωνική αγωνία πλαισιώθηκε και από τον επηρεασμό του νομισματικού και τραπεζικού πολέμου που εξελίσσεται στην Ευρώπη.

    Σε αυτό το σκηνικό των έντονων πολιτικών ρευστοποιήσεων που βγάζουν πολλές εταιρείες δημοσκοπήσεων στην προχειρότητα, στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση 2.200.000 έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ της φτωχοποίησης των αδυνάτων, 1.100.000 έφυγαν από την ΝΔ των μνημονικών συμπλεγμάτων και 200.000 από το συνένοχο ΛΑΟΣ. Στη δεύτερη εκλογική μάχη λόγω της πόλωσης του εκλογικού νόμου 600.000 προσετέθησαν στη ΝΔ, άλλοι 600.000 προσετέθησαν στο ΣΥΡΙΖΑ και 300.000 απείχαν από φόβο και έλλειψη χρημάτων να πάνε να εξασκήσουν το δικαίωμά τους στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.



       Προδιαγράφτηκε και καταγράφηκε μια εκπληκτική εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με την απογοήτευση συνάμα ότι δεν έφτασε για την πρωτιά ώστε να κατακτήσουμε και την διακυβέρνηση της χώρας. Δυνάμεις της συντήρησης και του κατεστημένου στην Ελλάδα, ένα μπλοκ 3.200.000 μνημονιακών (ερώτημα;) ψηφοφόρων στο ζενίθ των ευρωλιγούρηδων διλημμάτων  και όλο το ολιγαρχικό νεοφιλελεύθερο ρεύμα των ευρωπαίων ηγετών βρέθηκαν να επηρεάζουν με τρομοκρατικό τρόπο τις επιλογές του ελληνικού λαού.

           Αν εστιάσουμε στις αιτίες της παροδικής αυτής ήττας μέσα από τη νικηφόρα άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισημάνω την χαμένη μάχη της Α Αθηνών, των ΒΑ χαμένων δήμων Παπάγου, Κηφισιά, Γλυφάδα, Ν. Φάληρο, Φιλοθέη κλπ και την χαμένη μάχη της Μακεδονίας που ο Σύριζα δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί σε νομούς όπως ο Έβρος, η Καβάλα, Πέλλα, Ημαθία, Πιερία αλλά και Κόρινθος και Λακωνία. Βέβαια και πρέπει να βλέπουμε το ποτήρι της εξουσίας μισογεμάτο αφού βάζουμε πια τόσο αυστηρά κριτήρια για την επόμενη εκλογική μάχη που η κρίση δεν θα αργήσει να φέρει. Θέματα όπως το μεταναστευτικό, το φορολογικό, της διασπάθισης των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, της ΑΟΖ, της κοινωνικής αλληλεγγύης στους ασθενείς του πληθυσμού είναι πεδίο νέων προσανατολισμών και δραστηριοτήτων.


           Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αυτή την φορά ήδη τις προεκλογικές της εξαγγελίες και τα τυπικά της συμβόλαια τα εναπόθεσε στον αποτεφρωτήρα της συνδιάσκεψης των Βρυξελλών. Αυτοί είναι υποτακτικοί των συμφερόντων των δανειστών εμείς επιμένουμε να εντοπίζουμε τις μνημονιακές συνέπειες στη καταλήστευση του λαού μας. Αυτοί ξεπούλησαν στο τσιγκέλι των αγορών στήθος-μπούτι όλο το πλουτοπαραγωγικό ιστό της χώρας εμείς επιμένουμε να σημειώνουμε κάθε εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης για παραγωγή υπεραξίας και κερδών για τους ολιγάρχες. Αυτοί χρεοκόπησαν πρώτα το δημόσιο το Γενάρη του 2010 και μετά την ιδιωτική οικονομία με 5η χρονιά ύφεση 7% και από μας ζητούν να τους χαριστούμε και να μείνουν ατιμώρητοι για τα εγκλήματά τους. Αυτοί εξασφάλισαν τα επί χρόνια κλεμμένα τους ευρώ στο εξωτερικό και εμείς φτιάχνουμε αναπτυξιακά προγράμματα επιβίωση και καταπολέμησης της ανεργίας. Αυτοί δημιούργησαν σε συνεργασία με την τρόικα άνω του 20% φτωχοποίηση των εργατικών και μεσαίων στρωμάτων Εμείς διαπιστώνουμε ότι και στα χρόνια των παχιών αγελάδων της ανάπτυξης 2001-2008 δημιούργησαν στον ιδιωτικό τομέα μόνο 100.000 θέσεις εργασίας συνολικά. Η τραπεζική φούσκα στην Ευρώπη ήδη κόστισε 4,5 τρις ευρώ (37% του ΑΕΠ της ΕΕ) σαν μέτρα κατά των φορολογουμένων και πέρασε στα ψιλά ενώ εμείς ισχυριζόμαστε να μην κοινωνικοποιούνται τα λάθη των τραπεζιτών και να διανέμονται στους φορολογουμένους με μέτρα που θα καθιστούσαν την ΕΚΤ με δυνατότητα να ανακεφαλαιώνει απ ευθείας τις ζημιογόνες τράπεζες. Αυτοί προωθούν τα παιγνίδια των πολυεθνικών για πλήρη εξάρτηση σε σπόρους, αγροτικά προϊόντα και λιπάσματα ενώ εμείς αναζητάμε τη χαμένη τιμή της ελληνικής υπαίθρου σε επάρκεια, σιτηρών, ζάχαρης, καπνού, φρούτων και λαχανικών, ζωοτροφών και κρεατικών και ψαριών.

 Αυτοί κατάντησαν την ελληνική δικαιοσύνη πολυδάπανη και χρονοβόρα να αγγίζει τα όρια της ατιμωρησίας και από μας ζητούν τη νομιμοφάνεια όταν η πρόκληση και ο διαχωρισμός μας πεθαίνουν. Αυτοί φοροδιαφεύγουν συστηματικά και καλύπτουν τους ομοίως τους και σε μας μισθωτούς και συνταξιούχους στέλνουν το λογαριασμό άμεσων και εμμέσων φόρων 8-10 δις ετησίως. Αυτοί υποκριτικά καυγαδίζουν προεκλογικά για ανούσια θέματα κατινιάς και αρνητικής προπαγάνδας και μεις θα πρέπει για αυτούς να παραιτηθούμε από την ελπίδα της δικής μας ζωής να παραδοθούμε στους φόβους και τα διλήμματα που μας στάζουν. H οικονομική γενοκτονία με την φτώχεια και την ανεργία είναι εμφανές δημιούργημα τους και εμείς βολευόμαστε άραγε με τις παρενθέσεις επιβίωσης που μας υπόσχονται υπό τις διαταγές αυτών. Μιλούν για χρέη μιλάμε για ανθρώπους, προβάρουν το φόβο και την διάλυση στην ελληνική κοινωνία έχουμε χίλιους λόγου για να πούμε ότι η ελπίδα δεν πεθαίνει, και ο αγώνας για το διώξιμο των μνημονίων και της τρόικας, ένα βαθύ πατριωτικό και κοινωνικό μέτωπο συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ας κάνουμε ένα καλύτερο σχέδιο να φκιάξουμε τη Χώρα.

Διόνυσος

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά, από την πρώτη μέρα γέλασα με το ξεπούλημα των προεκλογικών υποσχέσεων του Σαμαρά. Δεν περιμέναμε να είναι βέβαια αντιμνημονιακός, αλλά άμεσα την Κυριακή δήλωσε νομιμοφροσύνη στις υπογραφές (και πρόσφατα με την επιστολή του) πριν καν δει τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων από πλευράς Γάλλων κι Ισπανών ή Ιταλών και ακόμη μία φορά εκτέθηκε και έθαψε τη χώρα με το φτυάρι του νεοφιλελευθερισμού.
    Από την άλλη, θα σημειώσω ότι μία συγκυβέρνηση ΝΔΣΟΚ δε θα μπορούσε να σταθεί χωρίς ένα αριστερό κόμμα δίπλα της, όπως δεν μπόρεσε να σταθεί και το προηγούμενο εξάμηνο. Ουσιαστικά η ΔΗΜΑΡ χρειαζόταν για να φαίνεται ότι μέρος της αριστεράς συμμετέχει στην αναδιαπραγμάτευση δίνοντας προοδευτικό χαρακτήρα (sic) στο μνημόνιο. Μόνο έτσι θα περιοριστεί η κοινωνική αντιπολίτευση και το κίνημα (ή έτσι ελπίζουν εκείνοι που την αγκάλιασαν).
    Το βασικό ζητούμενο είναι ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΝΔΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ (η οποία πέρα από το ότι σώζει το ΠΑΣΟΚ, δίνει και αριστερό άλλοθι στην κυβέρνηση) ως ύπαρξη και λειτουργία αλλοιώνει τα αντιμνμηονιακά χαρακτηριστικά των εκλογών. Ενώ δηλαδή, ο λαός υπερψήφισε (με πολύχρωμα αποτελέσματα) αντιμνημονιακές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ακόμα και ΧΑ) ουσιαστικά έχουμε μία φιλομνημονιακή κυβέρνηση με ένα αριστερώνυμο δεκανίκι, στρεφόμενη έμπρακτα κατά του εκλογικού αποτελέσματος και φυσικά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα Δείμο.
    Εχω σχολιάσει και κάπου αλλού για τον καιροσκοπισμό της ΔΗΜΑΡ να εμφανίζεται ως "γκάζι" απαγκιστρώσεων, αν υπάρχει τέτοια οφθαλμαπάτη στην εν λόγω κυβέρνηση ενω αν ειχε βγει Σύριζα και ειχε συμπραξει μαζί του θα έπαιζε ρόλο "φρένου" πάντα για τα συμφέροντα της ντόπιας ολιγαρχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΗΛΙΟΠΟΎΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ12 Ιουλίου 2012 στις 12:18 π.μ.

    Στην Ελλάδα γελάει ο κάθε πικραμένος
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα μας αποκάλυψαν, για πολλοστή φορά τι σημαίνει προχειρότητα και ότι οι κερδισμένοι των εκλογών δεν ήταν έτοιμοι για τις δυσκολίες που προέκυψαν. Επιβάλλεται να συνεργαστούν οι ηγέτες των τριών μνημονιακών κομμάτων και έπρεπε ,από την αρχή,να υπάρξει ένα πλάνο Β. Πολλοί φιλόδοξοι πολιτικοί απορρίπτουν την ηλεκτρική καρέκλα, παρντόν την θέση του υπουργού Οικονομικών επιβεβαιώνοντας κάτι που ξέρει ο κάθε έλληνας πικραμένος. Ότι όλοι θέλουν την δόξα και τα μεγαλεία αλλά χωρίς μεγάλο σωματικό και ψυχικό κόστος. Η διαδικασία συζήτησης και επιλογής των νέων προσώπων, πρέπει να αποκλείσει τις εξυπηρετήσεις για τα φιλαράκια και τους ευνοούμενους του κάθε πολιτικού χρώματος. Κλείνουμε εβδομάδα χωρίς υπουργό και οι επιπτώσεις δεν θα αργήσουν να μας βαραίνουν.
    Η ζωή μας συνεχίζεται μετά τις δύο εκλογικές διαδικασίες, που πολλοί αναρωτιόμαστε για τι έγιναν την στιγμή που δεν άλλαξε κάτι στην χώρα μας. Στην πολιτική σκακιέρα τα στρατιωτάκια είναι ελάχιστα και κυριαρχούν οι βασιλιάδες, οι αξιωματικοί και τα άλογα. Νοιώσαμε όλοι ότι πολλά γεγονότα ήταν προ συνεννοημένα και προσυμφωνημένα. Τις ίδιες φάτσες βλέπουμε στις πολιτικές επάλξεις και τα ίδια πρόσωπα καθορίζουν το μέλλον της χώρας μας. Η νέα παλιά κυβέρνηση της συνεργασίας μας ετοιμάζει το ίδιο πρόγραμμα ΄΄στραγγισμού΄΄ των εισοδημάτων μας και σκληρής λιτότητας. Καθημερινά απειλούμαστε από καινούργιους φόρους και έγινε η καταστρατήγηση της τοποθέτηση μας στο κλουβί σαν αεικίνητα πειραματόζωα .Ήμαστε το χάμστερ που δεν μπορεί να ονειρευτεί και να ελπίζει καθότι τρέχει συνέχεια μέσα στο τροχό.
    Στην Ελλάδα γελάει ο κάθε πικραμένος και δεν εννοώ τον κύριο Πικραμένο που ήταν άψογος για το διάστημα που είχε την ευθύνη της χώρας. Ως γιατρός και ως άνθρωπος σέβομαι τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν στο πάρα πέντε σε έναν άνθρωπο αλλά εδώ το χρόνια προβλήματα ήταν γνωστά ,σε ελάχιστους ,κρύφτηκαν επιμελώς, και παρουσιάστηκαν ως οξεία. Για τι δεν ήταν γνωστά στο εκλογικό σώμα;Η υγεία δεν είναι κάτι που λύνεται σε λίγες ημέρες. Γίναμε περίγελοι όλης της Ευρώπης όταν επιλέχτηκαν τόσοι να μας εκπροσωπήσουν χωρίς αυτό να είναι εφικτό. Για τί στην χώρα μας δεν ξέρανε λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτόκολλο; Δεν ξέραμε ποιός επιτρέπεται να μας εκπροσωπήσει στις εξωτερικές σημαντικότατες συναντήσεις; Η χώρα δεν ήταν έτοιμη για την περίσταση !Φυσικά ευχόμαστε περαστικά στον κύριο πρωθυπουργό και στον κύριο Ράπανο. Ο κάθε πικραμένος αυτής της χώρας ξέρει ότι η Υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και ότι τίποτα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;