Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Η ελευθερία ή ησυχία;

Antista/ Chef

Φρόνημα!

                            Η ελευθερία ή ησυχία;   Κ .Καστοριάδης

    Διανύουμε, σαν χώρα, μια πολύ ιστορική στιγμή και νοιώθω πολύ παράξενα. Ήμαστε το πειραματόζωο της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ .Όλες οι ματιές των τραπεζικών και των επαγγελματιών πολιτικών είναι στραμμένα πάνω μας. Καθημερινά ήμαστε στις πρώτες ειδήσεις σε όλα τα κανάλια του κόσμου. Παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις και σφυγμομετρούν τις πολιτικές μας ζυμώσεις. Σημειώνουν, με επιστημονικό οίστρο, τις αντιδράσεις μας και δεν ανησυχούν αν το ζώο θα ζήσει. Τους ενδιαφέρει τι μπορούν ,από επιστημονική πλευρά ,να αξιοποιήσουν από αυτό το πείραμα επειδή υπάρχουν και άλλες χώρες στην σειρά. Σαν επιστήμονας τους καταλαβαίνω επειδή σε ένα ιατρικό πείραμα η τελευταία πινελιά  μπαίνει στο παθολογο-ανατομικό  εργαστήρι μετά την θανάτωση του πειραματόζωου. Το αντιλαμβάνομαι ,ότι βρίσκομαι φυλακισμένη στην καθόλου ζηλευτή θέση ,στο κλουβί, από το ενθαρρυντικό βλέμμα των γερμανών που διαπιστώνουν ότι ακόμα αντέχω. Άρα το πείραμα συνεχίζεται και έχει ενδιαφέρον. Η επιστήμη θα πάει μπροστά και εγώ θα φύγω ικανοποιημένη ότι το πτώμα μου βοήθησε στην πρόοδο της χρηματοπιστωτικής επιστήμης .Πάνω  μας θα μάθουν πως να υποδουλώσουνε και άλλους λαούς.


  Φρόνημα παιδιά! Δεν σφάξανε! Θα τους κάνουμε την χάρη; Θα γίνουμε κότες και θα καθίσουμε φρόνημα να μας π...; Έχουμε πονηρευτεί πολύ και δεν ΄΄μασάμε΄΄. Όσες απειλές και να ακούμε ,από όπου και να τις ακούσουμε δεν τα βάζουμε κάτω. Χαμογελάμε όταν βλέπουμε τους πραγματικούς φταίχτες να ανησυχήσουνε και να βγάζουν υστερικές κραυγές στις οθόνες μας. Αγριεμένοι και έντονα ενοχλημένοι  ότι δεν τους θέλουμε για να μας σώσουνε. Ανίκανοι να πιστέψουν ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι ,αυτοί και μόνο αυτοί,έχουν την αποκλειστικότητα της σωτηρίας της Ελλάδας. Ασκούν μία συνεχιζόμενη ιδεολογική τρομοκρατία οι ίδιοι και μαζί με τα φερέφωνα τους κανάλια επιμένουν. Που θα πάει; Πως γίνεται από την μία να επικαλεσθούνε την σοφία του λαού (όταν τους βγάζει πρωθυπουργούς)και την χαζομάρα του όταν τους ΄΄ φτύνει ΄΄ ;  Η πολιτική σταθερότητα  των δύο μεγάλων κομμάτων μας πήγε  στο πουθενά όσο και να κοκορεύονται ότι μας βγάλανε από τον λάκκο με τα φίδια. Θα ενδώσουμε στην ψυχολογική πίεση αυτών που μας ξεπούλησαν; Θα τους ξαναψηφίσουμε ή θα τους γυρίσουμε την πλάτη;   Υποτιμάνε την νοημοσύνη μας; Δεν καταλαβαίνουμε ότι μας πουλήσανε για bir para ;Δεν πονηρευτήκαμε όταν ο καινούργιος πρωθυπουργός είναι κάποιος που υπέγραψε την καταδίκη μας;

Πόντος και Αριστερά
" Την Ελλάδα επίσης ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ!!"


    Η ελευθερία ή ησυχία; Ο κύριος Καστοριάδης σοφά μας βάζει μπροστά στο δίλλημα : ελευθερία άρα μάχες, αγώνες  και να χυθεί πολύ αίμα ή ησυχία σκυμμένο κεφάλι και  πίσω στα 400 χρόνια σκλαβιάς. Μόνο που αυτή την φορά δεν είναι οι τούρκοι αλλά οι ΄΄ φίλοι ΄΄ μας από την Ευρώπη και την Αμερική.

3 σχόλια:

 1. Εξαιρετική ανάρτηση. Συμφωνούμε απολύτως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάλλον με τη σημερινή νεοφιλελευθερη Ευρώπη καλούμεθα να απαντήσουμε και μάλιστα υστερόβουλα επιτακτικά υπερασπιζόμενοι ένα πουκάμισο αδειανό. Το ευρώ.Είναι γνωστές οι αναλύσεις για τις ανεπάρκειες της Ευροζώνης, της ΕΚΤ αυτό το παγκόσμιο νόμισμα που δεν είναι παρά το όχημα των γερμανών βιομηχάνων για φτηνό δανεισμό και πειθήνιους πελάτες-πειραματόζωα. Ο Χαν Βέρνερ Ζιν απειλει και μας θέτει εκτός μέσα από τα μνημόνια,ο Πίτερ Μπόφιγκερ, ο Βαρουφάκης, ο Ρομάνο Πρόντι, η έκθεση UBS και Briger ,o Holland kai o Πενουά Αμον τονίζουν την αναγκαιότητα αλλαγών. Στην ελληνική κοινωνία ζούμε όμως την τέλεια εργασιακή ασυδοσία, την κλεπτοκρατία και απαιτείται το γκρέμισμα της συστημικής διαπλοκής. Πολλοί από τους σημερινούς πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής η θέση τους είναι στις φυλακές στοιχειοθετημένα και από τους διαπλεκόμενους να δημευθούν τα κλεμμένα. Λείπουν πολλά από την ελληνική κοινωνία και είναι εμφανή γύρω μας στη Δροσιά και τη Μύκονο, στις άδειες από ρευστότητα τράπεζες και στη συνεχή φοροδιαφυγή και κλοπή. Ο Σύριζα δίνει την ελπίδα αλλαγής σκηνικού και άλλης πορείας, με τα παλιά υλικά των αγκυρώσεων δεν ξέρω τι ονειρεύεται ο Κουβέλης αλλά η κοινωνία απαιτεί αποκατάσταση των αδικιών ή εμείς ή αυτοί και οι ευρωπαίοι υγιείς από αυτούς. Το ερώτημα για το ευρώ μπορεί να περιμένει τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που η Γερμανία θα έχει απαλλαγεί από Μέρκελ Σόιμπλε Βεστερβέλε και η Ευρώπη θα έχει ξεπεράσει την ύφεση. Ξέρετε πόσο απαιτείται με ζημιές να τιναχτεί σήμερα η Ντοιτζμπανκ μόλις το 1,25% του αποθεματικού της.Πχ χρεοκοπία Ιρλανδίας και Ελλάδας. Οι βολικοί υπάλληλοι του ξεπουλήματος Σαμαράς- Βενιζέλος-Ντόρα -Μάνος-Τζίμερος πρέπει να ηττηθούν παραδειγματικά.
  Εμείς οι γιατροί Ευγενία βλέπουμε γύρω μας τα φαρμακεία να χρεοκοπούν από την εσωτερική πτώχευση του ΕΟΠΥΥ, τους απλήρωτους λογαριασμούς στα νοσοκομεία, την σφικτή έως στραγγαλισμού ΗΔΙΚΑ και τους ασθενείς που πεθαίνουν αβοήθητοι σε δόξα των εργων Λοβέρδου-Παπακωσταντίνου κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανησυχεί το ΔΝΤ,
  ανησυχούν οι Βρυξέλλες,
  ανησυχούν οι τράπεζες,
  ανησυχεί η καριόλα του Βερολίνου,
  ανησυχεί ο Ράιχενμπαχ,

  ανησυχούν οι Ευρωπαίοι,
  ανησυχεί ο Βενιζέλος,
  ανησυχεί ο Σαμαράς,
  ανησυχεί ο Μπαρόζο,

  ανησυχούν τα χρηματιστήρια,
  ανησυχεί η Αμερική,
  ανησυχεί ο Ρουμπινί,
  ανησυχεί ο Σόιμπλε!!!!!!!!!....
  >
  > Όταν ο νταβατζής ανησυχεί, η πουτάνα δεν κινδυνεύει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;