Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

EE και ΔΝΤ τρέμουν την ετυμηγορία των ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

ΕΕ και ΔΝΤ τρέμουν την ετυμηγορία των Ελλήνων

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι βαρύτατες και κατά τα φαινόμενα πλήρως τεκμηριωμένες κατηγορίες που οι δικαστικές Αρχές έχουν απαγγείλει κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου για παράνομο πλουτισμό μέσω μιζών, προκειμένου να επιλέξει συγκεκριμένα οπλικά συστήματα όταν ήταν υπουργός Άμυνας, αποτελούν συντριπτικό πλήγμα κατά του δικομματισμού. Σε καμιά περίπτωση η δίωξη και σύλληψη του Άκη δεν λειτουργεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού ως ένδειξη έναρξης της διαδικασίας αυτοκάθαρσης του πολιτικού κόσμου.
Αντιθέτως, για την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών ενεργεί ως αποκάλυψη της απερίγραπτης έκτασης της διαφθοράς και της σήψης των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διετέλεσαν υπουργοί. Ο κόσμος τούς ταυτίζει όλους αυτούς με τον Άκη Τσοχατζόπουλο κι έτσι η εικόνα του δικομματικού πολιτικού συστήματος καθίσταται ακόμη πιο αποκρουστική απ’ όσο μέχρι τώρα.
Μένει να αποδειχτεί, όμως και στην κάλπη αν αυτή η αναβλύζουσα από όλους τους κοινωνικούς πόρους απέχθεια προς τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα εκφραστεί και με τη μαζική καταψήφιση των δύο κυβερνητικών κομμάτων και την κατάλυση της κυριαρχίας τους ή, έστω, της μέχρι σήμερα παντοδυναμίας τους.
Σε δύο περίπου εβδομάδες, τη νύχτα της 6ης Μαΐου, θα έχουμε την οριστική και αδιαμφισβήτητη απάντηση στο ζωτικό αυτό ερώτημα.


Ραγιαδισμός ή αντίσταση
Η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές αυτές θα συγκρουστούν δύο στρατόπεδα που τα χωρίζει πολιτική άβυσσος και ανειρήνευτο μίσος.
Από τη μια βρίσκεται το «μνημονιακό» στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των συνεργατών, δηλαδή, των Γερμανών, της EE και του ΔΝΤ, που πρεσβεύουν τη συνέχιση και την ένταση της πολιτικής που υπαγορεύουν οι ξένοι επικυρίαρχοι και η οποία αποσκοπεί στην οικονομική εξαχρείωση και στον ηθικοπολιτικό εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Το μνημονιακό μέτωπο είναι οι εκπροσωποι του συγχρονου ραγιαδισμού.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται το «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο. Παραδοσιακά ή νεοπαγή κόμματα της Αριστεράς, της Δεξιάς, της Κεντροαριστεράς, που καλούν το λαό σε αντίσταση κατά των ξένων οικονομικών κατακτητών της πατρίδας μας και των γηγενών συνεργατών τους, των σημερινών δωσίλογων. Η αντιμνημονιακή πανσπερμία κομμάτων με ιδεολογίες που καλύπτουν όλο το πολιτικό φάσμα είναι ο εκπρόσωπος της σύγχρονης αντίστασης.
Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο στρατοπέδων διχάζει την Ελλάδα. Κανένας δεν έχει πλέον αμφιβολία, πόσω μάλλον άγνοια, επ’ αυτού. Οι πάντες γνωρίζουν και συνειδητά θα επιλέξουν τη δουλοφροσύνη ή την αντίσταση.


Ποιος ποιον…
Οι εκλογές της 6ης Μαΐου θα καθορίσουν το άμεσο μέλλον της χώρας – αν υποθέσουμε ότι το μέλλον αυτό θα κριθεί με δημοκρατικές διαδικασίες, ειρηνικά, και όχι μέσω βίαιων και αιματηρών συγκρούσεων.
Αυτό που έχει τεράστια, πρωτεύουσα σημασία είναι να διαπιστωθεί μέσω της ετυμηγορίας του εκλογικού σώματος αν το μνημονιακό ή το αντιμνημονιακό στρατόπεδο θα έχει πάνω από το 50% των ψήφων. Η λαϊκή πλειοψηφία είναι αυτή που θα καθορίσει τις μετεκλογικές εξελίξεις και τη βιαιότητα των κοινωνικών εντάσεων και αναμετρήσεων που αναπότρεπτα θα ακολουθήσουν.
Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο εκλογικός νόμος παρέχει τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ κα στη ΝΔ να σχηματίσουν από κοινού μια κατάπτυστη δωσιλογική κυβέρνηση, συνεχίζοντας την επονείδιστη συγκυβέρνησή τους, αν και τα δύο κόμματα αθροιστικά συγκεντρώσουν ποσοστό γύρω στο 37% με 38%.
Από τυπική σκοπιά, βεβαίως και μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση με 151 και πλέον βουλευτές εάν πάρουν 38%. Από ουσιαστική σκοπιά, όμως, αυτό είναι πολιτικά αδύνατον. Αν όντως ψηφίσει το 62% του λαού εναντίον τους κι αυτά τα δύο κόμματα πάνε να φτιάξουν κυβέρνηση με 38%, τότε θα δουν στην πράξη «πόσα απίδια βάζει ο σάκος», που λέει και η λαϊκή έκφραση.
Το αν θα περάσει ή όχι η πολιτική του Μνημονίου εξαρτάται πολύ περισσότερο από τη νομιμοποίησή της στη συνείδηση του ελληνικού λαού μέσω της υπέρβασης του 50% των ψήφων, παρά από το σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης στηριζόμενης σε λαϊκή μειοψηφία.


Τέλος Μεταπολίτευσης
Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, στο βαθμό που θα έχει έστω και υποτυπώδη σχέση με τις ενδείξεις των δημοσκοπήσεων, θα σηματοδοτήσει είτε το βαρύτατο κλονισμό του πολιτικού σκηνικού της Μεταπολίτευσης είτε την ανατίναξη και τον καταποντισμό του! Από το 1974 μέχρι σήμερα -επί τριάντα εφτάμισι χρόνια!- την Ελλάδα την κυβερνούν μόνο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ουδέποτε στα σχεδόν διακόσια χρόνια της ανεξαρτησίας του το ελληνικό κράτος είχε γνωρίσει αντίστοιχη περίοδο τόσο παρατεταμένης πολιτικής κυριαρχίας δύο κομμάτων!
Το σημαντικότερο είναι ότι αυτή η παντοδυναμία είχε πάντοτε ευρύτατη, συντριπτική λαϊκή υποστήριξη, η οποία κυμαινόταν γύρω στο 80% (!) και άνω, με κορυφαίο ποσοστό το 86,87% στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, ενώ ακόμη και πριν το ΠΑΣΟΚ διαμορφωθεί σε αδιαφιλονίκητο δεύτερο πόλο, στις εκλογές του 1974 και του 1977, το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε το 67%.
Τώρα το ερώτημα είναι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσουν μαζί το 50% των ψήφων, πέφτοντας 30 εκατοστιαίες μονάδες από το μέσο όρο του ποσοστού τους, ή θα καταβαραθρωθούν ακόμη περισσότερο, αδυνατώντας να πιάσουν ακόμη και το 50%, οπότε η κατεδάφιση του μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού θα γίνει με πολύ μεγαλύτερο πάταγο και αμέσως!

http://antistachef.wordpress.com/2012/04/18/1-204/

Έπαινος δουλοφροσύνης
Αυτά βλέπουν οι ηγέτες του Βερολίνου, της EE και του ΔΝΤ και τους ζώνουν τα μαύρα φίδια. Από εκεί που το 2009, πριν από μόλις δυόμισι χρόνια, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ εξέλεξαν μαζί 251 (!) βουλευτές (160 + 91) και είχαν πάρει το 77,4% των ψήφων (43,92% το ΠΑΣΟΚ και 22,48% η ΝΔ), τώρα αναμένεται να πάρουν κάπου… 90 βουλευτές λιγότερους και θεωρείται θαύμα να χάσουν «μόνο» 30 εκατοστιαίες μονάδες! Κατάρρευση!
Την εβδομάδα που πέρασε ανέλαβε η Κριστίν Λαγκάρντ, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, να ενισχύσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όλοι βλέπουν ότι βουλιάζουν ακριβώς επειδή δρουν σαν τυφλά όργανα της EE και του ΔΝΤ. Στην αρχή προσπάθησε να ωραιοποιήσει το ραγιαδισμό και τη δουλοφροσύνη όχι μόνο των Ελλήνων πολιτικών, αλλά και όσων Ελλήνων υποτάσσονται αδιαμαρτύρητα στις εντολές του EE και του ΔΝΤ και υφίστανται τα βάσανα και τις ταπεινώσεις χωρίς να εξεγείρονται.
«Είναι πολύ γενναίοι και έχουν κουράγιο οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός, που πληρώνουν τους φόρους τους, που δέχονται τη θυσία των περικοπών σε συντάξεις και σε μισθούς. Οι Έλληνες πολιτικοί και οι Έλληνες πολίτες φάνηκαν πολύ γενναίοι με τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν την κρίση», δήλωσε στην Ουάσιγκτον η Κριστίν Λαγκάρντ, καγχάζοντας σίγουρα περιφρονητικά μέσα της και θεωρώντας τους Έλληνες ηλίθιους δούλους για να πιστεύουν τέτοιες ανοησίες.


Συνασπισμός… δωσίλογων
Η διευθύντρια του ΔΝΤ φλέγεται βεβαίως από την επιθυμία να δει να συνεχίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αφού τέτοια δουλόφρονη κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξαναβρούν ποτέ οι ξένοι επικυρίαρχοι.
Κάλεσε, λοιπόν, η Κριστίν Λαγκάρντ τους Έλληνες να μην ψηφίσουν… «περιθωριακά» (!) κόμματα που τάσσονται κατά του Μνημονίου και να ψηφίσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να συνεχιστεί η ίδια πολιτική που εφαρμόζεται μέχρι τώρα από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, χωρίς, πάντως, να αναφέρει τα δύο κόμματα με τα ονόματά τους.
«Είναι η συνέχιση της συνεργασίας πολιτικών και πολιτών που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από το τέλμα. Ένας συνασπισμός των πολιτικών παρατάξεων μπορεί να αποτελέσει οδηγό στο δύσκολο τεστ που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα», τόνισε.
Συνασπισμό… δωσίλογων πολιτικών παρατάξεων για να κυβερνήσουν την Ελλάδα θέλει, λοιπόν, η Λαγκάρντ. Για να δούμε αν οι Έλληνες θα της κάνουν το χατίρι…
Πηγή: Γ. Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

4 σχόλια:

  1. Οι περικοπές μισθών-συντάξεων, οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, οι μειώσεις προσωπικού την ίδια ώρα που ανατιμώνται προϊόντα και υπηρεσίες έχουν τινάξει στον αέρα τα νοικοκυριά.

    Και όμως οι Ευρωπαίοι επιμένουν στην ίδια αποτυχημένη συνταγή …Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο ακόμη και παραμονές των εκλογών μας ζήτα τη συνέχιση της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης, τονίζοντας ότι το κόστος εργασίας θα πρέπει να μειωθεί κατά 15% την περίοδο 2012-2014, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα μας!!!

    Την ίδια ώρα κινδυνολογούν με την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, για να καταφέρουν μας «μαντρώσουν»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη και καλύτερη η γερμανική εφημερίδα Die Welt τονίζει ότι η Ελλάδα θα κληθεί να εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες. Ειδικότερα το δημοσίευμα που βασίζεται στις προβλέψεις της επενδυτικής εταιρείας Threadneedle αναφέρει, ότι «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει εντός του επομένου έτους την ευρωζώνη… Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Focus το οποίο επισημαίνει ότι από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ» επισημαίνει με πηχυαίους τίτλους. Την άποψη αυτήν εκφράζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρέμουν δε λέει τίποτα. Αν δούμε τις αναλυτικές δημοσκοπήσεις παρατηρούμε ότι ένας στους δύο (48%) των Ελλήνων είναι αντιμνημονιακός και δε στηρίξει κόμμα που υπερψήφισε το μνημόνιο. Μάλιστα οι αντιμνημονιακές ηλικίες είναι οι πιο παραγωγικές (ή οι μόνες παραγωγικές με τέτοια νεανική ανεργία): 35-55 σε ποσοστά που ξεπερνούν το 40% ανά ομάδα. Μόνοι μνημονιακοί είναι οι συνταξιούχοι (από το φόβο των αλλαγών ως συνέπεια της ηλικίας και της εμπειρίας τους) και οι νέοι (που ελπίζουν σε μία έξοδο από το μαύρο μέλλον που τους επιφυλάσσουν). Όταν το κύριο σώμα των Ελλήνων στηρίζει αντιμνημονιακές δυνάμεις (μαζί με τους αναποφάσιστους) με πολιτικό σκεπτικό, τότε και η ψήφος διαμαρτυρίας αποκτά το δικό της βάρος.

    Με αφορμή αυτό ας σημειώσω επίσης πως το μόνο κόμμα που λειτουργεί ως κίνημα διαμαρτυρίας είναι η Χρυσή Αυγή. Όλα τα άλλα κόμματα με "αντιμνημονιακή" στάση έχουν καταθέσει προγράμματα ή έχουν σχετική δράση και ρητορεία προγραμματική. Όχι όμως η Χρυσή Αυγή. Εξάλλου, η μετατόπιση ενός πολίτη προς τα αριστερά ουσιαστικά απαιτεί να υπερπηδήσει το ανάχωμα της αντιαριστερής προπαγάνδας, οπότε τελικά η ψήφος του είναι συνειδητοποιημένη. Μάλιστα σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις φαίνονταν μία μεγάλη κινητικότητα από τη ΝΔ προς τα αριστερά (δημιουργώντας τη σκέψη σε πολιτικούς ότι ένα φίλιο δεξιό αντιμνημονιακό κόμμα θα τους συγκέντρωνε, όπως κι έγινε με τον Καμμένο) και τη Χρυσή Αυγή. Εντυπωσιακό όμως είναι ένα ποσοστό άνω του 3% που φεύγει κι από το ΠΑΣΟΚ προς τη Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. Ποιο τηλέφωνο πρέπει να ξέρει απ' έξω ο Άκης στον Κορυδαλλό; Του Παληοκώστα, για να δραπετεύσει.
    2. Ποιο πρόβλημα υγείας του πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα ο Άκης; Τους ιλίγγους και την υψοφοβία, για να μπει στο ελικόπτερο της απόδρασης.
    3. Ποιον πήρε τηλέφωνο πρώτα ο Άκης μόλις τον συνέλαβαν; Τον Στρως Καν, γιατί καλό είναι να ρωτάς τον παλιό.
    4. Σε ποια εργασία της φυλακής έβαλαν τον Τσοχατζόπουλο; Να συντηρεί και να επισκευάζει τις ΜΙΖΕΣ ( των αυτοκινήτων ). ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ!
    5. Με ποιους φοβάται και δε θέλει να τον βάλουν μαζί ο Άκης; Όσους είναι στη φυλακή για χρέη.
    6. Γιατί ζήτησε ο Άκης να τον μεταφέρουν σε υποθαλάσσια φυλακή; Για να δραπετεύσει με ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ.
    7. Ποιο είναι το αγαπημένο επιδόρπιο του Άκη; ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ.
    8. Πώς μπορεί να βοηθήσει ο Εφραίμ τον Τσοχατζόπουλο; Να ζητήσει παραχώρηση του οικοπέδου των φυλακών Κορυδαλλού στη Μονή Βατοπεδίου και ανταλλαγή με το σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
    9. Ποια η πιθανότερη ποινή στον Άκη; Να του κατάσχουν αναδρομικά τις μίζες, βάσει του ενιαίου ΜΙΖΟΛΟΓΙΟΥ που θα ισχύσει από δω και πέρα για τους πολιτικούς.
    10. Τι σκέφτεται σοβαρά ο Άκης και οι δικηγόροι του; Να πάρει απάνω του το αδίκημα της καμαριέρας του Στρως Καν, γιατί μπορεί έτσι και από τη ( σπάταλη ) γυναίκα του να απαλλαγεί και τελικά να του έρθει και φθηνότερα.
    11. Γιατί ο Άκης επιδίωξε να τον κλείσουν μέσα; Για να γλυτώσει το τεκμήριο του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ( οι φυλακισμένοι έχουν φοροαπαλλαγές! )
    Τι μάρκα είναι το τηλέφωνο στο κελί του Άκη; Ζήμενς, για να μην ξεχνιόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;