Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Θάλαμος 007


ΘΑΛΑΜΟΣ 007

Πρόλαβε να πάρει μάτι 70 πόντους πανωθέ του την κατάληξη του επισφαλούς ταξιδιού ενός φορείου, χωρίς αναταράξεις από τη χάβρα των επειγόντων μέσω ενός σκεπαστού διάδρομου και δύο ασανσέρ στο θάλαμο της καρδιολογικής που παρκάριζε.

Ιστορία ολόκληρη το άδειασμα στο κρεβάτι το ίδιο άβολο σαν το φορείο, έτσι με τα ρούχα όπως το πρωί που έσκασε στο δρόμο λιπόθυμος. Στη στάση αναμονής του λεωφορείου στη Μακρυγιάννη. Στη ντάλα του Ιούλη το ραδιόφωνο προειδοποιούσε από το πρωί  αλλά ποιος το άκουγε. Πάντα του κεφαλιού του έκανε ο Αρίστος.  Ένα χιλιόμετρο περπάτημα, 4 σακούλες φόρτωμα από ψώνια θέλει πολύ το γέρικο κουφάρι των 86 Μάηδων να νομίζει ότι κουβαλά σαν αιώνια νιότη την εγωκεντρική του αφέλεια.   

Το λεπτό  πολυχρησιμοποιημένο στρώμα τον επανέφερε στην «σκληρή» πραγματικότητα. Τον κράτησαν μέσα για καρδιακή αρρυθμία μετά από την ταλαιπωρία του καύσωνα. Από τα πέντε έπιασε εκείνο κοντά στην τουαλέτα, άλλωστε τα δύο του παραθύρου εκείνα που βλέπουν στη πίσω πλευρά του Νικαίας προς τις παράγκες του ψυχιατρικού ήταν ήδη πιασμένα.  Στο ένα ο 60άρης κυρ Νώντας με το πέρασμα των χρόνων βαθειά χαραγμένο στο πετσί του, δουλιές του ποδαρού όλη του τη ζωή δηλώνει λιμενεργάτης ,κάποια μπάρκα στη νιότη τον μόστραραν για κοσμογυρισμένο, και απέναντι ο Στέλιος ο 45άρης τζόβενο κοιλαράς και καλοταϊσμένος με γυναίκα και μάνα δίπλα του όλο ερωτήσεις και αγωνία για τον ίδιο λόγο πόσο θα πονάει το στήθος ακόμα και τι σημαίνει.

Στη Ραμνούντα, ναός της Νέμεσις


Η παρέα έκλεισε γρήγορα για αυτή την εφημερία με τον Λαυρέντη ένα 22χρονο από την Αγιά Βαρβάρα που είχε Άγιο από την επαφή του με ηλεκτρικό ρεύμα και τον σχεδόν αμίλητο κυρ Χαραλάμπη ξερακιανό 75άρη με εμφανή πάνω του την ταλαιπωρία στους πνεύμονες από το τσιγάρο και την πνευμονική υπέρταση. Επειδή σας το υποσχέθηκα και αφορά τα οικιακά ατυχήματα την εποχή του κομμένου ρεύματος και της ατσούμπαλης επανασύνδεσης παραθέτω την μικρή ιστορία του Λαυρέντη. Έκανε ντούζ όταν τον χτύπησε το ρεύμα και ευτυχώς ο παρευρισκόμενος ξάδελφος είχε την πρόνοια με ξύλινη καρέκλα να του πάρει το χέρι από το ντουζοκαλώδιο που βαστούσε, αλλιώς εκεί θα τον βρίσκανε τεντωμένο σαν τον Άγνωστο Στρατιώτη, στη θέση οπισθότονο όπως είπε και ο γιατρός. Το δράμα του Λαυρέντη ολοκληρωνόταν με ένα μπόγο 20 Μάιων το Χαρικλάκι που έπεφτε πάνω του στο κρεβάτι του πόνου, του πονούσαν όλοι οι μύες από τις συσπάσεις για να του δείξει ανείπωτους οργασμούς, όσους πήγε να τους στερήσει στη νιότη τους  η παράνομη σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος αυτή που έκανε επαφή με τα υδραυλικά της νοικιασμένης τους φωλίτσας.



                Μόλις έφυγε το γιατρουδάκι προστάτης τους φούντωσε η κουβέντα. Ο κυρ Νώντας πειραχτήρι και ανοιχτήρι ψυχών απευθύνθηκε στο φοβισμένο Στέλιο απέναντί του:

---Τι λένε οι εξετάσεις τη βγάζεις ή όχι σερσέμη μου;

----Θα κάνω στεφανιογραφία  λέει μόλις σταθεροποιηθεί το ηλεκτροκαρδιογράφημα! Μετά βλέπουμε για επέμβαση  ΄χεσε μέσα Νώντα…..

----Καλά ξεμπερδέματα νάχουμε μονολόγησε μέσα από τα δόντια του ο κυρ Αρίστος

----Πως νοιώθεις παππού ;,τόποιασε μόνο ο ζουπιγμένος Λαυρέντης, ανακάθισε στο κρεβάτι και τόλμησε να απαλλαγεί από τον αγαπησιάρικο εναγκαλισμό από το Χαρικλάκι

---Εγώ να δεις πως νοιώθω, παρενέβη ο κυρ Νώντας σαν να πνίγομαι στις ομίχλες της Σουμάτρας, κουφόβραση μέσα μου αλλά και στα έξω μου.

----Με αυτό το τζόβενο που μπλέξαμε δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα, θα μας καταστρέψει. Απάντησε καθυστερημένα και συνωμοτικά ο κυρ Αρίστος



---Τι σούκανε το γιατρό μίλησε  στην αργκό του ο Λαυρέντης;

---Το Παπανδρέου λέω γυιέ μου ,που όπου σταθεί και βρεθεί μας κατηγοράει θαρρείς και φάγαμε ποτέ γλυκό ψωμί, θαρρείς και τα βρήκαμε όλα έτοιμα  σαν και δαύτον  εμείς τα ορφανά του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Αφού μας χρεοκόπησαν τώρα μας ρίχνουν και την ευθύνη.

--- ΑΦΟΎ ΜΑΖΊ ΤΑ ΦΆΓΑΜΕ μπάρμπα Αρίστο δεν τόπε εκείνος ο ατελείωτα πεινάλας να μας ανεβάσει τα γράδα μας και τις ενοχές μας, τσίγκλησε ο Στέλιος τώρα.

--- Άσε λεβέντη μου τόχω τάμα επειδή τους ψήφαγα από το 81 30 χρόνια τώρα πρώτα να τους μαυρίσω και μετά να πεθάνω, όπως μου μαυρίσαν τη ζωή να τους δω φυλακή θάθελα! Ζωήρεψε η φωνή του κυρ Αρίστου.

Γύρισα και γω ξαφνιασμένος από την …ομολογία. Καιρό είχα να ακούσω τον πατέρα μου να εκφράζεται χωρίς μισόλογα. Ντόμπρα και σταράτα και στην ώρα τη δύσκολη στο θάλαμο 007 της καρδιολογικής που όλα δείχνουν πρόσκαιρα και αιώνια συνάμα…. .Προσπαθούσα λίγο να περνάω απαρατήρητος αλλά σε τέτοιο θάλαμο οι εξομολογήσεις και οι υπερτάσεις της χώρας μας φάνταζαν καταδικαστικές για τους πρωταγωνιστές.

---Σαν  το καφενείο, Ελλάς το μεγαλείο σου μονολόγησα κρυόκολα για τον επαγγελματισμό της σκέψης μου.

Βάλθηκα με επιδέξιες κινήσεις να του βγάζω το παντελόνι και να τακτοποιώ  τα αναρίθμητα χαρτούρια που έβγαιναν από τις τσέπες του Αρίστου, φωτό, κάρτες, μέχρι λογαριασμός του νερού! Τούκοψα τη φόρα!



----Που μας πάνε με τα Μνημόνια;; αναρωτήθηκε ο κυρ Νώντας  ο πολύφερνος. Το ίδιο σχέδιο παντού με δανεικά θα «σωθούμε»;; Το ίδιο σχέδιο που βλέπουμε και ζούμε στη Ελλάδα θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης αν τους αφήσουμε. Στην Ολλανδία τους ζητάνε 9 ευρώ τη συνταγή σε κάθε ασθενή, έχω ακόμη γνωστούς στο Ρόττερνταμ

---Ο δρόμος της Μέρκελ και του Σαρκοζύ είναι στρωμένα οικονομικά πτώματα, δείτε πως ξεπούλησαν τη Ρωσία, την Ανατολική Γερμανία έσπειραν ανεργία και θέρισαν ότι δικαιώματα είχε ο κόσμος της εργασίας. Α ρε Σοβιετία έπεσες σαν τραπουλόχαρτο και ξεμείναμε από ένα στήριγμα έστω ιδεολογικό μίλησε για πρώτη φορά ο κυρ Χαραλάμπης με μια βαθειά υπόκωφη φωνή που λες ερχόταν από αλλού.

---- Είδατε να ζητάει κανείς τη γνώμη μας, όποτε κατέβηκαν στο Σύνταγμα έπεσε το ξύλο της αρκούδας , βάλανε τα πιτσιρίκια των ΜΑΤ να βαράνε τσάμπα τον κόσμο, σε κανά χρόνο θα τους έχουν και αυτούς στο τσάμπα να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και άλλοι να κερδίζουν. Φορτσάρισε πάλι ο Αρίστος Να μου το θυμηθείς θα κάνουν και το Σαμαρά να κάνει κολοτούμπα να υποστηρίξει το σύστημα Είδατε την ταλαιπωρία στα επείγοντα ,στο ακτινολογικό μόνο ο Λοβέρδος πορεύεται με  73 καλοπληρωμένους συμβούλους
Rhamnus- Nemesis and Themis temle


----Σε τι νόμισμα θα μετράμε τη φτώχεια μας, δεν έχω για νοίκι ούτε για μια φραπεδιά γκρίνιασε ο Λαυρέντης, αυτοί που μας κυβερνάνε είναι κλέφτες και απατεώνες, δεν έχω ψηφίσει ως τα τώρα αλλά τώρα θα το κάνω, έτσι δεν είναι Χαρικλάκι; Τέρμα τα μεγάλα ονόματα δούλεψαν για πάρτη τους και τους καλύπτουν όλες οι εφημερίδες.

----Ο Στέλιος άφησε το βλέμμα του μοσχαριού που του επέβαλε ως τότε η Πασόκα πεθερά του, σώγαμπρος γαρ. Η πατρίδα κοιμάται και μας πτωχαίνουν. Αυτοί δεν έχουν πληρώσει δράμι φόρο, δεν πάει άλλο. Πασοκ και ΝΔ μας πάνε ντουγρού στο γκρεμό .Μας βούλιαξαν και να δεις που έχουν λυσσάξει να συνεργαστούν για να τα κάνουν νεκροταφείο. Τι άλλο κάνανε αυτοί οι δυο από το να καλύπτει ο ένας τον άλλο ,σαν δυο συμμορίες που χωρίζουν τους δρόμους της κλεψιάς φροντίζοντας να μην ανταμωθούν.

----Όταν ο κόσμος βουλιάζει αλλάζει, γίναν έργα, φάγαν το καταπέτασμα αλλά δεν πάει άλλο μας κατσικόσανε τους ξένους να ελέγχουν τα υπουργεία. Ποιος από σας ψήφισε τον Ραϊχενμπαχ για δραγουμάνο, οι Γερμανοί ξανάρθανε;;

----Μας κορόιδεψαν κυρ Αρίστο, θόλωσαν τα νερά μας βάλαν διχόνοια μεταξύ μας για νάρθουνε άλλη μια φορά σαν σωτήρες, μόνο που τώρα είναι περίοδος ισχνών αγελάδων σε χτυπούν στη σύνταξη, στα αποθεματικά των ταμείων, στη ποιότητα των φαρμάκων οι ντόπιοι σωτήρες στηρίζονται στα ξένα συμφέροντα, μύρισε και πετρέλαιο στη Κρήτη, πολύ πετρέλαιο συμμετείχα και γω αυθόρμητα στη κουβέντα.


--- Όποτε  θέλει ξημερώνει παιδί μου, είπε ο κυρ Χαραλάμπης μην αφήσεις τη ζωή σου να στη διαγουμίζουν άλλοι, δεν είμαστε πειραματόζωα της Ευρώπης, στη χούντα των τραπεζιτών θα πούμε ναι μπορούμε και καλύτερα!

---Θα τους ανατρέψουμε, έχουμε τους μικρούς που τάλεγαν θα ψηφίσουμε άλλους πέταξε ο Λαυρέντης, λίγο πριν μπει ο ειδικευόμενος πάλι στο θάλαμο και κοπεί  απότομα και συνωμοτικά η κουβέντα.

---Τι κουβέντες ακούγονται από το θάλαμο;; ρώτησε


---Λέγαμε τι άρρωστη χώρα έχουμε δικαιολογήθηκα.
30-4-2012

9 σχόλια:

  1. Αφιέρωσες. Πολύ έξυπνο όπως το έφερες με τους διαλόγους. Πολιτικολογία με λογοτεχνική χροιά. Πολύ πετυχημένος ο συνδυασμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τόσο μακριά και τόσο κοντά...
    ο πόνος
    η πίκρα
    η πολιτική
    η ανθρωπιά...
    τόσο μαζί.
    με τέτοια απορία η ζωή μας.
    γειά σου λαμπαδάριε, ιατροφιλόσοφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...και με "δια ταύτα": ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ! Η αλήθεια όμως είναι ότι όπως χρειαζόμαστε καινούρια δεξιά και καινούρια σοσιαλδημοκρατία, χρειαζόμαστε και μια καινούρια αριστερά. Να το έχουμε στα υπόψιν, αν βγούμε από τον θάλαμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σενάριο για κινηματογραφική ταινία!
    Η μικροκοινωνία(εδώ ασθενείς σε νοσοκομειακό θάλαμο)είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα ολόκληρης της κοινωνίας.
    Ο κοινός πόνος ενώνει,η ομάδα βγάζει τα συμπεράσματά της και σχεδιάζει.Ο κοινός πόνος δίνει ελπίδα και προοπτική και δημιουργεί κοινούς στόχους. Η κοινωνία οργανώνεται και βγαίνει από την απραξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Διονύση,
    Συμπαθητικό και καλογραμμένο. Το χαλάει λίγο ο διδακτισμός. Μ' άρεσε πολύ το τέλος. Περιμένω κι' άλλα

    Με αγάπη
    Άγγελος Γέροντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το κειμενο σου γλαφυρο και συγκινησιακο...τα μηνυματα σου αγγιζουν και προβληματιζουν...συνεχισε,το χαιρομαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο θάλαμος 007 που εστίασα σαν σκέψη τον Αυγουστο 2011 είναι εκεί και κάνει δουλιά.Γιατί κοινωνία υπάρχει αντίθετα από ότι έλεγε η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν 30 χρόνια. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και την κριτική, ευπρόσδεκτα από φίλους. Δείμο εσυ πούσαι παλιός αναγνώστης θα θυμάσε και αντίστοιχα προεκλογικά όπως "στο φαράγγι της Σαμαρειάς με βατραχοπέδιλα" το 2007 ή τους "Τενεκεδένιους μονομάχους" του 2009. Ηταν και φόρος τιμής στον πατέρα μου που τον έχω υγειή και τον χαίρομαι, ζώσα εμπειρία εκλογικών "παραμυθιών."!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;