Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Η χώρα του ορθολογισμού.


Η χώρα του ορθολογισμού.

Μπορεί να ζήσει ο Έλληνας χωρίς να αντικρίσει θάλασσα 24 ημέρες;
Ναι μπορεί ,με ξύπνησε η φωνή της μικρής μου κόρης μετά την Τσεσένα και το Ρίμινι όταν το όχημα προσέγγιζε το λιμάνι της Αγκώνας μια βδομάδα πριν. ---΅Θάλαττα΅ τους είχα ζητήσει να μου το θυμίσουν όποιος την δει πρώτος, αναφερόμενος φυσικά στο ιστορικό αντίστοιχο του Ξενοφώντα. Μια δραπέτευση οικογενειακή στη κεντρική Ευρώπη είχε φτάσει στο τέλος της.
Η εικόνα της Αθήνας με νέφος μας προσγείωσε στη πραγματικότητα της υπουργού κας Μπιρμπίλη, που νοιάζεται για το μονοπώλιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ αλλά όχι για το μονοπώλιο διύλισης, εκμετάλλευσης και διακίνησης ενός βρώμικου καυσίμου από δύο πρακτικά αφεντικά της χώρας.
Θα μπορούσα να σας γράφω μέρες εντυπώσεις. Έχω γράψει άρθρο κλειδί τον Απρίλη
για το ταξιδεύοντας οδικά την Ευρώπη, για την οργάνωση των δικών σας φτηνών και αποδοτικών αποδράσεων.

Αντικείμενο των συζητήσεων όλες αυτές τις μέρες ο κύριος προορισμός μου η Γερμανία. Αλλά μια κουβέντα με ένα φίλο έμπορο για την δική του εμπειρία στη Φραγφούρτη έχει γίνει χτες και πρέπει να σας την μεταφέρω.
Πάει ο δικός μας Ελληνάρας και παρκάρει στο πεζοδρόμιο έξω από εκθεσιακό χώρο που συμμετείχε. Όταν βγήκε μετά δίωρο τον περίμενε περιπολικό της αστυνομίας να του κλείνει τον δρόμο, τον συνέλαβαν ,τον οδήγησαν σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία μιας εβδομάδος και αμέσως μετά σε αυτόφωρη αίθουσα δικαστηρίου. Ο τοπικός δικαστής εκτός από το βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο του επέβαλε συνοδεία δύο περιπολικών της POLIZEI την άμεση αναχώρηση του δια παντός από την χώρα.
Σήμερα ο φίλος γελάει με την περιπέτειά του και πιστεύει ότι τον έχει κάνει προσεκτικότερο οδηγό στην χώρα μας.
25-8-2010 Διόνυσος.

1 σχόλιο:

  1. Kalliopi Papadopoyloy τώρα τί να πώ ? σίγουρα θα την πάταγα κι εγώ :)))) !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;