Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Το χάλι του Ελληνικού τουρισμού.


Το χάλι του Ελληνικού Τουρισμού

Όταν άκουω από χείλη κλαδικών ειδημόνων και πολιτειακών επαϊόντων δικαιολογίες για την πτωτική συνεχή πορεία επί 3ετία του Ελληνικού τουρισμού σε έσοδα και διανυκτερεύσεις κυριολεκτικά αγριεύω. Μετά την καταστροφή της αγροτιάς, το φευγιό της μεταποίησης και της ναυτιλίας, την παύση των δημοσίων έργων έρχεται η άνευ όρων παράδοση στους τουριστικούς αντιπάλους Κροατία, Κύπρο και Τουρκία.
Ενώ τα εκατομμύρια των τουριστών ολοχρονικής γεμίζουν Ρωμη, Παρίσι, Φλωρεντία και Βενετία, και οι χώρες τουριστικού προορισμού αυξάνουν την πίτα του προιόντος τους καλλιεργώντας δεκαετίες σοβαρές προσπάθειες εδώ μόνοι μας δυσφημούμε τον τόπο μας και σκάβουμε τον οικονομικό μας λάκκο. Βρώμικη Αθήνα με λογής γκέτο στο κέντρο, ανίκανοι 20 χρόνια να χειριστούμε ναρκομανείς και αστέγους, έλλειψη πρασίνου, δρόμων, φτηνών ακτοπλοϊκών και τέλος τουαλετών, οι περαστικοί από την χώρα μας μένουν να δυσφημήσουν την επιλογή τους.
Η περίοδος των παχιών αγελάδων 2005-7 έμεινε ανεκμετάλλευτη και ποιοτικής κατρακύλας. Επιδοτούμενα αστέρια ξενοδοχείων και πολιτιστικός μαρασμός ήρθαν κερασάκια στη
εύκολα συγκρινόμενη ακρίβεια μας την εποχή του διαδικτύου. Τα 13 δις έσοδα πέφτουν στα 11 με τις καλύτερες προβλέψεις. Ο Έλληνας τουρίστας λοιδορείται και κάποια επί μέρους δραστηριότητα των τουρ οπεράιτορ και των κρουαζιερόπλοιων επειδή έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ υπερεκτιμάται.
Εμείς βλέπουμε τις δυο μέρες κλείσιμο του λιμανιού από το ΠΑΜΕ και
αδυνατούμε να συλλάβουμε ότι από 15-7 έως 17-8 τα εισιτήρια ήταν πυρόλυση για να εξελιχθούν τα άλλο διάστημα απλά σε φωτιά. Ζητούν οι ξενοδόχοι διαφήμιση, ενώ αυτοί που το έκαναν στοχευόμενα σε Ρόδο και Κω κέρδισαν. Ζητάμε τον καλό Γιαπωνέζο, Ολλανδό Αμερικανό και Γερμανό τουρίστα ενώ οι δυσφημιστικές εκστρατείες για την πορεία της οικονομίας μας δίνουν και παίρνουν και όταν δίνουμε λεφτά για διαφήμιση δεν τα πληρώνουμε έγκαιρα ξεσηκώνοντας του διεθνείς νταβαντήδες στυλ ABC, CNN, Fox, Quardian, Spiegel, BBC,et..
Όλα ανεξέλεγκτα στον από μηχανής θεό της τραγωδίας μας όταν βρωμούν τα πράγματα από τα κεφάλια και προίσταται του ελληνικού τουρισμού πότε η φοροδιαφεύγουσα υπουργός και πότε ο ιδιαίτερος του κύριου Τίποτα που συνελήφθη στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη να μην γνωρίζει αν το κεντρικό κτίριο του ΕΟΤ που εγκαταβιούσε ήταν ιδιόκτητο ή με προβληματικό νοίκι.........
Μόνοι παρήγοροι συνοριοφύλακες οι απανταχού ομογενείς Ελληνες, άλλος από την τοπική του κοινότητα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, άλλος με φούρνο, άλλοι με εστιατόρια ελληνικής κουζίνας άλλοι από το μετερίζι της παρέας προβάλλουν την χώρα της ζεστασιάς, του ιδρώτα, της θαλπωρής και του φιλόξενου χαμόγελου.

30/8/2010 ΔΙΟΝΥΣΟΣ.

1 σχόλιο:

  1. Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ι Ε ... καλό φθινόπωρο
    ...Ο Λ Λ Ο Ι οι
    κρατικοδίαιτοι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ θα μας βρούν μπροστά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;