Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Ταξιδεύοντας οδικά στην Ευρώπη.


ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΟΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Είναι οικονομικό, είναι παιδαγωγικό, είναι περιπετειώδες και διασκεδαστικό.
Αν δεν εκστρατεύσετε από Βουλγαρία, Ρουμανία ο συνήθης δρόμος εξόδου είναι η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα προς Αγκώνα και Βενετία.
Οι τρεις ναυτιλιακές που εξυπηρετούν με σειρά ενδιαφέροντος.
http://www.superfast.com/site/content.asp?sel=291&loc=1
http://www.minoan.gr/index.asp?a_id=43
http://web.anek.gr/portal/page/portal/ANEK_prodk.gr/portal/page/portal/ANEK_prod

Η σωστή προετοιμασία είναι το μισό της επιτυχημένης ταξιδιωτικής εμπειρίας.
Για την σχεδίαση των διαδρομών, ώρες οδήγησης, κόστος διοδίων, βενζίνης, φόρων και γύρω αξιοθέατα ο χιλιομετρικός καταμετρητής με χάρτες και εναλλακτικές διαδρομές
http://www.viamichelin.co.uk/ Δεύτερη επιλογή το http://www.mapcrow.info/ με λιγότερες δυνατότητες και αξιοπιστία.Αν στο προορισμό σας είναι Λονδίνο ή Στοκχόλμη καλό είναι να προγραμματίσετε τα φέρυ μπόουτ σας. http://www.ferryto.co.uk/offers/index.html
Στη Ρώμη σας περιμένουν 1932 ξενοδοχεία, στο Παρίσι 1716 στο Άμστερνταμ 415 και στη Βαρκελώνη 790. Όλα μαζί θα τα βρείτε αφού ξεχωρίσετε αποστάσεις από κέντρο, κομβικά σημεία, αστέρια, παρατηρήσεις πελατών κλπ στο http://www.hotelscombined.com/?languageCode=ELlanguageCode=EL συνδυασμός περίπου 40 άλλων κόμβων ,σαν το φερέγγυο booking.com , που κατατάσσουν τις επιλογές σας με βάση την τιμή, την φήμη και πολλά άλλα χαρακτηριστικά. Οι έγκαιρες κρατήσεις είναι φτηνότερες και αφού έχετε προγραμματίσει το καράβι, τις διανυκτερεύσεις σας στους προορισμούς σας μπορείτε να κλίσετε άνετα ξενοδοχείο.
Στα διαμερίσματα ανά την Ευρώπη εξειδικεύεται το http://www.homelidays.co.uk/ στον αγροτουρισμό που έχει τα ιδιαίτερα κριτήρια του το http://www.belvilla.co.uk/ με τα 25 χρόνια παράδοση ή το http://www.villanao.co.uk/ σε 35 χώρες προορισμούς, ιδίως Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία. Αν στα παραπάνω δεν βρείτε τι ψάχνετε σίγουρα θα αναζητήσετε και θα αμειφθείτε στα κάτωθιhttp://www.tripwolf.com/
http://www.tripadvisor.com/
http://www.tiscover.com/ για τις Άλπεις.
http://www.ferienwohnungen.de/
Συμπληρώστε με σε ότι μου ξεφεύγει.
Αξιοποιείστε το Google Earth και εντάξτε περιηγήσεις 360 μοιρών πανοράματα στο panorama-city.net Δείτε βίντεο με το τόπο προορισμού σας και πάρτε ιδέες από άλλους παλιότερους περιηγητές σαν και εσάς.
Συγκεντρωτικά
ιστότοποι Μουσείων, Κάστρων και Ανακτόρων στην Αγγλία ή την Βαυαρία , Πάρκων και Ζωολογικών κήπων, Εθνικά Πάρκα σε όλο τον κόσμο, ποδηλατικοί αγώνες. που αξίζει να μελετήσετε και να προγραμματίσετε τις περιηγήσεις σας. Μινιατούρες διάσημων κτηρίων ανά τον κόσμο μπορείτε να απολαυσετε σε θεματικά πάρκα που συγκεντρωμένα θα τα βρείτε εδώ.
Όταν έχετε προϋπηρεσία οδήγησης στη χώρα μας δεν έχετε έξω να φοβηθείτε τίποτα αρκεί να είστε νομοταγείς, καταρτησμένοι και ενημερωμένοι.

Τέλος και αρχή νέων περιπετειών η αφήγησή των ταξιδιών σας σε μπλογκ, σε
φόρουμ ψηφιακής φωτογραφίας και σε παρουσιάσεις slideshow.

Διόνυσος.8-4-2010 .

2 σχόλια:

 1. τυχερή φαμελιά μαζί σου!
  μπράβο και τα κοινά μοιράσματα, περιμένουμε φωτο, εσένα με μαγιό στο όσλο και την οικογένεια σε δείπνο σε κάστρο της αυστρίας!
  χρόνια πολλά και χριστός ανέστη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παυλίτσα δεν χαλάω χατήρι.
  Μια φωτογραφία από πλεούμενο στο φιόρδ Oscarborg της Νορβηγίας και από το κάστρο Hohensalzburg που φιλοξενεί στα ψηλά του πατώματα και το μουσείο των μαριονετών. 3 άλλες ελληνικές οικογένειες γνώρισα στα λαγούμια του!Ξεχωρίζαμε από τις φωνές....
  Φιλιά και ευχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;