Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2009

Φάρος τυφλών

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εξουσία κυβέρνηση ρεφενέ στον οικογενειακό προγραμματισμό σας
Βαρειά ήττα της ΝΔ. Σκληρή τιμωρία με ποσοστό Μέρκελ που κυβερνά τις πιό καπιταλιστικές καμινάδες της Ευρώπης. Ο Κ. Καραμανλής παραιτήθηκε ανακουφισμένος και νέος να ασχοληθεί με άλλα ανοίγοντας κούρσα διαδοχής στο κόμμα του.
Διατήρηση των δυνάμεων του δικομματισμού, καμμιά πνοή ελπιδοφόρας ΑΛΛΑΓΗΣ στη χώρα. Το φίλαθλο πνεύμα μεταγραφών κάνει πάσχα και πανηγύρι χωρίς λύσεις.
Το ΚΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις του ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα να προασπίσει τα εργατικά συμφέροντα χωρίς τηλεόραση, λειψό ραδιόφωνο και χωρίς πολιτική συμμαχιών.
Το ΛΑ.Ο.Σ. εισπράττει μεγάλη αύξηση και κομπάζει αλαζονικά για το μαγαζί του.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπάρχει είναι παρόν χάριν στο Τσίπρα και τους συν αυτώ, σίγουρα αυτοί οι μικρομέγαλοι δεν είναι νεκροταφείο αλλά το μακρόπνοο προοπτικής ιδεολογικών συγκρούσεων και εφαρμογής αριστερών πολιτικών εξαρτάται από το βαθμό δεσίματος ηγεσιών, με βάση , κινήματα και κοινωνία. Αυτά τα άτακτα παιδιά κλείνονται πολύ στα γραφεία και θα πάθουν περιπρωκτικές παθήσεις. Εξαίρεση ευχάριστη οι νομοί Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Αρτας και Ρεθύμνου που ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ διακριτή αύξηση.
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ έχουν διπλασιασμό ψήφων αντίδρασης, ωριμης επιλογής της κοινωνίας στα περιβαλλοντικά αλλά ανώριμης ακόμα επαφής με τη βάση τους εξ ου και οι ανορθόδοξες εθνικές θέσεις. Θύματα και αυτοί και το κλίμα της μη εφαρμογής απλής αναλογικής όπως όλα τα λεγόμενα μικρά κόμματα.
Φάρος τυφλών σαν σχήμα οξύμωρο, λοιπόν ένα καθεστώς ανασφάλειας και βολικής ψήφου από τον ελληνα ψηφοφόρο μια και οι δυνάμεις που έχει δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει πιό Ευρωπαϊκά, πιό ευαίσθητα και πολιτισμένα την ψήφο του. Εχω την τόλμη να πώ αναλογιζόμενος τα προβλήματα ότι δεν πίστεψα ούτε μια στιγμή τον σωτήρα Γιώργιο Παπανδρέου.
Ισως γιατί δεν χρειάστηκα ποτέ στη ζωή μου σωτήρες.

6 σχόλια:

 1. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;
  ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Τι έγιναν οι νικημένοι;
  Ποιος σκέφτηκε ποτέ γι΄ αυτούς,
  Ποιος μας σκέφτηκε; (Τίτος Πατρίκιος)

  Σε λίγο πέφτει η αυλαία. Η 13η εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης τελείωσε.,Θα σταματήσει η βαβούρα στις μεγάλες πλατείες. Θα αφαιρεθούν οι μεγάλες αφίσες. Θα γκρεμιστούν τα προεκλογικά περίπτερα. Τελειώνουν και αυτές οι εθνικές εκλογές. Η χώρα θα ξαναγυρίσει στους καθημερινούς ρυθμούς .Θα επανέλθει στην οικονομική κρίση, στην ακρίβεια, στην ανασφάλεια και την ανεργία. Θα παίξει και θα πει και ένα τραγούδι αφού η πορεία της καθορίζεται από τις οικονομικές δυσκολίες και τις επιταγές της Ε.Ε.

  Οι νικητές ,μεθυσμένοι από το κρασί της νίκης ,θα διαδηλώσουνε στους δρόμους. Θα πιστέψουνε ότι είναι οι μόνοι ικανοί να αλλάξουνε το πολιτικό και οικονομικό τοπίο της χώρας μας. Θα φορέσουνε τα κοστούμια που προβάρανε κρυφά τόσες ημέρες πριν. Θα ανοίξουν τα σπίτια τους στους φίλους και συνεργάτες όπου θα ρέουν σαμπάνιες .Θα μοιράσουν υποσχέσεις και κυρίως ακάλυπτες επιταγές. Τα τηλεοπτικά μας κανάλια μας θα γεμίσουνε άδεια λόγια.

  Οι ηττημένοι θα κρυφτούνε στις γωνίες. Για τυπικούς λόγους θα βγούνε στις οθόνες για να συγχαρούν τους άλλους .Μετά κλεισμένοι, μέσα στο σπίτι τους, θα μοιράζουνε καρπαζιές στους ανίκανους συνεργάτες. Θα βαρέσουν πολλές φορές το κεφάλι τους στο τοίχο. Θα κλάψουν ενώ θα ξανακοιταχτούν στον καθρέφτη και θα λογιστούν. Ποιός έφταιγε; Ποιος δεν ζύγισε καλά τις δημοσκοπήσεις; Πόσο εξωπραγματικές ήταν οι προσδοκίες τους; Για τι ο ίδιος δεν κατάλαβε ότι δεν είχε έρθει η στιγμή του; Πώς θα εξοφλήσει το δάνειο που πήρε για τα προεκλογικά έξοδα;

  Οι πραγματικοί νικημένοι είναι ο πολίτες. Ο κάθε έλληνας που τρέμει η καρδούλα του με το τι τον περιμένει αύριο. Ο μικρομεσαίος, προβληματικός και απογοητευμένος έλληνας θα κρεμάσει ,για πολλοστή φορά, τις ελπίδες του για ένα καλύτερο μέλλον και θα κάνει υπομονή. Ξέρει ότι μπορεί να μην βγάλουν αυτοδυναμία οι δύο φιλόδοξοι μονομάχοι η θέση του είναι προκαθορισμένη. Οι άλλοι είτε πράσινοι είτε μπλε ποτέ δεν είναι χαμένοι.. Φωνάξανε, μοιράσανε υποσχέσεις και υπουργεία, χάσανε η κέρδισαν αλλά σε τελική ανάλυση έχουνε προασφαλίσει μία ζεστή θεσούλα κάπου. Έχουνε σιγουρέψει κάτι κάτω από τον ήλιο. Κάποιο κομπόδεμα υπάρχει στα κρυφά ή στα ανοικτά. Κάποια θεσούλα σε υπουργείο ή σε μία επιτροπή .Μία ανώδυνη πορεία με σίγουρο εισόδημα. Ο συνειδητοποιημένος πολιτικά πολίτης ,με η χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες ,θα έχει την ικανοποίηση ότι προσπάθησε να είναι μέτοχος ,στην τράπεζα που άνοιξε, αλλά έμεινε άνεργος. Ο αδιάφορος πολιτικά πολίτης έχει επίγνωση ότι η πολιτική αρένα δεν είναι γι αυτόν. Ξέρει ότι, από τότε που γεννήθηκε μέχρι που θα πεθάνει ,έχει μία προκαθορισμένη πορεία στην ελληνική κοινωνία. Αυτός θα πληρώσει την οικονομική κρίση Μία μόνιμη και άκρως απογοητευτική θέση του μ….τον περιμένει. Αυτός θα είναι που θα πληρώσει το μάρμαρο ή την νύφη. Η ζωή συνεχίζεται. Για αυτόν ισχύει το ανέκδοτο με την δύσκολη ζωή ,που μοιάζει με ένα αγγούρι. Δεν του μένει παρά να χαλαρώσει και να το απολαύσει ή να σφιχτεί και… να πονέσει.!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μία από ίδια όπως και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
  Τώρα πως στην ευχή έχει σφηνωθεί στο καφάλι του Έλληνα ότι μόνο ένας Καραμανλής ή ένας Παπανδρέου θα τον σώσει δεν ξέρω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για τον φτωχό και αδύματο υπάρχουν τα συσίτια της ενορίας, η καλή διάθεση των γειτόνων και η ψήφο στην Αριστερά, την όποια αριστερά δεν μένει στη γωνία. Τώρα τα μεγάλα λόγια μεγαλείου και προεκλογικής περιόδου τελείωσαν ξανά στην πεπατημένη. Μονο που η κοινωνία μας έχει πιά πολύ white spirit, νέφτι και καθαρή βρώμικη βενζίνη, διάφορα διαλυτικά, διαλυουμε τις τελευταίες κοινωνικές συνοχές αν δεν τόχουμε καταλάβει. Ψηφίζουμε με ψευδαισθήσεις για πάρτη μας όταν το πλοίο βουλιάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τώρα , ο σώζων εαυτόν σωθήτω μας βλέπω ...
  δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ή θα τολμήσετε ή θα βολοδέρνετε στη μιζέρια και την αμφισβήτηση !

  http://beneas13.blogspot.com/2009/10/blog-post_07.html

  Δυο λόγια για την εκλογή αρχηγού στη Ν.Δ.
  Το ΠΑΣΟΚ στις 11 Νοεμβρίου 2007 απευθύνθηκε στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών για να εκλέξει τον αρχηγό του.
  Μας έδωσε την ευκαιρία να συναποφασίσουμε για τον εν δυνάμει (τότε) Πρωθυπουργό της χώρας.
  Η διαδικασία αυτή εδραίωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και διέλυσε κάθε φωνή αμφισβήτησης.
  Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους εμπνευστές του εγχειρήματος και έδειξε πόσο μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ στον οργανωτικό τομέα σε σχέση με τη Ν.Δ.
  Στη Ν.Δ. μετά την παραίτηση του Κ. Καραμανλή ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου με μια παρωχημένη εκλογική διαδικασία η οποία από μόνη της καταδικάζει την όποια ηγεσία προκύψει, να βαλτώσει στη μιζέρια της αμφισβήτησης και της εσωστρέφειας που θα ακολουθήσει, αφού θα αναδεικνύονται ή θα αποτελούν πρόφαση τα αδύνατα και φθαρτά σημεία και τέτοια υπάρχουν σε όλες τις υποψηφιότητες που ακούγονται μέχρι στιγμής.
  Τι κύρος μπορεί να έχει μια ηγεσία που θα προκύψει από ένα περιορισμένο και ελεγχόμενο εκλογικό σώμα, απέναντι σε αυτή που θα έχουν λόγο άνευ διακρίσεων όλοι οι Έλληνες πολίτες;
  Η εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ. είναι μια κορυφαία στιγμή δημοκρατίας, όχι μόνο για τη Ν.Δ., αλλά και για το πολιτικό μας σύστημα γενικότερα.
  Η συμμετοχή στην ψηφοφορία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανοιχτή για όλους τους πολίτες, ακόμα και εάν δεν είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Μελών και Φίλων του Κόμματος.
  Κάθε πολίτης που επιθυμεί να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου της Ν.Δ. πρέπει να γίνεται αποδεκτός.
  Τον νέο Πρόεδρο του κόμματος δεν πρέπει να τον επιλέξουν τα γνωστά κομματικά παπαγαλάκια.
  Σκεφτείτε το και σώστε το όσο είναι νωρίς ακόμα.
  Ο Τολμών Νικά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ενας εγκυρος δημοσιογράφος εκ της αλλοδαπής απεφάνθη ότι υπάρχει πιά στη χώρα μας ο ψηφοφόρος τσέπης, ο πρόχειρος και ευμετάβλητος με τα ανασφαλή αντανακλαστικά τα γαλουχημένα σε βάθος δεκαετιών ψυχολογικού πολέμου από ΜΜΕ.
  @beneas13
  Συμφωνώ απόλυτα, η βάση σε κάθε κόμμα πρέπει νάχει τον πρώτο λόγο. Πάντως αν θες τη γνώμη μου η μόνη σοβαρή λύση για τη ΝΔ είναι σήμερα ο Σταύρος Δήμας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;