Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Αρχή δεν έχει η δύση.

Δελτίο τύπου
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ


Σήμερα 1.09.2008, δόθηκε συνέντευξη τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία της Βουλής σχετικά με τις παραχωρήσεις δημοσίων ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου.
Με αφορμή τα γεγονότα της εκποίησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης στη Μονή Βατοπεδίου, ο βουλευτής Ν. Τσούκαλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Επίκαιρη και αναγκαία παρά ποτέ καθίσταται η πάγια θέση ΣΥΡΙΖΑ για θεσμικό διαχωρισμό σχέσεων κράτους- Εκκλησίας.
Εάν η θεσμική αυτή ρύθμιση είχε πραγματοποιηθεί τότε, οι περιπτώσεις όπως αυτές της Μονής Βατοπεδίου, δεν θα απασχολούσαν ίσως την επικαιρότητα ως σχέσεις διαπλοκής και ύποπτης αλληλεξάρτησης κυβερνήσεων, κομμάτων και Εκκλησίας. Επειδή παρόμοιες περιπτώσεις εμφανίζονται σε όλη την Ελλάδα με τεράστιες κοινωνικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις, επαναφέρουμε με μεγαλύτερη ένταση την πάγια θέση μας. Οι ευθύνες για τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις είναι διακομματικές και αφορούν εξίσου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Πλήττουν δε το κύρος του κράτους αλλά και της Εκκλησίας. Θλιβόμαστε για την εικόνα Μοναστηριών να εμφανίζονται ως κοινοί κτηματομεσίτες και κερδοσκόποι. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της Εκκλησίας.»
Η παραχώρηση δεκάδων δημόσιων εκτάσεων, οικοπέδων και άλλων ακινήτων στη μονή Βατοπεδίου, συνιστά μια νέα μορφή διασπάθισης και ιδιωτικοποίησης δημόσιας περιουσίας, που γίνεται με τη διαμεσολάβηση εκκλησιαστικών ιδρυμάτων, τα οποία, σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις, ενεργούν ως κοινές κερδοσκοπικές Real Estate επιχειρήσεις.
Οι ευθύνες για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο είναι πολιτικές, διαχρονικές και δικομματικές. Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται όχι μόνο η αδυναμία του ελληνικού δημοσίου να υπερασπισθεί την περιουσία του, αλλά και η απουσία πολιτικής βούλησης γι’ αυτό.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Η υπόθεση αυτή αρχίζει επί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999-2003 και ολοκληρώνεται επί των κυβερνήσεων της Ν.Δ.
Ιδιαίτερα σκανδαλώδες είναι το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δεν άσκησε, ως όφειλε, ούτε τις πολιτικές-νομοθετικές δυνατότητες ούτε τα ένδικα μέσα που διέθετε, αλλά παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση της κυριότητας επί τεράστιων εκτάσεων περί τη λίμνη Βιστωνίδα, τις οποίες διεκδικούσε η Μονή Βατοπεδίου με αμφισβητούμενα «χρυσόβουλα» προ της συστάσεως του ελληνικού κράτους.

Ενώ επί 75 χρόνια δεν είχε τεθεί θέμα κυριότητας των σχετικών εκτάσεων, ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο,
με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1999-2003 ουσιαστικά κατοχυρώθηκαν δημόσιες εκτάσεις ή εκτάσεις που είχαν επί δεκαετίες παραχωρηθεί σε αγρότες οι οποίοι και τις καλλιεργούσαν, υπέρ της Μονής Βατοπεδίου. Ενδεικτικό είναι ότι στις καταγγελίες που κάναμε εκείνη την περίοδο (2003) δεν υπήρξε απάντηση ούτε εισακούστηκαν εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων (εφορία αρχαιοτήτων) που διαφωνούσαν με τους όλους χειρισμούς. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντί να αναιρέσει τις αποφάσεις αυτές, τις ισχυροποίησε και τις κατέστησε τελεσίδικες. Προχώρησε δε, υπό καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, σε μια συμφωνία ανταλλαγής των εν λόγω περιουσιών που δεν ήταν άμεσα εμπορικά αξιοποιήσιμες, με αστικά και άλλα ακίνητα του δημοσίου που τελούσαν υπό τη διαχείριση της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου. Με τα ακίνητα αυτά η Μονή Βατοπεδίου δεν κάλυψε κάποιες δικές της λειτουργικές ή άλλες κοινωνικές ανάγκες, αλλά άρχισε να τα εκποιεί με το αζημίωτο αμέσως μόλις ήρθαν στην κατοχή της, λειτουργώντας έτσι ως μία επιχείρηση real estate.
Μία «επιχείρηση» ωστόσο η οποία γίνεται σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και συνιστά πρόκληση για την κοινωνία, ιδίως σε μία περίοδο που στο όνομα των ελλειμμάτων του δημοσίου ζητούνται επιπλέον θυσίες. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι εκτάσεις που διεκδικούσε η Μονή αποτιμήθηκαν σε υψηλές τιμές, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη και οι περιορισμοί ως προς την αξιοποίησή τους λόγω της συνθήκης RAMSAR και της ύπαρξης αρχαιολογικών χώρων. Αντίθετα τα ακίνητα που το δημόσιο έδωσε στη Μονή Βατοπεδίου αποτιμήθηκαν σε χαμηλές τιμές.
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης (real estate) που έχει στηθεί με αδιαφάνεια, με τρόπο ύποπτο, με τη σύμπραξη κράτους, κυβέρνησης, Μονής Βατοπεδίου και ιδιωτών,
το κάθε ακίνητο έχει τη δική του διαδρομή που από ό,τι φαίνεται, τουλάχιστον σε κάποιες περιπτώσεις, ήταν εξ αρχής προδιαγεγραμμένη και συμφωνημένη.
Για παράδειγμα, 52 αστικά οικόπεδα στο Δήμο Μίκρας Θεσσαλονίκης που εδόθησαν στη Μονή
στα πλαίσια της «ανταλλαγής», έγιναν «μεζονέτες» από εταιρία στην οποία, όπως έχει γραφτεί στον Τύπο, έχουν συμφέροντα συνεργάτες της Μονής Βατοπεδίου. Τα Ολυμπιακά Ακίνητα έχουν πουληθεί σε off shore εταιρία αγνώστου ιδιοκτησίας. Στην έκταση των 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ετοιμάζεται «business plan” κλπ.
Ο Συνασπισμός, και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε, κατήγγειλε και εναντιώθηκε στις απαράδεκτες αυτές μεθοδεύσεις από την πρώτη στιγμή. Ήταν η πολιτική δύναμη, και επί μακρό χρόνο η μόνη, που με συνεχείς ερωτήσεις αποκάλυψε πτυχές αυτού του σκανδάλου,
στάθηκε στο πλάι πολιτών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θίγονταν άμεσα από τις επιλογές αυτές {ενδεικτικός είναι ο κατάλογος των ερωτήσεων που καταθέσαμε από το 2003 μέχρι σήμερα, όπως φαίνεται στο σχετικό παράρτημα}.
ΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ
Σήμερα που το σκάνδαλο αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό, εμείς με τη σημερινή μας παρέμβαση ζητούμε:
1.
Να κηρυχτούν άκυρες όλες οι συμφωνίες και οι πράξεις που έγιναν με αφετηρία την παραίτηση του δημοσίου από τη διεκδίκηση του δικαιώματος κυριότητας επί των εκτάσεων της Βιστωνίδας Λίμνης που έγιναν αντικείμενο ανταλλαγής.
2. Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα η συμφωνία που έγινε ανάμεσα στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου και τη Μονή Βατοπεδίου.
Να αναφερθούν ένα προς ένα τα ακίνητα που συμφωνήθηκε να παραχωρηθούν στη Μονή. Να αναφερθεί επίσης λεπτομερώς ποιες ακριβώς εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας αποτιμήθηκαν και ποιο το ύψος των αποτιμήσεων. Περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών και η ίδια η λίμνη;
3. Να διαταχθεί άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου ως προς όλες τις συναλλαγές που αφορούν στην υπόθεση αυτή.

4. Ζητούμε από την κυβέρνηση να ενημερώσει αν η Μονή Βατοπεδίου έχει υποβάλλει Ε9 και αν έχει καταβάλλει το αντίστοιχο Ε.Τ.ΑΚ όπως έχει υποχρέωση.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμε να διαταχθεί άμεσα διαχειριστικός και φορολογικός έλεγχος για όλες τις εκτός της Χερσονήσου του Άθω εμπορικού χαρακτήρα δραστηριότητες της Μονής Βατοπεδίου.
5. Ζητούμε από την κυβέρνηση να εξηγήσει έστω και τώρα γιατί συναίνεσε να παραχωρηθούν τα Ολυμπιακά Ακίνητα τα οποία προορίζονταν για τη στέγαση υπουργείων ή άλλων δημόσιων υπηρεσιών.
Ποιο ήταν το κόστος κατασκευής των εν λόγω ακινήτων, ποια η εμπορική τους αξία, ποια η τιμή με την οποία δόθηκαν στη Μονή, ποιος ο τελικός αγοραστής και ποια η χρήση τελικά αυτών των ακινήτων; Γιατί αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να το παραχωρήσει, δεν το πούλησε η ίδια μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού όπως είχε την υποχρέωση;

6. Ζητούμε να επανεξεταστεί το φορολογικό καθεστώς της Εκκλησίας. Στο φορολογικό νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή, να περιληφθούν διατάξεις που να καταργούν τις φορολογικές απαλλαγές της Εκκλησίας περιλαμβανομένου και του Αγίου Όρους για εμπορικού χαρακτήρα δραστηριότητες όπως η μεταβίβαση ακινήτων, εισοδήματα από εκμετάλλευση ακινήτων, που θέσπισε η ΝΔ με το ν. 3296/2004, διότι εκτός των άλλων το υφιστάμενο προνομιακό καθεστώς λειτουργεί ως θερμοκήπιο για την ανάπτυξη διαφόρων διαπλοκών και σκανδάλων

Αλλα σχετικά:



OΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

1) Στις 13/11/2003 καταθέσαμε (Γ. Δραγασάκης) γραπτή ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού για τις διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου. Ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών δεν απάντησε.

2) Με το σχηματισμό της κυβέρνησης Ν.Δ καταθέσαμε (Γ. Δραγασάκης) νέα ερώτηση στις 16/4/2004. Ο Υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να επανεξετάσει την υπόθεση.
3) Με νέα ερώτησή μας (Γ. Δραγασάκης) στις 5/4/2005 καταγγέλλουμε ότι αντί επανεξέτασης το Ελληνικό Δημόσιο αναγνώρισε στη Μονή Βατοπεδίου μεγάλων εκτάσεων χωρίς το ίδιο να ασκήσει τα ένδικα μέσα που διέθετε.

4) Με ερώτησή μας (Γ. Δραγασάκης) στις 11/7/2007 αποκαλύπτουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας ανταλλαγής ανάμεσα στην ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου) και τη Μονή Βατοπεδίου παραχώρησε στη δεύτερη στοιχεία. Ο αρμόδιος Υπουργός δεν καταθέτει στη Βουλή τη συμφωνία ΚΕΔ – Μονής όπως ζητούσαμε.

5) Με επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος επαναφέρει το θέμα και ζητά να δοθούν από την κυβέρνηση στη Βουλή τα αποδεικτικά στοιχεία με τα οποία αναγνωρίστηκαν οι διάφορες εκτάσεις στη Μονή Βατοπεδίου

5) Αμέσως μετά τις εκλογές της 16/9/07 επανήλθαμε με νέα ερώτηση (Αμμανατίδου, Δραγασάκης, Κουράκης). Ούτε και τώρα κατατέθηκε στη Βουλή η συμφωνία, όπως ζητήσαμε ΚΕΔ – Μονής Βατοπεδίου.

6) Στις 10/1/2008, καταθέσαμε νέα ερώτηση (Ε. Αμμανατίδου) για παραχωρήσεις εκτάσεων σε δήμους της Χαλικδικής.

7) Πρόσφατα, στις 10/7/2008, καταθέσαμε νέα ερώτηση (Ε. Αμμανατίδου) για τις ανταλλαγές εκτάσεων στην Ουρανούπολη 8.600 στρεμμάτων.

8) Πέρα από τα παραπάνω ο Πρόεδρος της Κ.Ο. Α. Αλαβάνος, οι Βουλευτές, οι τοπικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ επανειλημμένα αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό και εξεδήλωσαν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στις τοπικές αρχές και τους θιγόμενους πολίτες.

12 σχόλια:

  1. Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ

    Στις καλοκαιρινές διακοπές μου σ’ ένα χωριό της Μεσσηνίας, βλέποντας την προσπάθεια που γινόταν από τον εφημέριο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την αγιογράφηση του ναού, έλαβα την απόφαση να συνεισφέρω οικονομικά για την αποπεράτωση του έργου.
    Κατόπιν συνεννοήσεως και αφού με παρέπεμψαν και στον αγιογράφο, αποφάσισα να αναλάβω το κόστος κατασκευής της Πλατυτέρας των Ουρανών στο Ιερό του ναού.
    Επειδή για τους γνωρίζοντες το Ιερό είναι χώρος μέσα στον οποίο πέρασα τα παιδικά μου χρόνια ντυμένος μονίμως παπαδάκι, η πράξη μου αυτή αποκτούσε ιδιαίτερη σημασία για μένα και έφερνε στο νου μου νότες νοσταλγίας.
    Επιστρέφοντας στην Αθήνα, πέσαμε στον καταιγισμό των ειδήσεων και των δημοσιευμάτων για τα κατορθώματα των μοναχών της Μονής Βατοπεδίου και όχι μόνον.
    Επηρεασμένη η γυναίκα μου απ’ όλα αυτά μου ζήτησε να ξανασκεφτώ την υπόθεση της δωρεάς.
    Εντάξει ρε Γιώργο, καταλαβαίνω, αλλά μήπως είναι πολλά τα λεφτά;
    Εξάλλου δε βλέπεις τι γίνεται εκεί στο Άγιο Όρος;
    Τι γίνεται και με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις της εκκλησίας;
    Τι να κάνουμε τώρα, της λέω, αφού το αποφασίσαμε άντε να μιλήσω με τον αγιογράφο μήπως και γράψει το όνομά μας με μεγαλύτερα γράμματα από αυτά της Πλατυτέρας των Ουρανών, να φαίνεται από μακρυά, ακόμα κι από τον γυναικονίτη !
    Να όπως γίνεται και με την φανέλα της αγαπημένης μας ομάδας που το όνομα και το σήμα του χορηγού είναι μεγαλύτερο από το τριφύλλι !
    Βέβαια, μεταξύ αστείων και σοβαρών και με αυτά που διαρκώς αποκαλύπτονται στον χώρο της εκκλησίας, βλέπω να κλονίζονται σε τέτοιο βαθμό οι πιστοί που θα τους παρακαλάνε οι επίτροποι να αγοράσουνε κερί όπως παρακαλάνε τα γυφτάκια στα πανυγήρια να πάρεις κερί από αυτά.
    Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 λέγαμε εκεί στην ΟΝΝΕΔ για τα καλά της ελεύθερης οικονομίας, αλλά τριάντα χρόνια μετά διαπιστώνουμε πως οι τότε Κνίτες (σήμερα;) τα κάνουν πράξη και αναδεικνύονται στις μέρες μας οι καλύτεροι επιχειρηματίες, με τους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς να τους υπηρετούν κι εμείς να μένουμε άναυδοι.
    Μάγος των deals ο Γερμανός, μάγος των real estates ο Εφραίμ !
    Ποιος να μας το έλεγε τότε, τα χρόνια της έντονης αντιπαράθεσης, πως θα ερχόταν μέρα που θα τρέχαμε για εξομολόγηση στο Βατοπέδι στον Εφραίμ.
    Τώρα βέβαια με αυτά που αποκαλύπτονται αρχίζω να σκέφτομαι μήπως είναι πρόσχημα η εξομολόγηση, μήπως ο Ηγούμενος παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ελεύθερης οικονομίας στους πολιτικούς μας που τον επισκέπτονται, ή μήπως εκτελούν από κοινού συμβολαιογραφικές πράξεις.
    Είχα επισκεφθεί το Άγιο Όρος το 1980 – 81 χωρίς τηλέφωνο, χωρίς ρεύμα, με αμέτρητα σκαλοπάτια, και δασικά μονοπάτια, χωρίς ασανσέρ, χωρίς ασφαλτόδρομους, χωρίς πολυτελή 4Χ4, χωρίς σουίτες.
    Καθόσουν μια εβδομάδα και βγαίνοντας στην Ουρανούπολη νόμιζες ότι ερχόσουν από άλλον πλανήτη, από άλλη εποχή, από το Βυζάντιο ίσως.
    Η νηστεία, το φως των κεριών και των λυχναριών, οι οδοιπορείες, η έλειψη επικοινωνίας με τους έξω, η έλειψη πολυτέλειας, η φιλοξενία, η διάθεση προσφοράς των μοναχών, το λουκούμι, το δροσερό νερό, το τσίπουρο, το ταχίνι, συντελούσαν σ’ αυτή την ψευδαίσθηση.
    Αλλά να που το ανακάλυψαν και το Άγιο Όρος τα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα ΣΔΙΤ, οι μεγαλοεργολάβοι με τις Ψυχάρες τους και τους διορισμένους Διοικητές που για την Ψυχή τους, την Ψυχάρα τους θα έλεγα, άρχισαν να τα αλλάζουν όλα.
    Όχι δεν σκοπεύω πλέον να ξαναεπισκεφθώ το Άγιο Όρος γιατί πολύ απλά θέλω να το θυμάμαι όπως ήταν τότε, όπως το αποθανάτησα με την φτηνή φωτογραφική μηχανή μου και στο μυαλό των παιδικών μου χρόνων.
    Άλλωστε δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ΄ρθει μέρα που θα πάω για εξομολόγηση στο φίλο μου το Μιχάλη το Σελέκο της τοπικής μας ΚΟΒΑ ας πούμε, με το βαρύγδουπο Ευλάμπιος, Εφραίμ, Αγάπιος, Ακάκιος, η όπως αλλιώς αποφασίσει να λέγεται.
    Φυσικά ούτε αυτός πιστεύω, φαντάζεται να ασπασθεί την καλογερική στο μέλλον, αλλά λέμε τώρα.
    Επειδή όμως ποτέ μη λες ποτέ, ίσως να υπάρξει μια περίπτωση στο μέλλον να επισκεφθώ τους Άγιους Πατέρες.
    Εάν όλα πάνε καλά, όταν έρθει η ώρα να αξιοποιήσω τα παραθαλάσσια ακίνητά μου στην Μεσσηνία στήνοντας τουριστικές επιχειρήσεις, θα πρέπει οπωσδήποτε εκτός από την προστασία της Πλατυτέρας των Ουρανών, να συμβουλευθώ και τον μάγο του real estate, τον Πανάγιο Εφραίμ, ο οποίος εδώ που τα λέμε την περιουσία του μοναστηριού του αύξησε, εκείνα τα ντουβάρια οι πολιτικοί που εξομομολογεί τι κάνουν, που του τα ξεπούλησαν όλα (με το αζημίωτο;) και μας ξετίναξαν στη φορολογία !


    Χαϊδάρι Σεπτέμβριος 2008
    ΜΠΕΝΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    E-mail: beneas13@hol.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Μονή Βατοπεδίου που αυτές τις μέρες αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων για τη μεσιτική της δραστηριότητα υπήρξε προ τριετίας αντικείμενο συζητήσεων και για τις ιατρικές της δραστηριότητες . Μάλιστα ο κ. Σιούφας, τότε Υπουργός Ανάπτυξης και σήμερα Πρόεδρος της Βουλής, είχε φτιάξει ολόκληρο νόμο για χατήρι τους. Μετά τις αντιδράσεις φορέων της Χαλκιδικής και τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα η Μονή αναδιπλώθηκε, χωρίς να είναι απίθανο να ξεδιπλωθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην ξεχνάμε ότι το βατοπέδι είναι το μοναδικό ιδιόρυθμο μοναστήρι στο Όρος και ότι ο ηγούμενος του είναι αδελφός του ηγέτου της ακροδεξίας στην Κύπρο κ Ν. Κουτσού.Αυτά τα γράφω προς προβληματισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H ακτημοσύνη είναι σπουδαίο πνευματικό εφόδιο μοναχών και ασκητών κομμουνιστών μόνο που ενίοτε δεν εφαρμόζεται. Οταν ο Διάολος και ο Καπιταλισμός ενσταλάζει στις ψυχές υμών business plan για οικονομικά οφέλη στο Βατοπέδι, πιθανά στα αδέλφια Κουτσού και απορώ πως βρέθηκαν τόσοι χαλβάδες πολιτικοί, Δρύς, Φωτιάδης Μπασιάκος και πιθανά Δούκας να σιγοντάρουν σε παράνομη διαχείρηση εκχώρηση δημόσιας γης αμαχητί. Ο κατήφορος του δικομματισμού έπιασε πάτο. Η όπως λέει κάπου ο Αριστοφάνης στις Ορνιθες (εμας που δεν είχαμε την χαρά των φτερών) "Λογομάχοι, λογοπλάνοι να φαν τη γλώσσα τους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευλογείτε, με λένε Ανδρέα, θέλω να σας ρωτήσω κάτι: μήπως γνωρίζετε που υπάρχει ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ? Θα σας πω πως το είδα στον ύπνο μου (εγώ ελπίζω πωσ ήταν από τον Άγιο Χαραλάμπη κατά παραχώρηση Θεού) όταν είχα πάει να κάνω τάμα στο Άγιο στης Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου των Αγίων Μετεώρων που έχουν και την Κάρα του Αγίου Χαραλάμπη. Λοιπόν αυτό που είδα στον ύπνο μου ήταν πως πήγα να πιω από το Αγίασμα του Αγίου, το Αγίασμα ήταν πετρόκτιστο με τσιμέντο (ένα κτίσμα και για τις δύο βρύσες) όπως στις πλατείες των χωριών, είχε δυο βρύσες, από αριστερά ήταν με σωλήνα που έτρεχε συνέχεια και από αυτή πήγα να πιω και δεξιά ήταν άλλη μια με κόκκινη βάνα(χειροκίνητη) που ήταν κλειστή και από πάνω από αυτές τις δύο βρύσες υπήρχε οριζόντια πινακίδα που έγραφε ΑΓΙΑΣΜΑ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ. Αν γνωρίζετε κάτι για αυτό, αν το έχετε δει επικοινωνήστε μαζί μου γιατί έχω μια λοιμώδη ασθένεια και ζήτησα βοήθεια από τον Άγιο. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανδρέα το τηλέφωνο του Αγ. Στεφάνου είναι 2432022279 ωράριο 9'13.00 και 15.20 έως 18.00 θερινή περίοδο. Από τη χρονιότητα της λοιμωξης τεκμαίρω ότι το Αγίασμα του Αγίου Χαραλάμπους μόνο ιδεοληπτική βοήθεια θα σας προσφέρει. Ο γιατρός σας τι λέει, απαντήστε μου στο ιδιαίτερο email που ξέρετε γιατί αφορά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ

    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Όλοι κυνηγάμε μία ευκαιρία στην πορεία μας. Στην ζωή δεν μας δίνονται πολλές ευκαιρίες Για καλύτερη ζωή. Για μας και για τα παιδιά μας. Δίνουμε την δική μας μάχη ,αναμένουμε προβλήματα και κακουχίες, ταλαιπωρούμαστε έχοντας στο νου μας ότι θα έχουμε δύσκολη ζωή .Με λίγες επιτυχίες. Ξέρουμε από την αρχή ότι ζούμε σε ένα κόσμο όπου τα πάντα συνοδεύονται από φτώχια και δυστυχία. Δεν πτοούμαστε και δεν περιμένουμε να μας έρθουν όλα πρίμα αλλά ούτε και να βασανιστούμε εφ όρου ζωής. Οι ηθικοί μας άξονες είναι το ήθος ,η τιμιότητα και η αξιοπρέπεια. Για αυτό μετράει πάρα πολύ το πώς θα αποχτήσουμε την περιουσία μας .Το πιο σημαντικό είναι το πρωί όταν κοιτάζουμε το πρόσωπό μας στον καθρέφτη να αντικρίζουμε ένα πρόσωπο τίμιο και ένα κούτελο καθαρό. Να μάθουμε στα παιδιά μας να ζήσουνε τίμια και να βασίζονται μόνο στις δικές τους ικανότητες. Μακριά από την βρωμιά και το ψέμα.
    Το βουλευτικό αξίωμα επιβάλει ένα βιοτικό επίπεδο διαφορετικό από το επίπεδο του απλού ανθρώπου. Είναι προφανές ότι περάσανε οι εποχές που συστεγάζονταν δύο βουλευτές στο ίδιο δίκλινο σε μικρά ξενοδοχεία στην Πλατεία Βάθη. Πράγματι τα τέσσερα παιδιά του εν λόγω πολιτικού δικαιολογούν τον μόχθο και την αγωνία για το μέλλον τους. Επίσης είναι κατανοητός ο αγώνας για την επιβίωση και το αβέβαιο αύριο. Σαφώς και δικαιολογούνται μερικές κινήσεις στο όριο της συνταγματικότητας αλλά…από κει και πέρα πώς έφτασε να δώσει μαθήματα φοροαπαλλαγής και απαξίωσης των νόμων του κράτους;
    Σεβαστή η ύπαρξη οικογενειακής περιουσίας. Μερικοί βουλευτές έχουνε περιουσία επειδή γεννήθηκαν πλούσιοι .Οι γονείς τους, που ήταν ευκατάστατοι, μερίμνησαν να τους αφήσουνε ,τα πλούτη, με γονικές παροχές. Αλλά όταν αποφασίζεις να ακολουθήσεις την πολιτική καριέρα εγκαταλείπεις άλλες δραστηριότητες (ασυμβίβαστο υπουργού-επιχειρηματία). Ο βουλευτής δηλώνει στην φορολογική του δήλωση (μόνο στο Κολωνάκι και στο Λυκαβηττό )50 ακίνητα. Η σύζυγος εργάζεται και κερδίζει περισσότερα από τον σύζυγο. Η δήλωση του : ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό σηκώνει πολύ κουβέντα επειδή η ερμηνεία του νόμου γίνεται υποκειμενικά. Οι μίζες που ανήκουνε; Οι προμήθειες ;Οι δωρεές; Στην Βουλή ψηφίζονται καθημερινά νόμοι και όλοι οι Έλληνες πολίτες οφείλουμε να τους εφαρμόσουμε. Για τι αυτοί που ψηφίζουνε τους νόμους είναι οι πρώτοι που τους παρερμηνεύουνε και που παρανομούν;
    Πιστεύω ότι δεν είμαι η μοναδική που ΄΄ θαύμασε ΄΄ τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού-επιχειρηματία. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι ότι θα είναι παράδειγμα προς μίμηση .Ότι πολλοί άλλοι λαμπροί και φιλόδοξοι θα τον βάλουν εικόνισμα στο προσκέφαλό τους και θα τον προσκυνάνε καθημερινός. Απλώς θα προσέξουν να μην τους ξεσκεπάσουνε και να μην τους πιάσουνε στα πράσα.
    Τι γίνεται όταν η ΄΄μηδενική ΄΄ ανοχή του πρωθυπουργού επιτρέπει την απαξίωση αυτών των νόμων; Πόσο εύκολα παραπλανήθηκαν οι τρεις υπουργοί και οι τόσοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι όταν έμπλεξαν για την περίφημη Μονή Βατοπεδίου; Η ανοχή του πρωθυπουργού σχετίζεται με συνενοχή δηλαδή μαζί στην λαδιά και στην απάτη? Ποιος θα μας απαντήσει στις τόσες ερωτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α δεν τα μάθατε όλα!
    Από εδώ και πέρα οι καλόγεροι θα φοράνε ράσα οτ κοτιούρ Αρμάνι μιας και ο στιλίστας χαρακτηρίζεται για την απλότητα των γραμμών του ,θα πηγαίνουν για διαλογισμό και ασκητισμό στις ερήμους του Ντουμπάι,θα κάνουν αγαθοεργίες προς ώφελος των Τραπεζών της Ελβετίας, ταξίδια στις Μαλδίβες για να έρχοντε σε επαφή με την πλάση του θεού και ριτάιρμεντ πλάν σε δομιμένα ομόλογα.
    Ε να που θα χρειαστούν τόσο χρήμα,αδίκως λοιπόν τους κατηγορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ασκητισμός η ισορροπιστική ροπή στη μοναχικότητα του ανθρώπου με την πνευματικότητα που την διακρίνει δεν έχει να κάνει με τις καθαρά διαπλεκόμενες εγκόσμιες ενέργειες της μονής Βατοπεδίου που εργολάβοι και πολιτικοί με την συνευθυνη της ηγεσίας του μοναστηριού και πιθανών ξένων δυνάμεων διασαλεύουν την εθνική κυριαρχία μας στη Κηφησίας ,στο Λαύριο, στη Χαλκιδική, στη Θράκη στη Πάτμο και αλλού εις ΰγείαν υμών των κορόιδων! Ο Καραμανλής έχει να αντιμετωπίσει τις πουτανιές ενός φίλου του,κολλητου υπουργού που ξέρει πολλά, βασικά φοβάται να τον βγάλει ΤΩΡΑ από τη μαρμήτα. Το θράσος του πεθερού και παντός πατριαρχείου μεντορα χαρακτηρηστικό στον ΑΝΤ1 προχτές. Η διαφορά των Τσουκαταίων από τους Βουλγαρογαργαλάκηδες είναι μία. Οι πρώτοι σου άφηναν μια ελπίδα να τους μοιάσεις έστω στην κίνηση μοιχεία, οι σημερινοί ψηφισμένοι φοροκλεφτες απατεώνες διαπράττουν την πορνική πράξη τους εις βάρος του δημοσίου και θρασύτατα μας λένε πληρώστε τώρα τον λογαριασμό! Η Ελλάδα καλείται να επιζήσει μόνο με κυβερνήσεις συνεργασίας.μΕ απαραίτητη προυποθεση την αναγκαστική κάθαρση των συμβαλλομένων. Οι απατεώνες της πολιτικής ζωής στη χωματερή των πολιτικών μονο με την δική μας συμβολή, εκλογές το συντομότερο. Είναι αστείο να θεωρούμε ότι ο Καραμανλής είναι ικανός να κάνει ένα νόμο που να λέει το αυτονόητο, συμβόλαια στο Ελληνικό κράτος )Μωρια, Ρούμελη) ισχύουν από 1828 και δώθε, Θεσσαλία, Ηπειρο και Μακεδονία από το 1912 και δώθε και βέβαια Ιόνια και Δωδεκάνησα που είχαν φροντίσει από παλιά άλλοι πολιτισμένοι λαοί να κάνουν κτηματολόγιο.Μια ματιά σας στο πρωτοείσακτο αίσχος που λεγεται periousia.gr αρκεί να πείσει τον κάθε νοικοκύρη για το τι παίζεται με αυτό που λέγεται ΅προστασία της δημόσιας περιουσίας΅

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαυτά και άλλα έγινε η προγραμματισμένη παραίτηση του Γιώργου Βουλγαράκη, οι οφ σορε εταιρείες δεν είναι πολύ της μόδας σε περίοδο έλλειψης ρευστού στην κοινωνία. Το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου χρειάζεται επίλυση. Το ελληνικό έδαφος δεν διαπραγματεύεται από κάποια Κτηματική Υπηρεσία ή νομικό συμβούλιο του κράτους αλλά από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΟΠΛΟ ΕΝΕΡΓΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ και τους συνειδητούς πατριώτες πολίτες αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Οθωμανοί θά¨πρεπε να καταρρεύσουν ήδη επειδή επέτρεψαν στη βυζαντινή θεοκρατία να αναπτυχθεί σε μια μορφή που ούτε οι Ελληνες αυτοκράτορες δεν την είχαν βάλει στο νού τους. !!

    Από γράμμα στον Εγκελς 3-5-1854

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. PEACE - PAZ - PAIX - PAX - FRED - FRÉDA - FREDE - Friður - FRIEDEN - Barış - BÉKE - Hálá - HASÎTÎ - KEDAMAIAN - MIERS - Мир - அமைதி - PACE - PACI - PACO - PATZ - RAUHA - SELAM - SHANTI - Ειρήνη - SPOKOI - POKÓJ - 和平 - سلام - שלום - शान्ति - عسلامة - UKUTHULA - VREDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;