Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2008

ΤΕΛΟΣ στην προδοσία και στην ασχήμια.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ


Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός Πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της. Ακόμα κι αυτών -όπως η Ελλάδα- που δεν υπακούνε τυφλά τις εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος (μη υποτελής) και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα ΄ρθει η σειρά των «άτακτων», της Νότιας Αμερικής. Ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος, πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι, κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας.
Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια με κύριο σύμμαχο την «μεγάλη» Αλβανία ξεκινώντας από το Κόσσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες Ου-τσε-κα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για τη χώρα μας, μερικοί «επιστήμονες» επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου, για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σ’ ένα βασικό αίτημα της «Μεγάλης Αλβανίας», την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκε στην Αλβανική Τσαμουριά, απ’ όπου τους
έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες.
Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ, ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευασθεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των Αλβανοφώνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη.
Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσσοβο -που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει- προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία.
Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται ότι γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτά τα σχέδια των ΗΠΑ και γι’ αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σ’ αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως τι θα κάνουν όταν θα ξεκινήσει η επόμενη φάση, της φιλοαλβανικής τακτικής, οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση; Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όμως φυλετικά είναι Σλαύοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στην χορεία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία, την Σερβία αλλά και την Βουλγαρία, που κι αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.
Έτσι, γυρίζοντας σε μας τους Έλληνες, θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται, είναι παραπάνω από τραγική. Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από όσες υποκλίσεις κι αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες. Κι αυτό γιατί φοβούνται και μισούν τον λαό μας, για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους. Και γι’ αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός κι αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από δω και στο εξής θα είμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους.
Όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι κι αλλοιώς για μας χαμένο, τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς κι εμείς. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και -γιατί όχι- χαρούμενοι, αφού θα έχουμε πάρει την μεγάλη απόφαση, να γίνουμε όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας.
Γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσσόβου χωρίς την έγκριση της διεθνούς κοινότητας, του ΟΗΕ. Δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας. Και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο μας έπαιρναν με το έτσι θέλω τη μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο;
Όπως είναι ασχημία να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας βρίζουν -οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών- οι Σκοπιανοί και μεις να τους παρακαλάμε και να ζητάμε τη μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα και πιο πολύ την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας. Ας κλείσουμε λοιπόν τα σύνορα κι ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις κι ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.
Οφείλουμε να περάσουμε κι αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά.

Μπορεί να υποφέρουμε, όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες.

Ας μην ξεχνάμε από πόσες και ποιες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα, όμως πάντοτε στο τέλος βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.


Μίκης ΘεοδωράκηςΑθήνα, 23.2.2008

Σχετικά: 1) http://diaspora-grecque.com/modules/altern8news/article.php?storyid=1038


2) http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=71864632

3)http://ange-ta.blogspot.com/2008/02/blog-post_27.html

7 σχόλια:

 1. Η αντιπαράθεση του 85% του ελληνικού λαού δεδομένη για την σύνθετη ονομασία.Πολύ περισσότερο με τον εμμένοντα αλυτρωτισμό για τα εδάφη μας που τρέφει η ΔΙΠΛΗ ονομασία της πρότασης Νιμιτσ. Ο πηγαίος αντιαμερικανισμός φοβάμαι πάει να χαλιναγωγηθεί με προσπάθειες στυλ Ανθίμου. Οι σκοπιανοί κάνουν κατενάτσιο γιατί ξέρουν ότι τα σφυρίγματα Νίμιτσ ως διαιτητή είναι ως τώρα υπέρ τους και τα σφυρίγματα της παράτασης ως τη συζήτηση στο ΝΑΤΟ θάναι πάλι υπέρ τους. Μήπως είναι καιρός να σηκώσει η κάθε ....Μαρίκα το τηγάνι και να δίωξει την βάση της Σούδας στο Camp Bondsteel του Κοσόβου και του FYROM.
  Αν ο Καραμανλής δεν κάνει ένα θορυβώδες βέτο στο ΝΑΤΟ, με σαματά σε Ιταλία, Γερμανία,Καναδά, Αυστραλία, Βρεττανία και τις άλλες σύμμαχες χώρες θα έχοντας τουλάχιστον τον λαό μαζί του, όλη η αντιπολίτευση περιμένει στραβοπάτημα, η διελκυνστίδα των εξοπλισμών θα κορυφωθεί και οι δημόσιες επιχειρήσεις σαν ξεπούλημα(μεταρρυθμίσεις τις λένε) φωτιά και μπούλμπερη σε εντόπια νταβατζηDVDάκια. Ολα είναι τόσο αρμονικά δεμένα στη μίζερη ελληνική πραγματικότητα μόνο που εκείνος ο Σολάνα που δεν γουστάρει βέτο λέει, γιατί δεν τον πάω;;
  Μάλλον γιατί δεν βρέθηκε ένας δικός τσόγλανος να του απαντήσει ότι είναι υβρίδιο νοσηρού παραγοντισμού των Βρυξελλών με τον υπερατλαντισμό και στην πραγματικότητα στην Ευρώπη δεν θα τον ψήφιζε ούτε η μανούλα του. Βλέπω τα ντόπια τσιράκια του κάθε Σολάνα οι ενσωματωμένοι συστηματικοί δημοσιογράφοι στις εφημερίδες "μεγάλης κυκλοφορίας" πόσο πανικόβλητοι και ανιστόρητες κριτικές χολής αμέσως έρριξαν γιατί δεν βλέπουν ότι το μελάνι τους ,τους έχει ήδη πνίξει, ίσως και η μπόχα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. «Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, όμως φυλετικά είναι Σλαύοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στην χορεία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία, την Σερβία αλλά και την Βουλγαρία, που κι αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες.»

  Το 1905 ένας Αλβανός προύχοντας είπε στη ιστορικό Ιντιθ Ντέραμ: «εμείς οι Αλβανοί έχουμε πολύ παράξενες ιδέες. Ασπαζόμαστε οποιαδήποτε μορφή θρησκείας μας αφήνει ελεύθερους να οπλοφορούμε. Γι’ αυτό οι περισσότεροι είμαστε μουσουλμάνοι.»

  Εμείς περιμένουμε από τους Αλβανούς που μέχρι πριν 20 χρόνια ζούσαν στο στρατοκρατικό περιβάλλον του Χότζα να αυτοπροσδιοριστούν Σλάβοι ; Λιγάκι δύσκολο δεν είναι;

  ΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

  Το 1925 ο Πάγκαλος έκανε το λάθος που αναφέρεις (εσυ ή το λινκ στην Ε ;δεν θυμάμαι και δεν έχει σημασία )αυτ’ο που θέλω να πω είναι οτι:
  Μεταξύ του 1924 και του 1928 στην χώρα μας μεσολάβησαν
  1.Δέκα πρωθυπουργίες
  2.Τρεις γενικές εκλογές
  3.Έντεκα στρατιωτικά κινήματα ή τελεσίγραφα.
  4.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαύθη μία φορά και παραιτήθηκε δύο.
  Ήταν όλη η χώρα χάλια έτσι δεν είναι;
  Και όλα αυτά ενώ είχε γεμίσει η χώρα πρόσφυγες !Αποτέλεσμα μιας άλλης Μεγάλης Ιδέας που προσπάθησε να πραγματοποιήσει το δικό μας Έθνος Κράτος

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Απο που προκύπτει οτι τα κράτη που αναφέρεις στο σχόλιο είναι σύμμαχοι;
  Ή αναφέρεσαι στην ομογένεια;  Καλησπέρα φίλε Διόνυσε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι παγίδες του Μάθιου Νίμιτς
  Του Σταυρου Λυγερου

  Η Αθήνα έχει αντικειμενικά τη δυνατότητα να επιβάλει έναν έντιμο συμβιβασμό. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει και τη βούληση και την ικανότητα να αξιοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα. Ο Μάθιου Νίμιτς έχει προτείνει πέντε εναλλακτικές ονομασίες, εκ των οποίων μόνο η μία (Ανω Μακεδονία) είναι ουσιαστικά σύνθετη. Στις υπόλοιπες τέσσερις, ο επιθετικός προσδιορισμός αφορά το πολίτευμα (Republic) και όχι τον όρο Μακεδονία. Γι’ αυτό και πρέπει να απορριφθούν κατηγορηματικά από την Ελλάδα.

  Σκοπός του μεσολαβητή είναι να παζαρέψει το είδος της σύνθετης ονομασίας με το εύρος χρήσης της. Δηλαδή, για να πάρει η Αθήνα το Ανω Μακεδονία θα πρέπει να αποδεχθεί ότι η ονομασία αυτή θα χρησιμοποιείται μόνο στους διεθνείς οργανισμούς και από τις λίγες χώρες που θα τον υιοθετήσουν στις διμερείς σχέσεις τους με τα Σκόπια. Εάν ζητήσει όλα όσα αναφέρει η πρόταση Νίμιτς για το εύρος χρήσης, οι Σλαβομακεδόνες θα πάρουν ως αντάλλαγμα τη σύνθετη ονομασία της αρεσκείας τους, όπως «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

  Για να αποτραπεί ο ορατός διά γυμνού οφθαλμού κίνδυνος, η ελληνική πλευρά πρέπει να σπάσει τη διαπραγμάτευση σε δύο φάσεις: Πρώτα να αποφασισθεί ποια θα είναι η σύνθετη ονομασία και στη συνέχεια να συζητηθεί το πεδίο χρήσης της και τα υπόλοιπα. Το όνομα Ανω Μακεδονία, άλλωστε, δεν είναι παραχώρηση προς την Ελλάδα. Ως γεωγραφικός όρος αντανακλά την πραγματικότητα και με αυτήν την έννοια δεν θίγει καμία από τις δύο πλευρές.

  Γι’ αυτόν τον λόγο, το Ανω Μακεδονία μπορεί να είναι το νέο όνομα του γειτονικού κράτους. Το γεγονός ότι απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση δεν είναι εμπόδιο. Και η πρόταση Νίμιτς προβλέπει συνταγματική αναθεώρηση. Επιπροσθέτως, η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας προς τον μεσολαβητή είναι να βρει μία κοινά αποδεκτή ονομασία και όχι μία κοινά αποδεκτή ονομασία για διεθνή χρήση. Η διπλή ονομασία είναι δικό του εύρημα.

  Ο Μάθιου Νίμιτς τείνει να μετατραπεί από μεσολαβητής σε άτυπο επιδιαιτητή. Αυτό σημαίνει ότι όποια πλευρά απορρίψει την τελική του πρόταση θα χρεωθεί βαρύ πολιτικό κόστος. Το κλίμα αυτό επιτρέπει στην αμερικανική διπλωματία να χρησιμοποιήσει το ζήτημα της ονομασίας σαν έμμεσο μοχλό πίεσης προς την Αθήνα. Για να μην κατηγορηθεί η Ελλάδα ότι έρχεται σε αντίθεση με τον ΟΗΕ(!), η κυβέρνηση Καραμανλή πρέπει άμεσα και δημοσίως να χαράξει την «κόκκινη γραμμή» της: ότι συζητεί μόνο σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

  Hμερομηνία : 28/2/08
  Copyright: http://www.kathimerini.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. 1. θΕΏΡΗΣΑ απαραίτητη βοήθεια και υπέροχο κείμενο σχετικό την ανάλυση του Σταύρου Λυγερού στην "Κ" και το παραθέτω.
  @ΨΟΥΧ
  Α) Χωρίς να είμαι αυθεντικός ερμηνευτής του Μεγάλου μας Βάρδου εδώ εννοεί την Σλαβική πλειοψηφία του διπλανού κράτους και όχι του Αλβανούς που θεωρούνται 25-35%. Ενα ψέμα ιστορικο-γλωσσικο πολιτικό δεν αντέχει στο χρόνο των Βαλκανίων για πολύ από το 1946 είναι όμως ήδη πολλά χρόνια και θέλουν πια να εξαργυρώσουν τις επιταγές φαντασίωσης τους ,δυστυχώς εις βάρος μας. Να περιμένεται και προβοκάτσιες πριν λίγο διάβασα για νεκρό στα σύνορα στις Πρέσπες άγνωσου άνδρα στην Καθημερινή.
  β)Και εγώ το έχω επισημάνει και σε 2 μπλόγκ Αλβανόφωνα μια και έχω φίλους ότι μετά τις μεγάλες ιδέες κλαίνε μανούλες σε πολέμους στην προσπάθεια μου να διαφωτίσω περι αυτού καθημερινούς ανθρώπους οικονομικούς μετανάστες στον περίγυρό μου. Πρόσφατα διάβαζα ότι απέναντι από το Προεδρικό Μεγαρο Τιράνων αντικρυστά είναι η Σαουδοαραβικών συμφερόντων Αραβοαλβανική τράπεζα που λίγο μετά την 11-9-01 είχε κατηγορηθεί για 65% κεφάλαια χρήσης και επένδυσης του Μπιν Λάντεν!!!
  γ)Το "συμμαχοι" δέστο σε ειρωνικά εισαγωγικά παρακαλώ και φυσικά εννοώ επηρεασμό της κοινής τους γνώμης με στήριξη των ομογενειακών δυνάμεων. Παλιότερα σε αυτό το μπλογκ είχα γράψει για τον πακτωλό εκατομμυρίων δολαρίων από φιλοτούρκικα λόμπυ με επαγγελματικές προωθήσεις ανθελληνικών συμφερόντων με επαγγελματισμό και σε βάθος χρόνου όπως για παράδειγμα το Λιβιγκστον γκρουπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το κείμενο το διάβασα κι εγω φυσικά και αναρωτήθηκα: πως καταντάνε κάποτε οι μεγάλοι!
  Το 1997, όταν ο Μίκης έδινε συναυλία στα Σκόπια, δεν ήξερε ότι αποκαλούνται Μακεδόνες; Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, άκουγε από δίπλα του τον καγκελάριο Σρεντερ να αποκαλεί Μακεδονία τα Σκόπια, γιατί άραγε δεν έβγαζε πύρινους λογούς, ο κατά τα’αλλα, μεγάλη μορφή της αντίστασης και τεράστιος μουσικοσυνθέτης;
  Ερωτήματα ενός απλού ανθρώπου !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ν.αγο ασε την πλάκα που είσαι απλος ανθρωπος χρονια δημοσιογράφος και λομπίστας με εκφερόμενο προοδευτικό μάλιστα λόγο και ευχάριστο να σε διαβάζω, σε έχω άλλωστε το ιστολόγιο προτεινόμενο από 8μήνου που σε ανακάλυψα. Οταν θα μιλάς για το Μίκη θα πλένεις δύο φορές τα δοντάκια σου, θα διακρίνεις τις ιδιαιτερότητες της κάθε χρονικής στιγμής και το 1997 ήταν 2 χρόνια από την αμοιβαία συμφωνία δύο λαών να βρούμε όνομα που να μην μας θείγει με εδαφικές διεκδικήσεις όπως μερικοί εθνικιστές στο ΦΥΡΟΜ κράζουν για την Θεσσαλονίκη ή κατι ψωροπεινάλες οικοπεδοφάγοι δικοί σας για την Τσαμουριά.Δεν τήρησαν οι Φυρόνιοι 13 χρόνια την υπογραφή τους ο σοφός Γκριγκόροφ έλεγε μόνος του ιστορικές αληθειες και ήρθαν οι "νέα κλικα του VMRO" νυν διοικούντες να γλύφουν Αμερικάνους για λαθρεμπόριο και τους Κοσοβάρους να μην τους τσουρνέψουν.
  Μύγα σας τσίμπησε θα πρέπει να ντρέπεστε να ανεμίζετε αμερικάνικες σημαίες και να ονειρέυεστε ιδέες που κατέστρεψαν την Ελλάδα το 1922, τη Βουλγαρία το 1944 και την Σερβία το 1995.Εχουν κλάψει πολλές μάνες κοροιδίστικα στα Βαλκάνια και άν χρειαστεί θα κλαψουν και άλλες. Κάποτε τα σκυλιά που γαυγίζουν τα κλωτσάς άσχημα και 13 χρόνια υπονόμευσης των ελληβικών συμφερόντων από τους Σκοπιανούς είναι πολλά πάρα πολλά.
  Εχουμε ποιητές και πρωθυπουργούς με υπομονή αλλά και κατι αλήτες κλεφτες και αμαρτωλούς ενα γύρω που δεν θέλεις να ξέρεις. Περιμένω από σένα θαρετά να γράψεις και για τους έντιμους νοικοκυρέους Αλβανούς φίλους μου και τα συνεχή φονικά και ανομηματα ανά την Ευρώπη της Αλβανικής Μαφίας θλιβερό παρακλάδι της Τούρκικης και της Ιταλικής, σύμφωνα με τα data.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παρέμβαση μέσω του Ελευθέρου Τύπου της Κυριακής.

  Ομολογώ ότι δεν είναι πια στις προθέσεις μου να χρησιμοποιώ τον ελληνικό Τύπο και τα ελληνικά ΜΜΕ ως μέσον έκφρασης απόψεων και ιδεών, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα έχει καταργηθεί το περίφημο δικαίωμα του κάθε πολίτη (για το οποίο καυχάται ο δυτικός κόσμος, σε αντίθεση λ.χ. με την Κούβα του Κάστρο) να διατυπώνει ελεύθερα τις όποιες απόψεις του. Εδώ υπάρχει μόνο η ελευθερία του ιδιοκτήτη και των περί αυτόν, του κόμματος, του κράτους και των… Αμερικανών που κινούν τα νήματα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα εθνικά μας θέματα. Σαν κι αυτά που διατύπωσα προσφάτως.

  Γι’ αυτόν το λόγο και επειδή γνωρίζω ότι τα θέματα αυτά «καίνε», διάλεξα ως συνήθως έναν άλλο δρόμο επικοινωνίας με το λαό. Το κύρος και την ακτινοβολία μαζί με την εκπληκτική εμβέλεια ενός πολίτη ελεύθερου, υπεύθυνου και χαρισματικού, όπως είναι ο Λάκης Λαζόπουλος. Και πέτυχα διάνα! Μέσα σε 5 λεπτά εκπομπής 3 εκατομμύρια Ελληνες έπαιρναν το μήνυμα σπεύδοντας να ενημερώσουν άλλα 3 εκατομμύρια. Και ούτω καθ’ εξής. Με τηλέφωνο, fax και e-mail αυτά που θέλησα να πω έγιναν κτήμα του κάθε πολίτη, χωρίς να έχω την ανάγκη των «πανίσχυρων» κυκλωμάτων της τηλεόρασης και των κατεστημένων πολιτικών μας συντακτών, που μια ζωή τούς βλέπω να τρέχουν πίσω από τα γεγονότα περιφρονώντας τους πολίτες που -όπως κι εγώ- όντας εντελώς ανεξάρτητοι, ελεύθεροι, ενήμεροι, υπεύθυνοι και θαρραλέοι, τολμούν να εκστομίζουν αλήθειες, δηλαδή να δημιουργούν οι ίδιοι πολιτική και δη εθνική, συγκινώντας και κινητοποιώντας τους εναπομείναντες ελεύθερους πολίτες.

  Ετσι σήμερα, μιλώντας στον ΕΤ.Κ μέσω ενός φίλου όπως εσύ, κάνω την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

  Γιατί όσοι σήμερα εξακολουθούν να με «θάβουν» ζωντανό θα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν σοβαρά υπ’ όψιν τους τα όσα είπα, αφού απλούστατα θα τα βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Ξέρω ότι ορισμένοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να δουν την πραγματικότητα. (Δεν μιλάω φυσικά για τους «πουλημένους» που πληρώνονται για να κρύβουν ή να παραποιούν την πραγματικότητα). Μιλώ για τους έντιμους, που σύντομα θα διαπιστώσουν κι αυτοί ότι όντως η κατάσταση σήμερα για μας είναι τραγική. Δεν είναι τώρα η ώρα να ζητήσουμε ευθύνες. Ομως, εδώ που φτάσαμε δεν φτάσαμε μόνοι μας. Κάποιοι μας οδήγησαν και φταίνε γι’ αυτό. Δεν ήταν μοιραίο και αναπόφευκτο. Ομως, τα καταφέραμε και τελικά μείναμε μόνοι μας, χωρίς φίλους και χωρίς συμμάχους, σε μια περιοχή που βράζει κυριολεκτικά και κινδυνεύει και πάλι να εκραγεί.

  Φυσικά εγώ «δεν δικαιούμαι διά να ομιλώ» εφόσον δεν είμαι πολιτικός για τους εντός του συστήματος και συνεπώς δεν δικαιούμαι να υποδείξω τι πρέπει να κάνουμε. Είμαι όμως πολίτης χωρίς παρωπίδες και βλέπω καθαρά από πού προέρχεται η απειλή και ποιοι βρίσκονται πίσω από τις μηχανορραφίες. Βλέπω τον κίνδυνο. Βλέπω τους εχθρούς. Δεν βλέπω τους φίλους. Και το δίλημμά μου αυτή τη στιγμή είναι: Να γονατίσω και να προσκυνήσω ή να μείνω όρθιος και να πέσω με το κεφάλι ψηλά;

  Ακόμα βλέπω ότι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει την ουσία και το μέγεθος του κινδύνου. Ολοι μιλούν για γιατροσόφια, για ασπιρίνες, για έμπλαστρα και για υπόθετα, ενώ σύσσωμος ο λαός έχει πια καταλάβει ότι η εθνική μας αρρώστια ονομάζεται ΚΑΡΚΙΝΟΣ και χρειάζεται νυστέρι. Κι εμείς δεν βλέπουμε χέρια ικανά να το κρατήσουν, μιας και στα πολιτικά μας «νοσοκομεία» διαφεντεύουν τα συνδικάτα των νοσοκόμων που έχουν κάνει πέρα τους γιατρούς.

  Τουλάχιστον εγώ, ο Λάκης Λαζόπουλος και πλήθος άλλοι πολίτες το λέμε καθαρά: Δεν σας εμπιστευόμαστε. Και έτσι αναγκαστικά στρεφόμαστε στον κάθε απλό Ελληνα με τον τρόπο που μπορούμε, μήπως βρεθεί μια κάποια λύση έξω από το αμαρτωλό και ανίκανό σας σύστημα.

  ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
  Αθήνα, 29.2.2008

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;