Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

48-ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ











E — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 48 .
1. Την εποχή των φυγοκέντρων τάσεων εκ του δικομματισμού, ουαί των περιπεσόντων σε στροβιλισμούς. Ανοχή στη κακοδιαχείριση της χώρας από μια κυβέρνηση που επαγγέλθηκε προεκλογικά την «επανίδρυση του κράτους» (τετραετίας) ποιός από σας την χορηγεί;; .Ιδίως το ερώτημα, πέραν της δεύτερης ευκαιρίας τίθεται από την χειμαζόμενη και ευρέως πειραματιζόμενη μεσαία τάξη της χώρας. Η υπόθεση Ζαχόπουλου με μπόλικο σεξ, βία και αίμα έχει και δεύτερες αναγνώσεις που ανατρέπουν το υπάρχον πολιτικό σκηνικό του δικομματισμού. Διαβάστε και σχολιάστε το Επανίδρυση ..παρασίτων.
2. Τους θυμάστε τους ειδικούς λογαριασμούς, ζεστό χρήμα που φεύγει από τις τσέπες σας πάει στην εκάστοτε κυβέρνηση και
Μαύρες τρύπες παντού από τον Αρη Χατζηγεωργίου στην «Ε» της 2-2-2008.
3. Το ζητούμενο από τον πολύ κόσμο είναι ο άρτος και όχι τα θεάματα που αφειδώς μας πλασάρουν στα ΜΜΕ οργανωμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης της πολιτικής ζωής του τόπου.
Κουλούρια πουλάμε;; του Δειπνηστή στην Ε της 2-2-2008 που εμπεριέχει την υπέροχη ωδή σε κουλούρι του Κώστα Βάρναλη από την Πρωία της 9-5-1941 και αναδημοσιευμένη από τον «Ρ» στις 11-11-2003.
4. Η άλωση του Λόγου από τα συγκροτήματα του Τάκη Φωτόπουλου στην «Ε» της 2-2-2008. «μια αόρατη κυβέρνηση έχει αναπτυχθεί. Το 1983 τα κύρια διεθνή ΜΜΕ ήταν στην ιδιοκτησία 50 εταιρειών, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν αμερικανικές. Το 2002 οι εταιρείες αυτές είχαν μειωθεί στις 9 και σήμερα είναι πιθανώς 5. Ο Rupert Murdoch είχε προβλέψει ότι τελικά θα υπάρχουν μόνο 3 διεθνείς μιντιακοί γίγαντες και ότι η εταιρεία του θα ήταν μια από αυτές» Γιατί οι εφοπλιστές αγοράζουν εφημερίδες και όχι υπο ελληνική σημαία στόλο;; Τι ρωτάω τώρα.
5. Προσοχή στη ψυχή μας τα εθνικά θέματα.
Εθνικισμός και ενδοτισμός μια πάγια αντίφαση του Ευτύχη Μπιτσάκη στις 28-12-2007 στην «Ε» Οταν λέμε Veto εννοούμε βέτο και δεν θέλει μετάφραση.
6. Κάποιοι αγόρασαν φτηνά τα σιτηρά και πωλούν ακριβά. Ξαφνικά ακρίβυναν τα σιτηρά. Φωτιές στις πάστες και τις μακαρονάδες από το καλοκαίρι.
Αποχαιρετισμός στα φτηνά τρόφιμα. Του Λ. Βατικιώτη την 23-12-2007 στο Παρόν της Κυριακής.
7.
Οι αναλφάβητοι της ψηφιακής εποχής της Αρετής Νταραδήμου από τον Ελεύθερο Τύπος της Κυριακής την 27-1-2008. «Σκέπτομαι, άρα υπάρχω» έγραφε ο Καρτέσιος, «σερφάρω, άρα υπάρχω» υπονοεί -με αξιώσεις- η σύγχρονη καθημερινότητα. Ολόκληρο το σύμπαν εμπεριέχεται στο αχανές μεν, πεπερασμένο -σύμφωνα με τους ειδικούς- δε Internet.
8.
Ο Διάολος στο κορμί μας από τον ΚΙΜΠΙ στον Κόσμο του Επενδυτή στις 2&3- 2-2008. Με δεδομένη τη συντριπτική υπεροχή των πιστών ο κόσμος μας θα έπρεπε να διέπεται από την τάξη του Θεού. Την τάξη που, ανεξάρτητα από τις θεμελιώδεις τους διαφορές, οι θρησκείες του κόσμου συμπυκνώνουν στην εξίσου θεμελιώδη τους σύγκλιση: στη μανιχαϊστική πάλη καλού και κακού, στον ανταγωνισμό φωτός και σκότους. Αφού, λοιπόν, τόσοι πολλοί άνθρωποι είναι πιστοί-οφειλέτες του «Καλού» πώς δεν παράγουν υπεραξίες καλοσύνης, αρμονίας και συνύπαρξης, γιατί ο Παράδεισος δεν είναι ήδη εδώ;
9.
Φιλανθρωπίας Εγκώμιο πρωτότυπο έργο (καυστική πολιτική σάτυρα) του Ευγένιου Τριβιζά, του εγκληματολόγου παραμυθά μας. Kάποιος κατέβαινε από την Πόλη των Αδάκρυτων Ανθρώπων στην Πόλη των Αγέλαστων ανθρώπων. Έπεσε όμως σε χέρια ληστών, οι οποίοι, αφού τον ξεγύμνωσαν και τον καταπλήγωσαν, τον άφησαν μισοπεθαμένο κι έφυγαν.....
10.
Ο Ενδοκρινολόγος Παναγιώτης Κοντολέων. Μακάρι να μην καταφέρω να σας μεταφέρω άλλη δυσάρεστη είδηση σαν και αυτήν.
11.
Ο Χειρουργός Γιάννης Αλειφιεράκης. Οι αθάνατοι ήρωες επαρχιακοί γιατροί.
12.
Donald Byrne vs Robert James Fischer παρακολουθείστε την παρτίδα του 20ου αιώνα στο σκάκι και πολλά άλλα αξιόλογα παιγνίδια εδώ¨Donald Byrne vs Robert James Fischer (1956) "The Game of the Century".
13.
Ιερείς Μητροπόλεις στο Διαδίκτυο. 81 ιστότοποι της αυτοκέφαλης Ελληνικής εκκλησίας όπως δεν τους έχετε επισκεφθεί ποτέ.
14. Στο
13 Φλεβάρη, οι γιατροί απεργούν για το ασφαλιστικό του Δημήτρη Βαρνάβα θα δείτε όλα τα τελευταία Νοσοκομειακά νέα, για τις εφημερίες, το νομοσχέδιο ΠΦΥ, τους μετανάστες, την υγεία στη Παλαιστίνη και φυσικά...... την τελευταία κόμμωση της υπουργού Περι-απασχόλησης.
15
. Επικοινωνιακή κλίμακα από το Διόνυσο γιατί έτσι μετράμε τους ανθρώπους. « Έχουμε γεμίσει ιδεολογίες που μας οδηγούν κατευθείαν στο θάνατο»

2 σχόλια:

  1. Παραγγελία πίτσας το 2016

    Τηλεφωνήτρια : "Pizza Hut, καλησπέρα σας."

    Πελάτης : "Καλησπέρα, θα ήθελα να δώσω μια παραγγελία."

    Τηλεφωνήτρια : "Θα μπορούσα να έχω τον ΕΑΤ σας, παρακαλώ;"

    Πελάτης : "Τον Εθνικό Αριθμό Ταυτοποίησής μου (National ID Number), ναι, μια στιγμή, ορίστε, είναι ο 6102049998-45-54610."

    Τηλεφωνήτρια : "Ευχαριστώ, κύριε Sheehan. Λοιπόν η διεύθυνσή σας είναι 1742 Meadowland Drive, και ο αριθμός τηλεφώνου σας 494-2366. Το επαγγελματικό τηλέφωνό σας στην Lincoln Insurance είναι 745-2302 και ο αριθμός του κινητού σας 266-2566. Από ποιον αριθμό καλείτε ;"

    Πελάτης : "Εεε; Είμαι στο σπίτι. Από πού τις βγάζετε όλες αυτές τις πληροφορίες;"

    Τηλεφωνήτρια : "Είμαστε συνδεδεμένοι με το σύστημα, κύριε."

    Πελάτης : (Στεναγμός) "Α μάλιστα ! Θα ήθελα δύο σπέσιαλ πίτσες με κρέας..."

    Τηλεφωνήτρια : "Δεν νομίζω ότι θα ήταν καλή ιδέα, κύριε."

    Πελάτης : "Α μπα;"

    Τηλεφωνήτρια : "Σύμφωνα με τον ιατρικό σας φάκελο, υποφέρετε από υπέρταση και το επίπεδο της χοληστερόλης σας είναι υψηλό. Η ασφάλεια περίθαλψης που έχετε σας απαγορεύει μια τόσο επικίνδυνη για την υγεία σας επιλογή."

    Πελάτης : "Αϊ ! Τι μου προτείνετε λοιπόν; "

    Τηλεφωνήτρια : "Μπορείτε να δοκιμάσετε την Πίτσα Λάιτ με γιαούρτι σόγιας. Είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ."

    Πελάτης : "Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα μου αρέσει αυτή η πίτσα; "

    Τηλεφωνήτρια : "Συμβουλευτήκατε τις 'Νόστιμες συνταγές με σόγια' στη βιβλιοθήκη της περιοχής σας την περασμένη εβδομάδα, κύριε. Εξ ου και η πρόταση μου."

    Πελάτης : "Καλά, εντάξει. Δώστε μου δυο, οικογενειακό μέγεθος. Τι οφείλω;"

    Τηλεφωνήτρια : "Πραγματική ευκαιρία για σας, τη σύζυγό σας και τα τέσσερα παιδιά σας, κύριε. Οφείλετε 49,99 $."

    Πελάτης : "Να σας δώσω τον αριθμό της πιστωτικής μου κάρτας."

    Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να πληρώσετε μετρητοίς. Το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας έχει υπερβεί το όριο ".

    Πελάτης : "Θα πάω να βγάλω μετρητά από το μηχάνημα προτού έρθει ο υπάλληλός σας."

    Τηλεφωνήτρια : "Ούτε αυτό είναι δυνατόν, κύριε. Ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι ακάλυπτος."

    Πελάτης : "Να μη σας ενδιαφέρει. Εσείς στείλτε μου τις πίτσες. Θα έχω τα μετρητά. Πόσην ώρα θα πάρει; "

    Τηλεφωνήτρια : "Έχουμε μια μικρή καθυστέρηση, κύριε. Θα είναι στο σπίτι σας σε 45 λεπτά περίπου. Εάν βιάζεστε, μπορείτε να έρθετε να τις πάρετε, αφού βγάλετε τα μετρητά, αλλά η μεταφορά πίτσας με μοτοσυκλέτα είναι τουλάχιστον ακροβασία. "

    Πελάτης : "Πού στο διάολο ξέρετε ότι έχω μηχανή;"

    Τηλεφωνήτρια : "Βλέπω εδώ ότι επειδή δεν καταβάλατε εμπρόθεσμα τις δόσεις, το αυτοκίνητό σας έχει κατασχεθεί. Αλλά η Χάρλεϊ έχει εξοφληθεί, οπότε απλώς συνεπέρανα ότι θα την χρησιμοποιούσατε."

    Πελάτης : "@#%/$@&?#!"

    Τηλεφωνήτρια : "Σας συμβουλεύω να παραμείνετε κόσμιος, κύριε. Έχετε ήδη καταδικαστεί τον Ιούλιο του 2006 για προσβολή οργάνου της τάξεως."

    Πελάτης : (Άφωνος)

    Τηλεφωνήτρια : "Κάτι άλλο κύριε;"

    Πελάτης : "Όχι τίποτα. Α ναι, μην ξεχάσετε τα δυο λίτρα δωρεάν Κόκα Κόλα μαζί με τις πίτσες, σύμφωνα με τη διαφήμισή σας."

    Τηλεφωνήτρια : "Λυπάμαι, κύριε, αλλά υπάρχει ρήτρα στη διαφήμισή μας που μας απαγορεύει να προσφέρουμε δωρεάν αναψυκτικά σε διαβητικούς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kρίση στην Λωρίδα της Γάζας 25-01-2008

    Με ερώτησή-παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ επεσήμανε τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στην Λωρίδα της Γάζας, ζητούσε να ενημερωθεί κατά πόσο ο αποκλεισμός που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση εμποδίζει το ανθρωπιστικό έργο της Ευρ. Ένωσης στην περιοχή και ποια επιπλέον μέτρα πρόκειται να ληφθούν.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωομάδα της αριστεράς GUE/NGL με αίτημα της προς τον Πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου έχει ήδη ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της επόμενης ολομέλειας (30.1.2008) η κρίση στην Παλαιστίνη.



    Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:



    «Ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι στην Λωρίδα της Γάζας ζουν υπό δραματικές συνθήκες από τις 17.1.2008, όταν η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της περιοχής διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση, την παροχή καυσίμων, τροφίμων και φαρμάκων, αποκλείοντας τα λιμάνια. Εκπρόσωποι του ΟΗΕ, της UNRWA, ανθρωπιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο τόνισαν ότι στην περιοχή έχει ξεσπάσει ανθρωπιστική κρίση. Παρά το γεγονός ότι οι αποκλεισμένοι της Γάζας κατάφεραν να καταρρίψουν μεγάλο μέρος από το μεταλλικό διαχωριστικό τείχος ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο και να προμηθευτούν τα απολύτως απαραίτητα, η κατάσταση στην περιοχή παραμένει τραγική.

    Δεδομένου ότι η θητεία του «Προσωρινού Διεθνούς Μηχανισμού», που έχει στήσει από τον Ιούνιο 2006 η Ευρ. Ένωση στην περιοχή για την κάλυψη των πλέον άμεσων αναγκών ανθρωπιστικής βοήθειας και την παροχή καυσίμων, λήγει στις 31 Μαρτίου 2008, ερωτάται η Επιτροπή:

    Εμποδίζεται η δραστηριότητα του Διεθνούς Μηχανισμού από τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει η ισραηλινή κυβέρνηση; Ποια επιπλέον μέτρα προτίθεται να λάβει για ανταποκριθεί στην κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης; Συμφωνεί ότι η τόσο πολιτική της ΕΕ όσο και γενικότερα του «Κουαρτέτου» (ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία) έχουν ενθαρρύνει την αδιάλλακτη στάση της ισραηλινής κυβέρνησης; Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει επ’αυτού;»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;