Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Το δίλημμα,το κοινωνικό κράτος και οι πανανθρώπινες αξίες.

Δείτε τώρα τι σημαίνει «κοινωνική πολιτική»

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

«Μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ανακοινώθηκε ότι η φιλεύσπλαχνη κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει για το 2008 το λεγόμενο Ταμείο Συνοχής με 500 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτό το ταμείο, είπε ο κ. Αλογοσκούφης, θα... αντιμετωπιστεί η ανέχεια των 2 εκατομμυρίων πολιτών στην Ελλάδα, που (όπως επί "σοσιαλισμού", έτσι και επί "επανίδρυσης") ζουν με εισοδήματα που κινούνται κάτω ακόμα κι από το επίσημο όριο της φτώχειας.Με άλλα λόγια και σύμφωνα με τα χυδαία μαθηματικά της τάξης των "προυχόντων", των "βαρόνων" και των "ευγενών", που απαρτίζουν τα κόμματα του δικομματισμού, η κυβέρνηση του κράτους με το 20% φτωχών για 2 εκατομμύρια ανθρώπους "παρέχει" 500 εκατομμύρια. Τουτέστιν 250 ευρώ το χρόνο κατ' άτομο, ήτοι 0,68 ευρώ ημερησίως...Την ίδια ώρα, η ίδια κυβέρνηση, με μια και μόνο τροπολογία που ψήφισε στη Βουλή (αντίστοιχη με κείνες που ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ για την Ιονική), χάρισε προχτές σε έναν και μόνο τραπεζίτη ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ (!), απαλλάσσοντάς τον από τις σχετικές ασφαλιστικές εισφορές!

Σημειωτέον ότι πρόκειται για "δώρο" που δεν αφορά κάποιον φτωχό, αλλά μια τράπεζα με κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο...Κάνετε, λοιπόν, τη σύγκρισηκυβέρνηση της "ηπιότητας", της "σεμνότητας" και της "ταπεινότητας" προσφέρει σε έναν άνθρωπο-τραπεζίτη (και οι τραπεζίτες άνθρωποι είναι...) ποσό δυο φορές μεγαλύτερο από το ποσό που υποτίθεται ότι "προσφέρει" για τις ανάγκες 2 ολόκληρων εκατομμυρίων ανθρώπων-φτωχών!Συμπέρασμα: Οι φτωχοί, μάλλον, δε θα είναι άνθρωποι. Και σίγουρα, κατά την κυβέρνηση, δεν είναι τόσο άνθρωποι, όσο ένας τραπεζίτης...».


(ΑΠΟ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»)

6 σχόλια:

  1. KAΛΗΣΠΕΡΑ.
    ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ AIDS ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΙΟΥ.

    http://skai-anemologio.pblogs.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είχα διαβάσει και γω αυτό το άρθρο στην "Ε" και ήθελα να το ανεβάσω, αλλα το έκανες με τον καλύτερο τρόπο και χαίρομαι!
    Γιατί να δώσουν λεφτα δυσκολεύονται... να χαρίσουν όμως καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν 4 χρόνια κόψαμε τις ταβέρνες και το φαή έξω, πρόπερσι τις διακοπές σαββατοκύριακου, από πέρσι το πετρέλαιο θέρμανσης, φέτος πως να πω στα παιδιά ότι δεν πρέπει να βγάλουμε λαμπάκια στο μπαλκόνι κ. Καραμανλή;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υπενθυμίσω πόσο μας ζημιώνει η ΔΕΗ με το καλοκαιρινό μπαμ στο Ωραιόκαστρο.
    - Δεν αιτιολογείται στο Δελτίο Τύπου η εκδήλωση φωτιάς σε Αυτομετασχημα-τιστή (ΑΜΣ 4), ούτε η μετάδοσή της σε άλλον (ΑΜΣ 2), διαχωρισμένο μάλιστα με προστατευτικό τοιχείο από τον πρώτο. Πριν την εκδήλωση φωτιάς προηγείται υπερθέρμαση του υλικού, που στη συνέχεια αναφλέγεται. Η τυχόν υπερθέρμανση επιτηρείται με όργανα προστασίας, κατάλληλα επιλεγμένα, ρυθμισμένα και συντηρημένα. Τι συνέβη και τι δεν συνέβη πριν την εκδήλωση φωτιάς στον (ΑΜΣ 4);

    Τα σφάλματα απομονώθηκαν από τις προστασίες του συστήματος, ενώ παράλληλα απομονώθηκε ηλεκτρικά όλος ο φλεγόμενος εξοπλισμός και επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσβησε τη φωτιά .

    - Προφανώς οι προστασίες επιτήρησης της υπερθέρμανσης του συγκεκριμένου Μετασχηματιστή (ΑΜΣ 4) πριν την εκδήλωση φωτιάς, δεν λειτούργησαν ή λειτούργησαν με καθυστέρηση ή λειτούργησαν, επίσης με καθυστέρηση, άλλες προστασίες προτεταγμένου εξοπλισμού. Η “ωραιοποίηση” που παρουσιάζεται από αυτό το Δελτίο Τύπου της ΔΕΗ Α.Ε. δεν πείθει.
    Το θέμα των αυξήσεων για να βρούν οι ανταγωνιστές της αύριο ακριβό ρεύμα και να το παίξουν λίγο φτηνότεροι ή οι σαμποταριστικές για τη ΔΕΗ διοικησεις αξίζουν ποιό ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΕ. Να γίνει αίτημα εργατικών κινητοποιήσεων.
    Η ΔΕΗ περιβαλλοντολικά και τώρα αντεθνικά- τιμολογιακά -ριμάζει τον τόπο. Στις τεράστιες επιπτώσεις των έργων της "ιδιωτικής" ΔΕΗ ήδη τρομάζουν και οι βιομήχανοι. Πολύ περισσότερο ο μέσος καταναλωτής που πληρώνει 600 ευρώ την τετραμηνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλο τα λεφτά για αύξηση της κατανάλωσης για απορόφηση της πλεονάζουσας παραγωγής και συνεπώς καταπολέμησης της φτώχειας, άλλο
    Το 1917, όταν το αφεντικό της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξηγούσε ότι μπορεί να είχε διπλασιάσει την παραγωγικότητα των εργοστασίων του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό: έπρεπε και να διοχετευθεί στην αγορά αυτή η παραγωγή, δηλαδή να υπάρχουν καταναλωτές με πραγματική αγοραστική δύναμη" (diastaseis)
    καί άλλο τα χρήματα για επένδυση στον τραπεζίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;