Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Τα εργόχειρα του Αβραμόπουλου και του Μαγγίνα.


ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ
ΤΗΣ 21ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Η κατάθεση του τελικού σχεδίου προϋπολογισμού στη Βουλή δεν αφήνει πλέον καμιά αμφιβολία ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας περίθαλψης δεν πρόκειται να υλοποιηθούν το επόμενο έτος. Οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας θα συνεχίσουν την πορεία υποβάθμισης, ενώ η θέση των γιατρών θα επιδεινωθεί περαιτέρω.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ συνεκτιμώντας τις πρόσφατες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Υγείας, μετά και την τελευταία επιστολή του Υπουργού Υγείας στις 9/11 η οποία απορρίπτεται διότι δεν απαντά στα προβλήματα των Νοσοκομειακών γιατρών, καταλήγει στη διαπίστωση ότι το πλαίσιο που είχε διαμορφώσει στη συνεδρίαση της 19ης Ιουλίου 2007 αποτελεί τη μόνη ικανοποιητική αφετηρία, ώστε να ευωδοθεί η σύναψη Συλλογικής σύμβασης Εργασίας, εφόσον βέβαια υφίσταται ανάλογη διάθεση και από πλευράς Υπουργείου.
Συγκεκριμένα τονίζουμε και πάλι τα βασικά σημεία εκείνης της απόφασης με τις απαραίτητες επικαιροποιήσεις, τα οποία και αποτελούν τη διαπραγματευτική μας θέση:

Θεωρούμε ότι η πριν την περίοδο αυτή υλοποίηση αιτημάτων των νοσοκομειακών γιατρών θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νηφάλια και αποτελεσματική λύση όλων των αιτημάτων που σήμερα διεκδικούμε.
Συγκεκριμένα και σε πλαίσιο μεταβατικής υλοποίησης των αιτημάτων του 6ου Συνεδρίου, προκειμένου η ΟΕΝΓΕ να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση για το 2008 θα πρέπει να είναι γραμμένα στον προϋπολογισμό του 2008 επαρκή κονδύλια-πιστώσεις που θα επιτρέπουν:
1. Την πρόσληψη 2000 νέων γιατρών επιμελητών ΕΣΥ για το έτος 2008 και την θεσμική επιτάχυνση των διαδικασιών για την άμεση υλοποίησή τους.
2. Την προηγούμενη θεσμοθέτηση (με κονδύλια) του αφορολόγητου του επιδόματος βιβλιοθήκης και του Πολυδιευθυντικού συστήματος με ότι αυτά παρασύρουν από αποδοχές.
3. Τη νομοθέτηση του Πενθήμερου-7ωρου-35ωρου εβδομαδιαίως με ρεπό την επομένη Σαββάτου- Κυριακής –αργιών.
4. Ελάχιστες καθαρές μηνιαίες τακτικές αποδοχές στο ΕΣΥ τα 1600 ευρώ.
5. Τη θεσμοθέτηση του αφορολόγητου των εφημεριών πέραν των 4 ενεργών το μήνα για κάθε γιατρό, ειδικό ή ειδικευόμενο. Οι εφημερίες να συνεχίσουν να γίνονται και να πληρώνονται με το σημερινό τρόπο.
Το ζήτημα της ένταξης των νοσοκομειακών γιατρών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά πρέπει να θεσμοθετηθεί στα πλαίσια του διαλόγου που διεξάγεται για το ζήτημα αυτό.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ εκτιμά ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε συνολική επιδείνωση όλων των παραμέτρων και θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο ΤΣΑΥ, όπως επισημαίνεται και σε ψήφισμα της Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.

Κατόπιν τούτου το Γενικό Συμβούλιο κηρύσσει εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων από 3 έως και 7 Δεκεμβρίου 2007 με κορύφωση απεργιακό τριήμερο στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, με σύγκληση εν νέου του Γενικού Συμβουλίου μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Επίσης η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό στις 12 Δεκεμβρίου, καλώντας τους γιατρούς να συμμετάσχουν στις πορείες που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.


Και Το τοπίο στο Ασφαλιστικό ΙΚΑ-ΤΣΑΥ κλπ.

-Αποχωρεί και η ΓΣΕΒΕ από τον διάλογο στη Βουλή, το σκέφτεται και το ΠΑΣΟΚ(O αρχηγός λείπει για δουλειές στο εξωτερικό)-Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν γιατροί και μηχανικοί-
Τη θεωρία των «προνομιούχων» επιστρατεύει η κυβέρνηση

Οι γιατροί του ΙΚΑ μόλις προειδοποίησαν με διήμερη απεργία επιτυχίας 80%. Το ΕΚΑΒ έκανε στάσεις εργασίας. Οι υπουργοί του δημοσίου συμφέροντος πλέκουν τα προικιά τους. Μακριά νυχτωμένοι από τα βασανιστικά προβλήματα στο χώρο της υγείας στο ΙΚΑ και στο ΕΣΥ. Ο κύριος Μαγγίνας κυνηγάει ξεδιάνδροπα να πάρει από την τσέπη κάθε μεροκαματιάρη γιατρού του ΙΚΑ 150 ευρώ επίδομα που παίρναμε από την απεργία του 2002 (ειδικού κινήτρου) Που ασπιρίνες να τα φάει Παναγιά του Αγρινίου μου.! Είναι κοντά ένα χρόνο υπουργός ούτε θέσεις γιατρών καλύπτει στο ΙΚΑ, ούτε προχωράει προκηρύξεις θέσεων, και στους συμβασιούχους έργου που απολύονται πρόσφατα υποχρεωτικά θα τους ζητήσει φαντάζομαι αφού ως τώρα είναι χωρίς άδειες και δώρα και ένσημα βέβαια όπως όλοι μας να δουλεύουν και τσάμπα. Το δεκάλεπτο του ιατρικού ραντεβού δεν φτάνει για στοιχειώδη ιατρική εξέταση και τα μόνα κονδύλια που άφθονα χορηγεί η Διοίκηση είναι στο εκάστοτε ημέτερο εργολάβο για έργα βιτρίνας. Το ανθρώπινο δυναμικό δεν έχει καμιά αξία για την σημερινή τεχνοκρατική ξύγκικη Διοίκηση του ΙΚΑ. Τα αστικά κέντρα υγείας τα πιλοτάρουν στα μυαλά τους από το 1965...! γιατί πρέπει να πληρώσουν και καμιά υπερωρία (εφημερία στα καθ΄ υμάς) . Σιγά μη νοιάζονταν για τις ουρές στο ΕΣΥ, νέους περιορισμούς στην κοστολόγηση αρρώστιας ονειρεύονται πριν καν εφαρμοστεί στη χώρα το υπερηχογράφημα και η μαστογραφία στην καθ ημέραν ζήτηση και δωρεάν αξιόπιστο απόδοση.(30 χρόνια πίσω από την Ευρωπαϊκή πρακτική) Αν η έλλειψη 3-4 παρασκευαστών αίματος οδηγεί τους ασφαλισμένους σε ουρά για λήψη αίματος 40 ημερών πέρα βρέχει, οι μανάδες τους διάολε ταλαιπωρούνται στο πόνο τους.......;; Μπαλώματα εκ του προχείρου και λύσεις του στύλ «μπές εκεί με μέσον τον Υπουργό και πλήρωσε 2600 ευρώ το κρεβάτι ημερησίως» να πεθάνεις με τη δόξα της ιδιωτικής ιατρικής γιατί ένας ανίκανος υπουργός που του λείπουν εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ, βέβαια είναι λογικό να περιβάλλεται από ανίκανους συμβούλους γύρω του που φροντίζουν ..... για την υστεροφημία του, στο χώρο που ο Χάρος βγαίνει παγανιά.
Μήπως ασχολήθηκε με το ΤΣΑΥ που έχει 8 χρόνια να κάνει ισολογισμό, ή μήπως με την μηχανοργάνωση λογιστηρίου του που θα ανακαλύψει κάποτε τις ρεμούλες της πιο πρόσφατης 10ετίας. Ο πρόεδρος Κωστάκης κονταροχτυπιέται με το ΣτΕ για το διαγωνισμό μηχανοργάνωσης. Και πείτε εσείς ποιός είναι η κολοκυθιά και ποιοί τα κολοκύθια. Εισφορά 10% στο κοινό κορβανά ονειρεύονται κάποιοι κεφαλοποιητικοί φωστήρες. Θυμάστε την ENRON την Χιλή και άλλα ωραία παραδείγματα με ασφαλιστικό χρήμα άχρωμο, άοσμο εύγεστο για ποντικαραίους. Και ερωτώ κύριοι ευυπόληπτοι των Διοικητικών Συμβουλίων Ασφαλιστικών Ταμείων άν δεν είστε ικανοί να πιάσετε 2-3 κλεφτρόνια των δομημένων ομολόγων και να απονείμεται δικαιοσύνη γιατί να σας εμπιστευόμαστε δημόσιου συμφέροντος χρήμα;;;;;;; Οι ανασφάλιστοι και οι εισφοροδιαφεύγοντες μόνοι τους θα μπορούσαν να έλυναν το ασφαλιστικό. Η Ευρώπη άλλωστε δεν μας τα λέει τόσο τραγικά όσο οι διάφοροι παπαγάλοι σας.

6 σχόλια:

  1. Ρε συ Διονύση! Κοίτα που σε πέτυχα μετά από 25 χρόνια! Πάντα και σταθερά στους αγώνες έτσι; Σκέφτομαι που κάποτε στα νιάτα μας τρωγόμασταν σαν τα σκυλιά και τώρα αν μας διαβάσουν μπορεί να μας βάλουν και στην ίδια κατηγορία. Χάρηκα πολύ που σε είδα και θα ήταν καλό να τα λέμε πότε πότε.

    Από τον παλιό καλό καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε "καρβουνιάρη" από το χορό των Αχαρνών αν μάντεψα καλά θυμάσαι που ο Αριστοφάνης σε κόντηνε για να χωρέσεις στη σκηνή του Θέσπη;;
    Φυσικά και είμαστε πάντα με τον πρίγκηπα Μίσκιν στο ηλίθιο του Ντοστογιέφσκυ άντε και με τις Δαιμονισμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

    Ζούμε σε δύσκολους καιρούς για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται για πολλά χρόνια ο αγώνας των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ για κατοχύρωση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων από τον εργοδότη τους , δηλαδή το ΙΚΑ. Η πεισματική άρνηση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα και της ΝΔ σήμερα να επιλύσουν το πρόβλημα κατοχυρώνοντας με νομοθετική ρύθμιση το δικαίωμα όλων των αορίστου χρόνου γιατρών και οδοντιάτρων του ΙΚΑ σε ασφάλιση και σύνταξη , με αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας τους, αφού πληρώσουν οι ίδιοι τις εισφορές που αναλογούν στον εργαζόμενο και ο εργοδότης τις δικές του, έχει οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο και τους γιατρούς σε απόγνωση.
    Πως όμως έχει προκύψει το πρόβλημα; Οι διοικήσεις του ΙΚΑ και η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου αρνούνταν επί πολλά χρόνια να αναγνωρίσουν ότι οι γιατροί-οδοντίατροι που είχαν προσληφθεί στο ΙΚΑ με σύμβαση του ν1204/72 συνδέονται με υπαλληλική σχέση με το ίδρυμα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου. Όταν μετά από πολύχρονους αγώνες και δικαστικές αποφάσεις αναγνωρίστηκε με το ν3232/2004 η εξαρτημένη σχέση αορίστου χρόνου δεν ρυθμίστηκε ταυτόχρονα η δυνατότητα για σύνταξη και ασφάλιση από το ΙΚΑ για όλους τους γιατρούς, όπως συμβαίνει με τους μονιμοποιηθέντες κατά καιρούς οι οποίοι ασκούν τα ίδια ακριβώς καθήκοντα , στον ίδιο χώρο με τις ίδιες υποχρεώσεις και απολαβές. Ποια είναι τα επιχειρήματα που προβάλλουν οι κυβερνήσεις για να μην επιλύσουν το πρόβλημα; 1.δεν υπάρχουν χρήματα 2.δεν δικαιούνται οι γιατροί να ζητούν σύνταξη από το ΙΚΑ αφού συνταξιοδοτούνται από το ΤΣΑΥ 3.οι γιατροί του ΙΚΑ διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο.
    Το μίγμα υποκρισίας και λαϊκισμού που περιέχεται σε αυτά τα επιχειρήματα πρέπει να απαντηθεί μιας και έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί και η γενικότερη προπαγάνδα του νεοφιλελευθερισμού περί συντεχνιών , άδικων κεκτημένων και προνομιούχων στρωμάτων.
    1. Η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων του κράτους απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία , η τεράστια εισφοροδιαφυγή , οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις , η ανασφάλιστη εργασία , το φόρτωμα στο ΙΚΑ υποχρεώσεων μεγάλων εργοδοτών χωρίς να μεταφέρονται ανάλογοι πόροι κάνουν υποκριτική κάθε επίκληση οικονομικών δυσχερειών. Οι γιατροί του ΙΚΑ δεν ζητούν να μπουν στην ασφάλιση του ΙΚΑ χωρίς να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές που τους αναλογούν. Ζητάμε να αναγνωρίσουμε πραγματική προϋπηρεσία καταβάλλοντας τις εισφορές που αναλογούν στον εργαζόμενο. Ο εργοδότης (ΙΚΑ) καλείται να καταβάλει στον εαυτό του τις εισφορές που του αναλογούν για να αποδώσει συντάξεις όταν έλθει η ώρα. Η λογική των αναδιανεμητικών ασφαλιστικών συστημάτων λέει πως όσο περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν στην ασφάλιση καταβάλλοντας τις εισφορές τους τόσο το καλύτερο για την προοπτική των ασφαλιστικών συστημάτων , αρκεί βέβαια να καταβάλλουν και οι εργοδότες τις εισφορές τους και να εκπληρώνει και το κράτος τις υποχρεώσεις του.
    2. Οι αορίστου χρόνου συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ ασφαλίζονται υποχρεωτικά στο ΤΣΑΥ καταβάλλοντας οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εισφορές που παρακρατούνται από το μισθό τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους μονίμους συναδέλφους μας οι οποίοι δικαιούνται σύνταξης και από το ΙΚΑ , αλλά και με τους γιατρούς του ΕΣΥ οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν και από το Δημόσιο φθάνοντας σε ένα αξιοπρεπές συνολικό ποσό σύνταξης , όσοι προφθάσουν και για όσο προφτάσουν. Αυτό που καλώς δικαιούνται οι υπόλοιποι συνάδελφοι μας ζητάμε και εμείς. Πολύ περισσότερο μάλιστα σήμερα που επιχειρείται παραπέρα επιδείνωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του ΤΣΑΥ , το οποίο ενώ είναι ένα εύπορο ταμείο στο οποίο αποδίδουμε υψηλές εισφορές αποδίδει χαμηλές συντάξεις, συντάξεις που μπορεί να γίνουν ακόμα χαμηλότερες και με επαχθέστερους όρους με την απαράδεκτη συγχώνευση που επιχειρεί η κυβέρνηση στο λεγόμενο ταμείο επιστημόνων. Όλοι οι εργαζόμενοι δικαίως διεκδικούν ικανοποιητικό ποσοστό αναπλήρωσης στις συντάξεις από κύρια και επικουρικά ταμεία , για να μην έχουν δραματική επιδείνωση του επιπέδου της ζωής τους όταν βγουν στη σύνταξη. Το ίδιο διεκδικούν και οι γιατροί-οδοντίατροι του ΙΚΑ. Αξιοπρεπή σύνταξη που δεν θα επιδεινώνει δραματικά την ποιότητα ζωής τους όταν συνταξιοδοτηθούν. Και καθόλου δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τις εκ του πονηρού απόψεις που επιδιώκουν να εξισώσουν όλες τις συντάξεις στο χαμηλότερο επίπεδο , οδηγώντας τελικά σε ενίσχυση του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα .
    3. Ναι οι γιατροί του ΙΚΑ έχουν το δικαίωμα στη νόμιμη λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου. Μόνο έτσι άλλωστε μπορούν να συμπληρώσουν τον απαράδεκτα χαμηλό για επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης μισθό του ΙΚΑ και να προστατευθούν από την εργασιακή ανασφάλεια που τους προσφέρει το ίδρυμα.. Σε ένα οργανωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που θα εξασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίας για τους εργαζόμενους με εξασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους υγειονομικούς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και το εργασιακό καθεστώς των γιατρών , παίρνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του ιατρικού έργου. Η προοπτική αυτή όμως προϋποθέτει αλλαγή προτεραιοτήτων στην Ελληνική κοινωνία , αύξηση των δημόσιων δαπανών για την υγεία και φορολογική μεταρρύθμιση για να βρεθούν οι πόροι που απαιτούνται. Προς το παρόν στόχος της κυβέρνησης φαίνεται να είναι αναλώσιμοι κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι γιατροί σε συνεχώς ιδιωτικοποιούμενο σύστημα υγείας. Χρειάζεται αγώνας για την αλλαγή αυτής της κατάστασης.


    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελευταία βγήκαν στη δημοσιότητα ανησυχητικά στοιχεία για την ενοποίηση των ταμείων και την εθνική συνταξιοδότηση. Η πλειοψηφία των επαγγελματικών κατηγοριών βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλλημα. Να βγει τώρα στη σύνταξη ή να περιμένει τις κινήσεις της κυβέρνησης; Ο φόβος ότι θα αυξηθεί ο χρόνος εργασίας (κυρίως για τις γυναίκες), ότι θα εξαφανιστεί το εφάπαξ και ότι θα μειωθεί η σύνταξη επειδή θα αδειάσουν κάποια ταμεία δεν είναι αβάσιμος.
    Μία ματιά στην Ευρώπη επιβεβαιώνει αυτή την καχυποψία (στα 65 χρόνια σύνταξη η Αυστρία, το Βέλγιο, η Ελβετία (64), η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία (62) και η Τσεχία (63). Η Αυστρία υπολογίζει τη σύνταξη από τα μέσα εισοδήματα των 40 ετών, η Γαλλία των 25 καλύτερων, ενώ η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Πολωνία και η Ουγγαρία προσμετρούν ολόκληρο τον εργασιακό βίο. ("Ελευθεροτυπία", 17.11.2007).
    Οι κινήσεις εντυπωσιασμού της κυβέρνησης και το καμπανάκι "για τα φοβερά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα ταμεία σε μερικά χρόνια" έχουν πονηρό σκοπό. Γίνονται με στόχο καθαρά εισπρακτικό: να λάβουν τα ταμεία του κράτους, που σήμερα αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, πρόσθετα έσοδα από ενοποιήσεις ταμείων και να μην αποδώσουν τα χρωστούμενα στο ΙΚΑ.
    Μελέτη της Eurostat δείχνει ότι το 28% των Ελλήνων συνταξιούχων ζει με εισόδημα χαμηλότερο του 60% του μέσου εθνικού, δηλαδή με λιγότερα περίπου από 500 ευρώ. Σχεδόν το 98% του εισοδήματος των συνταξιούχων της χώρας προέρχεται από το σύστημα κοινωνικής ασφάλειας, δηλαδή τα ταμεία κύριας και επικουρικής σύνταξης, τις καταβολές των οποίων εγγυάται το κράτος, όπως σχετικά προβλέπει και το Σύνταγμα.
    Σε ένα ποσό κοντά στα όρια της φτώχειας θα εξαντλείται η κρατική συμμετοχή (προϋπολογισμός) και για επιπλέον παροχές ο ασφαλισμένος πρέπει να ανατρέξει στα επαγγελματικά ταμεία ή την ιδιωτική ασφάλιση. Ποιος θα πληρώσει τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων;
    Η πολυδιαφημισμένη μελέτη που παρήγγειλε η κυβέρνηση στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας καταλήγει στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα με εκείνη που έγινε επί ΠΑΣΟΚ το 2003 (την οποία, βεβαίως, η Ν.Δ. είχε τότε καταγγείλει ως ανακριβή). Οι δύο μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει άφθονος χρόνος για να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα και να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
    Πώς όμως θα βάλει στο "χέρι" τα αποθεματικά τους προκειμένου να πληρώσουν οι επιχειρήσεις και όχι η ίδια τα χρωστούμενα στα ταμεία; Καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα αντέχει μέχρι το 2035, αρκεί το Δημόσιο και οι επιχειρήσεις να πληρώνουν τις εισφορές τους.
    Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, με πρόσχημα την απειλή κατάρρευσης, εξαγγέλλει ρυθμίσεις ώστε να αποφύγει να πληρώσει τη δική της συμμετοχή από τον προϋπολογισμό. Στην προσπάθεια ενοποίησης των ταμείων διαφορετικές κατηγορίες επαγγελματικές πρέπει να ενωθούν και να βγουν στους δρόμους. Να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να υποχρεώσουν τον κρατικό μηχανισμό να αναλάβει τις ευθύνες του. Να βάλουν φραγμό στις προθέσεις λεηλάτησης των ταμείων τους. Δεν θέλουν τέτοιο "νοικοκύρεμα" στα οικονομικά τους!

    Ευγενία ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Αναπλ.Διευ-τρια ΚΑΤ,Κλινικη Πλαστικης Χειρουργικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η περίφημη ενοποίηση των ταμείων, που ονειρεύεται η κυβέρνηση διά του υπουργού κ. Μαγγίνα, δεν είναι τίποτε άλλο από δύο πράγματα:

    Πρώτον, η απόπειρα του Δημοσίου και των εργοδοτών να πληρώνουν λιγότερα στους εργαζομένους με τη μείωση των εισφορών τους, επομένως και των συντάξεων.

    Δεύτερον, η απόπειρα του Δημοσίου να πάρει το 10% από τα αποθεματικά των ταμείων δήθεν για να βοηθήσει άλλα ελλειμματικά ταμεία, που είναι ελλειμματικά, επειδή το Δημόσιο δεν πληρώνει τις εισφορές του και επειδή το Δημόσιο επιτρέπει στους εργοδότες να μην πληρώνουν τις εισφορές τους. Δήθεν για να βοηθήσει, επειδή στην πραγματικότητα θα κάνει αυτό που κάνει εδώ και δεκαετίες. Θα πάρει αυτό το 10% και θα το σπαταλάει, βουλώνοντας τις τρύπες της διεφθαρμένης ανικανότητάς του για χίλιες δύο άλλες δουλειές.

    Γιατί ορέγεται τα ταμεία το Δημόσιο; Το περίφημο Ταμείο Επιστημόνων, που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση διά του κ. Μαγγίνα, ενώνοντας γιατρούς, μηχανικούς, νομικούς, δημοσιογράφους, τεχνικούς Τύπου, όλους με υγιέστατα ταμεία, θα έχει αυτομάτως συνενωμένη περιουσία 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τις οικονομίες τους: 1,5 δισ. τα ταμεία του Τύπου, 1,5 δισ. των γιατρών, 2,6 των μηχανικών και 11,2 των νομικών.

    Η απάτη της κυβέρνησης και του κ. Μαγγίνα φαίνεται περίτρανα απ' αυτά τα νούμερα. Η κυβέρνηση και ο κ. Μαγγίνας διατυμπανίζουν ότι θέλουν την ενοποίηση ώστε να συνεισφέρουν οι ισχυρότεροι στους ασθενέστερους μ' αυτήν. Ποιος θα συνεισφέρει σε ποιον στο Ταμείο Επιστημόνων; Κανείς. Απλώς, με τη ρύθμιση, που συνοδεύει τις ενοποιήσεις και που θέλει το 10% των αποθεματικών να πηγαίνει σ' ένα νέο ταμείο δήθεν αρωγής των ασθενέστερων, η κυβέρνηση και ο κ. Μαγγίνας ορέγονται το 10% των 18 δισεκατομμυρίων του αποθεματικού των, λεγόμενων, επιστημόνων, ανέξοδα, εύκολα και με αυξανόμενο ετήσιο ρυθμό: 1,8 δισ. ευρώ στην τσέπη του κ. Αλογοσκούφη να τα κάνει ό,τι θέλει!

    Τα λεφτά, τις κρατήσεις, τις οικονομίες χρόνων 21.500 δημοσιογράφων και τεχνικών, 99.000 μηχανικών, 58.000 νομικών και 93.000 γιατρών και υγειονομικών. Σύνολο 271.000 εργαζομένων.
    Κομμάτι από την "Κ.Ε." της 25-11-07 Ο ΚΑΙΡΟΣ Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήπιες αλλαγές στο Ασφαλιστικό, χωρίς ανατροπές, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ο υπουργός Απασχόλησης. Ο Βασίλης Μαγγίνας ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να θιγούν τα γενικά όρια ηλικίας και βεβαίως δεν θίγεται το ύψος των συντάξεων και των εισφορών. Δεν μειώνεται καμία σύνταξη». Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να πείθονται, καθώς κατηγορούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον υπουργό Απασχόλησης για διγλωσσία.

    Έτσι, το απεργιακό μέτωπο διευρύνεται και μετά τους γιατρούς και τους τραπεζικούς στον δρόμο κατεβαίνουν την Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί, την Τρίτη οι δημοσιογράφοι και ενδεχομένως και οι μηχανικοί του Δημοσίου, ενώ στις 12 Δεκεμβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει πανελλαδική απεργία με κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.
    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 6 στους 10 Έλληνες –μεταξύ των οποίων και 1 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ– δηλώνουν έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να πλήξει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Συγκεκριμένα, το 55,6% δηλώνει ότι θα συμμετέχει σε κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό έναντι 40,8% που απαντά αρνητικά.

    Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ εκφράζει την αντίθεσή του στην ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τονίζοντας ότι «αν αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης, αλλά και αν υπάρξει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και προσδιοριστούν πάνω από τα 65 χρόνια, θα παραιτηθώ».
    Ο Βασίλης Μαγγίνας στη συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ αν και αφήνει να εννοηθεί, ότι τα όρια συνταξιοδότησης των 60 και 65 ετών δεν θα θιγούν, επισημαίνει ότι «δεν ξέρω ποιος μπορεί να συμφωνήσει, να εργάζεται κάποιος 20 ή 25 χρόνια και να συνταξιοδοτείται για 30 ή 35 χρόνια». Ο υπουργός έσπευσε βέβαια να διευκρινίσει, ότι θα υπάρξουν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις εργαζόμενες μητέρες και τη μητρότητα.

    Απο τις ειδήσεις στον ΑLPHA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;