Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2007

Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας


7 σχόλια:

  1. Εχει κυκλοφορήσει το ίδιο εδώ και χρόνια για τα εργοτάξια...
    Από ότι φαίνεται, παντού υπάρχει ο μ... που βγάζει την δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κατάλαβα την σχέση του Κώδικα με την εικόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Νέαρχε πιστεύεις και συ ότι ο Νόμος του Νοέμβρη 2006 έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις που πρέπει να κοινοποιούνται. Αντίστοιχη προσπάθεια είχε κάνει με ανάρτηση η Παράξενο τον Ιουνη 2007 και συμμετείχα στην τότε κουβέντα με κυρίως θέμα την σχέση γιατρού και ασθενή. Μην κρίνεις από εσένα και μένα σαν προισταμένους νομίζεις ότι δεν υπάρχει θέμα σχέσεων συναδέλφων μεταξύ των, πέρα και από τα προκαθορισμένα στο άρθρο 21 του νόμου.;; Πόσο απέχουμε σήμερα από την μορφή της σχέσης εκπαιδευτού εκπαιδευόμενου από την μοναδικότητα και αντιστοιχία μεταπτυχιακής σπουδής και πάθους που εγώ πάντα την χαρακτήριζα "ερωτική"; Αλήθεια εσείς οι Νοσοκομειακοί πόσα θα είχατε να πείτε επι αυτού όταν η δουλιά της κλινικής πρέπει και οφείλει να είναι συλλογική αν ζήταγε το σύστημα μετρήσιμη αποτελεσματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως έχοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό μου δεν πήγε η σκέψη σε όλα αυτά που αναφέρετε στο σχόλιο σας. Δεν πιστεύω ειλικρινά ότι η οποιαδήποτε δεοντολογία χωρίς αλλαγή νοοτροπίας θα αλλάξει προς το καλύτερο τις ανθρώπινες ή τις συναδελφικές σχέσεις. Και μιας μιλάμε για σχέσεις εκπαιδευομένου- εκπαιδευτή μακαρίζω εαυτόν διότι υπήρξε μαθητής ενός μεγάλου ανθρώπου του καθηγητού κ ΓΚ Δαϊκου. Σας ομολογώ ότι πάντοτε προσπαθούσα να τον έχω οδηγό της συμπεριφοράς μου,δυστυχώς όμως για μένα δεν μπόρεσα να του μοιάσω ούτε στο μικρότου δακτυλάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως αν ο ειδικευόμενος έχει την δυνατότητα να διαλέξει που θα ασκηθεί και από ποιούς, άσχετα από τα προβλήματα των απαράδεκτων αναμονών, ο διευθυντής της κλινικής αναγκάζεται να δεχτεί αυτόν που θα του στείλουν, χωρίς να τον ρωτήσουν, ότι βλάκας ή ανίκανος να είναι.
    Ευτυχώς που το υλικό που τελειώνει ιατρική σήμερα είναι σαφώς καλύτερο από παλιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

    ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΡΑ

    Την πρώτη φορά που τηλεφωνικώς ο εφημερεύων επιμελητής, μου είπε:''σε εμπιστεύομαι ότι θα τα καταφέρεις, δεν χρειάζεται καν να έρθω'' φούσκωσα από περηφάνια κι έβαλα το καλύτερο μου εαυτό. Το ίδιο και ο ασθενής κι έτσι δεν πέθανε. Στην πορεία επέλεξα ειδικότητα που δεν είναι της πρώτης γραμμής ,αυτό όμως δεν σημαίνει πώς δεν μπορεί να τύχει ένα δύσκολο περιστατικό, ένα επείγον χειρουργείο ή μία ιατρική κατάσταση με νομικές συνέπειες.

    Άρχισα λοιπόν ν αντιλαμβάνομαι πώς ο εκάστοτε ''ανώτερος ''σε βαθμίδα '' έμπειρος '' σε ''ενεργό'' εφημερία ''εκπαιδευτής'' μου πολύ περισσότερα δεν ήθελε να σηκωθεί απ ΄τον καναπέ, την ταβέρνα, το εξοχικό του παρά εμπιστοσύνη σε μένα είχε. Εκτός, βρε παιδί μου, αν ο ασθενής ήταν γνωστός. Γνωστός γνωστού, συγγενής ιατρού, συγγενής πολιτικού. Οι υπόλοιποι χάσατε. Το πιάσατε;

    Όλοι εσείς που υπόλοιποι θα αντιμετωπιστείτε από εμένα από και τους ομοίους μου. Από μαθητευόμενους μάγους. Αν τολμάτε λοιπόν πάθετε κάτι. Κι αν δεν σας αρέσει πηγαίνετε σε κάποιον ''εκπαιδευτή'' ειδικευμένο, επιμελητή χαλίφη. Σκάστε το φακελάκι για να σας πει και να εξηγήσει τα λάθη μου. Για τι το θέμα δεν είναι πώς πάντα είναι απών στην εφημερία του. Είναι πάντα παρών όταν τον ψάχνετε !

    Για σας !Πάω να συνεχίσω την σκλαβιά μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τη σχέση ειδικευόμενου εκπαιδευτού στη λεπτή και ευαίσθητη επιστήμη μας δεν χωράνε κριτήρια οικονομικής φύσης και εμείς ας είμαστε λίγο περισσότερο συνδικαλισμένοι και ενωμένοι. πολλά ζητήματα λύνονται τοπικά στα Νοσοκομεία και ποτέ μην ξεχνάτε στο Λεκανοπέδιο λειτουργούν 10000 "συνάδελφοι" που δεν είναι καν γραμμένοι όπως όφειλαν στον ΙΣΑ.!Εστω για τις τυπικές κυρώσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;