Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2007

Ψωμί βουτηγμένο στο αίμα.

Το άψυχο κορμί του γυιού της αγκαλιάζει η Ιρακινή μητέρα. Ο μικρός Ιρακινός στεκόταν στην ουρά που είχε σχηματιστεί έξω από φούρνο για να αγοράσει ψωμί, σε περιοχή της Βαγδάτης, όταν εξερράγη βόμβα σκοτώνοντας τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους κι άλλο ένα παιδί (φωτ. Ρωυτερ) Ελευθεροτυπία 17-9-2007.

Τα κονδύλια των εξόδων τα αυξάνει ο Λευκός Οίκος για αυτόν τον αισχρό πόλεμο. Τα δάκρυα αυτής της μάνας ποιός θα τα κοστολογίσει;;

Κα Μπακογιάννη στην 62η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο Συμβούλιο Ασφαλείας που είμαστε βουβό μέλος αυτό το διάστημα ποιός θα μεταφέρει στο "πολιτισμένο" κόσμο του πετρελαίου τους, το δράμα του εμφυλίου που προήλθε από την εισβολή και κατοχή των ΗΠΑ στο Ιράκ;;

8 σχόλια:

  1. Σαν ποτάμι το αίμα εγίνη

    Και κυλάει στη λαγκαδιά,

    Και το αθώο χόρτο πίνει

    Αίμα αντίς για τη δροσιά.
    72η στροφή από τον Εθνικό μας Υμνο που περιγράφει "τα αγαθά" του πολέμου τότε το 1823, σφαγές αμάχων που τους αλλάζουμε σήμερα όνομα Στη Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Σουδάν στη Κύπρο, στο Αφγανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ολα αυτα στο εκσυγχρονισμενο 2007....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν υδρώνει κανενός το αυτί για το τι τραβάει ο άμαχος πλυθισμός.Όλα είναι νούμερα,τίποτα περισσότερο...Η πολιτική είναι μισάνθρωπη,δες παντού τι γίνετε,ο μισός κόσμος είναι σαδιστές και άλλος μισός μαζοχιστές.
    Δεν εξηγείται αλλιώς το χάλι των ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να τρώνε τα δικά τους ψωμί βουτηγμένο στο πετρέλαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως η κ Μπακογιάννη δεν πρόκειται να πεί τίποτα εις τον υιόν Μπούς και να τον κακοκαρδίσει, γιατί μετά δεν θα ξαναέρθει ο πατήρ του στον δικό της πατέρα για να φάει τα ξεροτήγανα της μητέρας της !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ πολύ και ανταποδίδω για το πολύ προσεγμένο και ενδιαφέρον blog σου.
    Βλέπω τη φωτογραφία με την μάνα και το μικρό σπλάχνο της και κλαίω. Όχι για τη φωτό, αλλά γιατί η φωτό αναπαριστά χιλιάδες μανάδες και παιδιά.
    Η υπόσχεσή μου; Δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι (με τις όποιες δυνάμεις μου) για την εξάλειψη του άδικου πόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απόκριση αφορά εν πρώτοις τον Αθεόφοβο, αλλά πιστεύω και όλους μας. Η κάθε Υπουργός κα Μπακογιάννη είναι υπουργός όλων των Ελληνων έχει ορισθεί με δημοκρ. διαδικασίες και ελέγχεται από όλους μας και αυτό είναι το νόημα της ανάρτησης. Σας βρίσκω πολύ ψιλιασμένους, πέρα από τη συναισθηματική φόρτιση από τις ανθρώπινες ιστορίες προσφύγων που λιγο πολύ όλοι αφουγκραζόμαστε, γινεται πλατιά αντιληπτό ότι τον πόλεμο των Μπους στο Ιράκ τον πληρώνει όλη η Ευρώπη από την τσέπη της, και επωφελείται μια πολύ μικρή ελιτ κλίκα των Νότιων πολιτειών των ΗΠΑ, ούτε κάν ο Αμερικάνικος λαός που βρίσκεται συνεχώς και αυτός με δακρυσμένες μάνες και αυτός να εγκαινιάζει όλο και καινούργια στρατιωτικά νεκροταφεία. Η κάθε κα Μπακογιάννη το οφείλει σε όλους μας και ιδίως στους ψηφοφόρους της, να επιστήσει την προσοχή στους μαθητευόμενους πλανητάρχες (παρά τις συμβουλές ηττοπάθειας του Βήματος) να τους πεί ότι είμαστε ενάντια αυτού που γίνεται εκεί κάτω. Ο Αραβικός λαός του Ιράκ υπήρξε ο πλέον πολιτισμένος και εναλφάβητος παρά την φυγή των προσφύγων η Αντίσταση τους έχει πάρει και τα σώβρακα. Πρόσφατα το αντελήφθη και ο Ιαπωνικός λαός και εγκαταλείπει την "Συμμαχία των προθύμων" το φερετζέ και το συγχωροχάρτι των Μπούς στα εγκλήματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;