Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2007

21- ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ











e — ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Νο 21
1.Τίθεται σήμερα το ερώτημα να φυλάγουμε Θερμοπύλες;; Ελπιδοφόρα και όχι απελπισμένα Ζητείται Ελπίς από τον Αντώνη Σαμαράκη το 1954 και παίζει με τις ενοχές μας ο Νίκος Ξυδάκης στην Καθημερινή της 21-5-06 με Απόψε μπάλα.
2. Εκτός από την θανατηφόρο Τουρκιά υπάρχουν και τα λάθη μας. Απολαυστικός επ΄ευκαιρία της 553ης επετείου της Άλωσης με το ιστορικό πάθος του ο Στάθης την 1-6-06 στην «Ε» μας μεταφέρει την εποχή των Κομνηνών. Ναυτίλος , Δικέφαλοι στο Μυριοκέφαλο. Δασκάλα της συλλογικής μας μνήμης η ιστορία.
3. Ο Σπαρτιάτης στρατηγός Αγησίλαος Β΄ έλεγε ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος από την ανδρεία εάν δεν είναι παρούσα η δικαιοσύνη. Και άν όλοι γίνουν δίκαιοι , δεν θα έχουν ανάγκη της ανδρείας. Η πρόταση θα σε πάω στη Χάγη κρύβει πολλά περί ανδρείας και δικαιοσύνης.. Αποκαλυπτικός ένας άλλος Λακεδαίμων ο Γεώργιος Παπαδόπουλος Τετράδης στην «Κ.Ε.» της 4-6-06 Όποιος φοβάται τη σύγκρουση βολεύεται με την υποταγή, επανορθωτικός και διευκρινιστικός ο Εθνικός παππούς μας Κων/νος Στεφανόπουλος στην «Κ» της 4-6-06 και βέβαια καταπέλτης για το ξεκάρφωτο φευγιό Σημίτη ο Σταύρος Λυγερός στην «Κ» της ίδιας μέρας , Στα πρόθυρα της Χάγης το 2003. Η Τουρκία εκπαιδεύεται με σύστημα Πιαζέ ή Αριστοτέλη;;
4. Η Κόστα Ρίκα μπορεί νάναι χώρα χωρίς αναλφαβητισμό και στρατό αλλά εμείς εδώ έχουμε το Κυπριακό, χρόνιο πρόβλημα κατάληψης εδαφών από εισβολέα., άρθρο του καθ. Παναγιώτη Ήφαιστου στην «Ε»την 5-3-06 Επανένωση χωρίς «σχέδια Ανάν». 5. Είπε κάποιος για τις ΗΠΑ και την εξωτερική τους πολιτική σήμερα, βρέστε μου ένα πηγάδι άντλησης πετρελαίου και γώ θα σας δείξω αμέσως την...... πολιτική της «ηγέτιδας δύναμης». Ευκαιρίες ανάλυσης πτυχών της εσωτερικής πολιτικής ΗΠΑ στην «Ε» της 28-5-06 από τον Ιταλό φιλόσοφο Πάολο Φλόρες ντ΄Αρκαϊς Στο έλεος μιας ανεξέλεγκτης εξουσίας και την «Κ» της 4-6-06 από την Ζέζα Ζήκου «Ένας τραπεζίτης που αφήνει πτώματα πίσω του» Γιατί 3 χώρες έχουν μεγάλα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών, σωστά μαντέψατε ΗΠΑ, Ισραήλ και Τουρκία.(12,5 δις $) Καταναλώνουν πολλά, ξερνάνε λίγα ας τους φερθούμε σαν μεθυσμένους.
6. Ο λαός μας έχει πάντα να δείξει καπετάνιους και παλικάρια. Ο καπετάν Πασχάλης και ο καπετάν Φρίξος, από το Διόνυσο.
7. Από τον Καθ. Ιατρικής Ιωάννη Χατζημηνά συναρπαστικό άρθρο κατά της παχυσαρκίας. Οσα δεν φτάνει η αλεπού.
8. Δύο καθηγητές Ιατρικής ο Χ. Μουτσόπουλος και ο Χ. Ρούσος με το θάρρος της ακαδημαϊκής τους άποψης στην «Κ» της 4-6-06 «Κατάληψη ,μια σύγχρονη διεργασία εκπαίδευσης νέων γιατρών». Σε αντιπαραβολή με τον δικτυακό τόπο των καταλήψεων κατά των ιδιωτικών και υποβάθμισης των δημοσίων Πανεπιστημίων. http://www.edopolytexneio.org/ Κάθε νομοσχέδιο περι παιδείας με τέτοιες συνθήκες είναι καταστροφή άνωθεν εκπορευόμενη και όχι μεταρρύθμιση. Μια νηφάλια τοποθέτηση από τον καθ. Ευγένιο Αγγελόπουλο στην «Κ.Ε.» της 11-6-06, Η παιδεία σε κρίση.
9. Κο Τσιτουρίδη ενταύθα. Αν τη μέρα πετυχημένης προειδοποιητικής απεργίας γιατρών ΙΚΑ με ποσοστό 83% ανακοινώνεται νομοσχέδιο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης φοβάμαι ότι η ενόχληση που θα νοιώσετε στις εκλογές θάχει χρώμα μαύρο και άρωμα αγανάκτησης. Κρίμα τους συμβούλους σας για τα μυθικά τους κοστολόγια επίλυσης προβλήματος.

1 σχόλιο:

  1. Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΡΙΞΟΣ

    Έζησαν στις δυο αντίθετες όχθες του ίδιου ποταμού, πολέμησαν άγρια μεταξύ τους, γόνοι της ίδιας πέτρινης μήτρας μισήθηκαν όσο κανείς και όμως δεν ανταμώθηκαν ποτέ. Η τύχη τάφερε έτσι τα νεαρά παλικάρια από την Αρκαδία και την ορεινή Ναυπακτία στη Γερμανοκρατούμενη χώρα μας το 1942 να διαλέξουν διαφορετικό στρατόπεδο, να επιβιώσουν νάχουν μνήμες πλούσιες από κατορθώματα και να καλογεράσουν ώστε ο κύκλος να κλείσει σχεδόν φυσιολογικά σε ώριμες ηλικίες. Ο καπετάν Πασχάλης , από τους τελευταίους αντάρτες της Πελοποννήσου κυνηγημένος μετά από μπλόκο επιχειρεί ηρωική έξοδο πέφτει τραυματίας σε φορτωμένο ποταμό, απαγκιάζει σε σπηλιά παρέα με ένα φίδι μισοναρκωμένο από την χειμερία νάρκη του. Εκεί που η αγριότητα των ανθρώπων τους κυνηγούσε παντού, ένα άγριο θεριό τον φιλοξένησε δίπλα του χωρίς να τον πειράξει για 32 ημέρες, έλεγε και αναστέναζε για της μέρες που χάραξαν ένα πληγιασμένο κορμί για μιά ολάκερη ζωή.
    Ο καπετάν Φρίξος πιλότος του στρατηγείου της Μέσης Ανατολής έτσι για ένα καπρίτσιο είναι, ήταν πιά, ο μοναδικός Έλληνας που το 1945 βομβάρδισε με εκπαιδευτική τορπίλη και γαλάζια μπογιά Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο, πριν τον πάρει κανείς σύμμαχος μυρουδιά. Του στέρησαν δύο βαθμούς τον έστειλαν στο ανοιχτό μέτωπο του εμφυλίου που κατερρίφθη αργότερα έξω από την Καστοριά. Επέζησε από θαύμα ένα άλλο πληγιασμένο κορμί να μεταφέρει ένα πολυμήχανο και πάντα θυμωμένο μυαλό.
    Εκπρόσωποι παλικάρια του ίδιου λαού, ζήσανε βασανισμένα κτηνοτρόφος ο ένας, εργολάβος ο άλλος σημαδεμένοι μια ζωή από την λαίλαπα που συνεπήρε τα όνειρα και τα νιάτα μια και δύο γενιών. Αν τα κατορθώματα δύο ανθρώπων ήταν τέτοια φαντάζομαι αυτοί που έλειψαν ένθεν και ένθεν σε ξερονήσια, πείνες , αδενοπάθειες, μεταναστεύσεις και αστυφιλίες πόσος ανθρώπινος πλούτος μας έλειψε στο μικρό πικρό μας σπίτι την πατρίδα μας. Τόσο που ακόμα φορτώνουμε καραβιές οικονομικών μεταναστών ανέλεγκτα, θέλγει ο πληθωρισμός του τόπου σε ομορφιά και ωραίο ταξίδι ζωής, πηγή ονείρου και της ανάγκης.

    Διόνυσος
    3-5-06.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;