Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Λερώνουν το Μάη Μας


ΛΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΗ ΜΑΣ

Ενώ ο ακατανόμαστος Ηρόστρατος κομπάζει ότι πέτυχε το ίδιο έργο στο ΠΕΔΥ με τους μισούς γιατρούς, ενώ για άλλη μια οι συστημικοί  Δεξιοί (ΝΔ+ΕΛΙΑ αντι ΠΑΣΟΚ) εξαπάτησαν τους οικογενειακούς γιατρούς, τους υποτιθέμενα συμβεβλημένους ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις γαλέρας και εξοντώνουν κάθε Δημόσια υποδομή Υγείας και Πρόνοιας έχουν το περισσό θράσος να ζητούν και τη ψήφο μας.

Ας ρίξουμε μια ματιά γύρω στη κοινωνία της φτώχειας και της ανεργίας. Έχετε ακούσει ποτέ από ασθενή σας ότι τη βγάζει διατροφικά με ψωμί όλη τη μέρα, ή για απλήρωτη δουλιά των 210 ευρώ ακόμα και από πολυκαταστήματα;; Η απορρύθμιση της Κοινωνίας και η συστηματική καταστροφή ολόκληρων κλάδων όπως οι γιατροί του ΙΚΑ, οι φαρμακοποιοί, οι μεταφορείς, οι μηχανικοί, οι ναυτικοί, οι αγρότες και τώρα τελευταία οι μεταπράτες μικροπωλητές των λαϊκών αγορών. Δηλαδή οι Σαμαράς- Βενιζέλος και η πενιχρά παρέα του των λεγομένων αφεντικών και εργολάβων θέλουν πια ξεπούλημα ρεύματος και νερού, λιμανιών και αεροδρομίων, διόδια κοροϊδία εις υγεία των μεγαλοκατασκευαστών, ακτογραμμών και ορυκτού πλούτου και τις τηλεοπτικές συχνότητες δωρεάν εισφορά στους 4 μεγαλοκαναλάρχες με «επίδομα» πρόσθετων  θαλασσοδανείων. Η Χώρα μας στη διακυβέρνηση τους κατήντησε αποικία χρέους και νησί των κανίβαλων πειρατών.

Θα περιοδεύσει λέει ο Σαμαράς σε όλη τη Χώρα φαντάζομαι σε όλα τα μοναστήρια της Παναγιάς και όσο δεν πέφτει φωτιά να τον κάψει , ποιος ξέρει τι θάρρητα παίρνει για νέα βάσανα νεοφιλελέ, με αντιδημοκρατικές πρακτικές ανυπαρξία διαλόγου και απουσίας από τη Βουλή για να εφαρμόσει τα νέα Μνημόνια που δεν κρύβουν πια οι Πάτρωνες του. Καταντήσαμε το πειραματόζωο της Ευρώπης, μια οικονομική γενοκτονία σε βάθος 2-3 γενεών, με ογκώδη μετανάστευση με μείωση ΑΕΠ 4ετίας 36,5% όταν Πορτογαλία υπέστη χασούρα 6,5% και η Ιρλανδία 5,5%. Αυτοί βέβαια επιμένουν να μας «σώζουν ακόμα» απλά και εγκληματικά ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΝΟΝΤΑΣ τους ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ 30-3-14 ΠΑΛΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ 25% ΕΠΑΝΑΚΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ. ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΠΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ ,που κατάντησαν τη Χώρα. Το ακριβώς αντίθετο από ότι έγινε σε Σουηδία, Ν. Κορέα, Βρετανία, ΗΠΑ και Ιρλανδία.  152 βουλευτές αντίθετοι στο δημόσιο συμφέρον και με την έγκριση φοβισμένων παραπλανημένων ψηφοφόρων τους,του Ιούνη του 2012……..

Ο Πρετεντέρης και τα λογής παπαγάλια ετοιμάζουν για 19-5 εκπομπές ώστε τη ψήφο σας σε τάχα ανεξαρτήτους υποψηφίους όπως Καμίνης, Μπουτάρης, Μιχαλολιάκος και Σγουρός να την ερμηνεύσουν ως  φιλομνημονιακές επιλογές. Βέβαια οι Μπαλτάκιες εναλλακτικές προτάσεις των ψηφοδελτίων ΧΑ ή καθαρά επιχειρηματικών συμφερόντων σαν του Μόραλη και Μπέου μόνο σαν επέκταση γνωστών καφετεριών και στα καταστρώματα των δρόμων μπορεί να ερμηνευτεί. Οι σοβαροί επιχειρηματίες απέχουν και στη πολιτική αστάθεια μεταβιβάζουν κεφάλαια και επιχειρηματική δραστηριότητα σε φορολογικούς παραδείσους. Πρόγραμμα εξόδου από την κρίση με σοβαρότητα και πατριωτισμό έχουν να επιδείξουν τα κατά τόπους αυτοδιοικητικά περιφεριακά και δημοτικά ψηφοδέλτια του Σύριζα με ανθρώπους νοικοκυραίους και αγωνιστές.  Έχουμε πολλά να διορθώσουμε στα κακώς κείμενα και δυστυχώς τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ δεν περιμένουμε να προωθήσουν παρά διαστρεβλωμένες της απόψεις μας. Ελπίζω και πιστεύω να λειτουργήσουν τα δημοκρατικά προοδευτικά αντανακλαστικά ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ. Οι δε επερχόμενες Ευρωεκλογές 25-5 αν καταφέρουμε υψηλό ποσοστό στο πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ και με μεγάλη διαφορά από τα δυο κυβερνητικά συμπραττόμενα τότε πραγματικά θα πούμε στη Μέρκελ και το Σόιμπλε, τους φίλους τους μεγαλοτραπεζίτες πως  δύσκολα να κρατούν τους Έλληνες σε ρόλο εσαεί χαμένου προβάτου και εξαρτημένου ανδράποδου σε πόλεμο που δεν δώσαμε και θα μας κατηγορούν παιδιά και εγγόνια γιατί πουληθήκαμε τόσο φτηνά, γιατί φοβηθήκαμε μια χούφτα ασπάλακες και αρουραίους.

Λαμπαδάριος Διονύσης

Ένας πολίτης δημοκράτης που υπολογίζει την ψήφο και τη συμμετοχή ΟΛΩΝ ΣΑΣ.

1 σχόλιο:

  1. Dionysie to E-mail su ehi provlima ara su stelno to arthro edo!

    Φθηνά φάρμακα είπατε κύριε Γεωργιάδη;
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    «Δεν υπάρχει καμιά αύξηση της συμμετοχής», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «έχουμε κατάργηση της υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει το 50% όταν ένας ασφαλισμένος, ενώ μπορεί να πάρει φθηνό φάρμακο, επιλέγει να πάρει από μόνος του το ακριβό», εξήγησε. Η εν λόγω απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς (ΣΚΑΙ- 21/10/2013 )
    Ο κύριος Τσίπρας είπε <<Όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια που μειώθηκε η δημόσια δαπάνη για το φάρμακο κατά 52%, η ιδιωτική δαπάνη (αυτό δηλαδή που πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του) συνεχίζει να αυξάνεται. Και έχει φτάσει περίπου το 1 δισ. ευρώ ετησίως, λόγω της αύξησης του ποσοστού συμμετοχής στην τιμή. Από 11,5% πήγε στο 23,5% μεσοσταθμικά. Και συνεχίζει να αυξάνεται λόγω των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και της αρνητικής λίστας, της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή, της αποφυγής συνταγογράφησης φθηνών φαρμάκων κλπ(LEFT.gr 25.11.2013).
    "Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσει την ρύθμιση, εγώ την επομένη θα βγάλω λίστα σε όλα τα φαρμακεία της χώρας με τιμή της κυβέρνησης και τιμή ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε ποια θα επιλέξει ο κόσμος.Όσο για τον ΕΟΠΥΥ μέσα σε 3 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η μετατροπή του οργανισμού σε αγοραστή υπηρεσιών φροντίδας και θα συγχωνευθεί με άλλες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας ΄΄σχολιάζει ο υπουργός Υγείας. (22.11.2013 ΒΗΜΑ FM). Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφησε ,ως όφειλε, αυτή την ρύθμιση..
    «Η τιμή των φαρμάκων, πράγματι, μειώθηκε κατά ένα μικρό ποσοστό που φτάνει και το 5%. Όμως η ασφαλιστική τους τιμή μειώθηκε κατά 50%. Έτσι, ο ασφαλισμένος αγοράζει το φάρμακο πιο ακριβά από πριν», λέει στο newpost ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κώστας Λουράντος (Crash-22. Απριλίου, 2014 ) Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, επιμένει ότι η τιμή αναφοράς είναι ακριβώς αυτή με την οποία τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τα φάρμακα. Την διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, καλείται να πληρώσει ο ασφαλισμένος. «Με αυτόν τον έμμεσο – πλην σαφή τρόπο – σήμερα ο ασφαλισμένος καλείται να πληρώσει διπλάσια και πλέον χρήματα για την κάλυψη των φαρμακευτικών του αναγκών». Διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σε πολίτικούς και γνώστες του αντικειμένου. Ποιος έχει δίκιο και ποιος ψεύδεται. Εμείς που ήμαστε στην μέση, πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ΄΄ φθηνά ΄΄ φάρμακα του υπουργού, τι να πούμε; Παραδείγματα ΄΄σφαγής΄΄ :
    Διάγνωση Καρκίνος μαστού. Θεραπεία: Ορμονοθεραπεία (Aromasin)μετά από δύο χειρουργεία και 30 συνεδρίες ακτινοβολίας. Τα πρώτα 4 χρόνια συμμετοχή 0% (ως όφειλε με τέτοια διάγνωση).Αρχές του 2013 15 ευρώ συμμετοχή. Αρχές 2014 23 ευρώ. Σήμερα 6.05.2014 26,5 ευρώ συμμετοχή παρόλο που δεν υπάρχει επιλογή για χρήση γενοσήμου!
    Διάγνωση Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και υπερχοληστεριναιμία. Θεραπεία : Controloc, Lepur. Η συμμετοχή και εδώ παρουσιάζει διακυμάνσεις. Το Δεκ.2013 ήταν 14,29(34,13%) και το Γενάρη του 2014 ήταν 15,26(36,52).Στις 4.03.2014 η συμμετοχή φτάνει 18,26(43,61%) και 8.04,2014 20,93(57,15%).
    Κύριε Υπουργέ μου υποσχέθηκες φθηνά φάρμακα και εγώ σε πίστεψα .Η ζωή και κυρίως η καθημερινότητα μου επηρεάζεται πολύ από την πολιτική φαρμάκου. Τι σημαίνει ακριβώς αυτή η τιμή ασφαλείας και την βαρύτητα έχει όταν δεν υπάρχει γεννόσημο;. Το κράτος την καθορίζει και με βάση ποια στοιχεία; Τυγχάνει να είμαι και γιατρός και καρκινοπαθής. Έζησα στο πετσί μου την φθήνια! Πείτε μου σε ποιες από τις τόσες δηλώσεις σας να δώσω βάση;


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;