Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Θεωρία των δύο άκρων, Δικαιοσύνη δύο μέτρων



ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

 

Αναυδους έχει αφήσει τους αντιδρώντες στην εξόρυξη χρυσού Χαλκιδικιώτες η απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
«Η Δικαιοσύνη έχει δεμένα τα μάτια και τώρα της βούλωσαν και τα αυτιά. Δεν ξέρουμε πότε θα της κλείσουν και το στόμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου «Η Δικαιοσύνη έχει δεμένα τα μάτια και τώρα της βούλωσαν και τα αυτιά. Δεν ξέρουμε πότε θα της κλείσουν και το στόμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου Πριν έβλεπαν ότι η κυβέρνηση τους εξισώνει με τη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας τον αγώνα τους «εγκληματική οργάνωση». Τώρα βλέπουν ότι, για την κυβέρνηση τουλάχιστον, οι κάτοικοι που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού θεωρούνται πιο επικίνδυνοι από τους χρυσαυγίτες.
Παντού Eldorado
Την ίδια στιγμή νέο μέτωπο ανοίγει στις Σάπες Ροδόπης, όπου ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, θέλει να αφήσει αυστραλιανή εταιρεία να κάνει εξόρυξη για χρυσό. Και σε αυτή την εταιρεία έχει ποσοστά η Eldorado Gold. Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, έχει συγκαλέσει σύσκεψη αύριο, στο γραφείο του, για να συζητηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Ορων, αλλά συναντά την αντίδραση κατοίκων, τοπικών αρχών και κομμάτων.
Ο χαρακτηριζόμενος στη δικογραφία κατά των 27 ως «ιδρυτής της εγκληματικής οργάνωσης» των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη, Τόλης Παπαγεωργίου, λέει στην «Ε»: «Στις Φυλακές των Διαβατών βρίσκονται προφυλακισμένοι, εδώ και 6 μήνες, 4 συμπολίτες μας, οικογενειάρχες, εργαζόμενοι, με λευκό ποινικό μητρώο. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι αυτοί που ξέρουμε. Για τους 4 συμπολίτες μας δεν τέθηκε θέμα να αφεθούν ελεύθεροι ούτε καν με περιοριστικούς όρους».
Υπογραμμίζει επίσης ότι, όπως προκύπτει από τις καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που περιλαμβάνει η 3.600 σελίδων δικογραφία, η Αστυνομία παρακολουθεί καθημερινά τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις σχεδόν όλων των κατοίκων της Ιερισσού, της Μεγάλης Παναγιάς και των γύρω χωριών, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. Στη δικογραφία ο Τ. Παπαγεωργίου χαρακτηρίζεται «ιδρυτής της εγκληματικής οργάνωσης, για την κατασκευή, προμήθεια και κατοχή όπλων», με σκοπό να εμποδίσει τη μεταλλευτική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός.

   
Οπως αναφέρεται, «η εγκληματική οργάνωση είχε ως σκοπό, με έκνομες ενέργειες, να ματαιώσει ή να αναστείλει έστω και προσωρινά την οποιαδήποτε μεταλλευτική ή άλλη δραστηριότητα της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στα εργοτάξια αυτής, που βρίσκονται στις ορεινές θέσεις Σκουριές και Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, με δυνατότητα βλάβης, εκ των εκνόμων ενεργειών, του διαμορφούμενου για τη χώρα επενδυτικού και τουριστικού περιβάλλοντος».
«Η Δικαιοσύνη έχει δεμένα τα μάτια και τώρα της βούλωσαν και τα αυτιά. Δεν ξέρουμε πότε θα της κλείσουν και το στόμα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου. Στην ανακοίνωση αντιπαραβάλλεται το κατηγορητήριο των μελών της Χρυσής Αυγής με τις αντιδράσεις του κοινωνικού κινήματος κατά της εξόρυξης.
«Φόνοι, απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξυλοδαρμοί, ρατσιστικές επιθέσεις, μαστροπεία, παραχάραξη, εκβιασμοί, μαύρο χρήμα, στρατολόγηση ανηλίκων, οπλοστάσιο, τάγματα εφόδου, εγκληματική οργάνωση... Η Ελληνική Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής, με απλούς περιοριστικούς όρους», τους οποίους θεωρεί μη ύποπτους φυγής ή τέλεσης νέων κακουργημάτων.
Απόφαση-πρόκληση
»Την ίδια στιγμή τέσσερις αγωνιστές, με λευκό ποινικό μητρώο, από τη Χαλκιδική βρίσκονται εδώ και έξι μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις προφυλάκισης». Η απόφαση της Δικαιοσύνης χαρακτηρίζεται «προκλητική για κάθε έντιμο άνθρωπο» και επισημαίνεται ότι «παραβιάζει κάθε κοινό περί δικαίου αίσθημα», καθώς δείχνει ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, «ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να εκμεταλλεύεται τη θεωρία των δύο άκρων κατά βούληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;