Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Να ξανακτίσουμε τη Χώρα Μας


 H περιοχή υπο κατοχή και λεηλασία

ΝΑ ΞΑΝΑΚΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ  Μας

                Η πρόσφατα αναδειχθείσα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη δυσπνοεί  αρρωστημένη από τη μόλυνση των προεκλογικών της ψεμάτων και των μετέωρων μετεκλογικών της πράξεων νομής εξουσίας.
Καταστρέφουν το κοινωνικό ιστό της Χώρας παίρνοντας μέτρα που δεν θα δέχονταν διορισμένοι φύλαρχοι  σε αποικία και παίρνουν πρωτοβουλίες ανυπαρξίας στις κοσμογονικές αλλαγές της κρίσης της Ευρωζώνης. Ότι ακριβώς έκαναν οι προκάτοχοί τους. Ότι καταμαρτυρούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ σαν προεκλογική απειλή για τις 7 πληγές φαραώ που θα ενέσκηπταν στη Χώρα τα υλοποιούν οι ίδιοι χωρίς αιδώ, χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τιμωρηθούν από τα θύματά τους.

Καταθέτες Ελβετικών τραπεζών

Άλλωστε πότε σε αυτή τη Χώρα τιμωρήθηκαν δοσίλογοι, κλεπταποδόχοι, διεφθαρμένοι και ψεύτες ολιγάρχες; Αποδέχονται τις αναιδείς απαιτήσεις φτωχοποίησης από τους υπαλλήλους της τρόικας, παρακολουθούν την απορρύθμιση της κοινωνίας και την καταστροφή του συνόλου της ελληνικής οικονομίας για να τιμαρειοποιήσουν τα φιλέτα του δημοσίου πλούτου και να εκπληρώσουν προεκλογικές υποχρεώσεις στους ολιγάρχες υποστηρικτές τους. Έκτος χρόνος ύφεσης και καταστροφής μεταβλητών και σταθερών κεφαλαίων, καμιά ανάπτυξη και παραγωγή και 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Η νοσηρότητα και η θνητότητα αυξάνουν αλματωδώς εκπληρώνοντας το σχέδιο του «Σοκ και δέος» για να ξεπουλήσουν τη Χώρα και τα ερείπια που αφήνουν πίσω τους. Έχοντας μαζί τους, τους καναλάρχες και την πλειοψηφία της έντυπης πληροφόρησης μπολιάζουν με μίσος και μικροαντιθέσεις τα διάφορα μικροσυμφέροντα.
Όταν πρόκειται όμως να συγκαλύψουν τις ευθύνες της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων και την ληστεία των αποθεματικών τους(11 δις τα τοξικά ομόλογα και 30 δις από το PSI), όταν συγκαλύπτουν την ευθύνη των Ευρωπαίων στη διάλυση ναυπηγείων, βιομηχανιών, αγροτικού τομέα και μεταποίησης εκεί σκαρφίζονται καπιταλιστικούς μονόδρομους. Ακόμα και η προμήθεια πετρελαίου με πίστωση από το Ιράν τους ενοχλούσε. Την Αγροτική την έδωσαν στο Σάλλα όσο κάνει η συμμετοχή των μετοχών που κατείχε σε Folli Follie και ΕΥΔΑΠ αδιαφορώντας αν τα ακίνητά της κόστιζαν μόνο 4 δις! Με την πρόχειρη συμβιβαστική λύση με τη Siemens ζημιώθηκε το Δημόσιο τουλάχιστον 2 δις και η εταιρεία επανέρχεται σχεδόν παρθένα στις αγορές της Ευρωζώνης. Οι «διαπραγματεύσεις» τους έχουν αρχίσει να μη πείθουν ούτε πληρωμένους Megaπαπαγάλους των 750.000 ετησίως! Άλλωστε για το ξεπούλημα όλων των καλών στοιχείων της Αγροτικής εκχώρησαν μια σειρά από  λειτουργίες του κράτους στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που τυγχάνει να είναι πρώην μέτοχος της Πειραιώς και αντιπρόεδρός της. Ποτέ άλλοτε η κλεπτοκρατία δεν λήστεψε  τόσο αναίσχυντα και ξετσίπωτα στο σφιχταγκάλιασμα πολιτικών + επιχειρηματιών κοράκων εις βάρος τόσων πολλών και του δημοσίου συμφέροντος συμπεριλαμβανομένου.

Τα κανάλια της Διαφθοράς και του Εκφοβισμού

Οι συμφωνίες  τους για τα γενόσημα, την μακρόχρονη μίσθωση του Ολυμπιακού ακινήτου στη Κηφισίας, το ξεπούλημα των 4 airbus της Ολυμπιακής, το δασοκτόνο χάρισμα του χρυσού της Χαλκιδικής στο Μπόμπολα και την αναγόρευση της Ελλ. Αστυνομίας σαν ιδιωτικών απλήρωτων σεκουριτάδων των συμφερόντων της εταιρείας είναι μερικά μόνο από την λεηλασία που συντελείται. Ήδη δρομολογούν αντίστοιχες «μεταρρυθμίσεις» σε νερό, δίκτυα φυσικού αερίου, ΟΠΑΠ λιμάνια και αεροδρόμια. Εφευρίσκουν καλόηχες λέξεις για να ξορκίσουν το δουλοκτητικό σύστημα μεσαίωνα που επιβάλλουν στην περιοχή. Οι αντιστάσεις συκοφαντούνται και κάθε αντίθετη φωνή δεν βρίσκει τηλεοπτικό χρόνο να αρθρώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση. Κατά ένα παράδοξο τρόπο κάθε επιχειρηματική αποτυχία έχει για τους προπαγανδιστές της καταστροφής «συνδικαλιστική προέλευση» ενώ κάθε αύξηση τζογαδόρικων δεικτών κέρδους στο «επιχειρηματικό δαιμόνιο» αν και αυτές οι ειδήσεις έχουν γίνει πια δυσεύρετη αναφορά ακόμα και για τα μονοπώλια καυσίμων και τροφίμων. Μεγαλύτερο σκάνδαλο δημοκρατίας από το να περάσουμε εν μέσω οικονομικής κρίσης και πτώχευσης από το Γενάρη του 2010 τρείς με τις δημοτικές εκλογές αναμετρήσεις και να λείπουν συζητήσεις στη τηλεόραση για τα αίτια και τα αποτελέσματα από ειδικούς και επιστήμονες του είδους ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ. Τιμητική εξαίρεση η συζήτηση του enikos.gr με τους 8 οικονομολόγους και μερικές εκπομπές λόγου στην ΕΤ3.


Οι παρτάκηδες και καλοπληρωμένοι υπάλληλοι


Και ω του θαύματος της ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ αποδεικνύεται ότι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος έχοντας στοιχεία για να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 20 δις από φορολογητέα ύλη 60 δις από λίστα φοροφυγάδων καταθετών σε Ελβετικές τράπεζες έκαναν τα αδύνατα δυνατά με τις ορντινάτσες τους στο ΣΔΟΕ Καπελέρη και Διώτη να ζημιώσουν το Ελληνικό δημόσιο. Με τις δηλώσεις τους περί Τιτανικών και πιθανής εξόδου από το ευρώ προκάλεσαν την ανασφάλεια και τη φυγή σε δύο χρόνια άλλων 86 δις από τη χώρα και μνημόνια που στέρησαν  από τον κόσμο της εργασίας από 49-60 δις κατά διάφορε εκδοχές.
Μιλάμε για πάρτυ λεηλασίας χωρίς καλασνίκοφ. Κόλαση του καπιταλισμού χωρίς διεξόδους
Όσοι έχασαν την ανάκριση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο κανάλιτης Βουλής προς το Διώτη για το στικάκι και την εξαφάνισή του στα συρτάρια της διαπλοκής έχασαν. Η εικόνα τα έλεγε όλα και τα εργολαβικά κανάλια ασχολιόντουσαν με πομφόλυγες φραστικές του Κασιδιάρη στους ανεμόμυλους του Μανιάτη για συσκότιση.

Αγορασμένοι από τοκογλύφους

Οι μαθητευόμενοι μάγοι του νεοφιλελευθερισμού αφού  εξόντωσαν το ΑΕΠ της χώρας 20-30% εισβάλλουν στη γνωστή φορολογητέα ύλη ακινήτων και ελευθεροεπαγγελματιών. Εξοντώνουν περίπτερα, ταξιτζήδες, φαρμακεία, γιατρούς, δικηγόρους μηχανικούς αφού σε αυτό το τόπο πρέπει να λειτουργούν μόνο μεγάλα πολυκαταστήματα που πουλούν τα πάντα εισαγόμενα σε λίγο φτηνότερα από τις ακριβές τιμές!
Καθήκον των κυβερνώντων να αποκρύψουν σκάνδαλα και τη λεηλασία του πλούτου. Μόνο που αυτός είναι σαν το βήχα και έχει ένα μειονέκτημα δεν κρύβεται. Προκαλεί και ερεθίζει τις ήδη αυξημένες κοινωνικές αντιδράσεις.
Γερμανοι-ναζί στο πυρπολημένο Δίστομο.

Δεν ξέρω αυτή η προεπαναστατική περίοδος πόσο ιδανική περίοδο Διαφωτισμού μπορεί να κρύβει και πόσο δίκαιες θα είναι στο μέλλον οι αντιδράσεις μιας κοινωνίας που πεινάει  και ανεργεί , η τρόικα προκαλεί την ανισομέρεια και τις αντιθέσεις η κυβέρνηση διαγκωνίζεται σε κυβιστήσεις και υποταγή σαν υπηρέτης ξένων αφεντάδων. 
Η εποχή της παρακμής και των τεράτων στοιχειώνει τους εφιάλτες μας. Αν την ξεφλουδίσεις την Ελλάδα  κατά τον ποιητή θα βρεις μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ   7-10-2012

3 σχόλια:


  1. Γραπτή δήλωση του Ν. Χουντή από 22/11/2011 για Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τη στάση που κρατούσε απέναντι στους φοροφυγάδες της Ελβετίας, προωθώντας τη διμερή Συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας




    Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις με την «λίστα Λαγκάρντ» δίνουμε στη δημοσιότητα την γραπτή δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, που είχε γίνει στις 22/11/2011, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τότε Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σχετικά με τη στάση που κρατούσε απέναντι στους φοροφυγάδες της Ελβετίας, προωθώντας την διμερή Συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας.

    Υπενθυμίζουμε ότι η δήλωση είχε γίνει με αφορμή την προσωπική επίθεση του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά του Νίκου Χουντή, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία ανέφερε ότι με τις «ερωτήσεις που καταθέτει στην Κομισιόν έχει ως στόχο να παρεμποδίσει τη διμερή σύμβαση Ελλάδας-Ελβετίας», αλλά και ότι «όλες οι ερωτήσεις του κ. Χουντή είναι όλες στοχευμένες και δημιουργούν όλες πρόβλημα στη χώρα!»

    Η δήλωση του Ν. Χουντή είχε ως εξής:

    « Ο εμπνευστής, μέσω του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, του ακαταδίωκτου των επίορκων Υπουργών, προωθεί τώρα το ακαταδίωκτο των φοροφυγάδων και των ‘κλεπτοκρατών’ με τους τεράστιους λογαριασμούς στις Ελβετικές τράπεζες. Η συμφωνία που έχει ετοιμάσει με τις Ελβετικές Αρχές, προσφέρει νέες ευκαιρίες ασύλου για φοροφυγάδες, αλλά και τον πιο ιδανικό τρόπο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Επειδή, ο κύριος Υπουργός διαφημίζει ότι η συμφωνία που έχει ετοιμάσει με τους Ελβετούς, είναι στα χνάρια της αντίστοιχης Γερμανικής, του θυμίζω ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, διαφωνεί ριζικά με την εν λόγω συμφωνία, κατηγορώντας την κ. Μέρκελ, ότι τους έφερε μια σύμβαση που δίνει άσυλο και εξασφαλίζει την ανωνυμία στους Γερμανούς φοροφυγάδες, και δηλώνει ότι θα την καταψηφίσει.

    Όσον αφορά τις κατηγορίες του κυρίου Υπουργού ότι όλες μου οι ερωτήσεις είναι στοχευμένες και δημιουργούν όλες προβλήματα στη χώρα, παραδέχομαι ότι όντως όλες μου οι ερωτήσεις είναι στοχευμένες και δημιουργούν προβλήματα, όχι βεβαίως στη χώρα, αλλά στις κυβερνήσεις του Μνημονίου και της Τρόικα. Αποτελεί τιμή για μένα, ότι αυτά τα λόγια προέρχονται από τον Υπουργό Οικονομικών της Τρόικα που προωθεί το ξεπούλημα της Ελλάδας και διαπομπεύει την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μέρκελ ημών
    η εν τοις Γερμανοίς,
    αγιασθήτω το δάνειό Σου.
    Ελθέτω η χορηγεία Σου.
    Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου, ως εν Λετονώ και επί της Greece.
    Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.
    Και ζάλωσεν ημάς με τα θελήματα υμών,
    μήπως και ημείς κορέσομεν τους οφειλέτες ημών.
    Και μη εισενέγκης ημάς εις Αριστερισμόν,
    αλλά ρύσαι ημάς από του Ξεσηκωμού.
    Αμήν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;