Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ,ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΜΕ,ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ

Οι εκλογές του Ιούνη 2012 πέρασαν, ο λαός ιστορικά απέδειξε τις επιρροές του στις μύχιες φοβίες που του προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ  και επιβραβεύτηκαν οι κλέφτες και οι απατεώνες που κανοναρχούν και χρεοκόπησαν το δημόσιο τομέα της χώρας από το Γενάρη του 2010.

Ψήφισαν 6.216.582 κατέχοντες το δικαίωμα ψήφου κατά 260.000 λιγότεροι από τις εκλογές του Μάη του 2012. Επειδή ξέρω πολλούς που ψήφισαν τώρα για πρώτη φορά υποθέτω ότι οι ετεροδημότες και οι σε κατάσταση συγχυτική λόγω οικονομικής δυσπραγίας που δεν εξάσκησαν το δικαίωμά τους αυτό είναι πολλοί περισσότεροι. Μια ισχυρή τάση από την επίπλαστη και φαντασιακή προεκλογική συζήτηση είναι η απόσυρση και η περιχαράκωση στο ατομικό μικρόκοσμο πέρα από κοινωνικές λύσεις και προβληματισμούς.

Άλλωστε οι κοινωνικά αδύναμοι πολυστεύουν καθημερινά με τις πολιτικές των μνημονίων. Η ρήση της Θάτσερ προ 30ετίας «δεν υπάρχει κοινωνία»  βρίσκει λαμπρή εξοντωτική εφαρμογή στις πολιτικές της τρόικας που εφαρμόζονται στη χώρα. Η πόλωση και η οργή του ελληνικού λαού από τα πολιτικά αθύρματα που διαγουμίζουν 38 και βάλε χρόνια τη χώρα απέσπασαν μια πρόσκαιρη νίκη, σχηματίζουν πάλι κυβέρνηση, ανασχηματίζοντας την κατευθυνόμενη κυβέρνηση Παπαδήμου με συγκολλητική ουσία των ντόπιων φερέφωνων των ξένων συμφερόντων τη ΔΗΜΑΡ της σιγανοπαπαδιάς του Φώτη Κουβέλη. Έχουν τόση σχέση με την αριστερά όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Μεγάλοι κερδισμένοι αυτών των εκλογών η ΝΔ που αύξησε τις ψήφους της κατά 633.000 και ο Σύριζα  κατά 592.788 ψήφους. Έτσι διατηρήθηκε η απόσταση των 2,5% ποσοστιαίων μονάδων από τις εκλογές του Μάη 2012 και  η ΝΔ εισπράττει το bonus των 50 εδρών του καλπονοθευτικού νόμου. Η πόλωση του εκλογικού νόμου, η έλλειψη συνεργατικότητας και συγκερασμού προγραμμάτων και οι τεχνικές αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου δεν επέτρεψαν παρά τη δεξιά να μην πανηγυρίζει από έλλειψη καυσίμων και το Σύριζα να ανασκουμπώνεται σαν ώριμος από παλιά σε ρόλο guest star που κλέβει τη φήμη 650 απεσταλμένων διεθνών μέσων ενημέρωσης και συζητήσεων για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Η ταχεία άνοδός του συνταράσσει τα δρώμενα στην Ευρωζώνη και λειτουργεί σαν ξυπνητήρι για τη μοίρα των λαών της Ευρώπης.

Αυγή 19'-6-2012 Μ. Δρεττάκης
Από πλευράς απώλειας ψήφου εμπιστοσύνης οι μεγάλοι χαμένοι είναι το ΚΚΕ με 250000, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 200.000 και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 120.000 ψήφους. Το εκλογικό μόρφωμα των Μάνου-Τζήμερου σε σχέση με τις επί μέρους επιτυχίες τους του Μάη τώρα πια είχαν απώλειες της τάξης των 250.000 ψήφων. ΟΙ λιγότερο αναλογικά χαμένοι υπήρξαν το ΛΑΟΣ με 90000 ,το ΠΑΣΟΚ με 80000 ψήφους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 50000 και το Κίνημα δεν πληρώνω με 30.000 σταυρούς στους 55.675 που απέσπασε παραπλανητικά στις εκλογές του Μάη 2012. Τέλος οριακές απώλειες είχαν η Ένωση Κεντρώων με 21.000 έλλειμμα ψήφων, το κόμμα Πειρατών με 18.000 ψήφους η Χρυσή Αυγή με 15.000 απώλειες , η σύμπραξη των μουλάδων του Μ-Λ κατά 8.000 ψήφους και η ΔΗΜΑρ με 1200 ψήφους έλλειμμα σε σχέση με το Μάη 2012.

Αυγή 19'- 6-2012

Το κοινωνικό έλλειμμα της χώρας μας με αυτό το μόρφωμα εκβιασμών και φοβίας που προέκυψε δεν θα έχει καμιά τύχη. Θάθελα πιο πολύ προεκλογική κουβέντα για τη δημιουργία του χρέους, για τη πολιτική του ευρώ τα καλά και τα κακά της λειτουργίας του σαν παγκόσμιο νόμισμα, την τραπεζοκρατία και την κοινωνικοποίηση των ζημιών τους, ακόμα και την πολιτική σκληρής δραχμής που υφιστάμεθα από πριν το 2001. Ίσως και την μη παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας, χωρίς τομείς διεξόδου στο παγκόσμιο στερέωμα με τον έντονο καταναλωτισμό, το φόρτωμα δανείων των νοικοκυριών τη τελευταία δεκαετία. Πόσο έωλοι και υπερφίαλοι ήμαστε και πως μας κατάντησαν.
Το ντόπιο κατεστημένο θωρακισμένο από αδιαφανή και ετεροβαρή παραπληροφόρηση που αυτοαποκαλείται ενημέρωση, από αλυσίδα αντιδημοκρατικών ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΩΝ μηχανισμών και την βουλευτική και εξωκοινοβουλευτική συνεπικουρία του μακριού φασιστικού χεριού της Χρυσής Αυγής μόνο εποικοδομητικό αύριο δεν παρέχει στη χώρα μας.

Αποτελέσματα εκλογών περιοχής Ν.Κόσμου 17-6-2012
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΉ των μνημονίων, εξωραϊσμένη με φράσεις για εκσυγχρονισμό και «ανάπτυξη» μόνο λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας σημαίνει και συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, ύφεσης και φτωχοποίησης των φτωχότερων εξανδραποδισμένων οπαδών των ταλαίπωρων που πίστεψαν στους σωτήρες του αστικού κατεστημένου. Όσων κούρσεψαν τα δημόσια ταμεία, φοροδιαφεύγουν και πληρώνουν αδρά οι τράπεζες να καλύπτουν τις αδιαφανείς δραστηριότητές τους. Ο αγώνας συνεχίζεται σε αυτή τη ζωή και όχι σε κάποιο νεφελώδες μέλλον που ονειρεύεται το χλωμό πρόσωπο από πολιτικές συμμαχιών του πρώην «ΚΚΕ».
Τα συνολικά αποτελέσματα εδώ.


2 σχόλια:

  1. Ουσιαστικά τα ποσοστά των χαμένων κομμάτων πέρασαν στο ΣΥΡΙΖΑ (πειρατές, κεντρώοι, οικολόγοι, ΚΚΕ κλπ) και τη ΝΔ (φιλελεύθεροι και μαζέματα, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ).
    Το ΚΚΕ είναι ο μεγάλος χαμένος. Προτίμησε την επίθεση στα κοινωνικά κινήματα και τη λοιδορία τους παρά την αποδοχή ή την ενσωμάτωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι 9 πλούσιοι δήμοι της ΒΑ Αθήνας από τους 34 με τη στροφή τους προς ΝΔ, η χαμένη μάχη της Α Αθήνας και της Μακεδονίας(Πιερία,Πέλλα,Ημαθία,Καβάλα) νομίζω ήταν τα σημεία που έκριναν τη μικρή διαφορά του μνημονιακού από το αντιμνημονιακό μέτωπο. Τις τελευταίες 10 ημέρες είχμαε δεχθεί κρεσ΄ρντο σπέκουλας με μικρή δυνατότητα ανταπάντισης λόγω των συνθηκών στα ΜΜΕ, όλοι εναντίον Σύριζα. Πάντως μιλάμε για μόνο 13 νομούς οι 5 μονοεδρικές χωρίς βουλευτική εκπροσώπιση με κυριο τον Εβρο, την Καβάλα, την λακωνία, την Πιερία και την Κόρινθο. Γρήγορα η Ελλάδα θα υφίσταται τις επιπλοκές της εσωτερικής τρόικας Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, οι ψήφοι σε αντιλαικά νομοσχέδια δεν αφήνουν περιθώρια για επικοινωνιακές τσιριντσάνζουλες. Το ΚΚΕ εισπράττει τον συντηρητισμό του απολυταρχισμού του, έχουν ακόμα πολύ συναίσθημα σαν ομόλογο αγωνιστικού διαθεσήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;