Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Στην εποχή των τεράτων


 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

                Έχετε αναρωτηθεί από πότε υπάρχουν φόροι;; Στη Γένεση ο κτηνοτρόφος Αβελ και ο αγρότης Κάιν καλούνται για την προσφορά τους στον Κύριο τους. Ο πρώτος θυσιάζει λίπος προβάτου και ο δεύτερος  τα καλλιεργήσιμα γογγύλια του. Και εκείνος ο πάνσοφος και παντοδύναμος θεός της Παλαιάς Διαθήκης, του την πέφτει στον Κάιν ξύγκικα δυσαρεστημένος 
  ---«Δεν μεταγγίζεις αίμα από ένα γογγύλι» .Ήθελε αίμα για θυσία ευχαρίστησης!

Blood out of a turnip     Όπως συγκαταβατικά αναλύουν κορυφαία μυαλά οικονομικής ανάλυσης στη όχθη πέρα του Ατλαντικού. 6,5 δις ετησίως από άμεσους φόρους και για μια πενταετία 20 δις είναι ο ορισμός του ακατόρθωτου.
            Γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου στη σημερινή εκδοχή της εκτέθηκε τόσο απέναντι στα μάτια και τις τσέπες των οπαδών τους;;; Προετοίμασε την είσοδο των νεοφιλελευθέρων πολιτικών του ΔΝΤ στην ευρωζώνη, κατασυκοφάντησε την πατρίδα του και τις οικονομικές της αδυναμίες  δημιουργώντας πάνω στο δημοσιονομικό και αναπτυξιακό της έλλειμμα κρίση χρέους και αφερεγγυότητας της χώρας σε συνεργασία με τους διεθνείς κερδοσκόπους. Προφανώς τα οφέλη που έχουν να αποκομίσουν από αυτή τη συγκυρία είναι απείρως εκτενέστερα από την απλή διαχείριση ως εντολοδόχοι 4ετούς εξουσίας από την εξαπατημένη ψήφο του ελληνικού λαού. Πλασαρίστηκαν ως σωτήρες με τις όποιες επικοινωνιακές αγκυλώσεις τους λόγω του μικρού αριθμού μυημένων στα κόλπα ακόμα και μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Χρησιμοποίησαν και τους συστημικούς μηχανισμούς από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς όπου και όποτε τους έπαιρνε σε αναζήτηση συνενόχων. Το ΛΑΟΣ και η ΔΗΣΥΜ ή εξαγορασμένα στελέχη της αριστεράς όπως η εκπρόσωπος σολομού και τόνου στας Ευρώπας υπήρξαν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Με τους εχθρούς των λαϊκών συμφερόντων εντός των τοιχών  χωρίς να περιορίσουν ούτε σταγόνα από τις υπαρκτές σπατάλες τους βάθυναν την ύφεση, θέριεψαν εγκληματικά την ανεργία και διέλυσαν συλλογικές συμβάσεις και κάθε στοιχειώδες εργασιακό δικαίωμα.  Όλα μαζί και καθένα ξεχωριστά αποτελούσαν αιτίες δυσαρμονίας της λαϊκής εντολής ώστε η κυβέρνηση Παπανδρέου να οδηγηθεί στο μέγιστο των δημοψηφισμάτων τις εκλογές. Αντί αυτού με πολιτικούς ελιγμούς εξασφάλισε μια πτωματική πλειοψηφία 155 ψήφων, με δοτή εθελουσία τώρα την Ελσα Παπαδημητρίου βουλευτή Αργολίδας στην προσπάθεια να ξεπουλήσει τις άμεσες πλουτοπαραγωγικές πηγές τις χώρας που είχαν απομείνει με κερδοφορία και που κανείς σώφρον και ορθολογικός πολιτικός δεν θα αποτολμούσε σε αυτή τη περίοδο.

Οι μεγάλοι κεφαλαιούχοι της χώρας  αυτοί οι 470 που έδωσαν γη και ύδωρ στο ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στις συναντήσεις του Σεπτέμβρη του 2009 νοιώθουν πως παρά τα μπιχλιμπίδια που αποκόμισαν από τη λαίλαπα στα εργασιακά δικαιώματα που αποκόμισαν τώρα πια αδειάζονται κανονικά από άλλους μεγάλους πολυεθνικούς παίχτες. Για την μεσαία τάξη δεν συζητώ διόλου είναι οι τελευταίοι που θα δουν το ξεζούμισμα και την καταστροφή τους πνιγμένοι στις ιδεοληψίες και τα χρέη τους. Αυταπάτες και μύθοι που γενούν βίαια ξεσπάσματα και αγανακτισμένους χύμα αλλά όχι στο κύμα, εκεί που σπάει ο αιγιαλός θα είναι και αυτός σε λίγο πουλημένος μέσα σε περίοδο αναταραχών και συγκρούσεων.

Chalk one up             Οι μεθυσμένες από εκβιασμό και κέρδη αγορές κερνάνε τους απανταχού απατεώνες επενδυτές φιλέτα από τη χώρα μου. Έτσι όπως οι λεγεωνάριοι επί τον ιματισμό Του έβαλαν κλήρο. Συσκέψεις και παρατρεχάμενοι επιβήτορες της εξουσίας του χρήματος , Paulson & Co hedge fund , Soros Fund Management , Stratford, Carlyle group, Slaughter & May,Unigestion,    Lazars και το κακό συναπάντημα, βρήκαν ανοιχτά τις πόρτες από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σαν αφορολόγητες εταιρείες holding να περάσουν ,να ψωνίσουν και να αφήσουν πίσω τους συντρίμμια. Στο αντίστοιχο πρόγραμμα του 1990 στην Ανατολ. Γερμανία οι 4 εκατ εργαζόμενοι έμειναν 1,4 εκατ ! και η διαδικασία άφησε πρόσθετο τεράστιο χρέος στην Ομοσπονδιακή Γερμανία που το πληρώνει ακόμα. Το έργο της κυβέρνησης ξετυλίγεται αδυσώπητο μπροστά και αντίθετα στο συμφέρον όλης της ελληνικής κοινωνίας, κυριολεκτικά η πειρατεία στην εξουσία σκορπίζοντας φόβο, ψέμα και υποταγή. Παραδίδουν όλη την ενεργειακή πολιτική και τους πόρους μιας οικονομίας και μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη». Ρίχνουν  τόνους  χημικών δακρυγόνων προκαλώντας πάνω από 500 τραυματίες στις 28 και 29 Ιούνη και μετά παρουσιάζουν σε όλα τα κανάλια όλους τους αγανακτισμένους σαν ΣΥΡΙΖΑ! Η βίαια της φτώχειας και της απελπισίας είναι κενό γράμμα για τους μαθητευόμενους σωτήρες μας.  Διαλύουν κάθε φορολογικό εισπρακτικό μηχανισμό για να έχουν το άλλοθι της εξάρτησης από τους δανειστές μας. Βγαίνει ο Γιούγκερ και μας πετάει στα μούτρα για τη μείωση της εθνικής κυριαρχίας μας και η αντιπροεδρική έννοια είναι να βγάλει ψεύτες αυτούς που διέδωσαν ότι 35χρονος του πήρε από μπροστά του τάχαμου  πιατέλα με ψάρια σε ταβέρνα του Πειραιά με το σκεφτικό ότι «μαζί τα φάγαμε». Αρπακτικός σουρεαλισμός και μαύρο λαϊκά χιούμορ.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας .βάλθηκαν με μιάς να πάρουν πίσω όλα τα κλεμμένα από έργα, πακέτα, επιδοτήσεις. Πέρσι με το μνημόνιο 1 που εμφανίζονταν χωρίς μηχανισμό στήριξης πιθανής χρεοκοπίας χώρας μέσα στο ευρώ επέτυχαν πτώχευση του ελληνικού λαού της τάξης 10%. Το μνημόνιο 2, το επονομαζόμενο μεσοπρόθεσμο, τους άνοιξε την όρεξη και σου λέει τους αρμέξαμε 75 δις σε 2 χρόνια, δεν  επεκτεινόμαστε στις κερδοφόρες ΔΕΚΟ, λιμάνια, δρόμους, ενέργεια, νερά αεροδρόμια και αιγιαλούς και τους αφήνουμε στον άσσο νάχουν μετά να εκχωρήσουν νησιά, ορυκτά και ΑΟΖ. 24% έπεσε η κατανάλωση καυσίμων! Θυμήθηκαν και την αγορά  της Λουϊζιάνας από Γαλλία στις τότε ΗΠΑ περί το 1803. Δεν θέλουν όμως να θυμηθούν την έννοια του απεχθούς χρέους που εισήγαγαν πρώτες οι ΗΠΑ το 1898  για να γλυτώσουν την τότε αποικία τους Κούβα από τα χρέη προς το βασίλειο της Ισπανίας. Εφαρμόσθηκε στην μεταπολεμική Γερμανία και το κατακτημένο Ιράκ στη μετά Σαντάμ εποχή όπως και σε πολλές άλλες χώρες μεταξύ των οποίων Αργεντινή και Ισημερινό που με αυτό ανάσαναν από τα χρέη τους. Οι υπερχρεώσεις από τις αγορές είναι φαλκίδευση και μεθόδευση εις βάρος των κατοίκων μιας χώρας και κάποτε πρέπει να αρχίσουν να μετρούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί.

      
Οι πλέον ακατάλληλοι για εφαρμογή  λιτότητας και ορθολογισμού είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα και συνεχίζουν με τη δύναμη της εξουσίας να αφυδατώνουν τα κρατικά ταμεία. Δυο χρόνια βλέπουμε το σενάριο αφήστε μας λίγο ακόμα γαντζωμένους να μασήσουμε και άλλα, εις υγεία των κορόιδων. Όταν απειλούν χωρίς ποτέ να εφαρμόζουν κανένα μέτρο κατά τραπεζών, καταθετών εξωτερικού, καρτέλ και πολυεθνικών απλά το κάνουν για ειδοποίηση και να ανεβάζουν το κασέ τους. Η διαφθορά συγκεκαλυμμένη σε όλο τους το μεγαλείο. Γιαυτό όταν οι ευρωπαίοι έχουν διασφαλίσει τις ανοιχτές θέσεις τους απέναντι στα ελληνικά ομόλογα θα βρουν ένα ανέξοδο τρόπο για αυτούς να μας εξωπετάξουν από την ευρωζώνη και να μας πτωχεύσουν και τυπικά. Γιατί δεν πέφτουν τα spread όταν υποτίθεται με τις 155 εξωνημένες ψήφους εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση μέχρι το 2015.;; Γιατί κανείς δεν εμπιστεύεται τα προγράμματα roll-over των γάλλων τραπεζιτών και αφήνουν κρίσιμες αποφάσεις για Σεπτέμβρη όταν πιά και η Γαλλία και η Γερμανία θα είναι σε προεκλογική περίοδο με πλήθος φιλελευθέρων προθύμων να συκοφαντούν και ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ τη χώρα μας;;

Arbeit macht frei
             To ειρωνικό φασιστικό ρητό δάνειο από την Γερμανική φιλολογία σαν προμετωπίδα στρατοπέδου συγκέντρωσης και ολοκληρωτικής γενοκτονίας φαντάζει   αντιπροσωπευτικό του παρόντα πειραματικού σωλήνα που βιώνουμε.
Δρόμοι και εναλλακτικές λύσεις υπάρχουνε αρκεί να λειτουργούμε σαν κράτος που σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών του και όχι μιας αισχρής δράκας απάτριδων καταστροφέων. Τις λύσεις νοικοκυριού και εκσυγχρονισμού όλοι τις ξέρουμε και είναι στην τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που εφαρμόζουν οι σημερινοί δοσίλογοι.

Τα τέρατα και σημεία της διακυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις Καραμανλή, Σημίτη, Α Παπανδρέου και Κ Μητσοτάκη.   Μυστικά κονδύλια σε όλα τα υπουργεία, Siemens, Βατοπέδι, Ολυμπιάδα, Μετρό, Ρίο Αντίρριο, Ψυτάλλεια, Κτηματολόγιο, ΧΥΤΑ Λιοσίων, τοξικά ομόλογα στα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπούλημα ΟΤΕ, ναυπηγείων, ορυκτού πλούτου και ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Φοροαπαλλαγές σε όλους τους κατέχοντες ασύδοτη εκμετάλλευση του περιβάλλοντος σε βουνό και θάλασσα, κυκλώματα διαφθοράς και ατιμωρησία όπου κινείτο χρήμα.
            Κρατικές προμήθειες σε ΟΣΕ, ΙΚΑ, Άμυνα,Mεταφορές, Νοσοκομεία, Άγονες γραμμές ακτοπλοΐας, γραφική ύλη, έντυπες εκδόσεις και ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Ελάχιστα σκάνδαλα βρήκαν τη δημοσιότητα και οι κρατικοί λειτουργοί που αναμίχθηκαν σε αυτό το κερδοφόρο νταλαβέρι υπογραφών τιμωρήθηκαν. Κυρίως όσοι έκλεβαν τράπεζες ! Όλες οι εξωτερικές συμβάσεις του μεταχουντικού ελληνικού κράτους κρύβουν όρους υποτέλειας, ατέλειας και συμβιβασμού. Χαρακτηριστική περίπτωση η απαλλαγή ΦΠΑ από την γερμανική μέτοχο κατά 45% του Εθνικού Αερολιμένα Αθηνών της tάξης 1 δις. Κατάργηση χρηματοδότησης ΜΚΟ, Κομμάτων ,Ιδρυμάτων πολιτικών και οικονομικών φορέων πχ ΙΟΒΕ. Κατάργηση Ανεξάρτητων ονομαζόμενων αλλά ουσιαστικά άχρηστων και ανεξέλεγκτων αρχών που θεσμοθέτησε το Σύνταγμα του 2002. Περιορισμός των βουλευτών σε 150, εφαρμογή της απλής αναλογικής και κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και βουλευτικής ασυλίας. Αναθεώρηση όλων των συμβάσεων του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) γιατί όλες περιλαμβάνουν απεχθείς όρους για το κοινωνικό σύνολο υπέρ των εργολαβικών εταιρειών που ανεβάζει το κόστος κάθε έργου παλαιότερα στο δεκαπλάσιο και τα τελευταία χρόνια στο τετραπλάσιο. Τα κρατικά κτίρια ανέρχονται σε 300 δις και μόνο η αξιοποίηση και η σωστή χρήση τους εξοικονομεί χρήμα και μπορεί να αποδώσει πολλαπλά. Εδώ δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα οι φορολογίες ακινήτων από το 2009 για τεχνικούς λόγους. Να πράγματα που οι «σωτήρες» κυβερνήτες μας δεν έπραξαν και μας παρέδωσαν από τη Σκύλλα του ΔΝΤ στη Χάρυβδη της ΕΚΤ.

Να μην απορούν άρα όταν οι συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στις πλατείες μουντζώνουν τα έργα τους και τους λοιδορούν για τη συμπεριφορά τους απέναντι στη χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Το λαϊκό αίσθημα και η κοινωνική συνείδηση διακρίνει πιά τους ψεύτες και τους εκβιαστές μέσα στη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στέκεται δε με κριτική καχυποψία απέναντι σε κάθε πολιτικό σχηματισμό από το παλαιό κατεστημένο που δεν αρθρώνει λόγο διεξόδου από την ύφεση και τη φτωχοποίηση της χώρας. Τα παλιά έχουν πεθάνει και το καινούργιο πιθανά να μην έχει γεννηθεί ακόμα. Ζούμε τη εποχή των τεράτων ,μην τα φοβάστε μην εξοικειωθείτε με την υποταγή του ολοκαυτώματος ενός υπερήφανου λαού.      

       ΔΙΟΝΥΣΟΣ                                             5-7-2011  

10 σχόλια:

  1. Ευγενία Ηλιοπούλου6 Ιουλίου 2011 στις 8:41 μ.μ.

    Δεν αλλάζουν οι καιροί!
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
    Η εκκλησία πάντα στάθηκε δίπλα στο έθνος αγωνίστηκε και έδωσε ότι μπορούσε αλλά … Αρχ. Ιερώνυμος 6.07.2011
    Η Εκκλησία της Ελλάδας αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου .Λόγω αυτής της ιδιότητας της το ελληνικό κράτος πληρώνει τις συντάξεις, τους μισθούς και τα εφάπαξ των κληρικών και των οικογενειών τους. Οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι με δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις απέναντι στην μάνα πατρίς. Αναρωτιέμαι, όταν έγινε η καταγραφή των περίπου 800.000 δημοσίων υπαλλήλων, μετρήθηκαν οι κληρικοί; Καθημερινά ,στα πλαίσια της θυσίας που πρέπει να κάνουν για να σωθεί η οικονομία της χώρας ,στενεύει ο κλοιός γύρω από τους δημοσίους υπαλλήλους όπως και γύρω από άλλους φορείς .Καθημερινά βγαίνουν στην δημοσιότητα νόμοι που πετσοκόβουν προνόμια και επιδόματα και μετριάζουν τα εισοδήματα όλων των εργαζομένων. Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η πραγματική και συνάμα ουσιαστική συνεισφορά των ΄΄πνευματικών ΄΄ πατέρων στην κρίση.
    Ο υπουργός Οικονομικών ,ο κύριος Βενιζέλος, συναντήθηκε και παρακάλεσε, για βοήθεια τον κύριο Ιερώνυμο ,ενώ εμάς μας επιβάλει εφαρμόζοντας τις ντιρεκτίβες του ΔΝΤ. Διαβεβαίωσε τους αρχιερείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις χειροτονίες και την μισθοδοσία των κληρικών και θα ικανοποιηθούν τα σχετικά αιτήματά τους ενώ τους Δ.Υ. τους προετοιμάζει για απολύσεις. Δεν με ενδιαφέρει το θετικό πνεύμα της συνάντησης όσο με ενδιαφέρει πότε θα καταμετρηθεί η περιουσία της Εκκλησιάς της Ελλάδος και πότε θα φορολογηθεί αυτή η περιουσία καταλλήλως. Για τι η πράσινη κυβέρνηση απευθύνθηκε στους φιλέλληνες εκατομμυριούχους απανταχού της γης ξεχνώντας ότι ένα έκτο της Ελλάδας αποτελεί εκκλησιαστική περιουσία; Για τι η πολιτεία δεν την έχει καταγράψει και πως γίνεται η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος να δηλώνει επισήμως ότι δεν γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των μονών, των μητροπόλεων και των ναών διότι κάθε μητρόπολη, μονή και ναός έχει τη δική του οικονομική διαχείριση; Άρα η καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι ανέφικτη; Ποιος μπορεί να αποτιμήσει την αξία των δασών, των χορτολιβαδικών εκτάσεων αλλά και των δεσμευμένων από δήμους και κράτος οικοπέδων.
    H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πλέγμα που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα).Πρόχειροι λογαριασμοί μιλάνε για μία περιουσία που ανέρχεται σε τουλάχιστον δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Επίσης διαθέτει ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες (ίσως και εκατοντάδες) εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.
    Για τι τα αποθεματικά της Εκκλησίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεπεραστεί η κρίση ;
    Ωραίες και συγκινητικές οι φωτογραφίες με την φιλανθρωπική βοήθεια που προσφέρει η Εκκλησιά της Ελλάδας στους φτωχούς και κατατρεγμένους από την Αφρική, την Ινδία και την Αϊτή. Εντυπωσιακές. Καλώς προσφέρονται τα γεύματα αγάπης στους άστεγους και τους φτωχούς της Αθήνας ανεξάρτητα αν είναι έλληνες ή ξένοι. Τι θα προκύψει μετά από την συνάντηση Β. Βενιζέλου και Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ;Με την καημένη την Ελλάδα μας τι γίνεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Ευγενία Ηλιοπούλου

    δηλαδή τι προτείνετε; να πουλήσουμε τα μοναστήρια και την Ακρόπολη; Νομίζω ότι θα βρεθούν κάποιοι Μπιλ Γκέιτζ να αγοράσουν την Ακρόπολη και το Άγιο Όρος!
    Γιατί όχι. Θα γίνουν κάτι καζίνα πάνω στο Αγιο Ορος που θα γίνεται της μουρλής!

    Δυστυχώς όμως οι ελληνικές εκκλησιές είναι μικρές και δεν κάνουν για να της μετατρέψουμε σε internet cafe για να μην πω κάτι απρεπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαχητικές μου κυρίες έχω να σας εξομολογηθώ κάτι τις.
    Πριν 10 χρόνια όταν ο μεγάλος μου γυιός ήταν ακόμα δημοτικό σε μια πλαγιά του βουνού στη Βοιωτία γνώρισα τον αντάρτη τότε Ιερόνυμο. Εναν συμπαθή και άγιο πατέρα που τότε σήκωνε πολλούς σταυρούς προσωπικού μαρτυρίου και με κοινωνική δράση που θα τη ζήλευαν πολλού ονομαζόμενοι Αριστεροί.
    Βέβαια από τότε έχουν αλλάξει πολλά σήμερα πίσω από την επικοινωνιακή συνάντηση με τον Βενιζέλο να βλέπετε ότι όταν εισπράξουν από τους τραπεζίτες και βάλουν στο χέρι τους offshorites παρατρεχάμενους, (τους ξέρει όλους ο Παμπούκης) άλλο τόσο θα ασχοληθούν με τα κλεμμένα από εκκλησίa ,Τορκάσο, Ρασαντέλ,Αλληλεγκύη, Πυλαρινό κλπ κλπ. Και στα χρηματικά αποθέματα στη τράπεζα της Ελλάδος έκανε πίσω ο βενιζέλος, και στη διαχείρηση της εκκλησιαστικής περιουσία και μη φορολόγησης και στη μισθοδοσία, συνταξιοδότηση και προνόμια όλα δικά τους. Το γλυκο ανθρωπάκι που γνώρισα δεν φημίζεται για τη διπλωματία του να τουμπάρει τον Μπένυ. Απλα ήθελε εκείνος να τουμπαριστεί από το Σώμα Ιεραρχεία που εκφράζει μαζί σε δύναμη Λάτση, Βαρδινογιάννη και 5-6 ακόμα εφοπλιστές. Και βέβαια κρυφές αντζέντες που δεν μαθεύονται και έχουν διαπραγματευτεί από καιρό, ο Ζαννιάς ίσως ξέρει. Οι φιλανθρωπίες είναι για το θεαθήναι το ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργος Παπαγιαννόπουλος7 Ιουλίου 2011 στις 7:57 π.μ.

    O ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

    -ΙΟΥΝΗΣ 2011 : ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ. Επιστροφή σε καταστάσεις προδικτατορικές (ή, μήπως δικτατορικές;…). Υπάλληλοι του ΔΝΤ ψηφίζουν εντός, Μπάτσοι ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ του καθεστώτος βαράνε εκτός. (ΙΟΥΝΙΑΝΑ, κατά τα: ΙΟΥΛΙΑΝΑ;).
    Ο φόβος της Πλατείας:
    - Από την ΕΞΟΥΣΙΑ (προφανώς: την μισεί αφού δεν την Ορίζει)
    - από τις «Βεβαιότητες»
    - από τα παρελαύνοντα κάθε τόσο (απλώς διερχόμενα) «ΤΑΞΙΚΑ» κομματικά στρατά της παραδοσιακής αριστεράς
    -από τους «γνωστούς-άγνωστους» και τους «κουκουλοφόρους» που η Πλατεία ΞΕΒΡΑΣΕ πολλάκις.
    -από τους «μπαχαλάκηδες» και τμήμα των «αντι-εξουσιαστών» που δεν αποδέχονται επ΄ ουδενί τον ΕΙΡΗΝΙΚΟ χαρακτήρα της διαμαρτυρίας, θεωρώντας τον αναποτελεσματικό-αποπροσανατολιστικό, που ζουν μόνο με την αντίθεση με τους Μπάτσους-Γουρούνια-Δολοφόνους, (αυτό τους συντηρεί),που τους ενοχλούν τα γυναικόπαιδα στην Πλατεία (τους θυμίζουν κάτι;)
    ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ τελικά ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την ΠΛΑΤΕΙΑ;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν ήταν ο κρόνος, θα έτρωγε τα παιδιά του. τώρα οι πολιτικάντηδες, που ο λαουτζίκος τους περνούσε για κρόνους, είναι απλώς ύαινες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ANGE-TA DEN IPA KATI TETIO.Aplos tonisa oti i eklisia pu ine avtodynami ikinomika tha boruse na dixi ke alo ektos apo evhes ke filanthropika gevmata.Thymate kanis ta posa pu mazevtikan ,meta apo to sysmo,gia tus sysmopathis otan valabe tin ikona ston Agio Panteleimona ?Xerete oti mono 1/5 eftase stus sysmopliktus ke ta ala den dylothgikan apo ton Hrystodulo?Zitisa Ange-Ta tin aparetiti evestisia apebnandi stin krisi ke ohi evhologia.Ehete katalavi oti O Ieronuymos anhsyhuse poly perissotero gia tus misthus ton rasoforon .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Διονύση. Κείμενο γλαφυρό και περιεκτικό, με πολλές προεκτάσεις. Το κακό είναι ότι με τόσα ερεθίσματα, τι να πρωτοσχολιάσει κανείς… Θα πιαστώ μόνο από το τελευταίο: «Τα παλιά έχουν πεθάνει και το καινούργιο πιθανά να μην έχει γεννηθεί ακόμα». Έτσι είναι. Κι αυτό είναι το πιο ζόρικο αλλά (τολμώ να πω) και το πιο γοητευτικό (ενδεχομένως!) γνώρισμα αυτής της νέας εποχής, όπου μετά από δεκαετίες φαινομενικής νηνεμίας και ισορροπίας ο ιστορικός χρόνος δείχνει να έχει ανοίξει βήμα, οι εξελίξεις όσο πάνε και πυκνώνουν, και οι ανατροπές μοιάζουν προ των πυλών. Σε ποια κατεύθυνση όμως; Εδώ σε θέλω! Το βέβαιο είναι ότι όλα, μα όλα, παίζονται και ποτέ ίσως η Ιστορία να μην έχει υπάρξει τόσο ανοιχτή στο απρόβλεπτο όσο είναι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΕΕΣΜΑ
    Εχετε καλό αλλά λίγο περιεχόμενο στο μπλογκ που συντηρείται. Συγχαρητήρια. Εχετε τόσο δίκιο για την παρομοίωση από την ελληνική μυθολογία, την χρησιμοποιώ πολύ στον προφορικό μου λόγο.
    @ Ευγενία
    Το κείμενο σου είναι αυτόνομο εγώ ήθελα και το ενέταξα στη ροή του μπόγκ λόγω επικαιρότητος. Η ange-ta είναι βαθύς και ενδελεχής μελετητής, μάλιστα στις βιολογικές επιστήμες από ότι έχω καταλάβει απλά σε παρεξήγησε και είχε το επιθετικό ύφος, λίγο προβοκατόρικο..
    Ακόμα με πληκτρολόγιο από το εξωτερικό γράφεις;; Αν μπορέσω ο χωλός τέλος της άλλης βδομάδας θα περάσω από ΚΑΤ πάλι, τώρα ξέρω που να παρκάρω..Το περπάτημα είναι ακόμα πρόβλημα για μένα, ο γέρος ή από χέσιμο ή ξέρεις...
    Επι της ουσίας όπου δεν υπάρχει έλεγχος στις δημοκρατίες έχουμε κλεψιμέικα, η εκκλησία συνεχίζει να αρμέγει τον κρατικό κορβανά απελπιστικά μονότονα. Ο Ιερόνυμος δεν ελέγχει παρά 300 από τις 1300 ενορίες των Αθηνών. Από τα 6000 ιδρύματα άστα να πάνε καθένα και μια λοβητούρα. Μιλάει και ο Ανθιμος που αν υπήρχε θεός ο μετροπόντικας της Θεσσαλονίκης θα τον είχε σουβλίσει.Εννοώ τις Παπάφειες "ανυσηχίες " του έδειξαν πόσο λαμόγιο είναι κοιτα ποιός μιλάει και τι σκόνη μαζεύει γύρω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ισαβέλλα
    Κατ αρχάς συγχαρητήρια για κάτι που έχεις ζήσει πλούσια και σε ζηλεύω και τώρα σπέρματα έχετε προσφέρει και σε μας μέσα από το www.zyrinis.gr .O Γκράμσι που έχει και την πατρώτυτα της ρήσης 'η τον καταναλωτικό παρασιτισμό του Παν Κονδύλη ζούμε σήμερα. Μπακάλικα μπορούσε ο κοινός νους να σκεφτεί χώρα της Ευρώπης που δεν εισπράττει τους φόρους της, αρμεγει 75% από έμμεση φορολογία ΦΠΑ, δεν παράγει,ή καταστρέφει την παραγωγή της με εντολή των "συμμάχων" πχ ΕΒΖ πάνε τα 5 εργοστάσια,δεν έχει λογαριασμό για τα πλούτη της, τα ακίνητα και διώχνει τις κινητές αξίες. Μια εξωτική χώρα νησί των θησαυρών γεμάτη πειρατές και χαχόλους. Μετά μας φταίει το πόσο έρμαια έχουμε γίνει στους τραπεζίτες της Ευρώπης. Οταν ο Πάσχος παλεύει να γίνει Πρετεντέρης στη θέση του και φωνή του Ρεν και του Γιούγκερ έτσι για τη σωτηρία ...του τόπου. Λες τα χειρότερα νάναι μπροστά;; Εχουμε δει πολλά και η ανασφάλεια θριαμβεύει μαζί με την κοινωνική εμπιστοσύνη. Ενας λαο΄ς σε ...απόσυρση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;