Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πλήρωσε για να ζήσεις.


Πλήρωσε για να ζήσεις
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον μεγάλο μέρος από τις ομιλίες κατ αρχήν, κατ άρθρο και δευτερολογίες αυτών των αντιπροσώπων του λαού που έφερε το καλπονοθευτικό σύστημα των εκλογών στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα, σχετικά με τις «διαρθρωτικές αλλαγές» στις προμήθειες, στο φάρμακο, στη πρωτοβάθμια περίθαλψη, στη πρόνοια και άλλες ρουσφετολογικές διατάξεις. Πλήρης απογοήτευση για το επίπεδο συζήτησης, το επίπεδο των ομιλητών και την ανάλωση για το επίκαιρο θέμα της επιβολής στρατιωτικού νόμου στο νομό Σερρών από ένα αστυνομικό διευθυντή για τις κινητοποιήσεις αγροτών.
Αυτή η βουλή όποτε και όταν αλλάξει πρέπει να έχει 150 βουλευτές, χωρίς βουλευτική ασυλία και με κομμένες τις μη ανταποδοτικές συντάξεις, να βγαίνουν δε με απλή αναλογική και η λευκή ψήφος του πολίτη να δίνει άδεια καρέκλα στη βουλή. Πρώτη φορά «απόλαυσα» την πιο πλούσια σύνθεση από περιουσιακής πλευράς να κόπτονται με άγνοια και με ομιλίες συνειδητής κομπορρημοσύνης για τα δικαιώματα τάχα μου των χειμαζόμενων ασφαλισμένων των ταμείων και τον πόνο τους και την ουρά τους στους «κακούς γιατρούς». Προσποίηση και κλίση της λέξης μεγάλη μεταρρύθμισης σε όλους τους τόνους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μίλησαν. Νάνοι της υποταγής του μικρορουσφετιού και της παραπλάνησης.
Φρου φρού και αρώματα. Πολύ κουβέντα για τον μεταμοσχευτή του Λαϊκού που δεν θάρθει, για το κλεισμένο ΙΚΑ Στρατωνιού Χαλκιδικής, για τον Ηρακλειώτη νεογνολόγο, για τον ανύπαρκτο αγροτικό Ιστιαίας και τους συμπαθείς υπαλλήλους γηροκομείου Ζακύνθου
Ότι την εποχή του μνημονίου αποσιωπούμε τις λαμογιές του συστήματος του παρελθόντος ελαττώνουμε το μπατζετ στο 0,6% του ΑΕΠ για τον ΕΟΠΥ και διπλασιάζουμε τους δικαιούχους παροχών, στοιβάζουμε για την ακρίβεια , δεν μπορούν να μιλούν για ελεύθερη επιλογή γιατρού και για δελεαστικές τιμές επίσκεψης παρά για ένα λόγο. Την παραμυθία μιας επερχόμενης προεκλογικής περιόδου. Εκεί που βαπτίζεις το θέλω μπορώ για να μεταθέσεις την νηστεία στην μετεκλογική περίοδο. Παρακολουθήσαμε δηλαδή μια νέα προσπάθεια υφαρπαγής της δικής σας ψήφου από το ΠΑΣΟΚ για την μεγάλη πιθανότητα αιφνιδιαστικών εκλογών μέχρι το Μάη.
Το γιατί απέτυχαν το 97 τα κοινωνικά δίκτυα του Γείτονα ή τα αστικά κέντρα υγείας το 2002 του Αλέκου ούτε κουβέντα, ότι έχουν το ΙΚΑ φρακαρισμένο με 5500 γιατρούς ενώ δεν έφταναν οι 8500 προ 10ετίας (οι 1500 είναι οδοντίατροι και αθροίζουν 7000 υπαλλήλους σήμερα). Ότι χρησιμοποιούν ευάριθμο νούμερο συμβασιούχων ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ για αξιοκρατία από ένα εξ ορισμού ρουσφετολογικό τρόπο διορισμού που δεν προσκύνησα ποτέ και να τον φέρνει σε αντιπαράθεση με το αντίστοιχο του ΙΚΑ που έχει και κάποιες δεκαετίες ελέγχου και αξιολόγησης είναι σαν το φούρναρη που χρησιμοποιεί ηθελημένα νοθευμένο αλεύρι για το πρωινό ψήσιμο. Δημιουργούν δηλαδή τεχνική έλλειψη οι ίδιοι και μετά κατηγορούν τους υπαλλήλους τους για το Φραγκεστάιν που είναι αυτοί υπεύθυνοι. Η Αμανατίδου απαίτησε φόρο τιμής στον μοναδικό εφημερεύοντα του Δαφνιού που πέθανε αβοήθητος 24-12-2010 εν υπηρεσία και ο καθένας μας ξέρει δεκάδες άλλους Ασκληπιάδες από το περιβάλλον μας που πέθαναν από την εντατικοποίηση και υπερεκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης.
Κανένας φόρος τιμής στο μονοπώλιο ΙΚΑ που πρόσφερε υπηρεσίες στην εργατιά της χώρας επί δεκαετίας με κάτω του 1 ευρώ ανά ασθενή και επίσκεψη. Η διοίκηση του ΙΚΑ επιχαίρει, γιατί απαλλάσσεται από 4,5 δις φαρμακευτική δαπάνη, ελάχιστο κομμάτι η μισθολογική δαπάνη. Το μπαλάκι στον ΕΟΠΥ και σε προεκλογικού αρώματος προσδοκίες ανεφάρμοστες. Αυτοί φρόντισαν και τις τελευταίες τους δαπάνες προς προμηθευτές, μη χάσουν οι αιώνιοι προμηθευτές του ΙΚΑ ρευστό από το πάρτι μεταρρυθμίσεων που έπιασε το Λοβέρδο. Α οι καλοί λογαριασμοί πρώτα από όλα. Και μια και η κουβέντα για τις προμήθειες, αυτές γίνονταν πάντα από δικούς τους διορισμένους ανθρώπους. Όποτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έφταναν στα δικά τους παιδιά οι κομματικοί μηχανισμοί σε κάθε υπουργικό και υφυπουργικό γραφείο φρόντιζαν, ίσως με το αζημίωτο το ατιμώρητο των παραβατών. Δεκάδες τα παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω θα αρκεστώ στον ΠΑΣΟΚΟ κλινικάρχη του Βόλου κοντά στα τσιπουράδικα που κατάκλεβε το ΙΚΑ και το ζεύγος ΠΑΣΟΚΩΝ που καλύπτει η δικαιοσύνη στο Λαύριο φαρμακοποιού και γιατρίνας που βοά κάθε έντιμος άνθρωπος, για παραδείγματα του τελευταίου εξαμήνου. Οι προμήθειες πρέπει να διπλοελέγχονται σε ποσότητα και ποιότητα οπωσδήποτε με τη συμμετοχή έντιμων συναδέλφων και μηχανοργανωμένα και με διαφάνεια. Πολλές μεγαλοεταιρείες έχουν εξαφανίσει τους μικρούς και εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες με τεράστιους τζίρους και αθέμιτες μεθόδους υπερτιμολογήσεων. Η μεταφορά αυτού του τομέα στο Υγείας είναι και το μόνο καλό του νομοσχεδίου σαν σοκ θέραπυ και αλλαγή των κανόνων. Απορείτε γιατί απέτυχαν οι προσπάθειες ως τα τώρα, αναζητήστε τον αύξηση των κωδικών ανά χρόνο υπουργού και θα καταλάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος εισαγγελέας ποιος παίζει μπάλα και με τι υλικό στη πλάτη των δημοσίων ταμείων.
Η κουβέντα στη Βουλή αναλώθηκε στην υπερσυνταγογράφηση των γιατρών χωρίς να αναφερθεί παρά από τον Βαγιωνή η κατεύθυνση σε γενόσημα φαρμακευτικά ισοδύναμα, ακριβά αντίγραφα πρωτοτύπων φαρμάκων με πατέντα που δεν έχουν όμως έλεγχο βιοισοδυναμίας ανά παρτίδα και πολλές φορές από τους έλληνες εισαγωγείς είναι ακριβότερα! Για τα πολλά απαραίτητα φάρμακα που γίνονται ΜΗΣΥΦΑ στυλ καλλυντικά και πληρώνονται από τον ασφαλισμένο ούτε κουβέντα. Η εφαρμοζόμενη πιλοτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε Περιστέρι και Αγιά Παρακευή καρκινοβατεί παρά τις άοκνες προσπάθειες των γιατρών γιατί το σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μεγάλα μεγέθη και κρεμάει συνεχώς. Οι τεχνικοί των υπολογιστών είναι δίπλα στους γιατρούς συνεχώς. Οι γιατροί του πρώην ΤΕΒΕ μου λεν ότι από 1,5 λεπτό θέλουν 8,5 να γράφουν μια συνταγή και βέβαια για τον έλεγχο αυτών σε κείνο τον πρώτο όροφο Πατησίων μη με ρωτάτε είναι κρατικό μυστικό ότι επικρατεί το μπάχαλο και η ασχετοσύνη. Με την συνταγογράφηση ΙΚΑ στο ισόγειο του Υπουργείου από καταληψίες γιατρούς το κτίριο της Αριστοτέλους 17 γνώρισε δόξες λαϊκής συμμετοχής που δεν αναφέρθηκε από κανένα σύμβουλο, παπαγάλο, ή αβόλευτο βουλευτή.
Οι ιδιωτικές κλινικές επεκτείνουν τις κλίνες τους, οι ιδιωτικοί εργολάβοι μετά τα νοσοκομεία επεκτείνουν τη δράση τους σε φύλαξη, ασφάλεια, ιματισμό ,σίτιση, λογιστήριο, πληροφορική, διαγνωστικές εξετάσεις, χρηματοδότηση και κάθε λογής προμήθεια στην πρωτοβάθμια φροντίδα προς δόξα ποιού δημόσιου τομέα. Να οι δουλίτσες και οι δολιότητες για τους λογής κομματαρχίσκους που χρησιμοποιούν γνωριμίες και συσσώρευση κατ ανάθεση νέων βαρών και χρεών.
Οι Φαρμακοποιοί παρά την ελάττωση του πληθυσμιακού κριτηρίου στο υποεξαπλάσιο της Ευρώπης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το 19% κέρδος από το 23,5% που είχαν. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί μάλλον εξασφάλησαν λίγα κονδύλια παραπάνω για τα περιφερικά νοσοκομεία που έχουν απλήρωτες εφημερίες και καλύψεις εξαμήνου.
Οι γιατροί του ΟΠΑΔ γνωστά υποζύγια χρεών υπομένουν τα βάρη του Δημοσίου ταμείου μέχρι να τα απολέσουν πλήρως εκεί αρχές Ιούνη 2011. Οι διετείς συμβάσεις των 4000 ΟΑΕΕ γιατρών λήγουν Σεπτέμβρη 2011 χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική ανανέωσης. Οι γιατροί του ΙΚΑ ήδη στενάζουν από υπερεργασία και η περίφημη νέα σύμβαση ΕΟΠΥ θα είναι αυτή σας δίνω όποιος θέλει παίρνει. Φυσικά στα επίπεδα μνημονιακής πολιτικής όλοι υποπτευόμαστε πόσο αποτιμούν την δουλιά μας. Έτσι κάποιοι φωστήρες αναλογίζονται ότι θα στερήσουν πολύ πληθυσμό μέχρι χτες ασφαλισμένο και με κάποια πρόσβαση στο γιατρό του από το κοντινό υποκατάστημα που θάχει κλείσει γιατί ήταν με μισθωμένο κτίριο. Τα υπάρχοντα λιγότερα ΙΚΑ, ούτε λόγος για 24ωρη λειτουργία και ανακούφιση των νοσοκομείων, συσσωρεύουν και τον ασφαλισμένο ΟΓΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΤΥΔΚΥ όλο το πληθυσμό της χώρας πλην ΝΑΤ, Δημοσιογράφων 1500 της ΕΣΗΕΑ, και ταμ. Επιστημόνων. Το έμφραγμα είναι ήδη εξασφαλισμένο και η υποτιμολόγηση του γιατρού σε λιγότερο από 50 λεπτά ανά εξέταση κάνει τη συνεργασία του όποιου ιδιώτη από το ιατρείο του ασύμφορη. Η ταλαιπωρία μια ανθρώπινης 10 λεπτης εξέτασης έστω με 5 λεπτά ηλεκτρονική συνταγογράφηση κάνει το ιατρικό έργο επικίνδυνο για ασθενή και γιατρό όταν ο ΠΟΥ προτάσσει 20 λεπτά εξέτασης. Φυσιολογικά όποιος έχει ανάγκη θα πληρώνει περισσότερα εκτός συστήματος για να επιβιώσει. Για να διαψευστούν οι χθεσινοί μελίρρυτοι και γλωσσολυχοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη χτεσινή συνεδρίαση της Βουλής περί κοσμογονικής μεταρρύθμισης. Για τη μάνα τους στις ουρές του ΕΟΠΥ θα νοιαστούν τώρα όταν μάλιστα θα την έχουν εξαπατήσει εκ νέου υφαρπάζοντάς της την ψήφο με χάντρες και καθρεφτάκια νέας κοπής μνημονίου;;
Ούτε η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση είχε επαρκή κριτικό λόγο, οι δε προηγούμενοι υπεύθυνοι υπουργοί Κρεμαστινός και Γείτονας απογοήτευσαν πλήρως με την διπλωματική τους αργομισθία. Ξεχώρισαν λίγο οι ομιλίες της Διώτη από την Λάρισα, του Κριτσωτάκη από το Ηράκλειο και του Οδυσσέα Κωσταντινόπουλου από την Αρκαδία.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ

6 σχόλια:

  1. Καταιγιστικός ήσουν. Προσωπικά, πάντως εμένα με βολεύει που το συνταγολόγιο θα μεταφερθεί σε όποιο γιατρό θέλει. Έχω όμως την αίσθηση ότι και οι γιατροί του ΙΚΑ θα μπορούν να δέχονται στο ιατρείο τους, ασθενείς άλλων ταμείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτάνουμε, λοιπόν, και στις εξαγγελίες περί ανάπτυξης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Εισάγονται από το υπουργείο δύο νέοι θεσμοί, ο «προσωπικός γιατρός» και τα κέντρα ΠΦΥ αστικού τύπου. Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ήταν απόλυτος σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (9/12/2001): «Μεταρρύθμιση στην υγεία χωρίς δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα δεν υπάρχει».

    Ο υπουργός, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να εξαρτά την παραμονή του στο υπουργείο από την ανάπτυξη της ΠΦΥ.

    * Ο Αλέξης Μπένος εξηγεί πού οδηγούν αυτά τα νέα μέτρα:
    «Ο θεσμός του "προσωπικού γιατρού" θα επιφέρει την οριστική διάλυση κάθε προσπάθειας που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την ανάπτυξη της ΠΦΥ. Πρόκειται για ένα θεσμό πλήρως ιδιωτικοποιημένο, εφόσον οι "προσωπικοί γιατροί" θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με λίστες πελατών και ετήσια κατά κεφαλή αμοιβή. Ο μοναδικός στόχος αυτού του θεσμού θα είναι ο έλεγχος των μη κερδοφόρων διαδικασιών. Ο "προσωπικός" γιατρός χωρίς την ειδική εκπαίδευση των γιατρών Γενικής Ιατρικής στην ΠΦΥ και πιεζόμενος από συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού και εργασιακής ανασφάλειας (ετήσιες συμβάσεις) δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις ολοκληρωμένες, συνεχείς και προσωπικές υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο πληθυσμός. Η εξάρτηση μάλιστα της αμοιβής του από των αριθμό των "κεφαλιών" της λίστας του θα τον οδηγήσει στην άγρα πελατών νέων και υγιών, ώστε να μην αυξήσει το φόρτο της εργασίας του.

    »Με τη μέθοδο αυτή όσοι έχουν χρόνια και πολύπλοκα προβλήματα υγείας -άρα τις μεγαλύτερες ανάγκες- θα αποβάλλονται από το σύστημα». Η κατάληξη θα είναι ότι για να μπορέσει ο «προσωπικός γιατρός» να επιβιώσει στον οξύτατο ανταγωνισμό με τους συναδέλφους του δεν θα αργήσει να συμβληθεί άνευ όρων με τους επιχειρηματικούς ομίλους των υπηρεσιών υγείας, οι οποίοι τείνουν με τη συνεχή τους διόγκωση να ελέγξουν μονοπωλιακά το σύστημα.

    Μέχρι σήμερα, αν εξαιρεθούν τα Κέντρα Υγείας που υπάρχουν στις αγροτικές περιοχές από το 1985, στην Ελλάδα η πρωτοβάθμια περίθαλψη καλύπτεται από ιδιώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείμο με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι. Οτι θάρθει η top model να σε ξυπνήσει με ένα γλυκό φιλί. Το παραμύθι με παραλλαγές ανά χωρίον έχει σκοπό να ονειρεύεσαι, μια παραμύθα ρε παιδάκι μου που θα τη φας με Λοβέρδο και Σπυρόπουλο σε κανάλια σε μόνιμη φάση. Συγκεντρωμένη αποβλάκωση μέσω τιβι,οι εφημερίδες βλέπεις έπεσαν και οι χουλιγκαν πάνε ...θέατρο για μετεκπαίδευση. Εγώ σε φτωχογειτονιά των Αθηνών με τα μεγάλα νοσοκομεία ένα γύρω ακούω στο θεό Πάνα της ταξικής πάλης τπν 'αστεγο που του χάρισα τα τσιγάρα μου και τον φωτογράφησα προφίλ.Είδες πόσο μοιάζει του Κάρολου, τον έβγαλα προμετωπίδα σε προηγούμενη ανάρτυση και δεν τον πρόσεξε κανείς. Ποιός θάρθει στο ιατρείο της γειτονιάς να κάνει μικροεπέμβαση με 150 με απόδειξη όταν έχει το 6 ΙΚΑ δωρεάν παραδίπλα αλλά θα πληρώσει 950 ευρώ γιατί παρκάρισε παράνομα και του πήρε ο γερανός το αυτοκίνητο που μετέφερε τη μαμά....
    Ανώνυμε καλά μου θύμισες τις ημερομηνίες των προσπαθειών του Αλέκου, εκείνος ήθελε δημόσιο χαρακτήρα ακόμα ο κόσμος επιμένει κακομαθημένος από τον Γενηματά να θέλει στο τσάμπα ποιοτική φροντίδα υγείας και έπρεπε οι σημερινοί σε όσους ακόμα του την προσφέρουν να τους εξοντώσει. Εγραψα και αλλού θέλουν πτώματα στους δρόμους όπως δτην Αργεντινή του Βιντέλα και τη Χιλή του Πινοσέτ......
    Ερχονται εκλογές και οι γιατροί πρέπει νάναι δίπλα στον ασθενή να βοηθούν και να το συζητάνε λίγο όσο ο χρόνος της ουράς το επιτρέπει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως ένα ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας, χαρακτήρισε ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης, το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», στην ομιλία του ως ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση επί της αρχής στη Βουλή και ζήτησε την άμεση απόσυρσή του και την έναρξη διαλόγου σε διαφορετική κατεύθυνση.

    Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

    «Μέγα θέμα σ’ αυτό το νομοσχέδιο είναι η εμπορευματοποίηση που προωθείται ως αντίληψη, η παραχώρηση δράσεων του συστήματος…

    Μεγάλης ζωτικής σημασίας για τους πολίτες θέματα, όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οι προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία, τα φάρμακα των νοσοκομείων και άλλα, αντιμετωπίζονται με μια εκ πρώτης όψεως προχειρότητα από την Κυβέρνηση…..Λέμε «εκ πρώτης όψεως προχειρότητα» γιατί όλο αυτό αποτελεί μια συγκεκριμένη τακτική που οδηγεί στο να μπλεχτούν τα ζητήματα και πάνω στην αναμπουμπούλα να περάσουν ουσιαστικά οι μνημονιακές ρυθμίσεις κατεδάφισης και ιδιωτικοποίησης των πάντων, που με ιδιαίτερο πάθος στηρίζει και προωθεί αυτή η Κυβέρνηση και αυτό το Υπουργείο. …..

    Παρατηρεί ασάφεια σε ορισμένες διατάξεις για τις προμήθειες, που πιθανώς να οδηγήσουν σε αποκλίσεις κατά την εφαρμογή του. Επισημαίνει μάλιστα τη λογιστική αντιμετώπιση του ΕΟΠΥΥ αναφέροντας ότι η φιλοσοφία της λειτουργίας του δεν θα πρέπει να εστιάζεται στις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης, αλλά στην ικανοποίηση των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού.

    Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο είναι ψευδεπίγραφο, ότι αποδιαρθρώνει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας. Μάλιστα θα τονίσω το «πρόνοιας» στους καιρούς που περνάμε γιατί ο καθένας καταλαβαίνει ότι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία και βάρος…..

    Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι με τις ρυθμίσεις αυτού του σχεδίου νόμου η πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα υγείας θα δυσχερανθεί παρά τα αντίθετα που λέγονται. Η επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών θα αυξηθεί εν μέσω κρίσης και η παροχή υπηρεσιών θα υποβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και το ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο της υγείας θα ωφεληθεί και θα επεκταθεί και αυτό θα το δούμε εν καιρώ…..

    Η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης είναι ενταγμένη στη γενική επίθεση που έχει εξαπολύσει η συμμαχία του Μνημονίου κατά των δικαιωμάτων στην ουσία των πολιτών αυτής της χώρας….

    Το συζητούμενο νομοσχέδιο δεν είναι μεμονωμένο, δεν είναι αποσπασματικό γεγονός, αλλά είναι ένα σημαντικό κομμάτι ενός καλά σχεδιασμένου και συντονισμένου σχεδίου. Είναι ένας «κρίκος» στην «αλυσίδα» της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Είναι «δεμένο» με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και με τη διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης της άγριας λιτότητας που συναινείτε ως Κυβέρνηση στη «συνταγματοποίησή» της μέσω αποφάσεων που προωθούνται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας και της ιδιωτικοποίησης της παιδείας που αυτές τις μέρες βλέπετε ότι προωθείται και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις από άλλους ανεδαφικούς, τρελούς, συντεχνίες κλπ στο χώρο της παιδείας. Πρόκειται για μία ταξική επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι προφανές ότι σχεδιάζετε τη συρρίκνωση των υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης με συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων, κλινικών, κέντρων υγείας, νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων και δομών κοινωνικής προστασίας. Δεν είναι εξορθολογισμός, δεν είναι μεταρρύθμιση, δεν είναι διαρθρωτικές αλλαγές. Είναι ενέργειες και βήματα υποταγής στα δημοσιονομικά μεγέθη του Μνημονίου, τακτικές παραλλαγής στην υπηρεσία της πλήρους εμπορευματοποίησης του κοινωνικού αγαθού της υγείας, στην κατεδάφιση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους συνολικά….

    Εμείς ζητάμε να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο άμεσα και να ανοίξει ένας διάλογος σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Υποστηρίζουμε το αίτημα των φορέων, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας. Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο ενιαίος και συντονισμένος αγώνας και μέσα και έξω από τη Βουλή, μπορεί να φέρει αποτελέσματα για ένα δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο να προσφέρει ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στον ελληνικό λαό…»



    Δυσμενή, ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια του υπουργού να καλλιεργήσει την πολιτική οξύτητα με την αριστερά με αφορμή τη φράση του Μ. Κριτσωτάκη ότι "σχεδιάζεται συρρίκνωση της Υγείας και της περίθαλψης. Είναι ενέργειες και βήματα υποταγής στα δημοσιονομικά μεγέθη του Μνημονίου, στην κατεδάφιση του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους". "Τις φράσεις για κυβέρνηση που υπηρετεί την τρόικα, τις επιστρέφω σε όποιον τις αρθρώνει. Χαρακτηρίζει εαυτόν", είπε ο Α. Λοβέρδος, που δεν απάντησε στις καταγγελίες του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων δεν κατέγραφαν τους απεργούς γιατρούς ή ότι "η απουσία του υπουργείου (στην υπόθεση "Ντυνάν - MIG") είναι παρέμβαση προς την πλευρά της ιδιωτικοποίησης" του νοσοκομείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό Διόνυσε!
    Δες και εδώ την δική μου προσπάθεια ενημέρωσης απέναντι στην οργανωμένη προπαγάνδα των πληρωμένων ΜΜΕ

    http://squarelogic.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

    Και στο blog του ΙΣΑ...
    isathens.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;