Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μύλος η κρίση τους να τους αλέσει!

Αριστοτέλους 17 ο Νείλος του Λοβέρδου

Ο αλευρομάγειρος του μνημονίου κος Λοβέρδος κατέβασε ένα νομοσχέδιο κέλυφος που για να υλοποιηθεί θέλει 60 περίπου υπουργικές αποφάσεις. Όλα φλου και ανάκατα για να αποτελέσει τομή καταπώς λέει στο τόπο μας στη δημόσια υγεία. Στην πραγματικότητα για να υπηρετήσει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και να διαλύσει κάθε λαϊκό δικαίωμα σε δωρεάν δημόσια υγεία.
Όταν θέλεις 60 εξειδικεύσεις σε ένα αχταρμά νομοσχέδιο σαν υπουργός κρατάς τα κλειδιά σε ένα ευαίσθητο κλάδο, γεμάτο διαφθορά. Γίνεσαι η μίζα που κινεί τα νήματα πώς να κόβεις δυνατότητες υγείας από το λαό, που τον βλέπει σαν πελάτη και πως ναχει φτηνό ανήμπορο γιατρό να αντιδράσει όταν του κόβουν τα λίγα ψίχουλα για την επιστημονική εργασία που προσφέρει.
Καταπατάται η κλαδική σύμβαση των νοσοκομειακών για μισθούς και υπερωρίες. Οι εφημερίες των γιατρών που δεν φτάνουν θα πληρώνονται έξω από την ευρωπαϊκή νομοθεσία με αποτέλεσμα ο επειγόμενος ασθενής στο εφημερεύον μετά από 4-6 ώρες αναμονή και πληρωμή εισιτηρίου και εξετάσεων να αντιμετωπίζεται από ένα καταταλαιπωρημένο γιατρό. Οι προσλήψεις 2000 νοσοκομειακών γιατρών ακόμα βρίσκουν κωλύματα να μην γίνουν και την ίδια καραμέλα την ακούμε από Κακλαμάνη, στον Αβραμόπουλο και από την Ξενογιαννακοπούλου στον τωρινό φωστήρα του Θα. Εν τω μεταξύ οι οξυμένες ανάγκες των μεγάλων νοσοκομείων παρόλη την αποτυχημένη συμβολή των διευθυντών μάνατζερ δείχνουν σε ένα αντικειμενικό παρατηρητή αυξημένη θνητότητα στα ΤΕΠ και πολύ αυξημένη νοσηρότητα στα νοσηλευτικά τμήματα. Νόμους για τις προμήθειες και την εκλογίκευσή τους ακούω πολλούς από την εποχή των διαπιστώσεων περί τρωκτικών και αρπακτικών ,νομίζω Δεκέμβρη 2003 του Αλέκου Παπαδόπουλου. Οι τιμές φαρμάκου και παραϊατρικών εργαλείων ρυθμίζονται από το εκάστοτε ή Εμπορίου ή Ανάπτυξης και ξεκάθαρα για τον κάθε πολίτη φαίνεται ότι περιέχουν μίζες κομματικών ημετέρων και υποστήριξη χρονίως προμηθευτών με δόντι. Είναι σικέ και ότι τίμια συναλλαγή υφίστατο τείνει από ένα διεφθαρμένο σύστημα να περιθωριοποιηθεί. Θα μπορούσα να αναφέρομαι ώρες επί αυτού. Έτσι έφτασαν τα χρέη των νοσοκομείων να τους πνίγουν και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων να κλέπτονται και να μη λοιδορούνται οι κλέπτες και οι απατεώνες υπουργοί που τους διόριζαν.!
Φυσικά οι έμπιστοι όλης αυτής της φαρσοκωμωδίας που αποκαλούν πολιτική υγείας μηχανεύονται απάτες ακόμα και πίσω από την πλάτη της τρόικας και φυσικά βάζουν τα παιδιά των ΜΑΤ άλλοι μπλε άλλοι πράσινοι στις στολές, και με απλήρωτες υπερωρίες από ότι μου είπαν, να τα βάζουν με τους πατεράδες τους γιατρούς στην Αριστοτέλους 17.
Θέλουν μουλωχτά και με την τεχνητή έλλειψη γιατρών που έχουν προκαλέσει τα τελευταία δύο χρόνια στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς να προκαλέσουν έμφραγμα στα ραντεβού και τους ασφαλισμένους και μετά αυτοί οι ανεύθυνοι ως τώρα εγκληματίες ,γιατί κόσμο έχουν σκοτώσει ήδη πολύ από τη δυσπραγία του ΕΣΥ και του ΙΚΑ, να καταρρίψουν το υπάρχον μερικά νοικοκυρεμένο μοντέλο το ΙΚΑ να πληρώνει ,να κρατά χαμηλές τιμές και συγχρόνως να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας με άλλο, έμπνευσης Θατσερικών συμβούλων.
Μόνο που ξέρουν είναι να κατηγορούν τους γιατρούς του ιδρύματος που κρατούν ηρωικές ποσότητες και ποιότητες εργασίας πανελλαδικά ότι παρασέρνουν τους ασθενείς τάχα μου στα ιδιωτικά τους ιατρεία όταν ξέρουν ότι το 30% εξ αυτών δεν έχουν ιατρείο ,ότι οι οικονομικές δυνατότητες των ασφαλισμένων από το 2008 πιά δεν επιτρέπουν τέτοιες πολυτέλειες και ποιοι ακριβώς συνεργάτες τους είναι αυτοί που διαχειρίζονται τα χοντρά ποσά, τον μπεζαχτά στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Δεν φτάνει που χρωστάνε σε ελευθεροεπαγγελματίες όπως του ΟΠΑΔ τεράστια ποσά από υποχρεώσεις από Σεπτέμβρη 2009 ή και παλιότερα, που έχει κλείσει ο υπουργός οικονομικών την οικονομική πληρωμή χιλιάδων χρονίως πασχόντων και δικαιωματικές παροχές κάνοντάς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους, κρύβουν δηλ πραγματικό έλλειμμα από τους πιστωτές τους ,αυτοί οι αυτόκλητοι και αποτυχημένοι σωτήρες. Τώρα με το νέο κατάπτυστο νομοσχέδιο βάζουν σφουγγάρι στα παλιά και φτιάχνουν έναν ΕΟΠΥ που καταχράται περιουσία του ΙΚΑ, βάζει διπλάσιο αριθμό δικαιούχων στις ουρές του ΙΚΑ και ξεφτιλίζει τις παροχές στους εργαζόμενους γιατρούς σε πληρωμή με χαρτάκια και στη μισή τιμή από το ονειρικό των 20 ευρώ ανά επίσκεψη που ίσχυε επί 2ετία μόλις.
Έτσι κατάφερε ο αδιάλλακτος Λοβέρδος να ενώσει όλους τους κλάδους ιατρών σε κοινή πάλη ενάντια στο νομοσχέδιό του. Όλοι οι φορείς ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου εκτός ενός δοτού συλλόγου ολιγάριθμων διευθυντών ΕΣΥ, αν είναι 30 νομάτοι, που με την παρρησία που τους διακρίνει δίνουν εύσημα στον υπουργό έτσι νάχει και συνενόχους.
Κατ αρχάς να μην μιλάμε για κατάληψη του Υπουργείου, οι πολίτες υπεύθυνοι γιατροί συνοικούν στο χώρο του ισογείου στο δεύτερο σπίτι τους στο υπουργείο που έχουν διαβεί άλλος 20 και άλλος 30 χρόνια από τη ζωή τους. Πονάμε το χώρο που διαφέντεψε τις ζωές μας τόσα χρόνια και ας μην έτυχε προσωπικοτήτων και οραματιστών υπουργών από την εποχή του Δοξιάδη και του Γεννηματά. Μπορεί να ζητάμε την άδεια από τον ΜΑΤατζή για ένα κατούρημα στις τουαλέτες του ισογείου αλλά δεν θα μας φιμώσει κανένας παπαγάλος των ΜΜΕ ή κανένα τσιράκι προσωρινού υπουργού για τα εγκλήματα που συντελούνται στο χώρο της υγείας. Όλοι στο χώρο διαμαρτυρίας Αριστοτέλους 17
Όντως συγκινητική ήταν η συμπαράσταση μεμονωμένων πολιτών ή οργανωμένων συναγωνιστών από το χώρο των δημοσίων υπαλλήλων ,των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και των αγωνιζόμενων μηχανοκίνητων της ΕΘΕΛ. Εκεί συναντάται ο αγροτικός της Εύβοιας με τον γιατρό των διοδίων. Ο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ από τη Σωτηρία με το γιατρό της Ευρωκλινικής. Ο ελεγκτής συμβασιούχος του ΟΠΑΔ με τον ειδικευόμενο του Ασκληπιείου. Ο πανεπιστημιακός από το Αττικό με τον ΕΣΥτη από το ΚΑΤ. Και ο γιατρός του ΙΚΑ Κοκκινιάς με τον ΙΚΑτζή από τον Κεραμεικό, τον Άγιο Ιερόθεο και την Αγία Παρασκευή.
Θα γίνουν απεργίες θα γίνει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή, παρακολουθήστε από τους φορείς σας το πρόγραμμα, ενημερώστε τους γύρω σας για τα τεκμαιρόμενα, πέφτει στα κανάλια πολύς οχετός και παραπληροφόρηση.
ΔΙΟΝΥΣΟΣ

8 σχόλια:

  1. α) υποθέτω ότι είσαι γιατρός
    β) υποθέτω ότι δεν ήσουν στο υπουργείο για καφέ ή περαστικός
    γ) υποθέτω ότι συνδικαλίζεσαι.

    Ο Λοβέρδος το ξέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
    O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
    Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2011
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
    Μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ σε γιατρούς που
    πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο και την
    κατάληψη που επακολούθησε στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας, η
    Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το
    απόγευμα και κατέληξε στις εξής αποφάσεις:
    1.- Καταδικάζει κατά τον πλέον ρητό τρόπο την αστυνομική βία και ζητά από
    τον υπουργό Υγείας να δώσει αμέσως εξηγήσεις.
    2.- Προκηρύσσει 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και καλεί
    στις 10πμ τις και τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο μπροστά στο
    υπουργείο Υγείας.
    3.- Θεωρεί ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η απόσυρση του
    εκτρωματικού νομοσχεδίου που θα διαλύσει κάθε δομή πρωτοβάθμιας και
    δευτεροβάθμιας περίθαλψης και θα εκτινάξει τις ιδιωτικές δαπάνες στα ύψη.
    Το νομοσχέδιο αυτό, πέραν των άλλων, καταπατά βάναυσα και την κλαδική
    συμφωνία που έχουν συνάψει οι νοσοκομειακοί γιατροί με την πολιτεία και
    διασφαλίζει προγράμματα ασφαλούς εφημέρευσης, προσλήψεις 2000
    γιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένο τρόπο εξέλιξης.
    Σημειώνουμε πως αύριο, στις 1 το μεσημέρι, όλα τα Διοικητικά Συμβούλια
    των ιατρικών φορέων θα συνεδριάσουν στο χώρο της κατάληψης και αφού
    εκτιμήσουν τις εξελίξεις θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΝΓΕ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρΕ Δείμο
    α) Το γράφω στο προφίλ και στο facebook έχω και την πιό ενημερωμένη λίστα ιατρικών σαιτ στην ελληνική μπλογκόσφαιρα
    β) Και καφέ ήπια και το 40% των 500 συγκεντρωμένων τους ξέρω προσωπικά
    γ) Αυτό γινόταν 17-45 ετών εδώ και 5 χρόνια έχω ρόλο πατριάρχη άνευ ...πατριαρχείου.Ευλογώ και συμπάσχω με το ...ποίμνιό μου.
    Ο κος Λοβέρδος αγνοεί την ταπεινότητά μου,τον συγχωρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος σου είπε ότι διαβάζω τα προφίλ των παλιών φίλων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιατρικός Σύλλογος Αθ.3 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:04 μ.μ.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλει τον Υπουργό Υγείας που με προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής, επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του Ι.Κ.Α.

    Ο κος Λοβέρδος αντί να εγκαινιάσει ένα διάλογο ουσίας, με επαρκή χρόνο, προκειμένου να συζητηθεί το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία, προτίμησε τις υπεκφυγές.

    Με προχειρότητα και αντί να αναλογίζεται τις συνέπειες της πολιτικής του για την Υγεία των Πολιτών, με την εξαγγελία περί εκχώρησης δικαιώματος των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. να επισκέπτονται τους ιατρούς των Δημόσιων Νοσοκομείων, του ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μέρος των γιατρών ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους, που διεκδικούν υψηλού επιπέδου Περίθαλψη για τους Πολίτες και κατοχύρωση του επιστημονικού έργου του Έλληνα γιατρού.

    Πληροφορούμε τον κ. Λοβέρδο ότι οι ασθενείς του Ι.Κ.Α. απαιτούν ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ προκειμένου να έχουν στον πλευρό τους γιατρούς, που μέχρι τώρα τους παρακολουθούν και γνωρίζουν τα προβλήματά τους.

    Ενημερώνουμε τον κ. Λοβέρδο ότι οι Έλληνες γιατροί δεν θα υποκύψουν στις μεθοδεύσεις του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα να μην γίνουν «πιόνια» στις επιδιώξεις του Υπουργού Υγείας, που θέλει να τους στρέψει ενάντια στους συναδέλφους τους.

    ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν πρέπει να κάνει δεκτή την απεργοσπαστική πρόταση του Υπουργού.

    ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός δεν θα επιτρέψει την αποψίλωση της Δημόσιας Υγείας.

    Ως απάντηση στον Υπουργό Υγείας ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 48ωρη ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην περιοχή ευθύνης μας για σήμερα Πέμπτη, 3.2.2011 και αύριο Παρασκευή 4.2.2011.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ

    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

    Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κατάληψη η αλλιώς το ψωμί τους βγάζουν
    ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ


    Οι συνάδελφοι είναι συγκεντρωμένοι στο αμφιθέατρο στην είσοδο του υπουργείου. Στο ίδιο κτήριο αλλά πιο ψηλά είναι το γραφείο του υπουργού. Δίπλα ,από του υπουργού ,βρίσκονται τα γραφεία των υπευθύνων. .Δεν είναι μεγάλη η απόσταση ανάμεσα στα δύο επίπεδα αλλά διάλογος δεν υπάρχει. Για τι; Στη είσοδο του υπουργείου είναι οι ειδικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ. Πολλά παλικάρια έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Τον γιατρό που αύριο θα τον χρειαστούν. Όμορφοι και νέοι με τους εξοπλισμούς τους θυμίζουν αστακοί. Προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα άγρα θηρία. Οι συνάδελφοι ,οι περισσότεροι είναι πενηντάρηδες ,μπήκαν στον κόπο να κάνουν κατάληψη. Κοιμηθήκανε το βράδυ στο υπουργείο. Μέσα σε sliping bag .Συνειδητοποιημένοι και αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν. Οι συνάδελφοι που τολμήσανε και ξεκίνησαν την κατάληψη πολεμάνε με τις αντοχές του οργανισμού τους, με τις αντίξοες συνθήκες της κατάληψης αλλά κυρίως με την προκατάληψη των δημοσιογράφων.
    Οι ΄΄στρατευμενοι ΄΄ δημοσιογράφοι έχουν επιδοθεί σε ένα αγαπημένο, για τα ΄΄ καλά και ήσυχα παιδιά ΄ απουσιολόγιο των απεργών ιατρών. Ξέρουν πριν από εμάς τους απεργούς, ποιοί ήμασταν και που ήμασταν παρόντες ή απόντες. 22.500 είναι οι γιατροί όλης της χώρας, δηλώνει ο κύριος Βαρνάβας , που ξέρεται σε ποια νοσοκομεία απέργησαν οι συνάδελφοι; αλλά ποιος τον ακούει; Ειρωνεύονται οι δημοσιογράφοι ,το παίζουν δημόσιοι κατήγοροι ,από το επίπεδο του τηλεοπτικού δικαστηρίου τους χωρίς να ξέρουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί .Κυνικοί και κυρίως ειδικοί επί του θέματος ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και των αδικιών που χτίζονται στις πλάτες των γιατρών. Προβάλλουν μονίμως το ΄΄φακελάκι΄΄ για να ισοπεδώσουν όλους τους λειτουργούς Υγείας. Προφανώς δεν έχουν μπει στα δημόσια νοσοκομεία να δουν τις αφίσες που προτρέπουν, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, να μην δώσουν φακελάκι ή αν θα τω δώσουν να είναι άδειο.
    Οι δημοσιογράφοι ξέχασαν ότι άλλος είναι ό ρόλος τους στην παρουσίαση των γεγονότων. Ότι πάντα υπάρχουν δύο πλευρές του νομίσματος σε όλα τα θέματα. Έπαθαν επιλεκτική αμνησία. Δεν θυμούνται ότι είναι υποχρεωμένοι ,από την δημοσιογραφικοί δεοντολογία, να παρουσιάσουν αντικειμενικά και τις δύο απόψεις. Να υπάρχει αντίλογος .Να μην σχολιάσουν τα γεγονότα. Οι ξερόλες αναγνωρίζουν ότι η τηλεόραση έχει τα μειονεκτήματα της και ότι σίγουρα δεν μπορεί να γίνει ένας πραγματικός διάλογος αλλά συνεχίζουν. Το ψωμί τους βγάζουν! Οχυρώνονται πίσω από επιχειρήματα του τύπου :΄΄ λίγος ο χρόνος, μεγάλα τα προβλήματα ΄΄ και επιμένουν στις γκριμάτσες που βαρεθήκαμε να αντικρίζουμε κάθε ημέρα στο γυαλί. Σκόπιμα παίζουν το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου. Θεωρούν ότι ο δικός μας αγώνας έχει μόνο μία πλευρά .Την δικιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανελλ. Ιατρικός Συλλογος4 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:27 μ.μ.

    Προς τους Ιατρικούς Συλλόγους

    Με αφορμή τα εύλογα ερωτήματα τα οποία τίθενται σχετικά με την θέση των Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών που διατηρούν ιδιωτικές συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ , έναντι των ανακοινώσεων εκ μέρους κυβερνητικών παραγόντων ότι, από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 πρέπει να δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία και να εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αναλαμβάνοντας την τρέχουσα διεκπεραίωση, που αποτελεί υπηρεσιακό έργο των Ιατρών του Ιδρύματος, ο ΠΙΣ θέτει υπόψη τα ακόλουθα:
    Α. Οι σχετικές ανακοινώσεις στερούνται νομικού ερείσματος και δημοσιοποιούνται με προφανή σκοπιμότητα να προκαλέσουν απεργοσπαστικό ρήγμα στο Πανιατρικό Μέτωπο που μάχεται για την απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.
    Β. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και όλοι οι Ιατρικοί Φορείς καταδίκασαν δημόσια αυτήν την κίνηση, η οποία στρέφεται εναντίον ολόκληρου του Ιατρικού Κόσμου, ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των πολιτών στην περίθαλψη.
    Ο ΠΙΣ εκφράζει την βεβαιότητα ότι κανένας Ιατρός δεν θα δεχθεί να συμμετάσχει στην απεργοσπαστική μεθόδευση που επιχειρείται εις βάρος συνολικά του Ιατρικού Σώματος.
    Καλούνται ΟΛΟΙ οι Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατροί που διατηρούν συμβάσεις με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, να μη παραλάβουν κανένα υπηρεσιακό διεκπεραιωτικό έντυπο όπως συνταγολόγια, παραπεμπτικολόγια κλπ, από τις κατά τόπους υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να μη αποδεχθούν να διεκπεραιώσουν υπηρεσιακής φύσεως ζητήματα που αποτελούν έργο των Ιατρών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
    Οι Ιατρικοί Σύλλογοι εντέλλονται να ενημερώσουν σχετικά όλους τους Ελευθεροεπαγγελματίες Ιατρούς μέλη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ιατρικός Σύλλογος Αθην.5 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:28 μ.μ.

    Ο Ι.Σ.Α. και το Αγωνιστικό Πανιατρικό Μέτωπο αποφάσισαν :

    1. Τη συνέχιση της κατάληψης του Υ.Υ.Κ.Α.
    2. Κυλιόμενες Απεργίες – Αποχές από τα ιατρικά καθήκοντα κήρυξαν οι Ι.Σ.Α. - Ι.Σ.Π. – Π.Ι.Σ. – Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. – Ε.Ι.Ν.Α.Π. μέχρι και την Πέμπτη 10-02-2011 και η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ πενθήμερη απεργία μέχρι τη Παρασκευή 11-02-2011.
    3. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή τα μέλη μας στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις και τη κατάληψη του Υ.Υ.Κ.Α.
    4. Την ημέρα ψήφισης στη Βουλή του Νομοσχεδίου υποβάθμισης της Υγείας του Λαού, θα πραγματοποιηθεί Πανιατρικό-Παλλαϊκό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη Πλατεία Συντάγματος και Συναυλία, σύμφωνα με απόφαση της Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.
    Η Συμμετοχή Λαού και Γιατρών κρίνεται επιβεβλημένη.
    5. Καλούμε τους Έλληνες Γιατρούς, σεβόμενοι την ηθική και δεοντολογική παράμετρο της άσκησης του Ιατρικού Λειτουργήματος, να μην γίνουν συνεργοί και υπηρέτες του Απεργοσπαστικού Μηχανισμού του Υπουργείου Υγείας και των μεθόδων εκφοβισμού που χρησιμοποιεί προκειμένου να τους υποχρεώσει να δέχονται προς εξέταση και συνταγογράφηση ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.
    6. Ο Ι.Σ.Α. θα κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος ιατρών μελών του που δε θα τηρήσουν την Ιατρική Δεοντολογία.
    7. Για Επείγουσες Περιπτώσεις Συνταγογράφησης οι συμπολίτες μας, αυτονοήτως χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους απεργούς ιατρούς στο χώρο κατάληψης του Υ.Υ.Κ..Α (Αριστοτέλους 17)

    Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    ΣΩΤ.ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε αυτό το μικρό τόπο μπορείτε ευκολα να ξεχωρίσετε τους εθνικούς νταβατζήδες από τους εθνικούς μπεταντζήδες;;